PROBLÉM jménem Tchýně!!!

Profilova fotka
Mam neskutecny problem se svou budouci tchyni. Furt se do neceho organizuje... Vcera jsem se v noci dozvedela, ze objednala svatebni dort (nikdo nevime jak vypada), rekla ze nase oznameni ma osklivou fotku a mela by se zmenit (45dnu pred svatbou)... A do toho slozila zalohy na prsteny, ktere absolutne nechceme (mame uz jine). Nevim jestli pokracovat v pripravach, protoze chci at je ten den o nas dvou, o nasich vecech....a ne o tchyni!!! Ma nekdo podobny problem???
Odpovědět
1
2
@bmmb hele tak to bych ji zavolala nebo za ni zasla, a rekla ji, ze dort uz mas (i kdyby to nebyla pravda), ze prstynky uz mate, a ze si vsechno rada zorganizujes sama, protoze chces, aby ona pouze na svatbu prisla a uzila si ji. A i kdyby ten dort byl sebekrasnejsi, tak bych ji s tim poslala do haje a dala si radeji treba misto dortu piskoty :) Musis ji to velice razantne vysvetlit, jinak se obavam, ze vam zorgainzuje celou svatbu s takovouhle.
Odpovědět
Profilova fotka
No ono asi záleží jak se k tomu staví tvůj nastávající jako její syn. Protože já třeba vím, že kdyby nám tohle tchýně začala dělat, tak pro mého muže je to důvod jí oznámit, že jestli se jí to nelíbí ať tam nechodí. Je pravda, že se všeobecně ty rodiče asi musí trochu krotit, ale toto je fakt mazec. Asi by bylo lepší si s ní sednout a opravdu si to vyříkak z očí do očí, hlavně musíte stát při sobě nebo by byla schopná vás snad rozeštvat. A jaký s ní máš vztah ty?
Odpovědět
a platí to ta tchýně?
Odpovědět
Profilova fotka
Dost jasně bych ji řekla ať se hodí do klidu. Toť vše.
Odpovědět
Profilova fotka
No ue zacatku jsme meli super vztah... Snoubenec pak prisel o praci a vsechno jsem tahla z jednoho platu ... Zacala o me pak prohlasovat, ze na holku dost malo uklizim (kazdy den do prace 40minut dojizdim, tam i zpet)... Neumela pochopit jak pri sve praci se nemuzu starat o domacnost a jeste o nezamestnaneho partnera... Pak byl pritel nemocny a furt byla u nas nakufrovana a starala se o neho... Davala i najevo ze bych si mela vzit dovolenou a starat se o neho..... Jednou jsem se diky ni i nevratila domu ... Mela jsem vseho dost... Ted se to na cas uklidnilo a jak vidim zacina to znovu.... Pritel si to nepripousti coz me hodne stve...
Odpovědět
Profilova fotka
Neplati...je to nase svatba!!!
Odpovědět
jen sedím a kroutím hlavou, ty lidi jsou tak drzí, že to není možný.. ]-( ..a nechtěla by si synáčka vzít sama? Prostě ji jednodušše řekni, že pomoc nepotřebuješ, že je to tvoje svatba a že si ji uděláš podle svých představ, klidně ji i řekni, že máš jiný vkus než ona!! a kdyby to nepomohlo, tak bych s ní skončila!
Odpovědět
To je hodně smutné. Vřele bych ti doporučila knížku Jak žít a nezbláznit se od Lidmily Pekařové. Bohužel některé maminky si myslí, že o muže je třeba se starat od miminka do smrti, nejdřív maminka poté žena a on nesmí ani jednou umýt nádobí nedej bože něco jiného :-). A to je katastrofa. Jasně, ty budeš vydělávat, živit ho a ještě se o něj non-stop starat. To ta ženská neuměla ocenit ani to, že jsi ho živila???? Hlavně se odstěhujte co nejdál, jinak se vám rozpadne manželství co nevidět!
Odpovědět
Profilova fotka
Ráda bych jí to řekla...ale tím bych rozeštvala celou rodinu!! Už tolikrát jsme řešili jak se nám montuje do života...i partner ví jaká je ...a vždycky stáhne ocas a udělá co ona chce!! Už jsem mu několikrát řekla, že prostě jestli to tak půjde dál tak prostě ať na svatbu zapomene, protože to neskončí jen u svatby.... Ale už vidím je se bude vyžívat v tom jak budeme mít děti a bude říkat jak to a ona dělám blbě (pracuje v dětských výživách).
Odpovědět
Profilova fotka
Přestěhovali jsme se na domeček. Předtím jsme bydleli s partnerovým bratrem a byt byl maminky. Peklo!!! Když jsme se přestěhovali, chtěla jsem udělat kolaudaci....jenže milá maminka se jednoho dne rozhodla navštívit mého partnera dopoledne, kdy já byla práci). A hned musela kritizovat nábytek, barvy, atd.
Odpovědět
@bmmb tvoje tchýně je napřesdržku!!!!! ]-( Opravdu bych už začala jí dělat peklo!!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Čím dál víc lituju toho, že jsme svatbu udělali... Chtěla jsem to v malém rodinném kruhu...počet už se zvýšil na 25 lidí. Nejradši bych nechtěla žádnou... a nebo kdyby jo...tak jen vzít svědky a zajít na radnici. Jsem prostě debil :(
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@bmmb: To je teda hooodně silné kafe... těžko soudit, ale jestli se tvůj budoucí manžel nepostaví na tvojí stranu, tak s nima budeš trpět celý život.... A to bych asi nechtěla.. nejspíš bych si velice razantně stála za svým a maminku poslala do p*dele - dost to přehání, takže bych se vykašlala na to, že je to jeho "maminka", ikdyby to byla ředitelka zeměkoule - tak co! :) No a kdyby se jí nedejbože její synáček zastával, tak bych mu dala jasně na výběr - buď ona nebo já! Je to sice dost hnusné, ale lepší se na něho vyprdnout dokud je čas a najít si chlapa, né mamánka! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Včera jsem mu to samé řekla, že už na to prostě nemám :( že raději to utneme teď a ne potom řešit rozvod :( Řekl, že mě nechce ztratit kvůli svojí matce...Jenže pak začala dokola ta stejná písnička, že on ví, že jeho matka je moc starostlivá a že ona to tak nemyslí....a když jsem mu řekla, že je mamánek a že neumí ubránit naši vizi svatby a náš vztah tak hned začal prohlašovat typické chlapské "NEEEE, já nás dokážu bráti. Nejsem mamánek." nakonec to skončilo tím, že řekne mamince, že fotka na oznámení se měnit nebude!!! Proč chlapy si vždy vezmou z něčeho jen kousek...:( ach jo
Odpovědět
Mysli na vaše budoucí děti. Budou tím trpět a hodně! Hodně to rozvaž. Možnost odstěhovat se do jiného města, nebo aspoň zatím se nebrat. Pokud je tchýně takováto, je to katastrofa a pokud ještě k tomu přítel dělá to, co ona chce, je to dvojitá katastrofa. Jestli chceš být v životě šťastná, udělej rezolutní opatření nebo se s ním rozejdi. Promiň za upřímnost.
Odpovědět
@bmmb Udivuje mne, že pokud s někým přemýšlíš strávit zbytek života, že se za Tebe nepostaví. Pokud není schopen Tvůj partner se od matky odpoutat, vyslechnout Tě a stát při Tobě teď, bude schopen Tě podporovat v budoucnu?
Odpovědět
Profilova fotka
Vážím si tvé upřímnosti...a mluvíš mi z duše...včera jsem mu při té hádce řekla, že pak nechci řešit rozvod a co děti atd :( Stěhovat se určitě chci...jenže v současné době jsme na domečku, kde se staráme o přítelovu babičku...
Odpovědět
Profilova fotka
@bmmb: chjo :-/ To se ani po tom, cos mu řekla, že se sním rozejdeš nerozhoupal k pořádné akci? To je děs, asi si myslí, že jen tak vyhrožuješ do větru... Když tě nechce ztratit kvůli matky, tak tě nemusí ztratit, stačí jí jasně vymezit hranice, když sama neví "kde je její místo".
Odpovědět
Profilova fotka
Ona má tři syni....první má 32 a není schopen se o sebe postarat (je ajták a pracuje z domu). Ženskou nemá. Potom co jsme se odstěhovali, mu předělala celý byt. Pak je tady můj přítel, který má mě a já jsem jí prostě trnem v oku, že prostě v jeho životě je další žena (nebo nevím). A pak je tady jejich nejmladší bratr, kterému bude 18 a mu se všechno dovoluje...vlastně výchova NULA celá PRD :( Si normálně půjčí auto a řídí bez řidičáku. :(
Odpovědět
Je mi te moc lito :(.. nekdo z moji rodiny s timhle prosel, ze se vzali a pak se k nim maminka z niceho nic prestehovala.. a manzel ji nebyl schopnej rict, at se odstehuje.. a ona chtela byt slusna, tak to tchyni nerekla sama.. a nakonec z toho byl rozvod, protoze jednoho dne te holce dosla trpelivost, sbalila si kufry a odesla ona.. Hele pokud ji to nerekne pritel a pres nej to nepujde, tak to tchyni proste rekni ty sama.. i kdybys mela byt za nejvetsi kravu, je to porad lepsi, nez si tim nechat znicit zivot. Proste zavolej ji, rekni ''fotka na oznameni se menit nebude, dort uz mame, dekuji, a prstynky taky''.. Tohle je dobra zkouska a dobra prilezitost ji jednou pro vzdy ukazat, ze o vasem zivote rozhodujete vy dva a ne ona.. nenech si to libit, protoze to jinak bude jen a jen horsi.
Odpovědět
Jejda, díky bohu za naše skvělé vztahy s tchýněmi na obě strany, naši samostatnost a mého skvělého přítele!
Odpovědět
Profilova fotka
Velice závidím....Přítel nemůže na moji mamku říct ani kus křivého slova. Hned se nabídla, že mi pomůže dělat dekorace, vývazky, atd. Jen jsem přivezla materiál a pustili jsme se do toho...Neslyšela jsem žádné "ta modrá je hnusná" "to a to je blbě". Moji rodiče chápou jak to chceme a nechávají to čistě na nás. Moje mamka má s přítelem úžasný vztah a když sem tam jedem na víkend za nima tak prostě se vracíme domů s dobrou náladou...zatím co když navštívíme jeho rodiče tak chodím domů s hlavou jak pátrací balon :(
Odpovědět
Profilova fotka
Teda, to je fakt něco :( A co tchán, ten se k tomu všemu staví jak? Možná se mýlím, ale tipla bych si, že na jeho názor se asi moc nedá a nebo se ho vůbec bojí říct...
Odpovědět
Asi bych neřešila ani tak tchýni jako partnera. Samozřejmě je potřeba chápat, že je to jeho matka, že ji má rád, a že s ní asi nechce úplně přerušit kontakt. Ale měl by stát za tebou, respektovat tvá přání a být samostatný, tedy nezávislý na matce. Sedla bych si s ním a v klidu to s ním probrala, ne v hádce. Řekni mu, jak to celé cítíš, jaké máš obavy do budoucna a že takto nehodláš pokračovat. A podle toho, jak se k tomu postaví, bych jednala dál. ale dala mu trochu času na promyšlení. Určitě by to chtělo, abyste si řekli, že návštěvy tchýně si budete domlouvat společně, Xkrát do měsíce. Ne, že k vám bude chodit, jak se jí zlíbí. Dál bych trvala na tom, aby respektovala Vaše plány - tedy otevřeně jí říct, že máte své představy a zajišťujete si to sami. Že pokud chce pomoci, může zařídit to a to.
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji moc za názory...Je pravda, že to musí začít u nás dvou. Buď chce život se mnou nebo se svojí matkou.
Odpovědět
@bmmb četla jsem všechny tvé přípsěvky a asi bud krutá, ale zvaž jestli je vhodné si ho brát :-S časem se to jeho omlouvání maminky ještě znásobí, teď je zamilovaný a udělá pro tebe cokoliv (a zřejmě je to stále málo oproti tomu co dělá pro matku) časem už to bude jen horší :-S a až budou děti =-) =-) =-) =-)
Odpovědět
@bmmb Já nevidím největší problém v tchýni (i když tedy bych ji na Tvém místě už vystřelila na Mars :-D ), ale v tom, že se Tě/vás přítel nezastane. Žila jsem s mamánkem, který taky sice přiznával, že jeho maminka je svá, ale nebyl schopen to pak tak nějak jeho postojem naznačit i jí. On byl teda celkově nezdravě fixovaný na rodiče, což je prostě celkově bomba...No, už spolu nejsme...a nejlepší na tom bylo, že ve finále mě obvinil, že nemám nikde domov a jsem necitlivá (jen proto, že jsem nebrečela při nastěhování se do společného bytu jako on :-N) Upřímně, zvážila bych, jestli svatbu na oko pro ostatní neodvolat/nepřesunout a nedat si to je se svědky. Anebo - a k tomu bych se zatím klonila úplně nejvíc - příteli říct, že když se za Tebe zatím není schopen postavit, brát si ho nechceš. Nic tím neztratíš, buď si to uvědomí a stejně se vezmete, anebo bude dál zabedněnej a nebylo by to k tomu tak jako tak. A ať si oba dorty, oboje prstýnky a dvoje svatební oznámení odvolává sám s maminkou...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem si právě promluvili... Skončilo to asi tak, že o mě nechce přijít, že se bude snažit!! Ale tohle jsem slyšela pomilionté a nikdy žádný výsledek...stejně hlavní láskou pro něho vždy bude maminka. Řekla jsem mu, že si ho rozhodně letos nevezmu a že ať si tam 19.7.2014 jde s maminkou... Přes víkend se odstěhuji zpět ke svým rodičům a uvidím co a jak se bude dít dál :(
Odpovědět
Profilova fotka
@bmmb přeju hodně síly, drž se... a držím palce ať to dopadne co nejlíp :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bmmb To mě mrzí, že to tak dopadlo, ale nakonec si myslím, že to bude jenom ku prospěchu vám oběma ;)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?