S tátou nebo bez?

Ahoj holky, mám dilema a nevím si rady, proto bych chtěla znát "nestranný" názor. Zkusím ve zkratce nastínit svojí situaci. Se svým milým se budeme brát v září a budeme mít malou svatbu, jen nejbližší rodina. Problém je v mém otci. Naši jsou stále spolu, ale mamka plánuje rozvod. Nicméně svého otce nemusím, nechová se k nám dobře, alkoholik, který akorát dělá v rodině zle. Když je střízlivý, dá se s ním relativně vyjít, ale je to minimálně. Kvůli mamce, která trvala na tom, aby táta na svatbě byl (co by na to řekli příbuzní), jsem udělala ústupek a odhodlaná to v den svatby strpět a dělat, že je vše v pořádku. Vše se zlomilo v den, kdy se měli naši a rodiče snouibence seznámit. Otec nepřijel, prý jen proto, že se mu nechce. Mamka musela jet na sraz s rodiči přítele sama. Mámě jsem řekla, že tím u mě skončil a na svatbě ho nechci, když nedokázal projevit trochu úcty a slušnosti k rodičům přítele. Trochu se obávám reakce rodiny, spíš se za něj stydím. Ještě se chci poradit se svědkem. Máte někdo podobnou zkušenost se svatbou bez otce?
Odpovědět
udelej si to tak jak to citis,je to tva svatba,tvuj den a pokud ho tam nechces tak at tam neni
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud je už v plánu rozvod rodičů, tak bych se vůbec nedívala na to co na to řeknou ostatní. Je jasné, že je něco špatně a každý to pochopí a kdo ne, tak nechápe situaci a nemá cenu se s tím stresovat. Bála bych se, že se na svatbě opije a udělá ostudu. Mám to podobně se strýcem. Ve svatební den by jsi měla být šťastná a neřešit problémy jiných. Nezvala bych - nebudeš z něho nervozní a v lidu si to užiješ.
Odpovědět
Tak pokud se chová jako prase, může si za to sám a ty ho tam nechceš, tak jenom kvůli tomu co na to řekne rodina bych ho nezvala ;-) Já si třeba svatbu bez taťky neumím představit (i když se beztak nalije a ostudu zrobí :-D :-D ), ale mám ho ráda a chci ho tam. Pokud Ty ne - nebrala bych to jako povinnost
Odpovědět
Profilova fotka
Já tam otce mít nebudu, už nejmíň osm let jsem ho neviděla a nic o něm nevím - byl silný alkoholik, gambler a byly tam i další problémy. Ale dala jsem nakonec stopku i svému bráchovi, i když je to něco jiného... Začal taky pít, chvíli bydlel někde v zahradní chatce, pomoc nechtěl, přišel jen, když potřeboval peníze (ty mu jednu dobu mamka půjčovala, když nevracel, zakázala jsem jí to, protože pak sama neměla), jinak byl agresivní. Ví, že se vdávám, ale od podzimu se mnou nekomunikuje. Řešila jsem, podobně jako ty, jestli ho mám zvát, protože mi to možná budou jednou líto (dostal šanci - pokud chce přijít, musí se sám ozvat, odmítnul). A taky, co na to řekne přítelova rodina, která drží hodně pohromadě. Nakonec jsem jim to jen prostě oznámila. Usoudila jsem, že kdybych ho pozvala, neměla bych sice černý svědomí, ale celý den by nám zkazil. Kdybych ho pozvala jen na obřad, musela bych všem vysvětlovat, že ho nikde jinde nechci. Takže radím - pokud máš, respektive máte s přítelem pocit, že by vám zkazil váš den, nezvi ho. Rodině přítele to prostě oznam jako hotovou věc (vynech ale, že se za něj stydíš), jen vymysli, kdo tě povede k oltáři.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky s otce nevycházím, ale vím, že kdybych ho pozvala na svatbu tak buď by nepřijel a nebo přijel( ale jsem si jistá, že on by se choval slušně aby nepokazil svatbu). Tvého tátu neznám, ale trochu by se bála, že vám pokazí den na který se tolik těšíte. A třeba tvůj přítel svým rodičům vysvětlí proč jste ho nepozvali někde v soukromí a určitě to pochopí a nebudou to dál rozebírat. Držím palečky:o)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?