Pozvat příbuzné nebo ne?

Profilova fotka
Ahoj holky, potřebuju poradit. Mám tetu se strejdou, který s námi žijou ve společným domě (žijí tam i moje rodiče), ale naše vztahy jsou na bodu mrazu. Se strejdou ještě jakž takž vycházíme, ale teta je teda jak kyselá okurka. I pozdravit je pro ní problém. A já teď řeším, jestli je mám pozvat nebo ne. To, že se svatba bude konat se k nim určitě nějakou cestičkou dostane. Já je pozvat nechci, ale furt to ve mě tak nějak hlodá... A v den obřadu uvidí moje rodiče, že tam jdou a já nechci, aby jim udělali nějakou scénu. Navíc se i bojím, že když je nepozvu, že to povede ještě k vyhrocenějším vztahům v rodině. Co myslíte, jak byste se zachovali vy?
Odpovědět
Profilova fotka
@janenina nechces je zvat - nezvi je. Ten den je o tom mit tam ty, ktere mas rada a ktere chces. Ja taky nezvala tatovu segru, jelikoz se chova dost hrozne ke svoji mame, me babicce u ktere zije, nestoji mi ani za myslenku. Nezvala jsem ani sestrenici a bratrance, jelikoz se vidime jednou za uherak,nemame zadny vztah, nevidim duvod proc by takovi lide meli byt na me svatbe. Je to vas den, pozvi jen ty, ktere opravdu chces. Ja to tak udelala a atmosfera byla dokonala, tim ze tam byli pouze lidi, se kterymi mame vztah :-)
Odpovědět
@janenina Težko radit za situace, které nerozumím, ale vyřešila bych to co nejvíc diplomaticky. Jako první bych se zeptala rodičů, co si o tom myslí. Já bych tetě a strejdovi třeba dala oznámení, ale nezvala bych je už na svatební hostinu. My budeme mít, přestože početnou, tak listinu hostů složenou pouze z nejmilejších a nejbližších lidí. Chceme se n svatbě cítit jako na přátelském setkání a mít upřímnou radost z každého našeho hosta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nezvala bych na svatbu někoho koho bych tam nechtěla, maximálně bych je diplomaticky pozvala na obřad, nic víc, nic míň..
Odpovědět
Pokud je tam nechceš, nezvi je. Nechápu, co by tě k tomu mohlo dotlačit.
Odpovědět
Profilova fotka
@janenina Naprosto tě chápu, rodinné vztahy jsou někdy moc komplikované a ty to nechceš ještě zhoršovat (kor pod jednou střechou). Jak píšou holky, taky bych jim asi dala oznámení s pozváním na obřad. Nemůžou nic namítat- na hostinu by snad ani nechtěli když mají problém i pozdravit a ty se zachováš víc než správně.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja hlavne doufam,ze kdyz jim dam oznameni,nepochopi to tak,ze jsou pozvani na celou svatbu.Jim konkretne snad dam cedulku do obalky,ze je to pozvani jen na obrad :-D Ja jsem si prave rikala,ze se proste nebudou veselit a jist za nase penize,kdyz nas jinak nemuzou ani "cejtit".Ja teda na jejich svatbe byla,ale to jsem byla jeste dite a ty vztahy nebyly tak napjaty jako ted. Taky si tu svatbu chci maximalne uzit a mit tam je lidi,ktery mam rada.Nechci koukat na nejaky kysely ksichty...
Odpovědět
Přesně jak píšeš, pozvi si jen lidi, co máš ráda a chceš je tam mít...já nepozvala svoji babičku, manžel své rodiče...vztahy jsou naprosto nulové posledních pár let a nechtěli jsme někoho zvát jen proto, že "to je přece svatba, tam musí být každý z rodiny"...a byli jsme nejspokojenější, vůbec jsme si na ty lidi nevzpomněla a až další den jsme si akorát řekli, jak je dobře, že jsme to tak udělali, nikdo nám to nepokazil kyselým obličejem a kecama :) udělali jsme to jen pro ty, které jsme kolem sebe v náš den chtěli, ne pro všechny z nějaké povinnosti :)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych je ze slušnosti pozvala, už jen kvůli tomu že jste v jednom baráku a nedělalo by to dobrotu, ale pokud by se někdo choval nějak nepatřičně, byl by vykázán. Tak to máme v plánu i na naší, víme o lidech které tam chceme, ale když se napijí nenumí se ovládat a tak budou varováni předem a pak případně vykázáni. Jinak taky pozvu jen ty nejbližší, protože naše finanční kapacita není tak velká.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych proste "ze slusnosti" na takovou velkou udalost, jakou svatba je, nezvala. Jako proc? Abych se pred nima blejskla ze jsem jako slusna? Na tuhle udalost se maji zvat lidi, ktere opravdu pozvat chceme. A kdyby mi nekdo rekl ze jsem "neslusna"no a co? Nemam duvod projevovat slusnost vuci nekomu s kym nemam vztah, je ciste moje vec koho pozvu. Resp.i k cizim lidem projevim slusnost, myslim to tak ze bych ke svym rodinnym prislusnikum projevila v tomto pripade slusnost za cenu toho ze je tam nechci. Tot muj pohled ale kazdy at si to dela dle sveho ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to den, který máš strávit s těmi, na kterých ti záleží a kterým záleží na tobě (na vás). Pozvi toho, koho chceš. Když nechceš, nezvi. Pokud máte určité vztahy, tak ani pro tebe ani pro ně by to nebylo nic po čem vyloženě prahnete. A k čemu to? Slušnost je to oznámit, pozvání beru jako osobní věc a chci tam jen ty, který prostě vím, že si to se mnou užijí :-) máme omezený počet lidí a proto, možná pro někoho nepochopitelné, dám přednost opravdovým přátelům před rodinou.
Odpovědět
Ahoj. Já jsem byla na svatbě kde měli hodně podobné rodinné vztahy - také bydlení v jednom domě. No a snoubenka našeho kamaráda, svou tetku se strejdou pozvala a část večera pojali jako usmiřovací akci mezi nimi a jejími rodiči - proběhlo např. promítání fotek, kde byly rodiny společně na dovolené Klaplo to, bylo to hrozně dojemné a od té doby jsou veškeré spory zapomenuty. I o to víc na tu svatbu rodina ráda vzpomíná. Hezky to tu rodinu stmelilo - dávám to jen jako příklad, protože pro mě svatba není o tmelení původních rodin, ale naopak je to okamžik, kdy se jedna rodina - ta původní obou novomanželů právě mírně rozpadá a vzniká rodina nová (beru to víc křesťansky). Ale jako gesto mi to přišlo fajn. Jinak věřím tomu, že když vysíláš "láskyplný" signály i na osobu, která to s tebou má jinak, tak to udělá divy a může nastat pozitivní obrat. Myslím, že kdyby se tenhle pohled na druhé rozšířil, tak by se svět změnil k lepšímu. Zkrátka někdy je lepší srdce otevřít než mít ho na oplátku doživotně zavřené.
Odpovědět
My jsme pribuzni nezvali zrodinnych prislusniku jsme tam meli jen rodice a sourozence,jinak nikoho.Manzelovu neter jsme tam nechteli za to jak se k nam osklive chova a to ji je 22let tak jsme ji narovinu rekli,ze ji na svatbe nechcem a ani aby se prisla podivat na obrad.Ostatnim pribuznym jsme to oznamili formou oznameni byli oddani.Samozrejme,ze nekteri pribuzni o svatbe vedeli uz nekolik dni pred svatbou,tomu se zabranit nedalo.Manzelova teta se strejdou a sestrenici se zajeli podivat na obrad a donesli i financni svatebni dar a to jsme je nezvali ale chteli videt aspon obrad,tak zajeli.Nikdo z pribuznych nam nemel za zle,ze nebyl pozvany,krom manzelovi netere,ale to je nafoukany spratek,tak nas jeji nastvani nezajima.Je to jen Vas den,udelejte si ho dle sveho a lepsi je si pozvat ty,kterym na vas zalezi nez ty co vas nenavidi,tak jsme to udelali i my a byl to dokonaly den plny radosti,usmevu a super nalady.Sak to pochopi,nejsou maly deti.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Dala bych jim oznámení bez pozvánky. Což by pro ně byl signál, že obřad je tady a tehdy a můžou se přijít podívat, ale pozvánku na oslavu, raut bych jim nedávala ;-) Přece nepotřebuješ vidět kyselé ksichty :-) Ale pokud je nechceš ani na obřadu, je to pouze a jen tvoje věc!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?