Pozvání na svatbu přijala jen polovina lidí - co s tím?

Profilova fotka
Ahoj vsem, pro svatbu jsme se rozhodli v cervnu a termin mame v zari. Po diskuzi, jestli malou rodinnou nebo vetsi i s kamarady jsme se rozhodli pro tu vetsi variantu, nasli jsme hezke misto, kde muzeme usporadat vsechno od obradu az po vecerni party a nadsene rozeslali pozvanky. A co se nestalo - misto potvrzeni ucasti dostavame z poloviny spis zdvorila odminuti, ze se nasi kamaradi svatby z ruznych duvodu spis nezucastni. Nebudu popisovat, jak jsme zklamani a takynezastiram, ze nas to bude stat dost penez. Co tim?zredukovat svatbu na minimum? Co ta hrstka statecnych, neni uplne fer jim rict "sorry, pozvani bereme zpet.." ? Budu rada za vas nazor, protoze ted nejsem zrovna schopna racionalne uvazova je mi z toho vazne smutno a uplne nevim, co s tim. Budu rada za vase nazory...
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@kotcheva Ahoj, pokud jste si vybrali už místo a jste s ním spokojeni a líbí se vám tam, tak bych se pokusila dohodnout s vedením nebo majitelem restaurace. Vše mu vysvětlit, že vás bude holt o něco méně a celkovou svatbu k tomu uspůsobit.
Odpovědět
Profilova fotka
čím víc se zve lidí, tím větší je počet těch, kteří nemůžou...my máme na hostinu 34 lidí z rodiny, večerní párty (místo svíce) máme pozvaných přes 100 lidí - jen taková opékačka s muzikou. Polovina se jich ještě nevyjádřila a asi 15 lidí se omluvilo..za 12 dní je svatba, tak to nebudu řešit, vše už je domluveno...lepší je připravit se, že si někdo třeba vezme i nějaký doprovod..
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj vsem, mame zamluvene misto, obrad ani hostinu to nepostihne, ale zrusime vecerni oslavu, protoze na to je najem hodne drahy. Zalohu mame slozenou, majitel penzionu asi nadseny nebude, protoze krome jidla a piti zrusime i ubytovani. Nejak to zvladnout musime, svatbu zredukujeme na puvodni malou variantu, dame obrad obed a pojedeme domu. Organizacne to zvladnu, jen me to mrzi... Muj pritel to vzal pragmaticky a neresi to, ja jsem to ve finale obrecela ;-( na tohle jsem pripravena nebyla
Odpovědět
tak to je mi moc lito :( mne by to teda pekne zklamalo...
Odpovědět
Profilova fotka
A proč nechceš v hostině pokračovat do večera s těmi, co pozvání přijali? Ti neodmítli, tak proč si to neužít jen s nimi a když ti ostatní nechtějí/nemůžou přijít, jejich mínus. Nevím, kolik jste měli původně hostů, takže netuším, kolik lidí je ta zbylá polovina, co pozvání přijala.
Odpovědět
Profilova fotka
Někde jsem četla, že je obvyklé, když účast odmítne cca 30% lidí. Půlka je tedy celkem nadprůměr, no ale stane se...s tím asi nic neuděláš a odkládat kvůli tomu svatbu..to ji budeš jak dlouho plánovat...než budou mít všichni na tebe okénko? Nevím, proč odmítli přijít, ale věřím tomu, že ne všichni měli natolik vážné věci. Možná se na tebe prostě vykašlali...stojí ti takoví lidé za to, abys svatbu odkládala? Proč vás méně lidí stojí "více peněz"? Nerozumím
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to zkusil neřešit, proč kdo nemůže a zda je důvod relevantní, a pořádně si užil ten velký den s těmi, kterým stojí za to přijít.... .)
Odpovědět
@kotcheva Ahoj - taky jsem to řešila. Měli jsme mít 60 lidí, nakonec nás bude i s fotografem a kamerou 42, ale svatbu kvůli tomu neruším ani neměním. S podnikem jsem se dohodla (byli milí, bez následků a pokut, máme ještě přeci jen 2měsíce do svatby a řekli nám, že to můžeme měnit až do posledního týdne před svatbou). Zmenšili jsme počet jídla, ubytování, prostory jsme nechali (alespoň budeme mít více místa na tancování :D Je na vás, zda chcete mít maličkou svatbu jen s obědem nebo i něco většího s večerní zábavou, ale rozhodně bych si to nenechala zkazit lidma!!!!!! Je lepší tam mít pár přátel, kteří si to s vámi přijdou užít, než si kvůli několika lidem (kterým nestojíte za to, aby přijeli) nechat zkazit úplně.
Odpovědět
taky bych v hostine pokracovala s temi, co chteji dojit. Proc ne? Proc zrusit vecerni oslavu? Planovali jste ji mit, tak ji mejte s temi, co se s vami chteji radovat. My jsme meli na obed cca 60 lidi, na vecer pozvali dalsich 70, dosla cca 40 - takze skoro polovina kamaradu nedosla - ale brali jsme to tak, trochu jsme s tim pocitali, myslim, ze je to normalni... a jet po obede domu a neuzit si to? to te bude naporad mrzet, s tim, ze zaplatite pronajem na vecerni oslavu jste pocitali, tak do toho jdete! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kotcheva nebo tu vecerni oslavu nerus a jen ji presunte na mene nakladne misto - grilovacka na zahrade nebo tak neco:-) neboj, svatba se urcite vydari, stoji na vas dvou, ne na kamaradech, co ten den nutne musi delat neco jineho;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kotcheva No my na svatbu pozvali jen opravdu rodinu - rodiče, prarodiče, sourozence a sestřenice, a každý svýho nej . kamaráda... U nich sme věděli at by měli cokoliv, tak prstě půjdou... ASi se ani nemužete divit, pokud jste pozvali "kamarády" že odmítají, asi mají naplánované něco jiného a nejste jim uplně tak nejbližší aby to přehodili... a večerní oslavu si nechte třeba někde na zahrade, kde může být i rodina atd..
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 4 letech
Ja jsem jeste v horsi situaci, odmitlo to z puvodnich asi 40 lidi 25 a pozvani mi ted rikaji, ze se zdrzi max 4 hodky a jedou domu, protoze si ted koupili dovolenou i kdyz vedeli o svatbe a slibovali, ze budou do noci a jedte k tomu svedkyne me též vypekla.
Odpovědět
@petapol to me mrzi, nicmene kvalita je vic nez kvantita. Radsi budu mit na oslave jen dva tri hosty, ale blizke, nez 50 unudenych znamych, kterym jsem vicemene ukradena, jsou na me oslave jen z povinnosti a radsi by byli jinde. Neboj, urcite to bude nakonec dobre! Nech na lidech, do kdy se zdrzi, tohle se prece neda dopredu planovat. A kdyz nekdo bude chtit/muset odjet o dost driv, tak at jede. Je to jeho volba. Ty si urcite uzijes oslavu klidne az do rana s ostatnima!
Odpovědět
@petapol souhlas, uzijete si to s těmi, kterym na vas zalezi a chteji ten den stravit s vami. Jinak na tom, jak dlouho se hoste chteji zdrzet je zavislych hodne faktoru, mas svatbu dopoledni nebo odpoledni? Prijedou hoste zdaleka? Jestli jo, je pro ne ubytovani? Jaky budes mit program, bude hrat treba kapela? U nas treba z 68 pozvanych odmitlo 5 lidi, myslim, ze bylo dobre, ze jsme je pozvali osobne a rovnou jsme jim rekli, jaky typ svatby a jak to bude asi probihat.
Odpovědět
@janska_a_ruze Nene, my máme obřad v 13h je to v Praze, jezdí tam mhd, program jsem musela celý zrušit, protože stál na těhle lidech, kteří tam s námi měli být do noci a potom, co nám to všichni ruší nemáme chuť na nic. Takže zbývá rodina tam a ty řekli předem, že půjdou kolem 7 večer, to se plánovalo, ale tohle byly jediní hosté, s kterými jsme měli tancovat a bavit se do noci. Přemýšlíme, jestli celou svatbu neudělat jinde a pozvat všechny na obřad a na oběd jen už někam s našima rodičema a užít si to. Pak mi řeknou po obědě, že už jedou, když je tak znám. Prostě zatím dělám ústupky všem ostatním, jak to chtějí oni a na zálohách už kvůli tomu tratíme 5.000 a pokud to přesuneme, tak přijdeme o další 5.000
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?