Říci hostům, aby si vzali věci na převlečení?

Ahoj nevěsty. Na naší svatbě má být pořádné peklíčko - hlásí 37°C. Už předem je mi líto všech chlapů, kteří se budou vařit v kvádru. A jelikož bych na svatbě chtěla mít smažené řízky a ne hosty, napadlo mě, že bych je obvolala s tím, aby si na odpolední zábavu vzali něco na převlečení. Prostě že dress code nebudeme odpoledne řešit. Na jednu stranu si říkám, že je hloupé dospělým lidem říkat, co si mají nebo nemají vzít. Na druhou stranu si myslím, že se třeba někdo může stydět jít se na společenské události převléknout do kraťasů... Co myslíte? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, u nás se všichni hned po obřadu překli sami od sebe. Myslím si, že si s tím nemusíte dělat hlavu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hawlinka To je svatba od svatby, ale v naprostě většině hosté vydrží společensky oblečení až do konce. Obzvlášť když nevěsta a ženich zůstanou ve svatebním. Sundají se jen saka třeba. A pokud se někde převléká, tak je to stále na určité společenské úrovni. Převlékání je zvykem hlavně při zahradních oslavách. Loni jsme svatbu měli za skoro stejných teplotních podmínek, co budou nyní v sobotu a měl jsem prostě druhou košili na převlečení, jiné kalhoty a boty, nic sportovního, ale nakonec jsem měl oblek po ruce až do konce, jen košile se měnila. Jako kapela tyhle podmínky zažíváme taky často a jediné řešení - vozíme si větrák, náhradní košili, ručník a vlhčené ubrousky. Nyní v sobotu taky hrát budeme a prostě se na ty podmínky jen připravíme. Je to čistě na Vás, jestli tam chcete mít šortky a trika. Radil jsem zde v jiném příspěvku k tomuto datu a podmínkám, aby se poptali po větrácích u hostů, kdo je má, aby je vzal a dohodnout se v místě oslavy, abyste je mohli použít. Když se bude v místnosti hýbat vzduch, ne ten horký z venku, osvěží to a podmínky pak každý vydrží. Za mne tedy - je to společenská událost a když převléct, tak letní věci, kalhoty a košile, ale šortky, to by mne ani nenapadlo. A hlavně, nikomu to nevnucuji, kdo chce šortky, hurá do nich! Je to opravdu každého věc a jak to cítí on sám.
Odpovědět
Mě se sami hosté ptali, zdali se mohou pak odpoledne do něčeho převléknout, odpovídala jsem, že ano, že si mohou vzít něco "pohodlnějšího" a méně konzervativního, ale že na druhou stranu nechceme mít ze svatby fotbalový fanclub. Člověk nikdy neví dopředu, jak to půjde nebo nepůjde vydržet, takže nutit hosty sedět u stolu v "kabátech" nechci, hlavně ať se baví a cítí se pohodlně! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem to měla rovnou napsané v instrukcích u svatebního oznámení. Byla tam věta: "Budeme rádi, když na obřad a focení budete ve společenském oblečení. Poté již záleží na vás. Svatba je laděna do barev žluté, rudé a bílé, potěší nás, budete-li mít nějaký doplněk v těchto barvách."
Odpovědět
Profilova fotka
Já si k oznámení vytiskla ještě dodatek, že jediné co neuím objednat je počasí, a že at si na večer vezmou již pohodlné oblečení i obuv
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?