Proč by měly mít obě maminky na svatbě kytice?

Profilova fotka
Ahoj holky, ne že bych byla škrt a chtěla šetřit zrovna na svojí mamince, ale není mi zcela jisté, proč by měla mít kytici, když pouze sedí jako ostatní svatebčané? Ženichova maminka je mi jasná, vede ho k oltáři, ale ta moje??? Děkuji za vaše reakce..... :-)
Odpovědět
myslím, že 2- 3 stovky se ve svatebním rozpočtu ztratí a svojí maminky si snad Vážíte a jste ráda, že bude s Vámi, proč by měla mít květinu jen maminka ženicha, to mi příjde nefér. (jedna nebo žádná) navíc když bude mít v ruce malou kytku, nebude nervózní, bude mít zaměstnané ruce....
Odpovědět
Profilova fotka
ja zrovna resim, jestli bude blby kdyz si poridim kytku jen pro sebe..jakoze moje mamka bude mit plny ruce svoji kabelky, me kabelky a bolerka (na obrad si ho chci sundat)..tak nevim jak by jeste drzela svoji kytku..a tchyne zase druhy den odlita, tak si ji s sebou do letadla nepotahne. A ted tu nejde o respekt nebo zgrteni, samoze si mamky i tchyne moc vazim a klidne za ne tech par set dam..jen proste nevidim duvod proc jim davat kytky, kdyz jedna nebude mit volny ruce a druha ji hned vecer vyhodi :-S tak nevim no..nemuzu jim dat radsi neco jinyho? :-D uz jste to nekdy nekdo resil?
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme řešit květinovými náramky na ruku pro moji maminku a tchýni, nebude to stát svět, floristka říkala, že jeden do 200 Kč uváže a to prý přehání, ale moje mamka je z toho nadšená, že se bude od ostatních lišit a alespoň s sebou nepotáhne všude kytku co jí bude zavázet v ruce. Každopádně bych mě nenapadlo na mojí mamině šetřit a tchýni květinu dát. Tchýně vede syna, mě vede tatínek, a moje mamča s tchánem půjdou také v "průvodu", tak proč ji nemít :)
Odpovědět
Někdy nestačím zírat, co se tu řeší. To nemůžeš myslet vážně, že bys dala kytku jen jedné z maminek... Samozřejmě, že by kytka/květinový náramek nebo něco podobného mělo být, a to pro obě maminky. Vždyť jim je nese tvůj nastávající jako poděkování za to, jak tebe vychovala tvoje maminka a svojí mamince za to, jak vychovala jeho. Já fakt nevím, že někdo dokáže řešit zrovna tady tohle. Je přece úplně jedno, co s tou kytkou udělá a jestli s ní bude mít práci při držení nebo nebude, jde přece o ty city a o to, co ta kytička symbolizuje.
Odpovědět
Profilova fotka
Kytici mamince nevěsty dává ženich jako galantní krok, je to tradice, všichni potom také vědí, že se jedná o maminku.
Odpovědět
Zda jste si slečny/paní pozorně přečetly dotaz, tak @petradubska nechce šetřit na kytičce pro svou maminku, ale zajímá jí, proč se dává kytička oběma maminkám, jelikož jen jedna vede syna k oltáři. ;-) Není tudíž zapotřebí se tu rozhořčovat, když je to zbytečné. ;-) Postačí, když vysvětlíte, že kytička se dává oběma maminkám jako poděkování a jako odlišení od ostatních svatebčanů, jelikož to jsou jedni z nejdůležitějších osob snoubenců. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych v tom neviděla nic tak strašného. Asi bych ale nedávala kytičku ani ženichově mamce, to by mi přišlo trošku takové jako že ji upřednostňujete. Samozřejmě je to určitý zvyk a možná to očekává...Asi taky záleží jaké máte vztahy, pokud jste si blízké a zeptáš se předem, určitě jí to nebude vadit. Maminka ví, že ji máš ráda i bez kytky. Pokud máte naopak třeba vztahy na bodu mrazu a v den svatby dáte kytku tchyni a jí ne, tak by to mohl být problém. Taky záleží jestli máte svatbu se vší parádou, tradicema a "serepetičkama". Na nákladné svatbě by mi přišlo nevhodné šetřit na maminkách. Pokud naopak vynecháváte hodně věcí a je to méně formální, pak se jistě nebude nikdo divit, že maminka nemá kytici. Já jsem oběma maminkám řekla, že kytičky nebudou a vzaly to v pohodě (měli jsme svatbu bez tradic a kravinek). Nakonec jsem oběma den před svatbou kytku natrhala, mojí to dost překáželo.
Odpovědět
Profilova fotka
@klarkak : to je pekne reseni ten naramek...obvolam kvetinarstvi a zeptam se zda by to pro me tez udelali :-) dekuji za inspiraci
Odpovědět
Profilova fotka
@nony Já netvrdím, že chci na své mamince šetřit, jen mě zajímalo jestli to má nějaký konkrétní důvod.
Odpovědět
Profilova fotka
@curdibilka Nechápu kde jste vzali, že dám kytku jen jedné ... už má objednané pro obě, ale jen mě zajímala ta tradice jako taková.
Odpovědět
Profilova fotka
@michaela___ Mooooc děkuji za pochopení a odpověď, to je to jediné co jsem chtěla vědět. Děkuji :-)
Odpovědět
Článek se načítá
petradubska Ty kytky nedáváš ty, ale ženich, jako pozornost oběma nejdůležitějším (samozřejmě po tobě :-D ) dámám. Tedy jak svoji, tak tvoji mamince.
Odpovědět
Profilova fotka
@weka děkuji za objasnění.
Odpovědět
Profilova fotka
Byla jsem na svatbě, kde měly kytice nejen maminky, ale i sestry ženicha, sestra nevěsty a tři babičky, to už pak stojí za otázku :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
@weka tak tak
Odpovědět
Profilova fotka
@mejzy85 ja mam obe maminky taky moc rada a kytku budu mit jen ja,partner a mam hazeci pro holky..a nikomu to neprijde divne ..:) proste na pohodicku..:)
Odpovědět
Myslím, že dát květiny ženám, kterých si vazis, je asi to nejmenší.
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme mit jen ja a budouci manzel,jak jsem resila kytky pred mamkou tak me jeste zdrbala co resim kytky pro ni,ze v zivote nevidela ze by se to davalo a snad je to v tehle dobe zvyk,a ze teda je to uplne zbytecnost,takze nebudu davat
Odpovědět
ja tomu take nerozumim, teto tradici, dokonce jsem donedavna nevedela, ze se to dela. Asi kdybych byla na svatbe dceri, poprosila bych ji at mi kytku nedava, nebot bych pak nevedela co s ni na obradu a na oslavu, kde hledat vazu,..atd.nemit volne ruce..no proste mi to prijde neprakticke.
Odpovědět
Profilova fotka
Je to nějaká stará tradice co znamená netuším. Jsem vystudovaná floristka a už dlouho po maturitě a už tehdy nás učili že se na svatbu dělají kytky pro maminky... Takže to jistojistě není nějaký nový výstřelek módy. Ale stejně tohle dělat nebudem. Pro mne je to zbytečnost a Škoda kytek... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja celkove nevim ani proc svedkyne a druzicky maji mit kytku, je to pekny na foceni ale jinak to akorat prekazi. Vypada to pekne, ale kdyz ma zenska psanicko/kabelku a jeste kytku, to uz je tak na to mit jeste dalsi ruce. :-D Nevim jak to vyresim.
Odpovědět
Profilova fotka
My dali kytičky oběma maminkám a myslím, že měly radost, že jsme mysleli i na ně. Ta moje si ji dokonce usušila na památku ;-) Takže bych neřešila, co s ní bude dělat. Na obřad ji podrží v ruce a potom si ji na hostině může odložit někam do vázy s vodou a neřešit, že by zavazela :-)
Odpovědět
My jsme měli kytičku pro obě maminky, moji svědkyni a babičku (jako nejstarší ženu na svatbě). Jinak u nás vedla ženicha maminka, pak šli svědci a moje máma s ženichovým tatínkem....a pak já s tátou. Jinak vývazky jako žench měli i tatínci, svěděk a dědové.:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
Nikdy jsem o tom neslyšela, ale to ostatne o spuste tradic, až tady na beremku. Ja nebudu kupovat kytku nikomu, ani sobě, přijde mi to nepraktické s sebou vláčet kytku, já je i nerada dostávám (respektive nedostávám, protože se to o me vi). Naše mamky by asi koukaly, kdybych jim vrazila před radnicí rošti do ruky :)
Odpovědět
Já nechápu proč by mamky měly mít kytky. Já chtěla mít kytici jen sama,a na tom jsem si stála. Naštěstí moje mamka stála při mně,říkala že by se cítila spíš jak na pohřbu,kdyby měla v ruce kytku.
Odpovědět
u nas jsem mela kytici ja, maminkam a svedkyni jsme dali 3 ruzicky svazane a babicky dostaly uvazanou 1 ruzi (vse je videt u me v albu). a vsechny damy byly moc spokojene, protoze jsme jim to davali presne proto, ze jim to udelalo radost, ze jsme si na ne vzpomneli. pri obradu s kytkou nikdo problem s drzenim nemel a na hostine byla vzdycky, u mista kde dotycna zena sedela, pripravena vaza prave na tuhle kyticku. a pro druzicky jsem mela prichystane kvetinove naramky - byly to male holky, takze tam uz by problem s kytickou jako takovou byl :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?