Svatba v 10 lidech aneb Otcové odmítají jít na svatbu. Poraďte prosím...

Profilova fotka
Ahojky holky, poraďte prosím. (Předem se omlouvám, že je to tak dlouhé.) Se snoubencem jsme plánovali "velkou" svatbu o 50 lidech (měli zde být všichni blízcí příbuzní) na červen 2015, vše bylo naplánované, vše mělo být dokonalé. Co se však muselo stát, že jsem na podzim 2014 náhle přišla o nejlepšího přítele, o nejlepšího a jediného bratra, o mého svědka.. Svatba se v okamžiku zrušila a nejbližším lidem se obrátil svět vzhůru nohama, o nějaké svatbě nikdo nechtěl slyšet (včetně mě). Já, nad čím jsem dřív vůbec neuvažovala, začala toužit po miminku. Naše přání se splnilo a já před několika týdny zjistila, že jsem těhotná. Chtěla bych ale aby se dítě narodilo do manželství a tak jsme začali plánovat jak s tím naložit. Rozhodli jsme se pro malou svatbu o 10 lidech (už jen z finančních důvodů) - rodiče, svědci s doprovodem a my (je to škoda ale ani jeden netoužíme po ničem větším). Rychle se určilo datum na 1. 8. 2015 (hlavně kvůli tomu, že moje "polovina" hostů musí dojet 200 km a bohužel si nemůžeme vybírat pozdější termín, navíc, na podzim 2015 svatba nepřichází v úvahu). Svatba by měla být chvilková, nikdo z nás nemá chuť slavit, žádné velké plánování se nekoná. Takže pouze odpolední obřad + večeře. Avšak nastaly problémy, otec nevěsty se rozhodl, že na svatbu nepůjde (přece nebude "slavit" s jedinou dcerou její svatební den) ale to by byl nejmenší problém. Otec ženicha (po "naočkování" jeho nejmilejší dcery) si řekl, že když nebudou moci jít sourozenci ženicha, nemá důvod proč by chodil on sám. Jenže, s pozváním ženichových sourozenců je nejméně dalších 8 lidí, hlavně dětí a k tomu ty kyselé obličeje. Dostali jsme se do chvíle, kdy mám největší chuť svatbu zrušit - znovu - a jít prostě na úřad s cizími lidmi a jednoduše říct ano... Ale tato možnost, že bych své rodiče připravila o jedinou svatbu jejich dítěte mi přijde nemístná. Najednou už svatba nemá být podle mě ale donucovacími prostředky vlastně podle ostatních. Jako by ani jeden den nemohl být podle nás. Co s tím...
Odpovědět
@katherine_k Ahoj, já bych to na vašem místě nechala tak, jak jste to naplánovali. Přinejhorším budete mít na svatbě jen svědky a maminky, při troše štěstí se to tatínkům rozleží a přijdou (a ženichův tatínek třeba pochopí, že se nenecháte vydírat). Pokud byste se brali jen s cizími lidmi, ochudíte i ty maminky, které by tam s vámi třeba byly rády. A budete tam mít svoje svědky, což si myslím, že je o dost lepší, než mít jen někoho cizího... Pokud chcete takhle malou svatbu (a za stávající situace se není co divit), stála bych si za tím.
Odpovědět
@katherine_k Ahoj, otec ženicha by si podle mého názoru měl hlavně uvědomit situaci,t j. proč to řešíte takhle a pokud je tak omezený, že se nechává ovlivňovat tak ať. Mrzel by mě můj otec, který by nechtěl dojít...Vlastně jsem taky něco podobného řešila před svatbou, ale nakonec se to vyřešilo a proběhlo vše OK. Zajeďte za nimi, vysvětlete a pokud to nepůjde, holt si to udělejte podle sebe. Držím palce
Odpovědět
@katherine_k Já můžu jen souhlasit hanih. Vím, jaké to je nemoct mít na svatbě někoho, koho bych chtěla, ale člověk prostě ostatní lidi a jejich důvody neovlivní. Je to váš den!! nenechte si ho zkazit nějakými rádoby pózami. Tatínky samozřejmě pozvat, říct, že byste byli rádi, ale pokud se jim to nerozleží v hlavě a nepřijdou, bude to bohužel jejich smůla. jejich manželky budou mít na co vzpomínat, oni bohužel ne. Ale udělejte si to podle svého, svatbu nerušte a na nikoho se neohlížejte! Stejně, i kdyby ste je přemluvili, chtěli byste se dívat na jejich kyselý obličej? Za to vám to nestojí. Svatbu si užijte, přeju vám spoustu štěstí a lásky a krásnou rodinku.
Odpovědět
Profilova fotka
Mockrát Vám děkuji, za to co píšete, za Vaše názory, nesmírně mi to teď pomohlo. Už jsem myslela, že já se snoubencem jsme jediný, kteří to vidí stejně. Děkuji tisíckrát.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?