Počet hostů - kolik je akorát a kolik už moc?

Profilova fotka
Ahoj Nevěsty, prosím můžete mi říct kolik hostů jste na svatbě měli nebo mít budete? Chystáme svatbu, kde bude obřad a po něm rovnou zahradní párty s rautem (prase na rožni, kuřata, polévka, zelenina, ovoce, dortíky a tak), žádný ofiko oběd. Jenomže jsme se dostali na počet 80 hostů a mě to přijde hrozně moc a ani nemám představu, kolik to může stát- Máte nějaký typ prosím? Díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj , podle tveho popisu budeme mit svatbu v takovem duchu taky a zatim mame cca 25 svatebcanu a na vecer dojedou pratele a cast rodiny neprime takze pocitam plus 30 lidi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, 80 lidí je už velká svatba. Musíš se spíš zeptat sama sebe, jak budete všechno organizovat a případně jaká komplikace ti 80 lidí přinese (jestli jim musíš ještě zajišťovat ubytování a tak dále). Myslím tím, jestli si svatbu děláš sama. U nás nejběžnější počet je mezi 30-50 lidí. Což je taková klasická rodinná svatba s rodiči, prarodiči a tetičkami. Svatba kolem 100 lidí už je svatba, kdy prakticky reálně nemáš šanci s každým být v kontaktu. Náklad na osobu se strašně různí podle toho jak to děláš, kde to děláš, ale běžně se počítá s nákladem až 1000,- Kč na osobu pokud nemáš v plánu nějaké ekonomické škrty (každý si dá jídlo, pití, raut, je to hned ..).
Odpovědět
Nejde takhle obecně říct, jestli je 80 lidí moc, nebo ne. Pro někoho málo, pro někoho moc. Spíš záleží na vašem rozpočtu, místě svatby atd.
Odpovědět
Když jsme si udělali soupis VŠECH blízkých příbuzných a přátel, dostali jsme se také na číslo 80. Protože byl obřad daleko od civilizace a v ten den bylo asi -10 °C, bylo skoro nemožné někoho vynechat a rozhodně jsme odmítli pozvat někoho na oběd a někoho až na večer. Takže jsme odmítli oslavu v restauraci a pronajali si plně vybavený sál, sehnali do něho obsluhu, jídlo jsme si z části objednali a z části si zajistili sami. Stálo nás to sice o něco víc starostí, ale byli jsme moc rádi, že na svatbě všechny naše blízké máme.
Odpovědět
@tercca souhlasim s @puhelin . My jsme meli na svatbe lidi jeste vic (cca 130) a rozhodne jsme toho nelitovali. Vsechny ty lidi jsme tam proste chteli a i kdyz je pravda, ze jsme nemeli cas si s kazdym hodinu popovidat, vazili jsme si toho, ze jsou s nami. Svatba nas vysla na cca 140 tisic se vsim vsudy. Hodne veci jsme delali sami, dost lidi nam pomohlo, vykaslali jsme se na rodinny obed (nelibi se nam moc to rozdelovani hostu) a myslim, ze bylo dost dobreho jidla a piti pro vsechny. Ve vysledku nemam pocit, ze bychom na necem dulezitem setrili.
Odpovědět
Profilova fotka
My si celou svatbu zařizujeme sami. Floristku máme v rodině a spolu s ní budeme dělat veškerou výzdobu. Obdobně to máme i s jídlem, které chceme formou rautu. Také se mi nelíbí rozdělování hostů. Z rodiny nás tam bude 36 a to je jen ta bližší, přítel má dost rozvětvenou rodinu a ubytovávat nikoho nemusíme, ptz všichni bydlí v našem okolí (naštěstí :-) ). Pořád se mi to zdá moc, ale zároveň nevím, koho vyškrtnout. Přítelovi to nedokážu vysvětlit, protože je svatební fotograf a přijde mu to normální, protože většina svateb, které fotil byla v takovém počtu. Tak teď nevím co s tím :-) jo_hanka můžu se zeptat, když jsi měla takové náklady, na kolik tě třeba přišlo jen jídlo a pití?
Odpovědět
@tercca Catering nás vyšel kolem 55 000 (měli jsme slevu přes známého), počítali jsme až se 70 000. Celý den se o nás starali, doplňovali, grilovali... Pití jsme si obstarávali zvlášť. Nákup v Makru asi za 10 000 nealko a tvrdej, pak jsme koupili 2 nebo 3 sudy limonády za 500 za sud, na pivo máme své zdroje, takže jsme neplatili skoro nic, ale jinak se dá sehnat sud kolem 1000.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my měli na oběd myslím 58 lidí, na večer ještě přišli další kamarádi a kapela, takže se to vyšplhalo taky na 80 lidí, kdybys chtěla nějaké info, kolik jsme za co zaplatili, pisni do zpráv :-))
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuju, děkuju za názory. Mám už alespoň nějakou představu :-) taky budeme kupovat maso pře známého, pití v makru a nealko v sudech, tak uvidíme na kolik to nakonec příjde :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?