Reakce rodiny na naše zásnuby je chladná

Profilova fotka
Ahoj holky. Nedávno jsme se zasnoubili a přítel od začátku tvrdí že by bylo nejlepší se vzít v zahraničí a tady to s ostatními oslavit, Já jsem ale proti, protože tady u toho můžu mít i rodinu a přátelé, kteří jsou pro mne důležitý. Reakce kamarádů na naše zasnoubení bylo super, ale naše rodiny? Tchán, kterého beru jako svého otce mi řekl, že pokud to bude na zahradě kde bydlí jeho ex manželka, tak nepřijde, přítelova babička a děda řekli aby jsme neplánovali svatbu a jen se vzali na úřadu. Z přítelovi celé rodiny vlastně nebyla ani jedna jediná gratulace (a přitom vím, že vztahy máme pěkné). No a s tátou jsem rozhádaná (to je rozebíráno v jiné diskuzi :-( ) a ten se sekl, že jsem neposlala sms extra jemu a tudíž to bere jako že je nezvaný a přít nechce (přitom bylo zřejmé že oznamovací sms o zásnubách byla pro mamku i pro něj). Proto mám v plánu na pozvánku napsat jméno mamky i taťky a už nechám na něm jestli bude chtít přít. Zase na druhou stranu si říkám jestli se na to nemám vykašlat a svatbu udělat v zahraničí, protože nevím jestli mi to za ty nervy stojí. Proč sakra někteří lidi nemůžou alespoň na jeden den zapomenout na všechny nesrovnalosti a hádky? Copak nevidí, že pro nás to má být významný den?
Odpovědět
Profilova fotka
Mame to stejne, nejdriv jsem to obrecela ale ted to beru tak,ze si beru chlapa,kteryho miluju a budeme rodina.Pokud moje rodina nestoji o to,byt v tento den se mnou,pak to nestoji za slzy,hadky atd.Udelejte svatbu tak jak chcete vy ;-)
Odpovědět
Mě by dost možná jako rodiče mrzelo dostat oznámení o žádosti o ruku smskou. To se pak není čemu divit, že není nadšená reakce.
Odpovědět
Nám z rodiny taky nikdo negratuloval, všichni to čekali, proto se žádné bouřlivé reakce nekonaly a ve finále by mě nějaké nadšené a překvapené reakce dost překvapily, protože všichni věděli, že svatbu skloňujeme ve všech pádech a přijde brzy. Reakce kamarádů takové byly, ale to bylo asi tím, že jsme fakt mladí, takže z nich to fakt moc nikdo nečekal. Přípravy začali všichni aktivně řešit až tak dva - tři měsíce před svatbou, do té doby jsme si to plánovali v klídku sami, koneckonců středobod vesmíru to byl jen pro nás dva, pro koho jiného taky :-) Nu, chci říct, že chápu, že tě to mrzí, ale ač je to pro všechny kolem vás určitě krásná novina, nikdo to nebude řešit tak dlouho dopředu. A po pravdě, oznamovat rodičům zásnuby sms zprávou mi taky přijde zvláštní, takže je možná na místě se zamyslet, jestli je to třeba taky nemrzí. U všech ostatních to ještě nějak chápu, ale rodičům se takové věci prostě oznamují osobně ;-)
Odpovědět
Je otázka, jestli se ti všichni příbuzní dokážou vůbec z něčeho radovat a být nadšení, pokud nemají takovou povahu, tak ani nemůžeš nic jiného čekat.
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Bylo to v Paříži a já hned všem napsala - měla jsem obrovskou radost.
Odpovědět
@majdulena Tak i z Paříže se dá zavolat ;) Taky by mi přišlo divné, kdyby mi mé dítě oznámilo zasnoubení smskou
Odpovědět
Profilova fotka
@alca666 No tak rodiče by mi to nevzali, protože věděli že jsme v zahraničí a já to poslala tolika lidem - nenapadlo by mě, že by je to nějak naštvalo. Všem jsem napsala, že je moc zdravíme a hlásíme, že jsme se zasnoubili a těšíme se až se uvidíme a vše společně oslavíme. Přišlo mi to takhle dobré.
Odpovědět
Profilova fotka
@alca666 A ohledně táty to je opravdu moc složité.
Odpovědět
Profilova fotka
Holka celkem chápu tvou situaci. Když jsme přítelovým rodičům šli říct, že se bereme,tchýně pokrčila rameny a zamručela. Nedalo mi to, tak jsem se po 15 minutách zeptala, zda mají vůbec radost a bylo mi odpovězeno, že už jsou na nás zvyklí, tak jaký juchání. A pak ještě dodala, že do roka a do dne se buď vezmeme nebo rozejdeme. Bylo mi za přítele hrozně smutno, že jeho rodina reagovala takto. Od té doby jsem s nima nemluvila, nějak nemám po tomhle chuť :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@manelka88 Ani teď se s nimi nebavíš? Tak to mě mrzí :o(
Odpovědět
Profilova fotka
@majdulena To mi nepřijde špatně napsat smsku a jestli jste to pak ještě šli říct osobně, tak to beru asi ok :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@majdulena Spíš vždycky jsem byla ten, kdo přítelovi řekl, pojď musíme jít za vašima, ale teď mě to nějak neláká. Strašně mě to za něj mrzelo za takovou reakci. Dva měsíce jsme tam nebyli a nevadí mi to. Vánoce tu odmlku asi utnou,ale nechce se mi do toho... navíc tchýně neměla svatbu dle svých představ, tak si to bude kompenzovat. Trochu se bojím, jak to bude. Tchán měl chvíli takový záblesk záchrany situace, že řekl, že si půjdeme někam sednout, ale nakonec to nedopadlo.. Opravdu jejich reakce .. k pláči :-x
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@manelka88 Vztahy v naší rodině jsou docela chladné. S otcem jsem rozhádaná a sourozenci na mě tlačí abych to urovnala a je mi to docela nepříjemné. Táta mi zakázal vstup do jejich domu. Mámě dovolil se semnou stýkat a tak si pro ni vždy přijedu a pak ji zase odvezu.
Odpovědět
Profilova fotka
@majdulena To je docela šílený, jak jste dospěli k takovému vztahu? Já s tátou taky nevycházela, ale před lety jsem mu vnitřně odpustila a povede mě k oltáři (což většinu mého života byla věc, kterou jsem nechtěla).
Odpovědět
Nemám podobnou zkušenost, u nás se těšili i ti, které jsme nepozvali :-D Ale překvapuje mě, že někdo (pár diskutujících) očekává gratulaci. Naprosto chápu, že očekávate radost, podporu, těšení, to jo, to je jasný. Ale proč gratulaci k zasnoubení? Vůbec nevím, co je na tom ke gratulování...
Odpovědět
Profilova fotka
@manelka88 Pozvánku mu dám a už to nechám na něm. Musí vědět on sám jestli chce být na svatbě svojí dceři. Často si říkám, že je asi chyba ve mě , když si nerozumím se svojí rodinou, ale přítel a kamarádka která nás zná mi to vyvrací.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 tak gratulace přímo nemusí být, ale chladné reakce nejsou taky moc příjemné. Moje mamka mě objala a můžu říct, že mě to zahřálo na srdci a to samé udělaly kamarádky.
Odpovědět
@zorro4 no já nevím, k nějaké hezké životní události gratuluju tak nějak automaticky :-) Jako že je pěkné, že mají tak pevný vztah, že se rozhodli posunout to ještě dál. Ani jsem nad tím doteď nějak nepřemýšlela, že by to někomu přišlo divné.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Gratulaci ne ,ale radost ano. Pokrčení rameny od rodičů mi přijde smutné.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja posilala taky jen email...az pozdeji jsem jim volala na skype. Z druhyho konce sveta se neda spojit tak jednoduse :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Treba proto,ze je to zivotni krok? Mne to prijde automaticky gratulovat k zivotnim udalostem,stejne jako @izzybickerstaff.
Odpovědět
Profilova fotka
Možná si na to musí zvyknout? Naši taky nějak nejasali, ale pak uznali, že jsme rozumný, že nechceme nějakou mega svatbu a že brát se v naší situaci je vhodné( budeme si spolu brát hypotéku a stavět dům). Pritelovi rodiče reagovali naopak, ze zasnub měli radost, ale když jsme jím řekli, že svatba bude malá, tak se na nás zlobi. (zveme jen rodiče, sourozence, svědky). Moc me to mrzelo, ale už na to nemyslím, ani přítel. V klidu se spolu těšíme a nenecháme si to kazit.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my se třeba zasnoubili v Londýně a celé 4 dny tam jsme to tajili a oznámili jsme to osobně až když jsme přijeli domů. Manžel si dokonce zařídil, aby mu brácha připravil kytici a víno pro mojí mamku a taťku aby je mohl oficiálně požádat o ruku. Nezlob se, ale ta sms mi taky přijde divná a sama ses tím ošidila o tu bezprostřední reakci tváří v tvář. Chápu že to bylo z té euforie, chtěla jsi to dát vědět celému světu, ale asi to chtělo počkat. Teď ti můžu poradit jen nechat to uležet, protože stejně ještě nemáte termín ne? Ono se jim to v hlavičkách taky trochu porovná a pak se na to budou dívat jinak. A pokud ne, místo nějakých podobných diskuzí a spekulací je nejlepší zajít za nimi a osobně se s nimi pobavit o tom co to pro vás znamená. Pokud budou potom trvat stále na svém, tak bych zvážila třeba i to zahraničí...
Odpovědět
@majdulena já vím, to nebylo přímo na tebe, chápu přesně, co tě trápí. Já si tady sama za sebe polemizuji nad tou "gratulací". @izzybickerstaff Gratulaci vnímám spíš až k sňatku... Když nad tím tak přemýšlím, tak kdyby mi někdo řekl, že mi gratuluje, tak bych to asi vnímala jako "tak konečně o tebe někdo stojí" :-D (berte s nadsázkou, normální gratulaci takhle neanalyzuji). No, každopádně moje babička mi řekla, že je na mě pyšná! No a protože ona to tak skutečně má, že svobodná jsem bezcenná, bez ohledu na to vše, co jsem ve svém životě dosáhla pílí, tak se mě to hluboce dotklo :-D :-D A SMS jsem poslala taky, kámošce. Odepsala, že ona rodí. :-D
Odpovědět
@majdulena Nejlepší se na rodinu vykašlat. Zní to tvrdě ale je to tak. Jsme spolu pěknou řádku let, vše co jsme vybudovali, jsem vybudovali z ničeho a společně ve dvou. Když jsem se rozhodli vzít, rozhodli jsme se z čistě praktických právních důvodů, takže svatba byla domluvena jen my dva a svědci na našem měú. Reakce otců lhostejná, reakce matek hysterická, následovalo citové vydírání, trapné komentáře, vysvětlení, že všechno, co děláme, děláme špatně a tchýně to korunovala výrokem, že se stejně rozvedeme, když se takhle bereme. Mamky prý měly od malička představu o naší svatbě, tak jsem tehdy maminkám řekla, že si tu svoji představu měly realizovat na svých svatbách, protože tím nám ten den úplně zničily. Takže pak jsem zas musela poslouchat, jak je to mrzí a že si to máme udělat podle sebe. Prostě jak u blbečků na dvorečku. Takže já byla rozhodnuta se na celou pos*ranou svatbu vykašlat a žít nadále spokojeně jak doteď. Můj muž mě nakonec přemluvil, ať do toho jdeme. Možná to někdy rodičům odpustíme, ale nezapomeneme. Už jim nikdy v životě nedovolím takhle zasahovat do mého života. Pro mě to bylo obrovské, opravdu obrovské zklamání.
Odpovědět
@zuzana96 Vždycky mě překvapí, když zdejší nevěsty prosazují názor, že svatba je výlučně jejich věc a rodina do toho nemá co kecat. Svatba je a byla po staletí rodinná a společenská událost a z mého pohledu je vyloučení rodičů, kteří mě vychovali, vypiplali, dali mi, co mohli, krajně neuctivé. Chápu to jen v případě napjatých vztahů atd. Pokud jste neměli nehezké vztahy (z příspěvku nevím), pak nechápu, že tohle někdo rodičům udělá. A pokud vztahy nejsou nijak konfliktní, tak chápu, že na to rodina nějak reaguje. Pakliže u Vás bylo něco hodně špatně, ok, ale jinak je ten přístup prostě sobecký.
Odpovědět
Jeden někdy zbytečně moc očekává a pak je zklamaný... Čekáme na slzení všech při zasnoubení, při sňatku, při oznámení těhotenství, po porodu... Ano, v ideálním světě si všichni ty hezké věci přejeme, jsme dojatí, slzíme, objímáme se - ale svět není růžový obláček...
Odpovědět
Profilova fotka
Taky si myslim, ze vsechny ocekavaji reakce.okoli jak z americkyho dojaku..ani jedni rodicove nijak zvlast nekomentovali oznameni ze bude svatba...a ani me nenapadlo ocekavat bourlive reakce....
Odpovědět
Profilova fotka
@elvira Já myslím, že se o slzení nikdo nebavil, tedy alespoň já ne. Asi bych slzení ani nechtěla. Ale například v našem případě reakce pokrčení ramen, mi přijde smutná. |-| Rozhodně by stačilo alespoň říct třeba: No tak sláva nebo cokoliv. Ale mlčky pokrčit rameny mi přijde opravdu málo, jedná-li se o jejich vlastního syna.
Odpovědět
@zuzana96 Aby to taky rodiče odpustili vám. Vykašlat se na rodinu, to jsou fakt rady. Bez své rodiny bych nebyla člověkem, kterým jsem, koneckonců bez rodičů bych tu nebyla vůbec... ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?