Spolužačka a její doprovod na svatbu. Nevím, co jí říct

Profilova fotka
Ahoj, moje bývalá spolužačka ze střední se v podstatě sama pozvala na mou svatbu, když jsem jí loni oznámila své zasnoubení. Byla by to trapná situace, proto jsem jí to odkývala, řekla jsem si - nezblázním se kvůli člověku navíc. Jenže teď mi volala, že tam nechce být opuštěná, proto pozve nějakého kluka (angličana - ona tam teď pracuje), kterého ani nezná, a kdyby prý nešel, vzala by s sebou svojí švagrovou, se kterou jsem se viděla dvakrát a nějak nevidím důvod, proč by měla být na mé svatbě. Celou hostinu platí naši. Já jsem jí řekla, že si každý může někoho přivést, ale tím jsem myslela stálého partnera a né na rychlo shánět někoho, kdo mě ani nezná. Asi jsme se špatně pochopily a teď nevím, co jí říct. Vím, že o tom nakonec budu muset rozhodnout sama, ale zkusím se zeptat alespoň na názory. Děkuju
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@imsorry Dobrá situace:) Rozhodně bych se spolužačce nepodřizovala. Primárně bych hjí neodkývala pozvání, ale s tím už nic neuděláš. Až jí poneseš oznámení a zvací kartičku, klidně bych tam napsala - Tato pozvánka platí pro 1 osobu. Nevím, proč by ti ona měla diktovat s kým přijde, když se jedná o lidi, které jsi skoro nikdy neviděla.
Odpovědět
@imsorry já bych jí prostě na rovinu řekla, ať se nezlobí, ale že ta pozvánka je jenom pro ni. Svatby jsou v dnešní době drahá záležitost a ty tam chceš mít pouze takové hosty, které znáš a chceš je tam mít. Jestli je to dobrá kamarádka, tak to pochopí a bude s tím v pohodě. Jestli není a naštve se, tak jenom dobře - ani ona nepřijde a budeš mít klid. A o takové kamarádky, které by to nepochopily bych stejně nestála. Dobře se to radí, že? Ale byla jsem v podobné situaci.....a přesně takhle jsem to vyřešila a je to v klidu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@imsorry mam dojem, ze byhc po ni vybehla jak po staflich a rekla ji, ze na sve svatbe nechces zadne cizi lidi, ktere ani neznas a ze pokud neni schopna to akceptovat, tak at nechodi ani ona... jestli ji ted vidas sporadicky, bylo by mi to asi uplne jedno... Jestli nevi misto a datum, asi bych ji to ani nerikala:-) ta tam jde pro to, aby se zadarmo najedla...
Odpovědět
Profilova fotka
Do telefonu jsem jí řekla, že by to snad neměl být problém, ale musím to probrat ještě s přítelem a s našima, kteří to platí, takže do toho také mají co mluvit, a pak že se jí ozvu. No a pak se mi to rozleželo v hlavě a uvědomila jsem si, proč bych měla na svatbě mít někoho cizího kvůli holce, kterou jsem původně neměla v plánu ani pozvat. Asi jí napíšu smsku, ať se nezlobí, ale že si tam všichni přivedou jen stálé partnery nebo nikoho.
Odpovědět
@imsorry pozor na to, aby se ti nezačala vymlouvat, že její švagrová je stálá partnerka, protože už jsou švagrové několik let :-D Prostě jí řekni, že jste to probrali s rodinou a nastávajícím a můžete pozvat pouze ji. Že tam na svatbě bude dost lidí, se kterými se může bavit a sama se tam opravdu cítit nebude. A hotovo. Žádné jiné vysvětlování = tahle holka zní, jako že si stejně všechno vysvětlí po svém.
Odpovědět
Profilova fotka
rozzaarka: Aby se zadarmo najedla, to asi ne. Ona si spíš vždycky myslela, že jsme nejlepší kamarádky a asi se jí to pořád drží, i když se teď vidíme jednou za půl roku a i to bych, upřímně, oželela. Ona nikdy moc kamarádů neměla. Ani nevím proč, není zlá.
Odpovědět
Profilova fotka
ilcca: hihi :-D Dobře, díky, zkusím to takhle, to by mohla vzít.
Odpovědět
Profilova fotka
@imsorry Jestli pro Tebe není životně důležitá, tak ji klidně odmítni, že budete mít svatbu jen v rodinném kruhu, tak že se to nehodí, aby tam byla..kor když nebude ani jako svědkyně.. Prosaď si svůj názor... Já jsem řešila problém se svědkyní..byla jsem před 4 roky svědčit kamarádce ze základky, ale s tím, že mi volala týden před svatbou a jeli jsme tam na rychlo, v té době jsem byla s mým partnerem teprve 2 mesice, a ona mi řekla že odvoz řešit nemám, že si pro mě do Prahy přijedou, a nakonec mi 2 dny pred svatbou volala at vezmu i Daniela...měli jen asi 10 lidi na svatbe celkem, jen jeji rodina nejblizsi...a v lete, kdyz mi lezel partner v nemocnici se zanetem mozkovych blan (meningitida) tak jsme se rozhodli, ze se vezmeme...ona mi nejak ten den zrovna volala a ja ji rekla o svatbe...v tu chvili zacla resit, ze jde svedcit a ze jupii atd...no nic jsem ji na to nerekla, ale ja chtela za svedkyni uplne jinou kamaradku...no hruza..takze odvahu rict ji ze si beru za svedka nekoho jineho jsem ziskala az letos v lednu...nastesti to vzala uplne v pohode...ale to jak jsem se trapila ja, jak ji to rozumne rict, to bylo fakt hrozny :-( ale uz mam klid a na svatbu pujdou obe, jedna jako host se svoji rodinou a ta druha jako svedkyne :-)
Odpovědět
@imsorry z vlastních zkušeností v to věřím. Jak jsem psala, byla jsem ve stejné situaci a přesně tohle jsem své, shodou okolností bývalé spolužačce, také řekla. A přijala to jako fakt a byla ráda, že jsme ji vlastně vůbec pozvali. Držím pěstičky a dej vědět jak to dopadne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jdu jí napsat sms, dám vědět, až odpoví. Děkuju Díky i za zajímavý příspěvek od gabri80.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak jsem spolužačce včera poslala sms a podala jsem to přibližně tak, jak mi poradila ilcca. Odepsala, že v pořádku a že děkuje za informaci, tak myslím, že dobré. Asi ji posadím vedle přítelova bratra, třeba si padnou do oka 8-) Děkuju všem za dodání odvahy, ahoj.
Odpovědět
@imsorry ahoj, povedz to na rovinu, ja som sla tiez kamaratke sama. my mame problem s detmi, ako nie uplne malymi, ale 3,4,8,9, rokov maju, a bolo by tam 6 deti, nezda sa to, nakoniec hovorim ludom, ze svadba bude mensia a ziadne deti, aby sa nik neurazil. asi je fakt s detmi zabava, ale stejne sa pocitaju do ceny normalne. a nemozme mat 17 ludi z rodiny a + 6 deti. este som to ale nepovedala vsetkym tak som zvedava na reakcie :-(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@gemini255 No vidíš, o dětech jsem ještě moc nepřemýšlela. To je těžké, no. Nerada bych v tomto někoho omezovala, někteří třeba ani nemají nikoho na hlídání. Jsem na to zvědavá, já na děti nejsem moc zvyklá. A když to tak počítám, u nás jich bude tak 6-9. Upímně, dítě mi tam bude vadit jen jedno, a to se do dětí už nepočítá. Je to přítelova patnáctiletá dcera, se kterou zrovna nevycházím. :-| Brrr
Odpovědět
Hmm...tady má někdo silný problém říkat lidem "Ne" :-)
Odpovědět
hihi :-) taky jsme jedna z těch, která rozsévala moudra typu "Já bych jí to řekla natvrdo / udělám si to přesně jak chci, nikdo mi do toho nebude kecat,...", ale jak začínám připravovat vlastní svatbu, vidím, že tak jednoduché to vůbec není :-)
Odpovědět
@nelam držím palce protože jsem to samý ale do zařizování dáš hodně sil a práce a ono tě to nakopne nebo aspoň mě jo.Řekla jsem pár lidem kteří mají partnera čerstvě a my ho naznáme že ať se nezlobí ale že je neznáme a že to chcem pojmout tak že budou na místě nejbližší přátelé atd a je fakt že nebyl problém ale chce to odhodlání.... ;-) není se čeho bát kamarádi to pochopí....
Odpovědět
@imsorry no vidíš, to jsem ráda, že to takhle dopadlo. Jak píší holky, chtělo to jenom odhodlání :-D Tak přeji pěkný zbytek plánování a chystání a ať to všechno vyjde tak, jak si přeješ.
Odpovědět
Profilova fotka
@imsorry to je dobre, ze to tak dopadlo:-) rikat lidem NE je hrozna vec, ale asi se to musime vsichni naucit:-) Preju krasnou svatbu a spokojeny zivot:-) PS: s tou dcerou pritele si hlavu nelam, ona z te puberty taky vyroste:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky ;-)
Odpovědět
@monicci :-) je to tak, stačí se vymáčknout. V mé situaci např. došlo k tomu, že moje svědkyně je neřidička a veze jí k nám její přítel, s tím, že den poté jim oběma začíná dovolená v jižních čechách, takže se nevracejí. Bylo by mi fakt blbý nepozvat ho na hostinu, i když tam máme pouze rodinu. A to je ten případ kdy si říkám o jednoho člověka víc, to nás nezabije. Jen doufám, že nepřibude další :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@gemini255 Taky máme no child svatbu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@gemini255 My jsem taky meli svatbu bez deti. Vsem jsem to oznamili hned jak jsem vedeli datum svatby ( teda skoro rok dopredu), takze pak to nebyl zadny problem. Hlavne se to musi rict hned na zacatku.
Odpovědět
Profilova fotka
No child svatba :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@imsorry Ahoj,tak ja mam podobny problem. Moje kamaradka se sama pozvala na svatbu a hned brala automaticky,ze tam jde a jak se tesi a jaky si koupi saty atd.. Ja ani nestihla nic rict a ted nevim jak ji mam rict,ze jsem ji pozvat nechtela:-( Ona je hodna moc kamaradek nema a na me se upnula:-( Jo a to mi tudle rekla,ze prijede se podivat pritelem a toho fakt nemusim. No nejak nevim jak z toho ven.
Odpovědět
Profilova fotka
@sweet81 Tak to je hooodně podobná situace. Podívej, například přítel má dva "kámoše", ani se s nima nevídá, já je vůbec neznám, ale oba nás v minulosti pozvali na své svatby, proto jsem řekla, že se sluší, aby byli pozváni i s manželkami na tu naší. Proto si myslím, že hodná holka, co nemá kamarády (jako i moje spolužačka), se může klidně zúčastnit a nemám s tím problém. Druhá věc je, když začne shánět rychle někoho, aby tam nebyla sama. Pokud je to stálý partner, vážná známost, sluší se pozvat oba. Pokud je to ale kluk, se kterým chodí posledních pár týdnů ven, mohla by si ho na té svatbě odpustit, ne? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nelam To by mi bylo tedy blbý nepozvat svědkova partnera, i když je to jen v rodinném kruhu..?
Odpovědět
@snehurinka1 neni to blbe,napriklad moje svedkyne ma pritele necely rok a ja ho nikdy nevidela,partneruv pritel nema pritelkyni,jen porad stale vikendovky uz roky a prohlasil,ze si na tu nasi svatbu bude muset nejakou teda sehnat.tak to fakt taky ne...
Odpovědět
Profilova fotka
No tak nějakou víkendovku asi ne, to je blbý, ale partnera svědkyně bych tedy pozvala, alespoň bych ho poznala, ne? Vždyť je to svědkyně - podle mě tedy nejbližší osoba, nejlepší kamarádka, tak bych se ráda znala i s jejím partnerem..ale to je jen můj názor..
Odpovědět
Profilova fotka
@niky10 No tak nějakou víkendovku asi ne, to je blbý, ale partnera svědkyně bych tedy pozvala, alespoň bych ho poznala, ne? Vždyť je to svědkyně - podle mě tedy nejbližší osoba, nejlepší kamarádka, tak bych se ráda znala i s jejím partnerem..ale to je jen můj názor..
Odpovědět
vsak ten tam jde... @snehurinka1
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?