Psali jste na svatební oznámení doporučený dress code?

Psali jste na oznámení/pozvánku doporučený dress code? My rozhodně nemáme v plánu nic hoch, protože plánujeme v podstatě zahradní obřad. Ale právě proto bychom chtěli, aby hosté přišli slušně, ale zase nijak vyparádění. Jak to tam píšete?
Odpovědět
Psát to tam nebudu. Budou mít dostatek indicií, aby to dokázali odhadnout (místo, styl oznámení...), kdo si nebude jistý a záleží mu na tom, tak se sám zeptá. Přijde mi, že když to tam píšeš, tak jim vlastně naznačuješ, že jim moc nevěříš. I když horší mi to přijde v obráceném případě než u vás, kdy automaticky čekáš, že se dostatečně nevyfiknou a budou ti dělat ostudu na fotkách. Ale i v tom vašem případě bych spíš informovala pár vybraných hostů, kteří jsou vám blízcí a nechala tu informaci šířit tak nějak neoficiálně. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@nuts Já do pokynů dala svoji fotky s textem, že pokud se hosté inspirují ohledně oblečení naší modelkou, budeme rádi, ale jinak ať přijdou hlavně pohodlně a spíše neformálne. http://www.beremese.cz/blog/mawenzi/a... Ale já sem se zas bála, že se vyfiknou až moc...
Odpovědět
já to tam asi dám, vím o některých, kteří by přišli v žabkách...
Odpovědět
@viki83 No asi tak... :-D Taky tam budu muset napsat kazdou kravinu jak instrukce pro decka na tabor. :-D
Odpovědět
@nuts máme úplně stejnou situaci... mám to zatím jen připravené na webovky takhle (ale musím to ale nějak zkrátit :-D :-D :-D ) "Protože celková atmosféra svatby bude ve stylu garden-party, nemusíte se oblékat jako do Státní opery :-) Na druhou stranu by bylo fajn si den užít v lepším oblečení, než na grilovačce.. Zkrátka - pánové a kluci nemusí nutně chodit v obleku, ani v saku, stačí pěkné kalhoty a košile. Dámy a slečny, vy také určitě oblékněte něco pohodlného, např. letní šaty budou ideální :-) Budeme radši, když rovnou přijdete v něčem pohodlnějším, než abyste se trápili v nějaké róbě a pak se převlékali do tepláků - jak to někdy bývá :-)"
Odpovědět
@viki83 , @roozenka : My vše zmiňujeme, když předáváme oznámení, ale cca měsíc před svatbou budu odesílat pokyny, aby je měl každý a tam to pro jistotu ještě napíši. :-D
Odpovědět
Ja bych jim zas tak neverila. Uz jsem slysela o svedkovi v zabkach a kapsacovych kratasech nebo jsem jednou videla fotku svatebniho hosta - zena ve svetlounce modrych (na fotce od bilych pochopitelne k nerozeznani) dlouhych satech :) Budeme delat svatebni stranky. Dress code napisu tam. Mame svatbu na statku, takze bych si predstavovala nejakou nedbalou eleganci (dressy casual).
Odpovědět
@roozenka přesně!!! Kromě toho, aby si zajistili hlídání tam ještě zdůrazňuji, že dojezd na svatbu je až v sobotu dopoledne, nikoli v pátek...
Odpovědět
@karol2014 ano a pak jim tam budu psát, že po prvním novomanželském tanci nastává free zábava a free dress code...
Odpovědět
@michaela___ Urcite to taky tak udelame, radsi at to maji pisemne, aby se pak nekdo vymlouval, ze neco nevedel... :-)
Odpovědět
podle mě je dobrý dress code aspoň naznačit, nebo někam hostům napsat, je to pro ně ulehčení a hlavně holky se nemusí stresovat, že tam budou jediné buď málo slavnostní nebo naopak moc přestrojené :-) a eliminuje se možnost toho svědka v žabkách :D
Odpovědět
my to nikam nepíšeme, všichni to s námi řeší a posílají fotky, aby se pochlubili :-) ... mám velkou radost, když vidím, že se všichni těší :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@renca_1 to je krasne, ze to nekdo takhle ma Jen tak dal, aspon nekdo. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kolegyne mela svatbu v historickych kostymech, takze podrobne instrukce pro svatebcany byly prilozeny k oznameni i s dalsimi informacemi ohledne pripadneho ubytovani nebo cesty.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme v instrukcích, které budeme dávat současně s oznámením, že si mají lidi obléct casual dress a ať se dámy vyhnou bílé a jí podobné barvě (mám šaty slonová kost). :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nepíšeme, přijde mi hloupé někomu diktovat co si má vzít na sebe. Kdo se chce obléknout do naší barvy, zeptá se sám.
Odpovědět
Taky jsme nepsali, upřímně řečeno jsem ani nevěděla, že se to dělá. O oblečení hostů jsem vůbec neuvažovala, protože jsem věděla, že se každý vyfikne dle nejlepšího vědomí a svědomí ;-) Mně by se třeba taky nelíbilo, kdybych na sebe musela dát něco v barvě, kterou zrovna nemusím..
Odpovědět
@bubbi no jako požadovat po hostech, aby se oblékli do barvy, to je mazec :-D jak jsem psala, u nás jde spíš o opak, že to bude venkovní párty a že to nemusí přehánět :-)
Odpovědět
Víte já si myslela, že pokud je někdo pozván na svatbu, tak je naprosto samozřejmé, že přijde slušně společensk oblečen. Přecen jen je svatba významná rodinně - společenská událost. Nicméně, když jsem viděla svatební fotografie kamarádky, kdy si na obřad v kostele dobrá polovina mužského osazenstva oblékla džíny a kostkované košile s krátkým rukávem a "dámy" přišly vyšňořené jak do nočního klubu - rozhodla jsem se usnadnit uvedením dresscode na pozvánky našim hostům výběr vhodného oblečení. Na posvatební veselí již bylo oblečení zcela na jejich vkusu a volbě, ale na obřadu jsem se nevhodnému oblečení chtěla rozhodně vyhnout.
Odpovědět
@roseinka bílou a champagne jsem neuváděla, ale máš pravdu, pro safe uvedu...
Odpovědět
Já si zase pořád říkám, že je to vizitka těch hostů a ne moje. Tak že, když někdo přijde v žabkách a v kraťasicích, zodpovídá sám za sebe, člověk už toho řeší tak dost a při představě, že všem organizuji oblčení to se mi teda moc nechce :( tak doufám, že to nebude taková hrůza a ani přehlídka miss pláž :D
Odpovědět
@petraudr: je to sice jejich vizitka, ale na svatebních fotkách to budete mít vy :-(. A když si vezmete, že jste na fotce načančaná jako princezna a vedle vás stojí shluk lidí oblečených jako traktoristi o žních tak to taky není žádný velký hit. Prostě ne každý si uvědomuje, že se nestrojí pro sebe, ale pro ostatní a pečlivý oděv je jakýsi druh námahy, který by měl vynaložit již z úcty k hostiteli, který naopak vynakládá značné úsilí aby se jeho hosté cítili komfortně.
Odpovědět
my to nepsali přímo na oznámení, ale měli jsme jakýsi lístek s doprovodnými informacemi, protože svatební párty byla v takovém méně známém místě, takže jsem dávali popis cesty, kontakty, informovali jsme o neformálním a teplém oblečení a také jsme tam upřesňovali, že nás potěší peněžní dary
Odpovědět
@chanelle1 - já doufám, že až takový extrém to nebude :D:D ale chápu jak to myslíš a určitě máš pravdu. Jen si myslím, že někdo kdo "máj svůj styl oblékání" stejně doporučení, co si vzít na sebe moc nepomůže a respektovat ho nebude ;)
Odpovědět
Má dcera se zetěm to nenapsali, ale když jim pak asi pět lidí dorazilo v džínách a kostkovaných košilích a podobně, nebyli z toho vůbec nadšení :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?