Pouze blízká rodina na svatbě a převaha kamarádů

Ahoj, má někdo zkušenost s tím, že by měl na svatbě jen úzkou rodinu a pak kamarády? Jde mi o to, že přítel má jen maminku, která půjde max na obřad a pak pouze bratra a já rodiče a bratra s přítelkyní. Rádi bychom pozvali asi 25-30 přátel a teď řeším,jak se budou mí rodiče bavit, když tam budou sami..... Říkala jsem, že ráda pozvu jejich známe, se kterými se kamaradíme a já je z nám od malička... Jenže mamce se to nelíbí, vlastně mi řekla, že by to bylo nejlepší si udělat svatbu ve 4 a pak mejdan pro kamarády... i to je možnost, ale jelikož nechci mít oběd a obřad plánuji na odpoledne, tak to vyjde na stejno a popravdě si chi tu svatbu užít... Nicměné nevím, co teď - jsem zdrcená reakcí mamky.... ona není na takové věci a dlě mě se jí moc nehce řešit moji svatbu :-( ale je to můj den ma přála bych si, aby se i rodiče bavili ( tatka je v poho, ten je přátelský a družný :-) a mít ho bez nich? to si taky nedovedu představit.... Řešil někdo podobnou situaci? Jak to na svatbě nakonec probíhalo? Díky moc za reakce
Odpovědět
Profilova fotka
Přišlo by mi nejlepší udělat oběd s tou blízkou rodinou, aby měli pocit, že si s tebou užili tu "svoji" část svatebního dne. Takovém malém počtu nebude problém si pronajmout někde salónek a na dvě hodinky spolu pobýt.... Pak už samozřejmě kamarády a všechno ostatní a maminky se budou moct rozhodnout, jestli zůstanou, nebo ne...
Odpovědět
My tedy meli mene lidi nez vy, celkem do 30ti, ale i tak byla jen necela pulka z rodiny a zbytek nasi pratele. Zvali jsme opravdu jen ty nejblizsi a myslim, ze si to vsichni pochvalovali. I starsi lide z rodiny byli radi za "mladou krev", ze byla super zabava. Nutno dodat, ze nase rodiny se s nasimi prateli vetsinou znaji.
Odpovědět
Profilova fotka
@aanetka83 Já mám v plánu teda s nejbližší rodinou oběd - cca 12 lidí a pak se sejdeme na určitou hodinu u nás na bytě, kde máme i velkou terasu a bude se pokračovat. A jak psala terka95 - rodina se rozhodne jestli bude dál pokračovat s náma a přáteli u nás doma. :-)
Odpovědět
A co blízcí rodinní přátelé? My jsme taky neměli moc lidí z rodiny, ale krom našich přátel jsme tam měli i nejbližší přátele našich rodin.
Odpovědět
Profilova fotka
my máme svatbu zari. Z rodiny tam budou pouze má mamka, babicka a dedecek, strejda a teta a z partnerovy strany tam bude mamka, tata, babicka a sestra. Zbytek 52 lidi budou pratele. Máme tam teda i 40+ pratele. Tak snad si takto budou rozumet. I kdyz nase babicky budou se starat o nasi v te dobe rocni dceru:-) Snad Vam to nejak pomuze
Odpovědět
nad tím obědem jsem taky uvažovala, ale je nás málo a rodiny se neznají a asi nepoznají - asi až na svatbě ( rodinné a zdravotní důvody - je to složité) a já dost bojím, že ten oběd nebude takový... no, veselý, zábavný - prostě fajn s rodinou.... máma je složitý člověk a když vám řekne, proč se vůbec berete nebo to udělejte jen ve 4.... mám pocit, že na svatbu půjde jen, že musí.... :-( proto se mi do toho obědu moc nechce... Jinak, by to bylo faj... prostě po obědě by se rozhodli, zda půjdou dál nebo ne..... No, ne všechny rodinné vztahy jsou ideální :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@aanetka83 Nevěš hlavu, u nás to taky není ideální,ale nějak to dopadne. A je to den nás dvou se, tak snad aspoň na jeden den to budou všichni zúčastnění respektovat tak jak jsme si to vymysleli my. Přichází z různých stran různé rady a člověk si z nich vezme co potřebuje ;-) Držím pěsti ať to dobře dopadne.
Odpovědět
Ahoj, my to měli přesně tak, jak to chceš ty - z rodiny jenom rodiče (jedny rodiče máme rozvedené, takže tam byli i jejich noví partneři), 2 sestry s partnery plus jedna teta, a zbytek kamarádi, dohromady nás bylo 43. Bavili se všichni, vůbec to nebyl problém :-) Od začátku do konce tam byli rovnou všichni, nic jsme nerozlišovali a bylo to bezva :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aanetka83 naše rodiny se poznali až před radnicí, a na oběde už by nás ani nepotrebovali, bavili se skvěle bez nás, nečekali jsme to vůbec, jsou to rozdilni lidé, ale asi je tak stmelilo to, že se jejich děti berou, že se družili a z male rodinné svatby se stala bezvadna party :)
Odpovědět
Mně přijde samostatný oběd taky jako dobrý nápad. A právě proto, že se vaše rodiny před tím neznaly. Aspoň budou mít možnost v klidu si popovídat, i vy na ně budete mít čas. A že to asi nebude zrovna třeskutá zábava...? No co, tu si užijete potom...V klidu posedět s rodinou a třeba trochu rozvinout vztahy, je taky cenné. A zábavy bude potom kopec ;-) Chápu, že tě přístup tvé maminky mrzí...tak se spíš zaměř na tatínka, píšeš, že je přátelský, veselý...On se bude jistě s ostatními bavit a maminku nech, ať se baví jak chce, buď se chytí a nebo ne, bude to jen její škoda. Ale pokud nemá moc zájem, tak není vaší povinností jí vymýšlet nějakou zábavu ;-)
Odpovědět
@aanetka83 Měli jsme jen rodiče plus bratry a cca 10 přátel, všechny na celý den, a bylo to bezva. Rodiče v té společnosti omládli o 20 let, všichni se bavili se všemi až do rána. Kamarády rodina znala víceméně jen od vidění, rodiče moji a manžela se seznámili až na svatbě. Asi bych doporučovala zvážit, zda hlavně tví přátelé jsou komunikativní a generačně otevření, aby se mladí nevyloučili do skupiny, do které se rodičům nepodaří dostat. Oddělený oběd bych nedělala, přijde mi to v tomhle případě nesmyslné, když přátelé mají tvořit většinu hostů, poslat je po obřadu domů a pak ať přijdou dělat zábavu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?