Problematická komunikace s hosty před svatbou

Profilova fotka
Ahoj, musím to někde ventilovat a tady je to ideální.:-) Přijde mi, že lidé, které zveme na svatbu a jsou to tedy naši kamarádi jsou občas z jiné planety. Jde o tohle. Svatbu máme tento pátek. Svatební oznámení s pozvánkou jsme posílali někdy začátkem července s prosbou, aby nám všichni co nejdříve sdělili, kolik jich bude, jestli chtějí vegetariánskou variantu jídla a jestli chtějí zařídit ubytování. Do týdne odepsali asi 4 lidi. Pak v srpnu jsme to poslali znovu s urgencí, že by to už jako fakt chtělo dát nám vědět, protože musíme domluvit počet jídel a vše ostatní. Pak odepsali postupně skoro všichni. Přeci když jsem pozvaný na svatbu a dotyčný prosí o brzkou odpověď, tak nemůže být problém to potvrdit nebo napsat, že nemůžu. Druhá věc je, že nechápu, proč se lidé na důležité věci (jestli může být na svatbě pes, jestli je tam kde nakojit miminko atp.) ptají tři dny před svatbou, když na to měli dva měsíce. :-S Máte to taky tak, nebo jen my? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
měli jste do pozvánek napsat datum, do kdy se mají vyjádřit, zda přijdou a jestli chtějí ubytování. Když člověku nedáš datum, většinou na to zapomenou, nebo to berou tak, že je to přeci jasný. Prostě to ber tak, že svatba je důležitá hlavně pro vás dva, ostatní to neberou tak závažně a holt některé věci řeší jen chvíli dopředu, protože před dvěma měsíci měli jiné problémy.
Odpovědět
Profilova fotka
To nás taky napadlo, ale nechtěli jsme to oznámení mít přeplácané a pozvánky k oznámení bylo jen pro lidi na hostinu. Kamarádi a známí to měli v mailu. Ale jo, vlastně jde o prd. :)
Odpovědět
@advid Možná jde o prd, ale věřím, že to zamrzí.
Odpovědět
Profilova fotka
@advid my z toho stejného důvodu psali ještě průvodní dopis, který jsme přikládáli k oznámení a pozvánkám na hostinu. Prostě jsme tam všechno pěkně popsali na jednu stránku. Možná to není zvykem, ale vyhli jsme se fakt těm věcem, které popisuješ... Všichni nám do uvedeného data dali vědět, neptali se kam a kdy maj přijít, co kdy bude a nebude, protože to měli všechno pěkně na papíře. Kamarádka se pak ode mě inspirovala a taky všechno sepsala, ale nevím, jak to zafungovalo u ní, neptala jsem se:o)) Já chápu, že tě to štve, mně před svatbou někteří taky hrozně štvali a přitom šlo o maličkosti. Ale svatební den jsme si pak všichni skvěle užili a žádnej zádrhel nenastal:o)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?