Šaty sestry ženicha

Profilova fotka
Ahoj holky, potřebovala bych radu. Sestra od přítele mi poslala fotku šatů, které si zamluvila na svatbu (viz foto). Na první pohled jsem to nějak neřešila, ale teď mi kamarádka řekla, že se vůbec nehodí, aby měla takové šaty pokud jde jako host na svatbu. Jsou to podle ní vyloženě plesové šaty a navíc dost světlé. Co si o tom myslíte vy?
Odpovědět
Ano, tyto šaty jsou pro hosta nevhodné - z fleku by mohly být svatební. (Nicméně záleží hlavně na tobě - ty jsi nevěsta...)
Odpovědět
Profilova fotka
@shigella Jakmile mi to kamarádka řekla, okamžitě jsem ten pocit dostala taky. Přítel tvrdí, že kdyby byly nevhodné, řekli by jí to v salonu, kde si šaty půjčovala a dostala na ně slevu, protože z toho samého salonu mám šaty půjčené i já a tím pádem v salonu musela říct, že je má na svatbu. Já mám trochu problém s tím, jak ji to říct. Když mi fotku poslala, tak jsem ji napsala, že jsou pěkné, ale (nechci, aby to vyznělo hloupě) nepřeju si, aby měl ještě někdo svatební šaty kromě mě.
Odpovědět
@lucie1595 v salónu jim jde hlavně o kšeft podle mě, nikoli tolik o spokojenost nevěsty... blbé je, že jsi jí je už jednou schválila. Nicméně mně by to fakt vadilo kdyby vedle mě stála na fotkách ještě "jedna nevěsta." Teď jde o to, jak z toho ven. Jste si nějak blízké? Možností je víc, ale podle mě nejlepší by bylo jí to říct upřímně, že se ti to rozleželo v hlavě a že s ní ráda půjdeš do salonu vybrat jiné šaty (záloha by vám neměla propadnout snad) ... asi bych to nějak nevzkazovala přes přítele nebo tak, v tomhle je asi upřímnost nade vše. Třeba si to neuvědomila, kolik jí je let?
Odpovědět
Profilova fotka
@shigella Je jí 25. Nejsme nejlepší kamarádky, ale docela spolu vycházíme. Přijde mi hloupé, aby teď přišla do salonu a podala to nějak, že nevěsta si nepřeje, aby je měla a bůhví co. Už když si je zamluvila, tak jsem se jí ptala, jestli nejsou moc světlé a řekla, že ve skutečnosti jsou o něco tmavší. Ale přijdou mi i dost zdobené a tak. Mám z ní trochu pocit, že to prožívá jako svou svatbu, kterou by chtěla. Svatbu máme 1.7.2017 a ona má šaty zamluvené od října 2016.
Odpovědět
@lucie1595 : tento typ satu se opravdu nehodi, jsou jako svatebni. Jestli trva na dlouhych, tak alespon nejake barevne.
Odpovědět
S takovými šaty bych sestru ženicha hnala ( obrazně řečeno :) ). Opravdu se nehodí, nevěsta by neměla být ochuzena o svou "jedinečnost" - být v bílých/světlých šatech. A upřímně - taky mám obavu z toho, co si má budoucí švagrová na naší svatbu oblékne. Asi zavčasu ohlásím, že na barevné škále jsou všechny odstíny bílé, světlé béžové atd., v ten den moje :-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@svhe Ale jak jí to teď mám říct? :-|
Odpovědět
@lucie1595 Toť otázka. Asi vážně záleží na tom, jak spolu vycházíte. Já s mou skorošvagrou vycházím v normě - kamarádky z nás nejsou a ani nebudou, ale usmíváme se na sebe :) Ve tvé situaci bych na to šla asi přímo: klidně řekni, že když jsi její šaty ukázala kamarádkám, tak si myslely, že jsou tvoje - svatební. To změnilo tvůj pohled na věc a že bys jí ráda poprosila, jestli by zkusila šaty vyměnit za jiné - né tak svatebně působící :-) Určitě to pochopí :) V případě nejhoršího bych nabídla uhrazení částky, na kterou dostala slevu - ale to taky záleží kolik to bylo, žejo...
Odpovědět
Profilova fotka
@svhe Já myslím, že by se v salonu určitě domluvit dalo. Trochu se bojím, že budu před celou rodinou vypadat, že to přeháním. Vybírala je s budoucí tchýní, takže už jsou na mě dvě :-D . Asi to zkusím nadhodit. Když nebude chtít, tak si je stejně nevymění.
Odpovědět
@lucie1595 Typ šatů na svatbu (konkrétně tyhle jako host, proč ne)..., ale nevhodná je barva... To je jediný problém. Musím se trošku zastat sestry ženicha. Nevím proč některým nevěstám tak strašně moc vadí, když jde host ,,žena" na svatbu v krásné róbě... (Spíš z toho pak vyznívá, že asi nevěsta není moc spokojená sama se sebou - NEŘÍKÁM, ŽE TO JE VÁŠ PŘÍPAD). Určitě bych slečně řekla, že nesouhlasím s barvou, že tu by měla mít jinou, ale jinak bych proti šatům neměla ani půl slova. Zažila jsem na hodně svatbách, kdy ženy měly krásné róby a spíše mi to udělalo radost, je krásné, když se ještě v dnešní době najdou ženy, které když jdou na svatbu, krásně reprezentují stranu, kterou zastupují... Zažila jsem jako host také svatbu, kdy bratr ženicha byl v děravých teplákách a vytahaném triku (tohle si myslím, že je případ k řešení)... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je pravda, že mi budoucí švagrová tvrdila, že ve skutečnosti je barva jiná - tmavší. Napadlo mě už, že zajdu do salonu a napřed se na šaty podívám, než začnu někomu kazit radost z toho, co si vybral.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?