Šaty pro družičky se závojem

Ahoj, jsem s rodinou pozvana me sestrenici na svatbu. Sestrenka me poprosila jestli půjdou moje holky za druzicky, nebyla jsem proti. Říkala jsem si, saticky si půjčí v půjčovně, samozřejmě by jsi vybrala jaké se líbí ji. Obešla jsem s nima obešla několik salónů, ale žádné nechtěla. Dobře, tak něco prý vybere na internetu, jenže si vybrala saticky pro každou za 1500kč a k tomu objednala, dle mého úplně zbytečně závoje jak pro nevěstu za další 3stovky pro kazdou, což se mi moc nelíbí. Říkala jsem ji, ze mi to přijde drahé a závoje zbytečné, odpověděla mi, prý když jsem souhlasila s tím když budou holky druzicky, tak ať to zaplatím. Ano souhlasila jsem, i počítala, když je pujcime nebo objedname zaplatím, ale jasně jsem dala strop 2000kč. Nevim jsem z toho na rozpacích, mrzí me to, ale prostě si nemůžu dovolit šaty, závoje za 3600kč. Co byste udělal v me situaci zaplatit celé nebo ne?
Odpovědět
Tohle je snad v režii nevěsty, ne? Pokud bych si coby nevěsta vymyslela takovou blbost, tak to samozřejmě zaplatím. Hanba by me fackovala chtít takový prachy po mámě těch deti, když si konkrétní šaty (a ještě tak drahy) vymyslim ja.
Odpovědět
Nedala bych ani ty 2000,- Tohle snad musí platit nevěsta. Jako kompromis bych se podívala na aliexpress, jestli nemají podobné a ukázala nevěstě, co jsi ochotná zaplatit. Jinak bych dcery jako družičky odřekla.
Odpovědět
@machulinka23 šaty pro družičky se dají koupit za pár korun, buď v bazarku nebo někde v normálním obchodě.Moje dcera měla šatičky z Pepca za 120Kc a jakou udělala parádu. Dát 3600,- za šaty,které budou mít na sobě chvilku, mi přijde jako vyhazování peněz, ale budiž, pokud by si to nevěsta zaplatila, tak je to její věc, ale chtít to po tobě mi přijde minimálně neslusne, kór když jsi ji dala strop 2000,- (což i tak mi přijde přespříliš)..myslím, že tys byla dostatečně vstřícná a nevěsta to teda dost prehani.Nezaplatila bych to...
Odpovědět
Já měla na své svatbě 5 malých družiček a všem jsem šaty kupovala! Nedovolila bych si někomu z rodiny diktovat, co a za kolik peněz má sehnat kvůli mému výmyslu. Chtěla jsem je mít ve stejných šatech, to se mi podařilo, ale za cenu asi 1200 Kč pro všechny :) Byly krásné, byť z AliExpressu. Nikdo nechtěl věřit, ze takové staticky na dvou lete dítě staly cca 170 Kč. Za mě by měla nevěsta šaty koupit, pokud má svoji jasnou, vysněnou představu...
Odpovědět
@elisc Ona je uz objednala, asi čeká, ze nad tim mavnu rukou, pokud by se jednalo třeba o věci na zimu, klidně peníze dám, ale za šaty které budou mít jeden den. Objednala je aniž bych věděla.
Odpovědět
@nikca92 Ja ji řekla, dám 2tisice a možná myslela, ze nad tim mavnu rukou.
Odpovědět
@codal Koukala jsem, daji se sehnat mnohem levněji, asi chtějí mít hogo fogo.
Odpovědět
@machulinka23 tím spíš bych ji vysvetlila, že ta cena je pro tebe přemrštěná. Přijde mi to hodně neomalené z její strany. Dneska se dá vse do 14 dnů vrátit, tak holt bude bez družiček, ono se to bez nich obejde...
Odpovědět
@darabella 170kc, dobrá cena
Odpovědět
@codal Zítra přijede na návštěvu, tak snad pochopí a bude se moc objednávka zrušit.
Odpovědět
Profilova fotka
ja treba chci druzicky (male i velke)😊 budou mit bily vrch a jemnou tylovou sukni ( nebo neco na ten zpusob) a pocitam, ze jim je usiju. Teda bude sit mamka😊 a ja koupim latku
Odpovědět
Také jsem si na svatbu vymyslela družičky (dospělé) a ani mě nenapadlo, že by si šaty měly kupovat samy. Mimochodem takové peníze (3600,-) mě nebudou stát ani ty dospělácké šaty pro 5 kamarádek. To jen tak pro porovnání. Zítra si o tom promluvte, na tohle opravdu nemusíš přistupovat, jsou to vyhozené peníze, které můžeš pro děti určitě využít lépe..
Odpovědět
Článek se načítá
a určitě napiš, jak to dopadlo
Odpovědět
ty jo a já si připadala jak "bridezilla" když jsem měla za a) svatbu ve všední den a lidi si museli brát dovču b) uhradila ubytování pouze rodině a svědkům, po ostatních jsem chtěla, aby si v případě zájmů o ubytování uhradili sami a pokud by nechtěli a jeli domů, tak jsem vše pochopila (přeci jen, i pro hosty to není levná záležitost, zvláště pro ty, kteří mají děti s sebou). Upřímně, přijde mi to, že si nevěsta zas navymýšlí a přenáší vše na ostatní. Nepodlehni, svatba je pěkná událost, ale vše má své meze.
Odpovědět
Ahoj, tak jsem asi z jiné planety. Sestřenice přijela s nastávajícím, tetou i strejdou. Hned ve dveřích, aniž by pozdravila začala cpát starší dceři do ruky šaty i se zavojem, říkala ji jak ji budou sluset, bude jako malá nevěsta, vi moc dobře, ze ma období princezen a hned se chytí, prostě jsem nestihla hned její rozmluvu utnout. U kafe jsem se snažila vysvětlit, proč se mi nechce dávat za šaty na jeden den tolik peněz, všichni az na tetu se sestrenici, důvod chápou. Teta mi odpověděla, ze na mojí svatbu si taky koupila velice drahé šaty a nic po me nechtěla, podotýkám nikomu jsem nenarizovala co si mají vzít na sebe. Dala jsem na stůl dva tisíce, víc prostě nedám, sestřenice zrudla , naštěstí mlčela. Strýc mi je vrátil s tím, ať si je zaplatí, když potřebuje mít nóbl svatbu, nastalo trapné ticho. Všemu dodala sestrenka korunu když mi oznámila, ze potřebuje o hodně víc cukroví i koláčů, co jsem slíbila napect. Nabídla jsem se s pecenim s tím, ze je dostanou jako část svatebniho daru, jenže najednou potřebuje všeho o mnoho víc, protože bude nakonec dělat vysluzky a bude o 20lidí víc. Prý si mám suroviny dokoupit za ty dva tisíce za šaty, které teda zaplatí :-| . Prostě se mi nikam uz nechce, proč si některé holky myslí jak se musí vše točit kolem nich, když se budou vdavat. Nejsem žádný skrt, toho je však moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@machulinka23 Tak na nějaké pečení bych se jim mohla vykašlat s takovým přístupem. Dej jim ty 2000 do obálky a ať si cukroví zařídí jinde. Nenech se sebou tak zametat ;-) A upřímně, takové sestřenici bych na svatbu ani nešla. Rodina ne rodina, takhle se nechová.
Odpovědět
Profilova fotka
s takovou bych zrusila pomoc s pecenim a nikam nesla
Odpovědět
@machulinka23 to je teda chování... Asi bych ji taky celou účast zrušila, včetně pečení a všeho.. si z tebe dělají hadr.. nechápu!!!
Odpovědět
Tak holky, ráno me čekalo překvapení v podobě sestřenice, omluvila se mi za své chování i za ty šaty, vše zaplatí. Prý ji nastávající vysvětlil, ze se chová jako rozmazlene děcko a všechno se nemůže točit jen kolem jejich svatby, prostě si sypala popel na hlavu. Prosila me o upečení cukroví a koláčů ve větším množství s tím, ze mi pomůže ona s nějakou kamarádkou, pokud bych ještě po tom všem chtěla. Jsem ráda, ze se vrátila ta normální holka a ne nervózní, sobecká, uminena osoba. Kdyby nepřišla, tak jsem byla rozhodnuta na svatbu najít.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?