Ráno před obřadem snídaně nebo ne?

Profilova fotka
Zdravím, chtěla jsem se zeptat jak to máte se snídaní pro hosty? já ještě nevím přesný čas obřadu, ale učitě to bude kolem 13h tam kde chceme mít obřad i hostinu to dělají odpoledne, takže si myslím, že je zbytečné dělat snídani, že hosti do té doby budou snídat doma....a doma není tolik místa pro 45 lidí, nevím jak jste to měli vy nebo máte? díky za rady
Odpovědět
My jsme snídani nedělali, hosté přijeli až na místo hostiny cca hodinku před obřadem, odkud se pak přesunuli rovnou na obřad.
Odpovědět
My měli obřad v 11:30 a snídani pro hosty jsme od devíti měli v restauraci, kde pak byla i hostina. 1. Stejně se museli někde sejít a u nás doma je málo místa. 2. Dost lidí bylo přespolních a přijeli už v pátek, takže snídat doma stejně nemohli ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Obrad jsme meli v jednu, hoste se v miste svatby zacali sjizdet od 11 a bylo pripraveno male pohosteni, chlebicky, kolacky, kafe apod., klasickou snidani by asi nikdo neuvital (krome meho tatinka ktery si objednal talir anglicke snidane :-) ), ale vzhledem k tomu, ze vsichni jeli 100-300km takze snidali brzy rano, tak urcite neco k jidlu uvitali.. k obedu jsme se dostali myslim kolem pul treti.. jinak mi vzdy prislo lepsi, kdyz se hoste sejdou az v miste obradu a tam treba nekdo jen nabizi kolacky (a panacka :c) )nez se cpat k nekomu domu, kde vznika chaos kdo chce parek apod. :-/
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, my jsme měli snídani pro hosty přímo v místě obřadu. moc se jim to líbilo, bylo krásně, bylo to venku v altánku a než jsme dojeli, tak se pěkně spolu seznámili :) obřad začínal ve 12.00 a pohoštění bylo pro ně od 11.00 oběd byl až o půl 2 tak aby někdo neremcal že má hlad.
Odpovědět
@martaveg Vidíš, z takového pohledu mě nenapadlo přemýšlet nad pohoštěním nebo snídaní. U nás se lidi sešli ve 13 - 13:30h u restaurace, odkud se během chvíle odcházelo na obřad. Všichni hosté to měli do 20 min cesty, takže mě ani nenapadlo jim něco chystat, všichni se najedli doma. K obědu jsme zasedli chvilku po třetí, takže si myslím, že nikdo netrpěl. Svačinku jsem v restauraci objednala jen pro sebe, svědkyni a mojí mamku - my byly na nohou od rána, takže to bylo na místě.
Odpovědět
Profilova fotka
No já si to právě představuju, že ženich pro mě přijede i s rodinou a že pak všichni v koloně pojedeme 30km na obřad a hostinu, tak nevím
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Kdyby to meli vsichni "za rohem" tak bych to taky nijak neresila, ale kdyz snidali doma pred dvou- az trihodinovou cestou, tak by mi bylo blbe je nechat hladovet az do pozdniho obeda.. navic i to ze se tam sjizdeli postupne behem odpoledne, chodili se ubytovat a prevlect na pokoje, tak se to pohosteni proste hodilo :-) jenom blbec nevesta si zapomnela neco k jidlu nechat donest :-D
Odpovědět
myslim, že to sou zbytečný starosti navíc.
Odpovědět
@bonnie86 když už pro tebe dojede celá rodina, tak je dobré je něčím aspoň trochu pohostit, ale jsou s tím spojené starosti (hlavně pro tvoje rodiče), z toho důvodu jsem se chtěla sejít s ženichem až přímo v místě obřadu (tam bylo nachystané nějaké lehčí občerstvení, v místě se konala i hostina)
Odpovědět
Profilova fotka
Meli jsme vse na jednom miste a tudiz se hoste sesli na miste obradu, kde bylo pripraveno drobne pohosteni - slane pecivo, kolacky a nealko. Obrad byl v 1 a obed od 2, takze pohosteni bodlo vsem a nikomu nrkrucelo v brise pri nasem ano :-)
Odpovědět
@bonnie86 když pro tebe takto přijedou je věc slušnosti jim něco nabídnout.(koláčky chlebíčky - do oběda daleko) Zažila jsem svatbu kdy se přišlo pro nevěstu a u nich hostům nic nenabídli, ani štamprli, ani pohárek vína, ženichova strana se cítila velmi trapně před všemi hosty, ale nevěsta byla z města a nepřišlo jí blbé něco podávat.
Odpovědět
Profilova fotka
@alen_ka @majanax no chtěla jsem nachystat aspoň koláče a štamprle to je samozřejmost, ale nic víc, bude tady chaos tak i tak a nechci se s ženichem setkat až na místě, protože u nás je zvykem, že než ženich dostane nevěstu musí projít první moje sestry jako falešné nevěsty, prostě ten zvyk nechci rušit, vím jak to bylo jak se sestry vdávali a byla z toho fakt sranda, ale taky dost starostí ohledně pohoštění, já jsem byla na hodně svatbách a žádné pohoštění nebylo, a i když bylo tak jsme se do baráku nevešli
Odpovědět
Článek se načítá
jinak nevim, kolik máte kamarádů, ale pokud tak stojíš o tu tradici, myslim, že by se kamarádi nezlbáznili z toho, že by u toho nebyli. kterýmžto pádem mám na mysli to, že k vám můžou přijet jen příbuzný. místo snídaně připravíš pár preclíčků, šneků z listovýho těsta atp., koláčků, minerálku a je to. pokud máte zahradu, nemusíte je vodit dovnitř. a pokud ne, můžete počet lidí zkrouhnout (třeba pokud to má někdo blíž domísta hostiny, tak aby nemusel jet k vám, a pak zase tam. škoda benzínu, nebo ty kamarádi a nechat jen příbuzný).
Odpovědět
@bonnie86 tak ty koláče by měly stačit, pokud tam svatebčani nebudou dvě hodiny
Odpovědět
Profilova fotka
tak 2 hodiny určitě nebudou, počítala jsem tak půl hoďky :-) ale děkuji všem za názory a rady :)
Odpovědět
My děláme snídani tam jak bude hostina jen v poschodí aby nebyli v sále, kde je vše připraveno. U nás je tradic, že se všichni sejdou a pak společně jsou pro nevěstu. To se mi líbí bydlím od kulturního domu asi 200 m a pak se jde pěšky do kostela. Obřad máme v 11. Snídaně je od 8:30 do 9:30 máme hromadu lidí odjinud a skoro všichni přijedou už v pátek. A je to u nás tradice, že ta snídaně je. Budeme dávat párky a tlačenku.Ano toto jídlo jak už jedna nevěsta na jiné diskuzi mě osočovala z toho že to není normální na snídani, že ona jako host by byla uražená že ona by to nejedla. O nic se starat nebudeme na vše budeme mít obsluhu. Zase jim jako klasickou snídani nechci dávat chlebíčky, kanapky nebo koláčky, protože budou jíst oběd až tak v 1.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?