Rodiče nechtějí zaplatit svatbu :(

Ahoj, holky chtěla bych se zeptat, jsem tu nová. Přítel mě před týdnem požádal o ruku a byla jsem nejšťastnější na světě, ale zdá se, že nakonec kvůli rodičům svatba nebude. Vymysleli jsme pěkné místo hostiny, šli jsme jim to o víkendu oznámit, nejdřív byli nadšení, ale když jsem jim řekla, kolik od nich budeme potřebovat peněz, tak táta začal dělat zle, že měli v plánu rekonstrukci bytu a že si to budeme muset zaplatit sami :-( Sice jsem s nima už několik let nebydlela, ale myslela jsem, že svatbu platí rodiče. Nevím co s tím.. už je nemám chuť ani zvát.
Odpovědět
1
2
7
Profilova fotka
@lucinka44444 me by tedy ani nenapadlo chtit od rodicu prispevek. Vsechno si platim sama. Nevim jestli je to u vas v kraji bezna tradice, pokud ano tak se omlouvam, ale tento prispevek mi prijde jaksi neuctivy.
Odpovědět
holka tak tady za tuto diskuzi te zrejme vsichni ukamenuji..techto podobnych diskuzi je tu docela hodne a spolehat se na to aby vam rodice zaplatili svatbu je docela sila teda..
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinka44444 Kdo nemá peníze na svatbu, ať si jí sakra nedělá. Nechápu, jak někdo může okamžitě očekávat, že mu rodiče zaplatí svatbu. Najdou se tací, kteří na to mají a udělají to rádi, ale v dnešní době si spíš svatbu platí ženich s nevěstou. Jsi neskutečně sobecká. Nepozvala bys je proto, že ti nechtějí zaplatit svatbu? Hnus.
Odpovědět
rict ze kvuli tomu ze vam rodice nezaplati svatbu tak ze nebude to je masakr :D pardon :D
Odpovědět
Profilova fotka
já si myslim, že je tohle jeden velký vtip :-D
Odpovědět
@rainbow_x Předpokládám, že máš pravdu...To bylo jediné, co mě k tomu napadlo :-)
Odpovědět
Tyjo já bych si o peníze na svatbu rodičům neřekla. Jako jasně člověk nějak čeká, že třeba dostane nějaký příspěvek, ale určitě bych na to nespoléhala a spíš bych to brala jako příjemné přilepšení...
Odpovědět
@rainbow_x ja bych si dokonce tipla ze to slecna mysli vazne :D
Odpovědět
Profilova fotka
A to vam prislo normalni za rodici prijit a sproste si rict jen tak o penize? ja byt rodicem, tak i kdybych diteti chtela na svatbu prispet, tak tohle udelat, tak dostane pohlavek a ja si budu rvat vlasy, jak jsem to proboha vychovala!
Odpovědět
Nevím no, podle mě by si každý měl svatbu zaplatit sám a případnou peněžní pomoc brát jako dar a dobrou vůli rodičů, rozhodně ne jako povinnost.
Odpovědět
@lucinka44444 Doufám, že tohle je vtip... Ty s rodiči ani nebydlíš, ale přijdeš, natáhneš ruku a chceš peníze na svůj rozmar? Rozhodně není žádnou povinností, aby svatbu platili rodiče, je jen na nich, zda a jestli budou chtít dobrovolně přispět. Svatbu by si především měli platit budoucí novomanželé a vymyslet si ji podle svých finančních možností. Vážně nechápu, že v dnešní době může tohle někdo myslet vážně. Ale na druhou stranu, rodiče nejspíš sklízí, co si zaseli. O tom, že bys je kvůli své uraženosti nepozvala, o tom už snad ani nemluvím. To je prostě nářez...
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinka44444 Nooooo, holka, holka...Chodit za rodiči a předložit jim účet je teda opravdu pecka. Tato diskuse, zda by měli rodiče přispět a podobně tu už byla a i já se do ní zapojila. Nežádala jsem mé rodiče, aby mi cokoli zaplatili a ani by mě to nenapdalo, je to tvá svatba, ale moje maminka mi řekla, že mi pomuže třeba s výslužkami, krabičkami pro hosty, pomáhá mi schánět kadeřnici, vizážistku, ale aby všechno za mě platila? Tohle mi spíš trošku hraničí s tvojí drzostí, nezlob se na mě, ale tohle je vážně síla. Co jsis myslela? Že všechno naplánuješ a rodiče ti všechno zaplatí?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nuninove No tak tato věta mě taky hodně pobavila:-D..Cože???
Odpovědět
@leriena jaka :D
Odpovědět
Profilova fotka
No, prvně jsem komentovat nechtěla, ale přeci jen něco přidám. Promiň mi, ale z Tvého příspěvku čiší rozmazlenost a namyšlenost. Já tedy nevím, ale zajímalo by mě, kde jsi slyšela, že rodiče zákonitě musí svatbu zaplatit ?? Opravdu to tak není...zvlášť v dnešní době určitě ne...každý pár chce být strůjce svého "rozpočtu"..nebo aspoň mi to tak máme... Na svatbu peníze máme a nic jsme od nikoho nikdy nežádali. Nakonec můj taťka i Mildovi rodiče se sami nabídli, že zaplatí každý něco... Ale v žádném případě jsme to od nich nežádali a připadala bych si snad i trapně a podle, kdybych měla za nimi jít s prosíkem, ať mi zafinancují svatbu ( a to už s rodiči také pěkný pátek nebydlíme ani jeden ) ... promiň, ale fuj... Pokud mohu mluvit sama za sebe, rodiče mi zaplatili vzdělání, defakto můj život až do nějakých 23 let, nijak jsem nestrádala, měla jsem vše, co jsem chtěla a potřebovala, než jsem začala vydělávat. Nepozvat je na svatbu a tvářit se uraženě jen proto, že mi nepřispěli, tak se ze sebe snad i pobleju... trošku odbočím... když se chcete vzít a plánujete manželství, myslím, že vlastní našetřené peníze jsou prvním krokem k úspěšnému vztahu. Takové to zvládnutí, že jste si na něco našetřili spolu. Vidím, že svatbu máte 15.června 2014, to je rok do dne D. Pokud oba pracujete, vsadím se, že našetřit dokážete a bude to fajn. Potom možná ještě na sebe budeš pyšná, že jste to dokázali sami a bez pomoci okolí... Nebo jinak, možná když pak třeba za rodičema příjdeš a řekneš... "Mami, tati, skoro jsme našetřili, ale schází nám 20.000"... tak si stejně myslím, že rodiče pomohou... A třeba to rodiče dělají schválně, aby viděli, že to není jen o tom přijít a natáhnout ruku a třeba Vás pak jejich svatební dar mile překvapí...;) Každopádně shrnutí... rozhodně se na rodiče nezlob, svatba je nákladná a pokud na ní nemáš, ale vdát se chceš, budeš muset ustoupit ze svých přání a snů... hawk :-)
Odpovědět
@lucinka44444 Tak jestli tenhle příspěvek myslíš vážně, tak je to opravdu masakr. Zajímalo by mě, kolik vám je, když si myslíte, že vám mají svatbu zacálovat rodiče. Svatbu si máte udělat takovou, na jakou máte. A pokud vám pak někdo přispěje, tak je to bonus navíc, ale rozhodně to není nikoho povinnost.
Odpovědět
Profilova fotka
@nuninove no, že když mi rodiče nezaplatí svatbu, takže je vlastně nemám potřebu ani zvát:-DDD, tahle věta mě vážně dostala:-DD
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinka44444 " to je hrůza co se to v dnešním světě děje. Jak si mohou rodiče dovolit něco takového?"
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinka44444 Děvče, my čekali 3 roky než jsme si mohli dovolit se vzít po 8 letech. Být Tebou styděla bych se až na paty!!!! ]-(
Odpovědět
myslim ze by nebylo od veci se i rodicum omluvit..
Odpovědět
Profilova fotka
@bobules Pěkně řečeno!
Odpovědět
Asi máte pravdu, asi jsem to taky špatně zformulovala. Nebylo to, že bych jim přímo o peníze řekla, ale prostě jsem na to téma chtěla nahodit konverzaci a táta hned reagoval takhle. Naši i zaplatili sestře celou svatbu, tak jsem myslela, že ji budou chtít zaplatit i nám a asi je v tom i trochu to, že sestra je o pět let starší a příjde mi, že tím pádem je všechno, co prožila ona, slavnostnější a větší nadšení (třeba i promoce a tak), a moje události jsou pak míň slavnostní a víc povinností. Ale asi jsem zareagovala špatně, omluvím se jim, nebo už se s nimi o penězích bavit nebudu. Ano oba pracujeme, tak uvidíme co našetříme. Opravdu jsem si myslela, že tradice je taková, že svatbu platí rodiče, mám jako příklad sestřinu svatbu a na jiných jsem nebyla :-( Navíc přítelovi rodiče se hned nabízeli, že přispějí, tak jsem trochu čekala to samé i od našich. Ale asi teda nemám pravdu, tak se budeme soustředit spíš na to, co našetříme.
Odpovědět
Profilova fotka
@ad3lajda a i kdyby nám táta nebo přítelova maminka nedala ať už z jakéhokoliv důvodu peníze bylo by mi to šumák. Hlavně, že je tam mám, jsou to lidé, kteří Ti dali život, komfort, vychování, tak si sakra zaslouží úctu!!!! Dala bych všechno zlato světa, aby mě můj táta odvedl k oltáři a viděl, že jsem šťastná. Toto holčičko není vůbec o penězích!!!!!!!!!!!!!
Odpovědět
@lucinka44444 Pokud tvoji rodiče zaplatili svatbu tvojí sestře a tebe odkázali do pryč, tak to je teda pěkně nefér. To si měli rozmyslet, když platili tu její svatbu, že ty se asi taky budeš jednoho dne vdávat, a buď neplatit nani sestře nebo zaplatit oběma.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinka44444 přítelovi rodiče se ale sami nabídli, že vám pomůžou, to je úplně jiná situace než jakou jste předvedli u tvých rodičů. Jak už tu bylo řečeno, mě by to přišlo jako drzost a neuslušnot a určitě bych se svým rodičům omluvila. Nemůžeš od rodičů automaticky čekat, že ti všechno budou platit. Jsi dospělá, chceš se vdávat ty, ne oni. Pokud ti sami nabídnou pomoc, tak v pořádku, ale páčit z nich peníze a být ještě uražená, že tvý ségře to zaplatili a tvobě ne? Nevím, příjde mi to prostě přespříliš.
Odpovědět
@lucinka44444 I přes to, že rodiče zaplatili něco sestře, mi u pracujících lidí přijde naprosto nemyslitelné, aby něco takového očekávali. Předpokládám, že máte dostatečnou inteligenci na to, abyste měli trošku rozhled a nespoléhali na nějakou pseudotradici, která se vám zrovna hodí. Navíc to, že bys je kvůli finanční stránce věci rodiče nezvala, to je pro mě naprosto neomluvitelné a nedovedu si představit nic, co bys mohla napsat, aby to ospravedlnilo úvodní příspěvek.
Odpovědět
Ja teda beru svatbu i jako to, ze svoje rodice pozvu na akci, kterou organizuju ja s pritelem, podekujeme jim za vsechno, co pro nas udelali a postarame se o to, aby se s nami podileli o nase stesti a uzili si s nami nas velky den. Jestli mas jako svatbu nejakou soutez mezi sestrami nebo jako ''darek'' od rodicu, tak mi to prijde dost smutny, detinsky a proste skoda! :(
Odpovědět
Profilova fotka
Doba kdy platili svatbu rodiče nevěsty a útratu za alkohol zase ty ženicha, nebo jak to bylo jsou už dávno pryč.. Dřív taky mělo plno lidí hospodářství, takže prodali bejka, zabili prase, udělali si sami svíčkovou nebo guláš a každej na vesnici ( aspoň tady u nás se znal a na svatbě se nějak činil - támhleta sousedka donesla vajíčka, další mouku atd.) Všechny ženský se sešly, navařily a napekly.. Dneska je doba úplně jiná, všecko je drahý a málokdo si všechno připravuje doma, většinou si nechávají všechno připravovat v restauraci.. Svatbu si prostě platí pár.. Naši se třeba nabízeli, že nám svatbu zaplatí, ale já sem to odmítla, protože si myslím, že jako rodiče mi dali dost a peněz za můj život, když se o mně starali a nikdy mi u nich nic nechybělo... Určitě nám dají nějaký příspěvek jako dar, ale svatbu si zařizujeme a platíme do koruny sami... Spíš já se jim pak chci nějak odvděčit - poslat je na nějaký wellness nebo na dovču :-) Rodiče máme jen jedny a pokud je nechceš kvůli tomu pozvat na svatbu, tak věř tomu, že toho budeš po zbytek života litovat a už se to vrátit nedá... važ si toho, že je máš.. někdo nemá žádný rodiče a co by za to dal......... ;-)
Odpovědět
jak někdo může brát automaticky,že rodiče platí svatbu to nechápu :-x
Odpovědět
Hanba by mě fackovala takhle jednat s rodičema, jsou to nejdůležitější lidi v mém životě , protože mě vychovali a naučili mě spoustu věcí. Já jsem jim naopak řekla, když začali řešit kolik přispějí,že od nich nic nechceme, že svatba je naše a my si jí taky zaplatíme.
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?