Pozvanní příbuzní si s sebou chtějí vzít dalšíosobu na hostinu..

Ahojky, tak jsem docela v šoku, protože jsem se dozvěděla jako hotovou věc, že na naší svatbu s jedněmi blízkými příbuznými přijede i jejich dospělá neteř, která žije v zahraničí, v životě jsme ji neviděli a pravděpodobně už ani neuvidíme.. Svatba bude rodinná okolo 12 lidí, počítáme jen s nejužší rodinou, kamarádi jen na obřadu. Budu-li upřímná, osoba navíc by mi ani tak nevadila, ale přijde mi celkem sprosté od příbuzných přijít za mnou s tím, jak že tady bude jejich neteř a jak moc se na svatbu těší, když mě s její účastí ani neobeznámili před tím než jí pozvali. Navíc řešíme ubytování a oni mi klidně navrhli, že může spát v pokoji s mojí sestrou, která tam bude stejně sama. Když jsem navrhla, že jim objednám větší pokoj, aby mohla být s nimi, tak se z toho vykrucují.. A jelikož nám před tím navrhli (nevím, jestli to tedy mysleli doopravdy nebo jen tak mezi řečí), ženám ubytování zpětně zaplatí, tak se jim nezamlouvá ani možnost, že by měla svůj pokoj.. Fakt zírám... Co si o tom myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
dupněte si a nenchte si s**t na hlavu
Odpovědět
Resime tez hosty..at se vsichni klidne pose*ou....
Odpovědět
Profilova fotka
řekla bych příbuzným, že si nikoho dalšího nepřejem
Odpovědět
Já bych jim to řekla, kdyby se mě zeptali na začátku. Teď jsem z toho docela v rozpacích, protože už to oznámili jako hotovou věc i zbytku rodiny a oni s tím počítají, přičemž je jim patřičně zdůrazněno, jak strašně seneteř těší. A já, ačkoli jsem si vědoma, že na to jdou tak trošku přes citové vydírání, nevím, jak se zachovat, protožez toho takto vyjdu jak ta nejhorší "zlá ježibaba" a bude to vypadat, že jsem si to najednou rozmyslela..
Odpovědět
@elineckaaa V tomto pripade bych se na to vykaslala, jestli budes za jezibabu, a proste bych pribuznym rekla, at se nezlobi, ze neter je urcite moc vitana na obrade, ale ze to mate fakt malinky o 12ti lidech a ze jste museli vyskrtnout i ruzne vase blizke pratele, takze by to bylo vuci nim nefer, tam pozvat dalsi osobu. Proste bych si fakt dupla a stala si za svym.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja se taky primlouvam za to, si to s nimi jeste jednou vyrikat.. jestli se ta dospela holka vazne tesi, tak snad ani nemuze byt normalni, jit na svatbu nekomu koho jsem nikdy ani nevidela..? obzvlaste pokud mate takhle uzavreny okruh hostu se kterymi si to chcete oslavit a jeste aby si porouceli ubytovani, to mi fakt rozum nebere :-/ pripadne mne jeste napada, pozadat o kontakt na tu holku a zjistit si primo, jak to vlastne vidi ona.. bud zjistis ze mas fajn pribuznou a budes ji tam nakonec mit i rada a nebo treba zjistis, ze ona tam vubec nechce a cpou ji tam rodice a rikaji ji, jak se na ni strasne tesite, ze vam prijede na svatbu..
Odpovědět
Oni to dokonce nejsou ani jeji rodice pokud jsem to pochopila je to tech pribuznych neter.....no tak to bych jim urychlene rekla ze ani nahodou....a jeste ji cpat k sestre......drzost
Odpovědět
Ahoj, budu mluvit z vlastní zkušenosti...já jsem měla původně v plánu pozvat 75 lidí, ale vzhledem k tomu, že jídelna byla menší, tak mě paní upozornila, že se na oběd vejde pouze 50, že to musím uzpůsobit, takže jsme na to s manželem sedli a prostě museli vybrat koho pozveme a koho už jen na pátry, nakonec se povedlo a týden přes svatbou mi začala volat rodina, že s nimi přijede ještě jejich přítelkyně k terou jsou už 2 měsíce apod...upororňuji, že se nejednalo o jednu osobu, ale z mojí strany mi tam příbuzný chtěli nacpat ještě 3 lidi a z manželovo 2...prostě jsem bohužel zavolala a oznámila, že pokud chtějí pozvat svoje dívky a tak, teré nikdo nezná( opravdu s nimi byli např pouze 2 měsíce) tak at pro sebe vezmou bagetu, že prostě u stolu místo není...docela mile mě nakonec překvapilo, že to všichni akceptovali a nakonec se ani nezlobili a bylo to úplně v pohodě, prostě jen musím být důsledná a dupnout si :) přeju hodně štěstí, protože vím, jak moc těžké to je :)
Odpovědět
@martaveg Taky mi to přijde divné, jestli je to pravda a ona se na naši svatbu těší, ačkoli od nás neslyšela pozvání. KOntakt na ní by mi byl k ničemu, protože se s ní nedorozumím, nemluví ani anglicky, jediný, kdo může tlumočit je ta její teta. Takže je to vlastně absurdnější, že tam bude host, kterého nikdo nezná a ani se s ním nedomluví. Já na jejím místě bych se fakt cítila blbě, rozhodně bych ty dva dny zůstala doma než se strýček s tetičkou vrátí. Vždyť je jí 21..
Odpovědět
@jirinka25 Tak to je dobré, že to takto přijali a pochopili. Nedávno jsem byla u kamarádky, která byla docela neš´tastná z toho, že pozvali úzkou rodinu na oběd a přátelé měli jet zatím k nim na zahradu, kde bylo připraveno občerstvení a měla pak pokračovat párty, a několik příbuzných si bez ohlášení přivedlo s sebou přítelkyně a přítele, se kterými byli teprve krátce, nikomu je ještě ani nepředstavili a nikdo ani nepočítal s ním, že by došli, takže pak nastala na obědě trapná situace, jak to vyřešit, protože tam prostě nebylo místo.. Já tohle fakt nechápu, když jdu někomu na svatbu, kdo nezná mého přítele, tak se vždycky předem zeptám, jestli můžu přijít s ním nebo jen sama a ujistím je, že oboje pro mě je v pohodě, že se zlobit nebudu a naprosto chápu, pokud budu mět přijít jen sama..
Odpovědět
Zkuaím s nimi o tom promluvit a uvidím, jak se k tomu postaví.. Ale asi je fakt, že bych jim to měla zatrhnout, protože zrovna tihle příbuzní si diktují už od začátku, kde by mělo být ubytování, jak by měla vypadat hostina atd. a namísto aby ocenili věci, ve kterých jsem jim vyšla vstříc, tak se rýpají v tom, co jsem si dovolila nerespektovat..
Odpovědět
@elineckaaa ty lidi jsou fakt neuvěřitelný. Už jsem tady na fóru psala, že nám hosté také dělají peklo - zejména tedy přítelovi kamarádi. To že je nezveme už v pátek (svatba je v sobotu), kdy máme "meeting" rodiny a zdobení apod., nezveme jejich děti, každý má min. 3 - to už jsem si zvykla, že jsem já ta zlá, protože přítel by jim to dovolil, ale dupla jsem si a prostě to tak bude. Akorát jeden se nám tam v pátek narve a to musím zatnout zuby - je to kamarád přítele a zároveň jeho šéf a ač nikdo jiný tam v pátek nebude tak se tam narve on, jeho žena a jejich mimino s tím, že stejně odjedou už v sobotu....Absolutně nechápu tu logiku proč chtějí dorazit už v pátek?? Řekli, že si nás nebudou absolutně všímat, ale je jasné, že se prostě na páteční rodinný griling narvou. Ale já už si tím náladu zkazit nenechám. Bych se musela zcvoknout. Každopádně drzost lidí nezná mezí. Buď si jednou osobou nenech zkazit náladu, tj. na tu hostinu ji klidně vem a kašli na to - jeden člověk navíc už vám díru do rozpočtu neudělá, ale v otázce ubytování buď neústupná a k sestře ji rozhodně nastrčit nenech a ať si spí s nimi, když ji tam tak chtějí - osobně si myslím, že jim dojela na návštěvu a přijde jim blbý ji někde nechat samotnou...no každopádně, drž se!
Odpovědět
Článek se načítá
tak, tak, normálně jim řekni, že Ať se nezlobí, ale že je to jen pro úzkou rodinu....
Odpovědět
Profilova fotka
@elineckaaa No tak to uz je uplne postavene na hlavu, kdyz tam nikomu nebude rozumet.. to ji jako teta bude vsechno neustale tlumocit, jakoze pri obradu nebo pripitkach tam bude do toho porad nekdo septat preklad, aby z toho ona vubec neco mela? zkus si fakt dupnout, i za cenu toho, ze se teta urazi a taky neprijde..
Odpovědět
Tyhle nedorozumeni vznikaji, kdyz lidi nejsou dost asertivni :) Proste jim musite rict ''NE''! :) A lze to rict naprosto slusne, asertivne a tak, aby to oni pochopili. A vubec s nimi o tom nediskutovat. Ja kdyby mi nekdo prijel na svatbu bez pozvanky ke stolu tak by mi nedelalo zadnej problem ho vykopnout. A pokud by mi nejakej pribuznej rekl, ze se jeho neter tesi na svatbu, tak proste okamzite odpovim ''Nezlobte se, ale na ni uz nam nezbyva misto.. jste pozvani jenom vy 3''.. a hotovo. Je to vase svatba!!!! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to Váš den, nevím, co je to za zvyk příbuzných a náhodných známých, diktovat si podmínky. Nevím, jaký spolu máte vztah, ale v každém případě bych to udělala jak říká karlajasmine. Jasně, srozumitelně a bez další diskuze říct NE. Místo pro ni nemáte, neznáte ji a není žádný důvod, proč by tam být měla. Ze strany Vašich příbuzných je to jasné citové vydírání, pochybuji, že by se jednadvacetiletá holka tolik těšila na svatbu člověka, kterého nikdy neviděla. Jestli jí náhodou nevykládají to samé, že Vy se těšíte, jak ji poznáte a ona k tomu má podobný postoj jako Vy, i takové případy jsem poznala...
Odpovědět
Tak příbuzným není blbé tě postavit před hotovou věc a tobě to má být blbé? Prostě bych řekla, že je mi líto, ale neteř pořádně neznám a mám svatbu jen pro nejužší okruh rodiny. Jde sice "jen" o jednu osobu navíc, ale také o princip. Možná kdyby se slušně zeptali... ale takto? Kdyby si každý vzal jednu osobu, která se v tom počtu "ztratí", tak ti to za chvíli skočí ke stovce hostů. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Moje svědkyně už hrozně dlouho nemá trvalý vztah celou dobu jsme se bavili o tom že tam prostě bude bez chlapa a že je to jedno; no a včera mi volala že prej jestli si může vzít partnera že už ho má týden... tak jsem jí řekla že né že už nás je hodně. Chceme jenom úzký kruh rodiny 18 lidí včetně nás na oběd a tak jí říkám at ho pozve na odpoledne a vona že ho tam mít nemusí tak nevím; musíme si stát za svým je to NAŠE svatba =) pevné nervy a hlavně se kvůli tomu nerozčiluj
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?