Rodina s více dětmi - zasedací pořádek

Profilova fotka
Ahoj, ke svatebnímu stolu zveme i dvě rodiny s větším počtem dětí. Nejsem si jistá, jak je rozsadit. První rodina je bratr ženicha s manželkou, syn 7 let, dcera 5 let a syn 2 roky. Normálně sedí manželé vedle sebe, ale když je potřeba při jídle dohlížet na děti... Tak nevím. Mám posadit nejdřív bratra ženicha, vedle děti a nakonec švagrovou? Nebo posadit menší děti z obou stran švagrové (přece jen ta je bude spíš hlídat než jejich táta)? Obdobně pak bratranec s manželkou a čtyři děti, dvě větší dcery (13 a 11 let) a dva malí kluci (7 let a 1 rok). Máme stůl do U, celkem nás bude 36, ale to asi není důležité. Jak byste to udělaly vy? Děkuji předem za názory!
Odpovědět
Profilova fotka
No, já bych rozesadila manžele a mezi ně dala to nejmenší dítě. Tak se mu mohou věnovat oba rodiče, když by bylo třeba (třeba si ten druhý může odskočit na toaletu, a nemusí si roůzně přesedat). Po druhé ruce mámy to druhé nejmladší a vedle nich ty větší. Alespoň takhle jsem to udělala já. U nás jsem ještě musela vzít v úvahu, že u mimin budou holky potřebovat kočárek, vajíčko - takže jsem je musela posadit na konec U, aby měly větší manévrovací prostor. A i když jde o mého nejoblíbenějšího bratrance, který mě dokonce vede k oltáři, a jednu z mých nejlepších kamarádek, praktičnost zvítězila..
Odpovědět
tak jak jsi to napsala určitě ne!!! dala bych děti mezi rodiče. nejmaldší dítě k matce. nebo nejstraší díte - manžel - nejmladší díte - matka - další dítě (děti). ale spíš první variantu (z vlastní zkušenosti vím, že když jim to nebude vyhovovat, prostě si sednou jak budou chtít. ale určitě bych jmenovky na stůl nedala tako to máš na obrázku. to je úplně špatně.
Odpovědět
To roční a dvouleté dítě úplně na konci je úžasné :-D :-D To by ti ostatní svatební hosté poděkovali :-) Jednak si myslím, že je úplně jedno jak si rozhodíš jmenovky v rámci jendé rodiny, oni si tak stejně nesednou, budou to brát tak, že těchto 5-6 míste je vyhrazeno pro ně a poskládají se podle sebe. Děti do cca 2 let vůbec své místo nepotřebují. To malé mimino co tam máš bude mít matka buď na klíně nebo bude pravděpodobně spát a obědu se nebude vůbec účastnit. Ty větší děti do 2 let potřebují buď dětskou vysokou židli nebo je opět rodiče budou mít na klíně - ne, neptej se, opravdu takto malé děti nebudou sedět samy způsobně na své židli celý oběd a způsobně jíst. Na stůl hlavně ani nedosáhnou a pravděpodobně je rodiče ani nenechají jíst samy ze zvláštního talíře. Takže mezi matku a otce bych vždy šoupla dětskou židli a zvlášť pro to dítě neprostírala, nají se z porce rodičů. Pak to další nejmladší dítě bych vždy dala z druhé strany matky, u tebe to jsou věk 5,6,7 a ty ostatní děti už potom dál vedle sebe, to už je v pohodě. Takže otec-batole-matka-starší sourozenec - další sourozenci. Nebo pro některé může být lépe: starší sourozenec - otec - batole - matka - nejstarší sourozenci
Odpovědět
At si sednou, jak jim to vyhovuje ;). Stejne to dle potreby udelaji :)
Odpovědět
Já jednotlivé členy rodin nebudu rozepisovat, udělám jen třeba čtyři jmenovky "Novákovi", dám je vedle sebe a oni se poskládají, jak jim bude vyhovovat .
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych hlavně přesunula toho jednoho kamaráda z konce. Nejsem si jistá, jestli "kamarádovo dítě" je dítě toho kamaráda u sloupu nebo ne, ale každopádně mi přijde malinko odříznutý :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja to mam vyresene tak, ze dam rodice proti sobe a deti vždy vedle nich - když mají dve deti, tak se každý stara o jedno, když mají tri, tak podle stari (mensi deti obe k matce) a když ctyri, tak vedle obou rodicu. Mame ale cely zasedaci poradek koncipovany jinak a pary posazujeme (prave kvůli množství deti) proti sobe.
Odpovědět
@mayinka my to meli resene stejbe jako vy a naviv jsem rodinu posadila naproti sobe aby si mohli lepe povidat, kdyz byli 4 sedeli dva a dva naproti a bylo to, urcite bych je neposadila do jedne rady ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
my meli rodinu se 4 detma, ale kulaty stoly. Sedeli decko-on-decko-ona-decko a decko(nejstarsi)Aspon teda myslim :D. pak se stejne nejak prehazeli.
Odpovědět
Profilova fotka
v tvym pripade bych nejmladsi dala na stranu obou rodicu a dve starsi proti
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?