Svatba jen s kamarády

Krásný den všem, Měli jsme v plánu udělat klasickou svatbu jak s rodinnou tak s kamarády, ale bohužel někteří členové rodiny mají k celé svatbě poněkud "vlažný" přístup ( což je ještě mírné slovo) a musím říct, že mě to dost zamrzelo. Plus další problém je, že jsou i tací, které by jsme tam rádi z rodiny měli, ale stačí aby se trochu napili a dělají scény, což je to poslední o co stojíme. Takže jsme začali mluvit o tom, že by jsme si udělali svatbu jen s kamarády. Se vším všudy, jen bez příbuzných a pro rodinu pak uspořádali nějaký oběd nebo něco podobného. Protože přeci jenom, člověk by se rád věnoval všem, ale není to v jeho silách. A tak jsem se chtěla zeptat, jak to doma šetrně oznámit ( jde mi hlavně o přítelovu mamku a moji babičku ) a případně jestli jste svatbu vyřešili stejným způsobem a jestli vás pak zpětně nemrzelo, že tam rodina nebyla? Díky za odpověď:)
Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že tímhle způsobem asi moc lidí svatbu neřešilo. Na vašem místě bych nepozvala akorát ty problémové hosty, kterým bych to vysvětlila tak, jak píšeš tady. Myslím, že jinak si uděláš akorát zle v rodině, tchýně bude zbytečně dotčená a babičku to bude mrzet. Upřímně mi tohle přijde jako hodně nešťastný nápad. To bych se raději vzala jen se svědky a pak uspořádala akci pro kamarády a akci pro rodinu.
Odpovědět
Profilova fotka
Já souhlasím, nepřipadá mi to jako úplně šťastné řešení. Já když jsem začala svatbu plánovat, pár lidí mi říkalo, ať si to uděláme jen se svědky, ale to já nechtěla. Měli jsme svatbu s rodinou i přáteli a za nic na světě bych neměnila, rodina je pro mě všechno a i kdyby jejich reakce byli kdoví jak vlažné, bez nich bych se nevdala. A i my jsme měli mezi pozvanými pár lidí, kteří v opojení alkoholu nejsou zrovna dvakrát příjemní, ale zvládli to naprosto v pohodě. Pokud z toho máš opravdu strach, tak pozvi rodinu na obřad a na oběd a zbytek dne si můžete užít s kamarády. ;-)
Odpovědět
Nepřijde mi to jako šťastné řešení. Kvůli několika příbuzným s vlažným přístupem a několika, kteří se neumějí chovat po požití alkoholu, chceš svatbu odepřít těm, kteří by si ji užili? To mi nepřijde zrovna fér.
Odpovědět
Profilova fotka
@gabriella15 Toto bylo u nás téma na dlouho. Celá čast mé rodiny se svatbou nesouhlasila ( nechápali jsme kdyź jsme spolu 11 let, máme dítě a plánujeme druhé). Byla jsem z toho smutna a myslela, že uděláme svatbu tajnou a pak to jen oznámíme, i když jsem si takovou svatbu nepřála. Nakonec mě můj muž zastavil a řekl, svatba bude taková jakou si jí přejeme my a ne ostatní. Děláme jí přesně takovou jakou chceme, vše si platíme sami a jen říkáme, ať nám každý dá svatebním darem kolik penět chce ( chceme peníze, vše máme), kompletně všechny sme pozvali ( se slovy , že jestli nechtěji jít, že nemusí) a jsme spokojení. Nakonec se s tím i má rodina "smířila" a všichni na svatbu jdou :) takže jestli jí chcete uďelat s rodinou, případně jenom s kamarády, udělejte ji tak jak to cítíte a užijte si to, je to přeci o vás dvou :)
Odpovědět
Já souhlasím s holkama... Myslím, že by tě to hodně mrzelo. U nás na naše zásnuby a plánování byly reakce velmi rozpačité až záporné, ale jak se svatba blížila (zejména poslední měsíc příprav), tak se to zlepšilo - ono asi "běžní smrtelníci' nechápou to haló kolem svatby, které většina z nás z Beremese má - vidím, že máte svatbu víc než za rok... A na svatbě byly obě naše rodiny fakt skvělé, rodiče byli šťastní, hrozně moc jsme si to s nima užili a dost nás to sblížilo. (Byť po zásnubách nám to rozmlouvali...)
Odpovědět
Ahoj, rozhodnutí je na tobě, ale musím taky souhlasit s holkama. Pokud máš někoho z rodiny, koho tam nechceš, tak nezvi, ale zas z tvého dne vyčlenit i nejužší rodinu? Opravdu by tě mrzelo... já sama mám svatbu o 50ti lidech a všichni jsou kamarádi, až na rodiče a mého bratra, plus jednoho bratránka - bez nich bych si to nedovedla představit a to hrozila varianta, že moji rodiče na svatbu nedorazí vůbec nebo jen na obřad..... Promysli to,ale dle mě je obřad hlavně pro rodinu a zbytek už je pro kamarádky :-D
Odpovědět
"Vlazny" pristup pribuznych mi prijde naprosto normalni, pro vas dva je to sice vyjimecny den, ale pro ostatni fakt ne :-D zvlast kdyz mate svatbu za vic jak rok, snad necekate, ze takhle neskutecne dlouho dopredu budou chtit ostatni nadsene vasi svatbu resit? Vase reseni nepozvat rodinu a slavit jen s kamarady mi prijde velmi nestastne a udela zlo v rodine i tam, kde mate ted vztahy dobre. Osobne bych teda treba takovou babicku "netrestala" za to, ze nejaky strycek se na oslavach opije a dela sceny nebo ze teticku nezajima priprava svatebni vyzdoby.
Odpovědět
Holky, díky moc za příspěvku :) Bavili jsme se tom ještě doma a necháme si to ještě jednou projít hlavou a uvidíme. Nerada bych aby ěm pak zpětně mrzelo, že tam rodina nebyla :)
Odpovědět
@gabriella15 Svatba je za víc jak rok. Jak přesně si představuješ nyní tu aktivitu příbuzných? Ti kamarádi co máš dnes už mohou být za rok pryč, ale rodina ti zůstane stejná.
Odpovědět
@majanax Neřekla jsem, že očekávám jakoukoliv aktivitu, co se svatby týká, chci si ji udělat podle svých představ a všichni víme, že přehnaná aktivita příbuzných spíš škodí. Jen mě velice zamrzelo, když jsem tátovi a jeho rodině oznamovalo, že jsme se zasnoubili, že u toho měli spousty hloupých řečí jaká je to zbytečnost a ani ze slušnosti nepogratulovali. Rozhodn Troufnu si říct, že s našimi kamarády jsem si jistá, žijeme dlouhodobě v zahraničí a za ty roky víme na koho se můžeme spolehnout. Navíc to samé může člověk říct i o rodině. To že jsou to tvoji příbuzní vůbec neznamená, že si s nimi člověk musí rozumět a že na svatbě musí být :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@gabriella15 my měli trochu jiný koncept, zasnoubili jsme se v zahraničí a měli jsme čas promyslet, jak to oznámíme a jak to chceme. Svatba ve 4 byla jasná volba, protože oba jsme z rozvedených rodin a říci, že vztahy nejsou dobré, je hodně slabé slovo. Já osobně jsem na svatbě nechtěla svou mamku, mame celkem dobrý vztah, ale ona je lehce hysterická a dokáže ze všeho udělat scénu. Manželovo maminka bouřlivě plakala už při oznámení zásnub. Takže jsme zasnoubení oznámili jen nejbližším, ale neupřesnili jsme termín svatby. Doteď si říkám, jak nám vše parádně vycházelo a vše se ututlalo, nikdo netušil, že když se koncem září zasnoubíme, v dubnu bude svatba :-D Téměř všichni až na malé hysterické výjevy to pochopili a vzali to v pohodě. No a pak abychom se vřádili, udělali jsme velkou zahradní oslavu, kam jsme pozvali úplně všechny a to je hlavní důvod, proč ti to píšu. Ze 100% potvrzených lidí, dorazilo jen cca 60%. Mamka s babičkou se dva dny předem pohádaly tak, že jsem měla chuť je obě vystřelit na mars. Manželovo mamka dělala trošku vítr, ale nakonec přijela a byla v pohodě. Strýčkové se nám opili a blbli z heliem, jídlo jsme dojídali ještě týden... Já jsem celý den lítala jako hadr na holi, ale nakonec se vše povedlo, všichni byli napapaný, šťastný a užili jsme si to. Jediný kdo měl hloupé řeči byla moje mamka a utvrdila mě v tom, že jsme udělali dobře, že jsme si svůj den nenechali zničit. Takže poslouchej své srdce, své instinkti a udělejte si to podle svého ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?