Přítelkyně svědka - pozvat/nepozvat, když mě ignoruje?

Ahoj holky, mám a Vás takový zvláštní dotaz, zajímal by mě názor většiny. Předem chci podotknout, že jsem se vždycky považovala za vychovaného člověka, který ví, co se sluší a patří. Můj dotaz tedy zní: zvali byste na svatbu přítelkyni svědka, která vás nesnáší, nezdraví, ignoruje Vás? Kdysi jsme s tou holčinou byly opravdové kamarádky, ale před lety jseme se hloupě pohádali, a dodnes se nestýkáme. Problém je, že je to přítelkyně svědka...viděla jsem jí naposledy asi před 3 roky, kdy jsem ji zahlédla ve vlaku, pozdravila jí, a ona se otočila - ok řekla jsem si, je to ještě čerstvé (krátce po hádce), pak jsem jí asi před rokem pozvala na svoje narozeniny - nepřišla, ok řekla jsem si, bylo to dost narychlo a chápu, že mezi více lidmi na narozeninové oslavě by se asi necítila dobře, no a před měsícem jsme předali svědkovi oznámení s pozvánkou jak pro něj, tak i pro jeho partnerku, protože mi to přijde slušné a myslela jsemsi že po takové době to hodíme za hlavu. No a dnes jsem ji potkala, setkali jsem se tváří v tvář, asi dva metry od sebe, a ona se odvrátila a odpochodovala, aniž jsem stačila něco říct, a na mou obhajoubu, chystala jse se jí pozdravit, měla jsem takový ten překvapený výraz typu "co ty tady?" a ona se tvářila, jako by mě neznala...co myslíte? mám to nějak řešit? Nechci, aby v můj svatebbní den byl na mé svatbě někdo, kdo mě totálně ignoruje a šíří kolem sebe hnusnou atmosféru---myslela jsem že to už je dávnou, že už sice nebudeme kámošky, ale pozdravit se snad můžeme...mám z toho dilema. nechci dělat mezi mým snoubencem a jeho svědkem nějaké problémy, ale zase se mi nechce mlčet a tolerovat to....
Odpovědět
Tak pokud se chová, jak popisuješ, tak nejspíš ani nepřijde...sondovala bych to nenápadně u svědka a třeba mu na rovinu naznačila, že jestli se partnerka necítí, tak že Vám nebude vadit, když nedorazí...Nebo jí zkus zavolat nebo napsat a vyříkat si to s ní a pak podle toho se rozhodnout... :)
Odpovědět
když nechce jít, ať nejde! Odmítá se s tebou bavit, vy jste ji pozvali. Svědkovi bych řekla, že je vítaná, ale nestojíš o to, aby se na tvé svatbě tvářila jak kakabus. Myslím, že by ze slušnosti přišla na obřad a pak odjela pryč, aby se třeba nemusela přetvařovat. ... nám zase zve na NAŠÍ svatbu pozvaný host dalšího člověka, kterého tam nechceme, protože se neumí ke mě chovat. Musela jsem mu jasně vysvětlit, ať si tohle odpustí, že prostě není vítán! Ale pořád přemýšlí, že když nepůjde on s manželkou /budou v tom týdnu rodit/, tak by mohl jít ten nepozvaný!!! Jasně jsme řekli, že nepůjde, max na poprávky se může stavit den potom, ale už nikomu nimíním platit ubytování. Pokud to nezvládne odjet večer domů, tak si hotel zaplatí sám.
Odpovědět
Hmmm, já se ale obávám, že to je taková potvora, že na tu svatbu přijde....navíc se tam i s pár lidmi zná, jak jsem říkala, dříve jsme byly kamarádky a máme ještě nějaké společné známé...bojim se, aby mi to neudělala naschvál...
Odpovědět
No myslím, že ses k ní vzhledem k okolnostem zachovala maximálně slušně a vstřícně. Osobně si myslím, že nepřijde, ale taky bych to trochu ověřila u svědka, jestli teda dorazí nebo ne a snad i on sám by ji mohl trošku usměrnit, aby ti tam nedělala dusno. Nevím, jaký vztah máš se svědkem ty, buď bych to s ním probrala sama nebo poprosila snoubence.
Odpovědět
@matala87 At si trhne ploutvi nadhera. :-) Muzes byt klidna, udelala jsi max. pro to, co se ,,slusi,,. Ja bych se teda jeste schvalne pidila u svedka nebo bych si za slecnou zasla a narovinu se ji zeptala, jdes nejdes a prip.pokud premysli o ucasti, tak ze byste si mely asi neco vyjasnit, nemusi z vas byt super kamaradky, ale je slusnosti, kdyz je nekdo nekam pozvan, reagovat a pokud prijdu, tak se chovat ,,profesionalne,, a nevytahovat stare zalezisti tam, kde se to nehodi. Pokud ma ona stale nejaky problem, tak by bylo dobre, aby se to pred svatbou vyresilo a pokud je natolik v kreci, ze se takhle chova, tak at nikam nechodi.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@matala87 Mně přijde, že v tom sama ještě nemáš úplně jasno ;-) Titulek zní "pozvat/nepozvat", přitom píšeš, že už jste ji vlastně pozvali, a zároveň se obáváš, že přijde. Tak mi nějak není jasné, co chceš řešit. Neber to nijak špatně, jen já z toho opravdu nejsem ;-)
Odpovědět
@svetlus_pepca no pozvání dostala, protože jsem si myslela, že to už po těch letech bude ok, ale dneska mi to opravdu hnulo žlučí natolik, že mám chut to pozvani zrusit, chapu ze to neni moc slušný, ale nehodlám si kazit den, který půl roku plánujem a vyjde nás na spoustu peněz. chci mít kolem sebe jen lidi, co nám to přejou, popř. se alespon umí tvářit, že nám to přejou :-) Odpověd, jestli prijdou oba jsme zatím nedostali (ale po dnešku to ze svědka musím co nejdřív vytáhnout), já ted teda doufám, že neprijde, ale bojím se že jo...a kdyby se chystala dorazit, tak ji snad fakt řeknu, že ji tam po tom dnešním zážitku nechci.
Odpovědět
Profilova fotka
zkusila bych to s ní urovnat a když to nevyjde, tak požádat svědka, ať své přítelkyni vysvětlí, že bylo vhodnější, kdyby na svatbu nechodila...
Odpovědět
Profilova fotka
nepozvala
Odpovědět
tak já myslím, že když se s tebou tři roky nebaví a ignoruje tě, že se ani na svatbu nepohrne....A když dorazí a udělá nějaký výstup, tak akorát každýmu dokáže, jaká je kráva a že se neumí chovat ve společnosti, do které je pozvaná. Já to měla jednoduší - z účasti jsem vyřadila celou příbuzenskou rodinu, protože ikdyž jsou příbuzní, nestýkáme se
Odpovědět
možná i záleží na tom skrz co jste se pohádaly?
Odpovědět
Profilova fotka
@matala87 Pozvala bych jí. Já na svoji svatbu schválně pozvala bratrance se sestřenicí a jejich rodiče a posadila je vedle sebe. V té době byli rozhádaní, nestýkali se několik let. Od naší svatby se jejich vztah urovnal natolik, že se celá rodina pravidelně setkává a navzájem si pomáhá. Občas to chce postrčit.
Odpovědět
Článek se načítá
@lidka73 Tak to je drsný, tohle bych nikomu neudělala. Že ti to vyšlo, je fakt štěstí...
Odpovědět
@lidka73 Teda, na to bych neměla nervy :-) ale obdivuju tě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca @matala87 To proto, že vím, že mají vychování a ví co moje mamka svede, když jí někdo naštve a se svým bráchou (tatínkem rozhádané rodiny) si umí poradit. Měly aspoň čas si to vyříkat. Společenské konvence umí divy.
Odpovědět
Profilova fotka
@matala87 Děkuju, teď už to chápu :-D Tohle asi fakt není jednoduché, rozhodně nezávidím. Naštěstí jsme nic takového řešit nemuseli. Tohle je asi fakt jedině o tom, promluvit si se svědkem a doufat, že si to vyjasníte bez problémů. Každopádně budu držet pěsti, aby to nebylo na dlouhé řešení a nevyšly z toho další hádky ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?