Svatba s minimem kamarádů?

Ahoj, je zde někdo kdo měl svatbu jen s minimem kamarádů? Plánujeme svatbu o cca 25-30lidech.Původně jsme chtěli pozvat i několik dalších kamarádů z partnerovi strany. Nicméně já některé z nich nemusím, z různých důvodů a jak o tom čím dál častěji přemýšlím, tak jsem přestala mít chuť svatbu plánovat a z toho vzešla naše diskuse s partnerem jak to tedy uděláme. Jeden z důvodů je i např. ten, že kdysi partnera zvali na svoji svatbu a mě ne, na pár akcích co sami pořádaly taktéž zvali jen přítele a mě ne atd...celkově mě přijde, že mě od začátku vztahu ignorují až jsem se snažila s nimi kamarádit. Jde o dva lidi-manželé. S ostatními problém nemám, ale partner říká že pokud nepozveme je, je blbé pozvat ostatní :/. Ale nebude taková svatba nudná? Jen s minimem kamarádů a zbytek s rodinou? Snad mě někdo pochopil a napíše zkušenost. Díky moc!
Odpovědět
nevidim dovod mat na svatbe 100 ludi =-) a taky nevidim dovod, pozyvat ludi s ktorymi sa nemas rada a nezabavis sa snimi. len z povinnosti, proc? radsej svoju svatbu oslavim v malom kruhu, ale s ludmi, na kt mi skutocne zalezi a ktori ma maju skutocne radi :-) nas bude taky pomenej a popravde si myslim, ze o to vacsia party to bude, kedze sa vsetci kamarati navzajom uz celkom poznaju x-) ak sme si niekym neboli isti, tak sme ho proste nepozvali :-D
Odpovědět
@pvln34 tady jde ale o to že partner by je tam chtěl :-|
Odpovědět
@ametyst123 Pokud je tam chce partner, tak nevidím důvod je nezvat. Je to snad i jeho svatba a jeho přání.
Odpovědět
Profilova fotka
Buď trošku ustoupíš,pozveš je tam a třeba to bude nakonec impulz k tomu, aby se i oni k tobě začali chovat pěkně. A pokud ustoupit nechceš, a dokážu pochopit tvoje důvody,promluvila bych si s přítelem a pozvala ostatní kamarády, s kterými nemáš problém. Ať Vás to pak nemrzí :) Je nesmysl, kvůli jednomu páru nepozvat nikoho :)
Odpovědět
Profilova fotka
Víš jistě, že tě ignorují? Nemohlo to být třeba tak, že taky neměli rozpočet na pozvání stovky lidí, takže hlt kamarády zvali bez partnerů? Není to podle etikety, ale spousta párů to tak dnes není, rozpočet není nafukovací. Pokud je teď nepozvete, ale ostatní kamarády ano, těžko to bude krok k tomu, aby si tě oblíbili... Zvaž to dobře.
Odpovědět
Profilova fotka
My nebudeme mit ani tech 25. A to pocitam vcetne rodiny. A bude to tak 15-20 max... Nevidim v tom problem. :)
Odpovědět
Holky je to složitější. Přítel když nepozve je tak nepozve ŽADNE Kamarády-protože je mu to blbý. ˇJIm to blbé nebylo kdysi, ale to je jedno, o to teď nejde. Prostě nevím jak to udělat. Asi to holt překousnu :-S . Aby si mě oblíbili o to už dávno nestojím, udělali opravdu věci které si přátelé nedělají (ale ten můj je bohužel až tak hodný že je vždy nějak omluví)
Odpovědět
@ametyst123 : já osobně bych si s ženichem ještě jednou promluvila. Řekla bych mu v klidu, že nechci, aby na svatbě neměl kamarády, takže se podřídím. Ale jestli mu není blbé, kazit ti svatební den pohledem na lidi, kteří se k tobě v minulosti chovali nepěkně, ba neslušně. Že by přece měl být loajálnější k budoucí ženě než k nějakým kamarádům, kteří tě ostentativně vypouštěli ze společného programu.
Odpovědět
Profilova fotka
@markarola "Řekla bych mu v klidu, že nechci, aby na svatbě neměl kamarády, takže se podřídím. Ale jestli mu není blbé, kazit ti svatební den." To je akorát tak manipulativní chování ve stylu známého "Dělej si co chceš!!!! Mně je to úplně jedno!!!!" A pak býti uražená a mrzutá, když si dotyčný skutečně udělá, co chce. Nebylo by lepší si promyslet, jestli je skutečně nejsem schopná skousnout a popřípadě tomu dát poslední šanci vytvořit si s nimi vztah, a tedy říct partnerovi, že to zkusíme, ať je pozve, nebo usoudit, že mi vadí ale naprosto strašně, a tak ať raději nezve nikoho. Zakladatelka je dost nekonkrétní v tom, co jí vlastně na nich vadí (což chápu, že nebude vypisovat ve veřejné diskusi), že těžko radit. Možná je to vážně jen její pocit, že jí nemají rádi, možná to tak skutečně je.
Odpovědět
Profilova fotka
@ametyst123 Ta situace je naprosto nesrovnatelná. Oni kdysi pozvali svého kamaráda, ale nepozvali jeho partnerku. Ty bys ovšem chtěla, aby manžel nepozval své kamarády. Srovnatelné by bylo, kdybys chtěla, aby pozval své kamarády, ale bez partnerů.
Odpovědět
Osobne si myslim, ze to jestli bude svatba nudna nebo ne, nezalezi na poctu lidi, ale spis na tom jaka se sejde parta a na zvolenem programu. I svatba o sto lidech muze byt nuda, kdyz se ti tam sejdou sami kysely ksichty a i super partu lidi muzes umorit zdlouhavym a nudnym programem. My budeme mit cca 70 lidi, ale z toho bude asi jen deset nejblizsich pratel a nemyslim si ze kdybychom nepozvali zadne kamarady, tak by byla nuda. Co mame zatim ohlasy, tak spousta lidi z rodiny se uz tesi jen na to jak se sejdou a pokecaji s temi co se dlouho nevideli. My se napr. kazdy rok schazime na vanocni svatky u nas cca 12 lidi (jen rodina) a nuda tedy nebyla jeste ani jednou, vzdycky se vsichni dobre bavi, takze je to vazne spis o lidech nez o poctu. Co se tyce pozvani/nepozvani dotycnych pratel , tak pokud je tam pritel chce asi bych to prekousla, pokud te pouze ignoruji a neudelali nic horsiho, vsak vybavovat se s nimi nemusis a pritel bude mit radost a co ty vis pokud te tak nemaji radi treba ani neprijdou. Chapu ze v opacnem pripade nechce pozvat nikoho, pokud je ma rad, tak je daleko jednodussi rict: Hele lidi sorry, ale byla to jen mala svatba jen s rodinou nez vas jedinny jsem nepozval protoze vas ta moje nemusi.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mit na svatbě 40 lidí z toho bude 14 děti, takže asi 26 dospělých. Nepočítám s tím že by to byla nuda :-) a co se týká těch kamarádů, já bych je asi pozvala. Buď tě budou ignorovat nadále i na svatbě a po ní, což můžeš ignorovat taky a všímat si prostě svých kamarádů a rodiny (v téhle situaci bych s nimi ale po svatbě definitivně zkoncila) nebo si uvědomí že se v tobě spletli a trošku si sáhnou do svědomí že nepozvali na svou svatbu tebe. Nebo, jak uz tady psali, sami nebudou chtit prijit a tim se to vyresi samo. Každopádně bych to tvému nastávajícímu nezakazovala, tohle podle mě není dobrý start do manželství. Já mám taky špatný vztah s budoucí tchyni, ale pozvat ji partner chce, takže mu do toho nekecam.
Odpovědět
Článek se načítá
@drabik : To, co jsem napsala, naprosto není manipulativní. Neradila jsem jí, aby se přetvařovala, aby tvrdila, že je jí to jedno! Ale aby mu vysvětlila, že ji to právě těšit nebude. Naopak, o manipulaci se pokouší ženich, když hlásá "všichni nebo nikdo". Popravdě řečeno jeho postoj nechápu.
Odpovědět
Profilova fotka
@markarola hele, nechci se hádat, ale fakt to je manipulativní "rozhodni si to, ale já budu trpět, uvědom si to". Prostě to je citové vydírání, když se vám nelíbí slovo manipulace :D a vůbec bych chlapa nestavěla před svatbou do pozice "bu´d já, nebo kamarádi", to by mohla být nevěsta taky dost překvapená výsledkem :D A popravdě chlapa chápu v tom, že buď pozvat všechny, nebo nikoho. V tom bych neviděla manipulaci či uraženost, ale bohapustou chlapskou pragmatičnost - prostě pozvat jen někoho je blbý, to už ať tam z těch kamarádu nejde nikdo, to se lépe obhájí, že to třeba byla jen rodinná akce. Ale pozvat dva z pěti a zbytku vysvětlovat... co? že je nevěsta nemá ráda? že je nevěsta ublížená a nechce si s nimi hrát? Jako jasně, nevíme přesně, co se mezi nimi stalo, jestli to fakt bylo tak nepřekonatelné, nebo zda tma opravdu v rámci šetření třeba proběhlo to, že jiní kamarádi pozvali na svatbu jen kamarády bez partnerů, protože prostě chtěli šetřit lidmi... To tu fakt věštíme z křiš´tálové koule.
Odpovědět
@barbora2019 : Tisíc lidí, tisíc názorů. Já to prostě vidím jinak a taky poněkud nechápu, proč by člověk byl povinen pozvat na svatbu VŠECHNY své přátele, já bych osobně zvala pouze ty, kteří jsou přijatelní pro oba snoubence. Existují extrovertní lidé, kteří mají desítky kamarádů, taky to musí někde utnout, aby to finančně utáhli - to se ti nepozvaní nějak smrtelně urazí? . Já mám kamarádku, které jsem kdysi byla velkou oporou v nečekaném těhotenství. Když se nakonec po různých peripetiích přece jen vdávala, trochu mě překvapilo, že mě nepozvala na svatbu. Logicky ani já jednou nebudu zvát ji. Přesto si rozumíme, telefonujeme si, občas se navštěvujeme a neleží to mezi námi jako nějaké trauma.
Odpovědět
Profilova fotka
Já naprosto chápu, že raději nepozve nikoho a nepředkládá to jako vydírání, ale prostě jako pragmatické řešení, jak svou svatbou nerozložit dlouholetou partu kamarádů. Prostě když z té stmelené party třeba šesti lidí čtyři pozveš a dva ne, je to daleko hůř obhajitelné, než když nikoho "sorry, málo peněz, úzká rodinná svatba, udělám si s váma třeba rozlučku, co byste na to řekli?" Protože když nepozve jen ty dva, buď bude upřímný (nepozval jsem vás, protože vás má žena nesnáší) - čímž bude v pozici, že odteď se bude s partou vídat a jezdit jen on sám (a žena bude nejspíš mrzutá, že tráví tolik času bez ní), nebo nebude s nimi trávit čas vůbec, bude jen se ženou (předpokládám, že to jsou asi jeho nejbližší přátelé, když se to tak řeší) a z party se prostě trhe. Skvělý vztah a manželství je báječná věc, ale i přátelé jsou fajn a já se nedivím, že si svatbou svá přátelství nechce rozhasit. Ach, díky bohu, že jsme tohle nemuseli řešit a mohli pozvat všechny naše společné přátele, protože je máme všechny rádi oba.
Odpovědět
Děkuji za názory, už jsme se dohodli. Pozveme je všechny. Dělám to ale v podstatě opravdu hlavně kvůli snoubenci, já bych tam jeden pár opravdu nejraději vynechala. To co nám (mně)udělali se odpustit nedá a je to věc, která by především ženy zasáhla. Nechci vypisovat o co konkrétně jde, možná se někteří dovtípí když napíšu že v našem případě nám "něco" umřelo a oni jak se následně zachovali. To je celé a moc mě to mrzí a nikdy nepřestane ale ano snoubence miluju a chci aby byl šťastný a tak to pro něj udělám. On sám říká, že by klidně přenesl kdyby tam nebyli, že nejdůležitější je si mě vzít. On ví moc dobře jak mi to ublížilo a to je v podstatě třešnička na dortu, když pominu ty ignorace na sešlosti a nepozvání na jejich vlastní svatbu (jak se někdo ptal tak už jsem to psala, ale ještě jednou tedy, tehdy to bylo tak že jáj jediná byla opravdu vypuštěná z jejich svatby, ostatní tam partnery měli).
Odpovědět
Profilova fotka
@ametyst123 Tak to te obdivuju. Protoze jestli je to to, co si myslim, tak ja bych to jen tak neprekousla. A rozhodne bych je uz nechtela ani videt. Ba ani slyset.
Odpovědět
@iviiiii možná si to jen já moc beru, jsem citlivá a jsem si toho vědoma. Přesto mi vadí, když někdo nemá srdce, ignoruje člověka a ještě se ohání svým štěstím ačkoliv ví co si ten druhý prožil. Děkuji za pochopení.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Jaké si to uděláte, takové to budete mít. Je to vaše svatba a je jen na vás dvou, jaká bude. Důležité je, aby se vám líbila :-) My plánujeme také skoro jen rodinnou akci, kam pozveme ještě 2-3 přátele, kteří jsou nám milí a jsou i jinak spjati s naší rodinou. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?