Přeložit svatbu když nemůže bratr ženicha?

Ahoj, potřebovala bych poradit, co byste dělali kdyby, jste oznámili datum svatby všem rodině, kamarádům a bratr ženicha by vám oznámil, že v ten daný termín přilétá v noci z dovolené, a proto se nezúčastní vaší svatby a tchyně by chtěla po vás abyste kvůli němu a jeho rodině změnili termín svatby aby tam byli a aby jim to nebylo líto, že tam nebudu. Udělali byste to? Změnili byste termín svatby a všem pak museli vysvětlovat proč jste změnili termín svatby. Podle mě, kdyby přece chtěli přijít na naší svatbu tak by si ten zájezd mohli zrušit nebo změnit. Co myslíte vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky. A kdy mate svatbu?
Odpovědět
Profilova fotka
Ono jako rušit zájezd zase není jen tak a pokud ještě nemáte všecko domluvené tak bych to o nějaký ten den posunula ;-) Rodina se většinou tyhle věci dozvídá jako první takže by neměl být problém s vysvětlováním všem :-) A vůbec, co by komu bylo do toho :-D
Odpovědět
Ja jsem tedy rermin svatby s nejblizsimi hosty konzultovala, navic hodne dopredu, aby volno meli. Podle me je lepsi se tomu vyhnout. Chtit po nekom, aby zrusil dovolenou je podle me sobecke, navic to podminovat tim, zda by chtel nebo nechtel.
Odpovědět
Profilova fotka
a jak dlouho dopredu jste tohle zarizovali?
Odpovědět
@ramadda 20.8.2016 máme termín a právě v tom období už nic není :(
Odpovědět
@mr_falko protože jsem se před měsícem dozvěděla, že jsem těhotná, tak moc na zařizování a vybírání termínu nebyl čas, vzali jsme první, který byl volný v místě, které se nám líbí pak už je volný termín až v říjnu a to už mám dva měsíce do porodu.
Odpovědět
Profilova fotka
@paavlinkaa jasny, ja tohle chapu.....srpen je blbej mesic, co se tyce hostu....my jsme davali vedet v unoru, ze bude svatba v cervenci,t akze dostatecne dopredu. Ja byt vami, presunu to az po porodu..
Odpovědět
Profilova fotka
@paavlinkaa ja bych teda nic nerusila, mate duvod proc se berete co nejdriv. ja bych treba svatbu po porodu nechtela, s malym prckem je to pak mnohem vetsi problem nez v tehotenstvi, navic pro me bylo dulezite nejdriv svatba potom deti. to by se clovek nemohl vzit nikdy, protoze cerven-srpen jsou dovolene, my to mely v zari a tchyne silela ze to jsou prece brambory.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulikiss no tak ale kdyz to oznamuji 2 mesice predem, nemuzou se divit, ze uz nekteri maji dovolenou zaplacenou atd. Jde o to, jaky maji s bratrem vztahy....
Odpovědět
Profilova fotka
Rusila jsi nekdy dovolenou? Protoze jen zmena letenky stoji nekolik tisic...pokud to mas pres CK tak ti propadne zaloha atd.. Pokud se vraci v noci, tak muze prijit ne? pokud teda nemate obrad v 10 nebo neco ale chtit po nekom rusit dovolenou,zvlast pokud ji mel zaplacenou uz davno predtim bych si nedovolila.
Odpovědět
nerusila bych, určite pochopite, kdyz tam bratr zenicha nebude... a on pochopi zase vase duvody, kvuli jednomu cloveku bych se nepodrizovala, taky nam spousta pribuznych nedorazi (pokud nechcou tak si to nezaridi - my je nenutime)
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni s tim rusenim bych to nevidela zas tak cerne, ja ted rusila dovolenou a zas tak strasne to nebylo ano i 1500 jsou penize ale pokud bych si mela vybrat mezi dovolenou a ucasti na svatbe bratra tak pro me by to byla jasna volba, zvlast kdyz bych vedela ze to jindy mit nemuzou protoze pak bude mit nevesta buben jak krava :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já bych to nerušila, holt nemůžou, tak nemůžou. Co se dá dělat. Vy s tím máte mnohem víc zařizování a spousty investic, kvůli jednomu člověku to přehazovat mim přijde jako nesmysl. My teda měli 8.8. (chtěli jsme srpen, vypsali jen jediný den v našem místě), všem jsme to v rámci dovolených hlásili už v únoru. Nevlastní ségře to moc nesedlo, protože druhý den odjížděli na dovolenou (tj. z Kladna-> do Zlína na svatbu-> návrat do Kladna pro zbytek věcí -> ráno odjezd do Krkokonoš), přesto ale přijela. Kdyby nepřijela, tak co, svět se nezboří.
Odpovědět
Profilova fotka
@tulikiss a co,kdyz ze oni treba jindy na dovolenou nemuzou?Jsou zamestnani, kde si lidi hlasi dovolenou 3/4 ne li vic roku dopredu. Navic me by teda i 1500 mrzelo. A ze ma nekdo buben jak krava? To neznamena, ze ostatni kvuli tomu musi zrusit sve plany...
Odpovědět
A prileti v noci pred svatbou nebo az v noci po? Protoze jestli pred, tak kdyby chtel, tak prijde. Jet na 1 zatah se obcas da u po lne v pohode...
Odpovědět
@zaludova ne přiletí přesně toho 20.8.2016, kdy máme svatbu, večer v 9:00.
Odpovědět
@lucineni no jo,ale když oni letos jedou na dovolenou na týden v červnu do Maďarska, v červenci na 14 dní k moři a ještě v srpnu do Bulharska, to se potom špatně něco plánuje, když jsou pořád na dovolené.....
Odpovědět
@paavlinkaa a nemohl by si tu dovolenou o jeden nebo dva dny zkrátit? Zkusit najít nějaký let, kterým by to stihl. Jinak já bych určitě svatbu nepřesouvala na jiný termín ale to je jen můj názor.. :-)
Odpovědět
Za sebe bych svatbu nepřesouvala, chtěla bych aby se dítě narodilo do úplné rodiny a svatba s mimčem mně přijde zbytečně složitá. Jsem ovšem jedináček, takže se nedokážu vcítit do toho, že bych na svatbě neměla sourozence..
Odpovědět
A jak se k tomu vsemu stavi zenich? Jde prece hlavne o jeho bratra... Ja bych treba svatbu bez brachy nechtela a vdavala se radsi s megabubnem, ale za pritomnosti vsech svych blizkych. Kdyby slo o Tveho blizkeho (mamu, tatu, sourozence, prarodice), taky bys je tam nemusela mit? Tenhle trend "ja mam svatbu, tak si z toho vsichni sednete na pr*el", mi prijde fakt hnusny. Zvlast kdyz termin oznamite dva mesice pred, navic v dobe dovolenych. Co treba brachovi financne prispet na stornopoplatek? ;)
Odpovědět
No ono oznámit svatbu dva měsíce předem s tím, že termín je v srpnu, je dost ošemetné. Všichni jezdí na dovolené a většinou už mají zaplaceno, takže se dá čekat, že někdo se prostě zúčastnit moci nebude......Já bych to posunula na ten termín v říjnu, dva měsíce do porodu je ještě dost času...a no a co, že budeš mít bříško.. budeš krásná nevěsta, uvidíš... Navíc v říjnu budete mít nádherné svatební fotky s barevným listím, zase trošku jiné, než má většina z těch srpnových svateb...
Odpovědět
Já mám teda už po svatbě a neumím si představit, že by tam někdo z opravdu blízkých nebyl... Například u nás by to nevyšlo, kdyby nám někdo oznámil svatbu takhle krátce před termínem dovolené. Manžel hlásí dovolenou na celý rok už v lednu a bohužel s ní nemůže hýbat pak celý rok...Jde taky o to, zda bratr ženicha může dovolenou měnit, ale je to komplikace, nemusí být volný termín v hotelu atd. Pokud bych byla v té situaci, že bych byla těhotná před svatbou, nevadilo by mi to ani s bříškem, líbí se mi to :) a navíc si neumím představit být navlíknutá v srpnu ve svatebních šatech... to raději podzim... :) ale je to každého volba, každopádně bych se dívala i na to, jak to poznamená vztahy... Mě by to třeba z pozice právě toho sourozence, který na svatbu nemůže, hodně mrzelo...
Odpovědět
Profilova fotka
@pebbles ono je to vsechno sporny ja si treba nedokazu predstavit, ze bych se dva mesice pred porodem vdavala, v tu dobu uz sem nezvladala stat vic nez par minut jinak se mi motala hlava, sedet u stolu bylo peklo pro zada a nohy jsem po chvilce mela jak dvoumetrovej chlap. a je pravdu ze v rjnu muzou byt nadherne fotky, ale bohuzle je vetsi pravdepodobnost ze venku nebudou zadne fotky, protoze to cele proprsi... ale je pravda ze sem zazila i svatbu v srpnu kdy bylo 15 stupnu a dest. pocasi je vzdycky sazka do loterie... je to proste o prioritach, dovolena bude kazdy rok, ale svatba bratra v lepsim pripade jen jednou za zivot.. my davali vedet kdy bude svatba rok dopredu, a stejne dve kamaradky nakonec nemohly a manzelova teta a sestrenka prisli az vecer protoze v rodine pul roku pred terminem naplanovali i jinou svatbu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?