Platit všem ubytování ?

Profilova fotka
Ahoj nevěsty či již vdané paní :-) ;-) Mám otázku celá má rodina je z Karlových Varů svatba bude za Prahou jak to mám udělat s ubytováním platit to 40 lidem fakt nejsem milionář :-D máte nějaké rady ? zaplatit to jen rodičům ? a jak to říci ostatním, že si to mají zaplatit ? svatba už tak nebude levná.. Děkuji za všechny rady :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme ubytovani platili jen rodicum a babickam s dedou..vsechny hosty jsme zvali osobne a rekli jim at si ve svatebni den nechaji penezenky doma ze jsou vsichni zvani na obed,vecerni raut a veskere alkoholicke i nealkoholicke piti..ze je v miste hostiny moznost prespani tak kdyz budou chtit ze jim zarezervujeme pokoj ale ze ten stoji tolik a tolik..a absolutne nikdo s tim nemel problem
Odpovědět
Profilova fotka
My ubytování nikomu hradit nebudeme. Všem jsme řekli, že jim ubytování můžeme v místě zajistit. A dodali jsme, že budeme rádi, když tam s námi zůstanou a berou to jako místo svatební daru. Neplatíme ani rodičům, ti naopak, že si to zaplatí sami a nechtějí jinak. Chtějí nám prostě ušetřit :-)
Odpovědět
My jsme zase platili všem. Nejdřív jsem chtěla platit jen rodině, ale pak jsme se domluvili, že je to slušnost a na jedné svatbě jsme také byli zvaní s ubytováním, tak jsme to alespoň takto "oplatili". Na druhou stranu jsme sehnali části hostů docela levné ubytování a upřímne toho nelituju. Na darech nám svatebčané přispěli dost.
Odpovědět
Profilova fotka
Ne. Byla jsem na svatbe, kde si ubytovani platili vsichni a nevidim v tom problem. Proc by nevesta mela platit jeste ubytovani? Casto se da domluvit s provoznim, ze da lepsi cenu pro hosty ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme platili ubytováni vsem 70 hostům a cenově to byl teda mazec 😊, ale nelitujeme toho. Pokud na tom chcete ušetřit, platila bych jen rodině a ostatním dala vědět, že možnost ubytování je za xxx Kč.
Odpovědět
My platime ubytovani cca 15 hostum, protoze ostatni to maji v dosahu bydliste(rozvoz a svoz jsme zajistili)
Odpovědět
Profilova fotka
Ne.
Odpovědět
Ahoj Veru, ja jim napsala ze si ubytovani hradi sami, zatim se nikdo s problemem nevyjadril. Maminkam platime my a nebo spi u nas.
Odpovědět
Profilova fotka
Platili jsme to rodičům, babickam, dědečkem, sestře ženicha s neteri a až den po svatbě jsme to nakonec platili i mě sestře s přítelem, kamarádce s přítelem a nějakým kamarádům.. U všech lidí jsem nebyla proti, i u té ségry s přítelem, ségra mi šla slza svědka a u té kamosky s přítelem, její přítel šel za svědka manželovi, ale když jsem se dozvěděla, že si manžel nevzal peníze za ubytování od svých kamarádů, naštval mě. Z principu, byli jsme na něčem domluveni a on to najednou změnil, bez domluvy, navíc Když všichni jeho kamaradi s partnerama byli zváni i na oběd, my kámošky z partnerama na obědě nebyli a Ještě si platili ubytko, to mě fakt naštvalo a den po svatbě jsme se kvůli tomu hrozně pohádali. Jinak ale jsme všem před svatbou i s poznáním sdělili, že je tam možnost ubytování, stojí to tohle a ze jim to zarezervujeme, Když jsme se zmínili kolik to stojí, všichni automaticky předpokládali, že si to platí a neměli a tím žádný problém. Jinak Jsme platili vše, alko, nealko
Odpovědět
Profilova fotka
Z mojí rodiny jeli nevlastní brácha s rodinou, nevlastní ségra s rodinou a rodiče. Sourozenci jeli na otočku, rodiče byli ubytovaní ve stejném penzionu, co my, a to jsme jim platili. Sourozencům jsem rozeslala předtím infomail s harmonogramem a informací, že ač bychom rádi, nemůžeme jim ubytování hradit, ale poslali jsme jim tipy na ubytování v okolí. Být u tchána v baráku odmítli. Na 4 další pokoje jsme prostě neměli. A nevadilo to. Manželovo rodina se po veškerém mecheche vrátila normálně domů (cesta autem asi 10 km).
Odpovědět
Svatba za Varama, hosté plzeňácí a ubytování neplatíme. Ono už tak jsou s tím výdaje jako hrom. :-) A nesetkala jsem se vůbec s nepochopením. ;-)
Odpovědět
Taky sme se rozhodli neplatit. 80% je místních, pár jich bude mít auto, takže nebudou pít a ubytování by bylo jen pro jeden pár a dva další lidi - takže neplatíme.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Svatba v Praze a většina hostů z daleka (100-250 km). Celkem 40 lidi a ubytko platíme 32 lidem. 8 lidí z Prahy = zajistíme a zaplatíme taxi či jiný odvoz v noci. V životě by mě nenapadlo, aby si to platili sami. Už ta cesta není zadarmo :-) Samozřejmě jsou všichni zvání od oběda až do noci all inclusive (z tvrdého tedy jen 6 vybraných druhů). Jiný by to bylo, kdyby byla svatba v místě odkud by byla i většina hostů.
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme platit prarodičům, rodiče spí u nás doma, budoucí švagrové s přítelem a mojí svědkyni s přítelem, zbytek širší rodiny sám navrhl, že si to zaplatí.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatba dcery byla od rána až do konce pro jednu "pozvanou" společnost a také se vším všudy. Jak jídlo a jakékoliv pití (z tvrdého všechny druhy), tak zajištěn odvoz pro nedaleko bydlící a pro zbytek zajištěno spaní. Povinnost hostů (65) byla jen včas oznámit počet na odvoz a počet na spaní - a druhá povinnost, jen se dostavit a bavit se! Nic si nemuseli zajistit, o vše jsme se postarali.
Odpovědět
My vsem budeme platit ubytovani,prespi nas 22lidi.Sice hostinu nemame daleko od bydliste vetsina lidi,cca 30km,ale zase je nam cti s nima stravit i snidani :) a pokud chceme aby se s nami bavili az do pozdnich vecer,tak je preci v 1h ci 2h nebudeme posilat domu,kdyz je moznost prespani.Ubytovani hradime my,jelikoz nam je trapny a blby aby si ho vsichni platili.Sice majitelka penzionku rikala,ze doporucuje at si ho kazdy zaplati.Jenze zase kdyz nekoho nekam zvu tak preci se vsim vsudy,nehlede na tom,ze jsme rekli,ze jako svatebni dar chceme penize.Tak se to takhle vykompenzuje a je to vyreseny.( Ve finale to stejne vyjde tak,ze si ho zaplati,jen je to formou svatebniho daru :-) ;-) )
Odpovědět
Zařídili a platili jsme všem hostům. Jakkoliv chápu, že to leze do peněz, hanba by mě fackovala táhnout je přes půl republiky a nechat je to platit.
Odpovědět
Profilova fotka
Na většině svateb, kde jsme spali, jsme si i ubytování platili a neměli jsme s tím nikdy žádnej problém. Ted máme svatbu cca 20km od Prahy, většina lidí tam spát nechce, protože je to vcelku blízko a ti co chtějí, tak si to také platí a samozřejmě to platíme rodině a blízkým příbuzným...
Odpovědět
Sdělit úplně normálně - není zvykem platit ubytování, dokonce ani dle etikety - pouze zajistit. Pokud se pár rozhodne ubytování zaplatit , je to jejich dobrá vůle, nikoliv povinnost My to tedy pořešili tak, že spaní pro kamarády jsme zajistili v místě u jiného kamaráda. Zbytek byl buď místní nebo jsme jim ubytko zaplatili, ale bylo to jen cca pro 10 lidí.
Odpovědět
My také hostům nic neplatili, jednoduše jsme sdělili při zvaní na svatbu, že můžeme zajistit ubytování, ale že si ho svatebčané hradí sami. Nikdo neměl problém. A jinak tedy majitelka hotelu nám nabídla poloviční cenu za pokoje, takže to nikoho nezruinovalo :-).
Odpovědět
Kdepak,všem jsme řekli, že ubytování si musí zaplatit sami a nikdo s tím vůbec neměl problém. Platit ho budeme sobě a přítelově babičce. Mí rodiče berou jako samozřejmost, že si pokoj na jednu noc zaplatí. A myslím že ani přítelově rodině to nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
Platili jsme rodině, kamarádům ne. Viděno zpětně - neplatila bych nikomu :)
Odpovědět
Taky jsme neplatili, brali se dva studenti, nikdo ani nepípl :-D. Myslím si, že je to v pořádku, když se to řekne hostům dostatečně dopředu. Navíc jsme zajistili přespání za skvělou cenu (350 Kč za osobu), takže nebylo co řešit. Všichni pochopili, že to finančně není v našich silách a naopak byli rádi, že jsme penízky neušetřili třeba na úkor rautu nebo tak. Celý den s námi všichni byli all inclusive (akorát byl omezený výběr tvrdého alkoholu) a moc si to užili. Všichni nám to chválili :-). Nedělej si s tím zbytečné nervy, jen to řekli všem předem, aby si to mohli promyslet :-).
Odpovědět
Ne. Myslím, že rodina si to dokáže zaplatit sama, když se vdává jediná dcera, vnučka a sestra a svatbu bychom si platili sami. A není problém nechat lidi přespat ve vlastním bytě.
Odpovědět
Svatbu máme v přítelově rodném městečku. Jeho rodina bude ubytována u příbuzných, moje rodina bude v hotelu a platit to budeme my. Dále zaplatíme ubytování svědkům a jejich doprovodu. Ostatní si budou paltit ubytování sami. Máme domluvený celý hotel, 280Kč za noc. Na svatbách, které jsem zažila jako host jsem dostala možnost zařízení ubytování jen jednou, jinak jsme si řešili sami, takže už tohle je v našem okolí vlastně nadstandart :)
Odpovědět
Profilova fotka
Neplatíme, vyšlo by nás to více než celá svatba a většina lidí je v pohodlné dojezdové vzdálenosti taxíkem..
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Profilova fotka
My budeme na večerní mecheche pronajímat takovou luxusnější chatu asi s 10 pokoji, takže tím se ubytování samovolně vyřešilo. Kdybychom měli řešit penzion, asi bychom hostům jednotlivé pokoje neplatili. Na druhou stranu si umím představit, že kdyby nás v areálu zůstalo na noc jenom pár, tak by to bylo na úkor večerního veselí a to by mě asi mrzelo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?