Svadobný deň bez rodiny

Na úvod mojich pár riadkov by som chcela popriať krásny deň všetkým a teraz k tomu, čo ma doviedlo napísať prvýkrát do fóra :-) Aj keď mám malú rodinu, ktorú neskutočne ľúbim, rozhodli sme sa s priateľom pre obrad my a svedkovia. Pôvodne sme mali naplánovanú svadbu na Mauriciuse, ale keďže sme sa rozhodli kúpiť pozemok, investície boli potrebné presunúť týmto smerom. Tak sme teda preplánovali svadbu v Prahe, kde žijeme. Praha už však nie je tak ďaleho ako Mauricius a tak moja mamina, sestra i brat by chceli prísť na svadobný obrad. Ja som však prvoplánovane naozaj chcela svadbu len o nás, a to hlavne preto, že pred vyše rokom mi zomrel taťka, ktorý mi tak veľmi chýba. Strašne si prajem prežiť tento krásny deň s úsmevom. Viem však, že keď tu budem mať maminu, bude plakať, ja som tiež taká citlivka a budem plakať s ňou, ešte budem mať na mysli, že ma taťka neodvedie k oltáru. Mamina mi však stále pripomína, že chce prísť. Svadobný deň sme si vybrali presne v ten istý deň ako mali moji rodičia, ktorých manželstvo rozdelila naozaj len smrť, a týmto sme sa im chceli poďakovať. Mama bola naozaj šťastná, keď som jej to oznámila, ale stále trvá na tom, že by rada prišla. Ja viem, možno je to odo mňa sebecké, že si prajem mať svadbu bez nejbližších, ale tiež viem ako by som sa cítila. Trápi ma to, avšak stáť si za svojím, alebo povoliť?
Odpovědět
Musite se rozhodnout sami, ale za me jsem urcite pro, tam aspon nekoho mit....pokud mamce umrel manžel, nebylo by hezke kdyby videla svoji dceru ve svatebnich jak se vdava.....aspon trosku by se ji ten svet prosvětlil..... A k oltari muzes jit s bodoucim manzelem. Nas cele planovani a ten den samotny hrozne moc sblížil a jsem rada ze jsem to tak mohla prozit. Chapu treba, ze nechcete velkou premaslickovanou svatbu, ale ten obrad si dobre promysli.....aby ti to jednou nebylo lito... A taky zalezi jaky nazor ma budouci manzel.
Odpovědět
@ppelita Dobrý večer, určitě maminka na svatbě ano pokud máte jinak vztah dobrý jak píšete, ukápne možná slzička jako i na jiných svatbách, ale až byste si uvědomila, že u toho maminka nebyla , i ona, bylo by vám to ještě víc líto oběma, vím o čem mluvím, mám stále jednu situaci vůči tátovy, která hlodá a už nejde napravit, přeji hodně štěstí.
Odpovědět
Ja jsem taky pro to mit mamku na svatbe. A uplne souhlasim se simonou007. Mamka by te mohla odvest k oltari a udelate si z toho hezkou vzpominku. Pokud jste si blizke...
Odpovědět
Profilova fotka
myslím si, že brečet dojetím budeš tak jak tak - a pokud tam maminku, se kterou máš dobrý vztah vezmeš, bude taky brečet maximálně štěstím a myslím, že pokud máte vztahy v rodině fakt dobré, budeš i přes trochu těch slz určitě šťastná, že tak důležitý okamžik sdílela s tebou. Pokud na tatínka takhle myslíš, myslím, že přítomnost maminky na tom toho už tolik nezmění. Rozhodni se hlavne, jak to cítíš vnitřně. Pokud opravdu maminku na svatbě nechceš, vadila by ti tam a litovala bys toho, nemá smysl to lámat, ale opravdu by ti tam tak vadila?
Odpovědět
Rozhodně maminku ano. Zvlášť když o to moc stojí a zemřel váš tatínek to bude pro ni něco pozitivního, kdy bude šťastná. My měli malou svatbu 11 lidí- rodiče a sourozenci. A bylo to super. Maminky plakali jak želvy, ale to ke svatbě patří a musím řict že jsem to ani pořadně v to " stresu" nevnímala. Já nejsem fanoušek svateb se svědky zvlášť, když jsou v rodině dobré vztahy. Rodiče by na svatbě být měli, je to jedna z věcí jak se jim beze slov poděkovat, že se o nás celý život starali.
Odpovědět
Já bych povolila :-) Ten den stejně bude jen o vás dvou (o nevěstě a ženichovi). Bez ohledu na to, kdo se přijde podívat na obřad ;) A mamince uděláte radost!
Odpovědět
@ppelita ja ti rozumim, protoze ta bolest ze ztraty tatinka porad pretrvava, tak kdyz tam budes mit maminku a sourozence, tak ze ti to toho tatinka bude o to vic pripominat. Ale zaroven souhlasim s holkama..je to mozna jedna z prvnich chvil od te doby, co s vami tatinek neni, abyste mohli sdilet nejake okamziky stesti a tu radostnou udalost, a myslim si, ze vas to muze sblizit, minimalne tim moc potesis svoji mamku a svoje sourozence, a kdyz tam s tebou nebudou, tak je to bude jeste hodne dlouho mrzet. Fakt ti rozumim, mam taky hodne blizky vztah s rodinou a na tvem miste bych se citila stejne. Ale myslim si, ze ve finale ten strach z bolesti ti brani v tom, ten okamzik stesti sdilet s rodinou, a to je skoda. To, ze ti tam tata chybi, bude v tu chvili snesitelnejsi, nez kdyz by ti tam chybela cela rodina. :)
Odpovědět
Taky si myslím, že by pro vás všechny bylo trochu hezčí, kdybyste tam byli spolu. Tedy i maminka. Chápu, že budeš na tatínka myslet (mě čeká to samé:-( ) ale já třeba vím, že bych na něj myslela i tak. Určitě bys v tu chvíli myslela na něj a i na mamku stejně, i když by tam nebyla. Už tu měla jednou jedna nevěsta podobné starosti a někdo jí poradil si dát fotografii tatínka v nějakém medailonku do kytičky, takže ho bude mít celý den u sebe. Začínám vážně uvažovat, že to tak udělám taky. Určitě se s maminkou na svatbě i usmějete a zasmějete. Jde o chvilku při obřadu, kdy dojetí bývá často i tak a pro vás to bude mít ještě jinou hloubku sice, ale budeš tam mít tu maminku. Jinak bys tam na ty pocity byla sama bez ní a uvidíš, že by Tě to ve finále mrzelo. To je můj názor. Přeju Ti, ať jsi dál jen spokojená a ať se vám svatba vydaří a máte hodně důvodů se smát. Věř mi, že dokud budeš na tatínka myslet, tak bude pořád s Tebou. Pokud nepůjdeš k oltáři s ženichem ani s maminkou, tak to ber tak, že jde s Tebou tatínek. Protože on tam určitě bude s Tebou...
Odpovědět
Já bych byla pro tam maminku mít. Na tatínka si vzpomeneš tak jako tak (nebo alespoň já bych si vzpomněla) a pak je lepší si chvilku poplakat s maminkou, která ví přesně, jak se cítíš, protože se cítí podobně, a pak prožít zbytek dne s úsměvem. I když budoucí manžel ti určitě je oporou, maminku ti tam nenahradí. No a pak by ti mohlo být i líto, že tam ta maminka není, protože jakmile si vzpomeneš na to, že tatínek tě nemohl dovést k oltáři, vzpomeneš si i na to, že tam nemáš ani maminku a bude ti to třeba líto celý ten den... Já bych to viděla tak, že když by mě mrzelo, že tam nemůže být tatínek, mrzelo by mě mnohem víc, že tam není maminka, která by tam vlastně být mohla. Navíc si dovedu představit, že maminka by ten váš svatební den proplakala sama doma, protože jste ji nepozvali...
Odpovědět
@ppelita a co jde? trápíš se dopředu, že nepozveš mamku na svatbu, ji pozvi a nebuď sobec, otec ti velmi chybí kdyby tu byl tak by jsi je zvala? Vždyť na svatbu svých dětí se rodiče těší a když říkají a radí vemte se někde sami nevěřím tomu, že by je nepotěšilo kdyby na svatbě byli. pro mě by to bylo zklámání dítětem kdyby se vzalo jen tak někde se svědkem. Já bych zavolala rodiče i sourozence aspoň na ten obřad a oběd, aby se to dalo nazvat svatbou a nebyl to jen podpis na úřadě.
Odpovědět
Profilova fotka
já si dovolím vyjádřit názor z druhé strany :-)...jako maminka. Kdyby se dcera nebo syn rozhodli, že chtějí/touží po komorní svatbě jen ve čtyřech, tak bych jejich přání respektovala. Je to jejich den, jsou dospělí, svéprávní, tak ať si den udělají podle svých představ :-) a při nejbližší příležitosti bych se s nimi domluvila na sváteční oběd/večeři/grilování jako oslavu jejich svazku. Přeji Ti milá ppelita správnou volbu při svém rozhodování :-)
Odpovědět
Taky jsem maminka a mně by velice mrzelo, když bych nemohla být přítomna tomu velkému okamžiku v životě mé dcery a i mém.
Odpovědět
Článek se načítá
Udělej si to úplně podle svého. Jestli cítíš, že by tě přítomnost maminky nepříjemně rozrušila, zkus jí to vysvětlit. Já ti úplně rozumím, myslím, že pokud chceš prožít svatební den jen s manželem, je to tvé právo. Není to sobecké, alespoň já si to nemyslím. Na druhou stranu určitě bych pak udělala (třeba jiný den) slavnostní oběd pro maminku a třeba i sourozence, aby se necítili odstrčeni z tvého života.
Odpovědět
Ďakujem Vám za Vaše príspevky, cením si všetkých názorov a Vášho času, ktorý ste venovali pre napísanie niekoľkých slov ;-) veľmi ste mi pomohli!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?