Reakce rodičů na oznámení svatby, jakou máte zkušenost?

Ahoj holky, jakou mate zkusenost s reakci rodicu a rodiny na oznameni, ze se s pritelem vememe :) namisto toho aby byly radi, tak prvni co je napadlo, jezis proc tak velkou svatbu (50 lidi) a to bude penez, a "jezis" to bude zarizovani.... a to po nich po nikom enize nechceme, lepe receno ani je necekame :) jen nechapu proc to nemuzou vzit v pohode, proste si to uzijem.. a bude to pohodicka :) babicka z toho ma nerva, misto aby se radovala, no osobne sem takovou reakci necekala, a pred pritelem mi bylo trosku trapne, ale on uz tak nejak vi, ze s tou moji rodinou je to takovy tezsi :) uz si zvykam ... zvykame :) nemate podobne zkusenosti? jak jste na to reagovali, proste jste se povznesli...? mrzi to...
Odpovědět
Ahoj, já sem si představovla reakci jako ve filmu no a nekonalo se ]-( Rodiče byli spíš jako opaření a to jsme s přítelem skoro 7 let....Když jsme jim to řekli, tak první tátova slova byla" No ale to jsme na dovolený" Tak jsem mu řekla, že v poho, že může přijít na jinou, že se budu vdávat ještě 10krát....tak po tom si asi uvědomil, že trošku přestřelil.... :-D
Odpovědět
ahoj, tak moje maminka se nejdřív potěšila (na moji svatbu již totiž čeká hezky dlouho :-D ), hned potom ale následovala podobná reakce. pro kolik lidí jsem zarezervovala restauraci a jestli nás vůbec oddají v kostele, jelikož nastávající není pokřtěný... na chvilku jsem měla i slzičky v očích, ale pak jsme si to s mámou vysvětlili a těší se moc x-) jen přítel si teď pořád dělá srandu, že ho moje maminka nemá ráda :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,naši to vzali naprosto v pohodě ( zasnoubili jsme se po celkem krátké době a svatbu jsme oznamovali ve stejný den,kdy poznali mého manžela poprvé), reakce taťky byla " to je vaše věc,do toho vám nebudeme kecat" a musím říct,že jsme měli štěstí,že nám rodiče skutečně do ničeho nemluvili a nechali nás,ať si uděláme svatbu podle svého. s tchýní to bylo horší,když jsme svatbu oznámili poprvé,tak její reakce byla,proč se bereme,když nic nemáme a nic nejsme,když slyšela,že svatba bude v zámecké zahradě,tak měla představu,kdovíjak předražený luxus to nebude (přitom jsme na svatbu od nich žádný příspěvek ani nechtěli ani nečekali,ale ona už je taková,prostě generál),no prostě děs.Na svatbě mi místo gratulace řekla,ať nepočítám s tím,že mi půjde na druhou svatbu....
Odpovědět
Myslím ,že se dá tak nějak dopŕedu vytušit, jakého druhu ty reakce budou, člověk přeci rodiče už zná, tak by neměl být moc překvapený.
Odpovědět
to jo, své rodiče znám 30 let, ale máma se mě při každý možný příležitosti ptala, kdy se konečně vdám, obě ségry jsou vdané již několik let, mají děti a když jsem ji pak řekla tu dobrou zprávu, tak mě její vlažná reakce hooodně překvapila...
Odpovědět
@marpe no tak to je pak s nimi fakt těžké. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme si s nastávajícím koupili byt, tak jedna z prvních reakcí mé maminy byla ve smyslu: "A doufám, že se nebudeš vdávat....Opovaž se...A jestli jo, nečekej, že přijedu." Tak jsem jí řekla, že se vdávat neplánuju a bylo. Beru to tak, že to je její problém, že nechce být na svatbě své dcery...a ještě jako bonus nebudu muset řešit, jak to udělat, aby svatba ta svatba pro ní nebyla otrava :-N (přece jenom se s rodinou nastávajícího nedomluví).
Odpovědět
@radkaja no jo ;-) ale už je to dobrý, jen jsem se prostě moc těšila, jak jí to řeknu a ona nakonec tohle :-p
Odpovědět
No, moje mamka zachovala kamennou tvář a moc o tom slyšet nechce, dokonce tvrdí, že ani nepřijde..., táta řekl, že proti tomu nic nemá a tím to taky víceméně skončilo... ale u nich jsem nějakou bouřlivou reakci ani nečekala, nejsou jedni z těch "nadšených jako ve filmu" (jak padlo o něco výše). No a přítelovi rodiče - máma málem upustila hrnek, co měla v ruce, koukala na nás z jednoho na druhého a snad půl hodiny nebyla schopná nic říct... a pak začala s vyptáváním, koho pozveme a že bychom měli i toho a toho :-D (rozumějte, různé tetičky přes koleno apod.), přítelův táta to vzal hned jako fakt a rovnou začal s vyptáváním na podrobnosti (proč prosinec, že bude zima :-N , co bude k jídlu, zda to bude jako svatba Bartošové a přítel přijede na bílém koni :-D atd.)
Odpovědět
Mám jen babičku, když jí milej žádal o ruku, byla úplně dojatá. Milýho rodiče to vzali tak nějak normálně. Ale na svatbě pak buleli všichni. :DD
Odpovědět
to nase babi zacla bulet, a pak zacala mluvit, ze teda jestli fakt chceme, ze se vsichni rozvadej... tak sem z toho mela takovej divnej pocit, misto aby se radovala :)
Odpovědět
@kjudla mamina reakce byla, jestli nejsem tehotna! =-) tchyni to dojalo i o to vic, ze manzel pak pozadal sveho brachu, aby mu sel za svedka. jinak moje rodina je divna, ale stejne to zamrzi, je mi to lito, ze Vasi reagovali takhle.. ale ted budete mit svoji rodinu a udelate si to tak, jak chcete vy. ale je to tezke.
Odpovědět
Článek se načítá
@barborelka to je sileny.. je mi to lito :-(
Odpovědět
Profilova fotka
naše mamka si dala panáka slivovice a byla v pohodě :-D
Odpovědět
@kjudla Rodina z mé strany nadšená a zajímají se jak probíhají přípravy (moje maminka úplný andílek, hodně s námi objezdila a pomohla). Rodina ze strany přítele? Ani jednou se nezeptala jak probíhají přípravy. Je to jen a proč máte obřad na zámku - to je tak drahý, na úřadě byste tolik nedali. Proč s Janou nejedete z domu spolu, proč ji vyzvedávat u rodiny. Proč máte hostinu na zámku a proč to a proč ono ..................... Síla. S přítelem jsme se dohodli, že nikdo z jeho rodiny nebude vědět kolik za co jsme dali. Viděli jsme, jak se řešila jen cena obřadu. Budoucí tchýni jsem řekla, že je to naše věc, že si to platíme sami a že si svatbu uděláme podle sebe a je klid. A vrchol byl. Když se partner své matky zeptal, v čem nám půjde na svatbu a ona řekla, že jí to je jedno, že to neřeší, protože pro ni není ta svatba důležitá. NO COMMENT. PODOTÝKÁM NEDÁVAJÍ NÁM NA SVATBU ANI KORUNU, FINANCUJEME SI JI SAMI A TAKOVÉ VÝLEVY. :-D Ze začátku jsem to řešila. Pak mě a partnerovi moje mamča řekla, ať to neřešíme a nekazíme si tím přípravy a svatbu, tak to dodržujeme a máme klid.
Odpovědět
Naši rodiče to vzali v pohodě, mají ho rádi. Manželův táta taky, jen s jeho mámou byl trošku problém. Ačkoliv jsme spolu od 15, brali jsme se po 6 a půl letech vztahu a už jsme spolu bydleli, tak jsme podle ní byli na svatbu moc mladí, nezkušení a měli jsme ještě počkat. Byl z toho docela spor, takže manžel neměl ani mámu na svatbě. Naštěstí byl na mé straně a teď už jsme si to vyříkali a vycházíme spolu :-)
Odpovědět
@jennyexx ty jo obdivuju, kdyz se nad to umite povznyst :) proste to hodit za hlavu a nenechat si to kazit, ale ty reakce mamky a babicky to je proste sila... ja sem takova cíťa :) ... asi si to moc beru,) ale je fakt ze pritel vzdycky mavne rukou, ze to nema cenu resit a nechat to bejt, a jet si podle svyho :) nasi jsou rozvedeny, takze mame hrachy jak to ve svatebni den cele klapne a myslela sem si ze mamka bude moje opora, holt sem spletla :)) ale jak uz bylo napsano vyse, rodice uz trosku zname za ten zivot, tak me to nemelo opet tak skolit :)))
Odpovědět
Profilova fotka
Tak moje rodina byla naprosto v pohodě, žádný extra šok to asi nebyl (jsme spolu přes 10let, máme dvě děti, společeně koupený dům). Ovšem "tchánovic" reakce byla hooodně vlažná. napřed se tchyně rozčilovala, že jí nikdy nic neřekneme - oznamovala jsem jí hned po Vánocích, že jsme se zasnoubili, pak asi v březnu, že už máme termín a ona byla zaskočená :-. No a doteď neusále opakuje, že jsme se na to měli vykašlat (jako na svatbu, ne na sebe), že je to zbytečné a proč se raději nevezmeme někde sami dva na radnici... Posléze jsem prokoukla, že je asi takhle chladdná, protže si myslí, že od nich očekáváme peníze - neočekáváme od nikoho nic. Přítel jí tedy vysvětlil, že peníze máme a on nich nic nepotřebujeme, jen ať přijdou a užijí si to. tak už je to trošku lepší, ale stejně - nezeptá se ani, kde to máme, kde bude hostina, koho zveme... nestará se prostě o nic, nezajímá ji to (no možná je to dobře, než aby nám do toho nějak razantně zasahovala ;-) )
Odpovědět
Na úvod řeknu, že jsme se zanoubili na Vánoce 2008 s tím, že se vezmeme, až to půjde (studium, peníze, bydlení). Takže já o tom melu už několik let, napřed, že 8.6.2013, pak, že to nestihneme, takže 14.6.2014. Mamušák se mě stále ptá, jestli už je to finální verze a že by ji nepřekvapilo, kdyby nebyla. Jenom mi teď v úterý řekla, že si teda píše ten 14. červenec 2014 do diáře, načež jsem jí už asi popáté musela zopakovat, že to bude už v červnu, takže je tady jistá pravděpodobnost, že dorazí až na naše měsíční výročí. :-D Taťka to snad ještě ani neví, moc se o to nezajímá (chlap :-) ), jen si možná pamatuje, že to bude příští rok :-) Babička se těší. :-) Od drahého rodiče ví, že to bude příští rok, ale zatím netuší kdy, protože se bojím, ať mi do toho tchyňka nekecá :-D Datum se dozví nejdřív po zajištění sálu a zámečku a až budeme vědět, jak to bude vypadat a kolik tam bude lidí (stále máme více verzí :-) ). :-D Každopádně už to tak nějak tchánovci čekali, přecejen spolu příští rok budeme 9 let. Myslím, že pořád sice doufali, že si můj drrahý vybere líp, ale řekla bych, že se už tak nějak smiřují s tím, že si bere "jen učitelku a bez peněz" :-D . 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moji rodiče v pohodě, nadšení...tchyně taky tak, ta jen čekala, kdy už to konečně přijde :-) Ale tchán to bral dost blbě...asi už si ale zvykl...
Odpovědět
@kaaacaaatkooo :-)) jsi mě pobavila, taky mám "mamušáka" :-))
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky tak my když jsme oznámili zasnoubení tak tchýně nám na to řekla, že nemá ráda svatby, a že by jsme mohli žít jen tak bez toho, aby jsme se vzali. Tchán ten hned začal strašit co to bude peněz. Přitom peníze od něj na svatbu nechceme. Platit si jí budeme sami. A moje mamka ta byla dojatá. A říkala, že čekala kdy to přijde.
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsme my oznamovali svatbu, tak moji rodiče byli rádi....hned se nabídli, že když budeme něco potřebovat, že nám rádi pomůžou, žádné jejich názory nám nevnucovali, ani koho máme pozvat..je to naše věc. A tchánovci? reakce žádná.....ani pozitivní ani negativní,. Svatbu máme za dva měsíce a žádná reakce...ˇbud to ignorují a radost nemají, nebo nevím co .... =-)
Odpovědět
@kjudla já to hodně prožívala, takže chápu jak se cítíš. Nervovala se kvůli tomu, ale jednak moje mamča říkala, že to opravdu za to nestojí. Že v manželství budeme my dva. Tak ať na ostatní kašleme. Tak zároveň kdybych tak dále stresovala, tak jsem už plešatá. :-) dalo práci se nad to povznést a upřímně jsem zvědavá na některé jedince v den svatby. Ale řekla jsem, že nedovolím, aby nám někdo zkazil svatbu. To by nedovolila ani moje mamča. Má mého pertnera ráda, jako vlastního syna. Takže alespoň ze strany mé rodiny má vynahrazeno to, čeho se u své matky nedočkal. Jo a to ještě jak mě partner požádal o ruku, první otázka jeho matky byla jak se dozvěděla, že se budeme brát, tak řekla: Jak se to stalo...... Síla no.
Odpovědět
@bolekat no mě to taky trošku zaskočilo ale neberu to nějak tragicky, páč hned naši začali předstvatebně šílet :-D a hned bylo všechno v klidu 8-)
Odpovědět
Moje rodice to taky berou jinak uplne super a hlavne stim ze vi ze jsem si to rozhodla ja a preji mi to..... i kdyz mamka je trosku mimo.... obcas je uzasna ale je takova jaka je kolikrat me nastve ale vim ze je takova a rekne to jen v tu chvili jedna moc rychle a nikdy to tak nemysli... i kdyz me to nekdy uplne dostane tak dokazu jitvdal znam ji..... ale rodice pritele nevim spis mi prijde ze zalezi jestli ziji rokem 2013 atd protoze nekdo je fakt stara skola pripad mamky pritele je zvlastni a slozita porad nevim co si mysli a neresim to .... tatka od pritele je super ale vzdy rikam je dulezite jak to mate doma. Muj pritel treba vi jaka jeho mamka je i kdyz je na moji strane je to jeho mama a myslim ze nikdy neni dobre to komentovat. I kdyz je to jak je to..... je to o nas vzdy ontech 2 a o niko jinem kazda jina reakce neni dulezita.....
Odpovědět
nebo reakce typu: kdyz se vas zeptaji a kde to mate? no na tom krasnym zamku XY, a reakce: jezisss nee tam to nedelejte, to je moc daleko, udelejte si to tady na urade... no ja v tu chvili myslela ze padnu pod stul....
Odpovědět
@kjudla Je to jako bych slyšela svou budoucí tchýni a její 2 dcery. Akorát ještě řekli a co když netrefíme. :-D To mě pobavilo. Ale jidiné co mohu říct, zkus se na to povznést, protože opravdu nestojí za to, nechat si zkazit přípravy a svatební den, kvůli takových lidí. Oni za to nestojí. Žít budeš se svým partnerem a na ně se vykašli. Ono mě příjde, že vždy nejvíc odporné připomínky mají členové rodiny, kteří na svatbu nedávají ani korunu.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje máma řekla za mými zády snoubenci - že si ho nechci vzít. ... :) takže asi tak.. ( samozřejmě to nebyla pravda, sem z toho jen trošku vyjukaná, aby nám ta svatba nějak nepokazila náš úžasnej vztah, ale to holt nezjistim, když to nezkusim)... s mámou se nadobro už nebavim.. :( takže.. nejste samy.. |-|
Odpovědět
Profilova fotka
Když to přítel řekl našim, tak taťka to bral dá se říct s humorem, ale mamka zezelenala a to doslova....Vůbec tomu nechtěla věřit.. Co bylo ale nejlepší, tak mu to ještě vymlouvala... Po týdnu jsem se ji zeptala proč tak reagovala (byla jsem tam sama), tak mi jen řekla, že to myslela ze srandy.. ..No, nerada na to vzpomínám..
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?