Plánujete po obřadě během focení občerstvení pro hosty?

Ahoj vsichni, chtela jsem se zeptat zda nekdo z vas planuje nejake obcerstveni pro lidi jez po obrade cekaji nez se nevesta s zenichem odfoti. Diky.
Odpovědět
My se přesuneme hned do restaurace, která je sice cetsou autem asi 15-25 minut, ale prostě se přesuneme, oni si budou moci dát co chtějí a my se odfotíme u restaurace, je tam louka atd. Jedna známá měla koláče na obřadě i pro lidi ze střední atd. a pro ostatní netuším. Někdo to řeší malými půllitrovými flaškami s nealkem, když je teplo a třeba taky koláče....
Odpovědět
My mame naplanovany po obradu pripitek restauraci (jelikoz v miste obradu to nejde), a pak nejake jednohubky a kolacky nez zacne hostina, zatimco se budeme fotit. Nealko je myslim samozdrejmosti, prece je tam nenechame leknout zizni. Ja chci pred odjezdem na obrad rozdat i male pullitrove vody zenskym do kabelek, aby nekdo neleknul behem obradu. A nevesty nezapomnte si sebou vzit piti na foceni, hlavne v lete.
Odpovědět
kamikadze: No co my a pití, hlavně aby naše zlatíčka neumřeli při tom pro ně "nepříjemném" focení :-D Ty půllitrovky jsou super i před obřadem, ale zase to nemáme dvě hodiny v kostele, tak snad vydrží, ne :-N po obřadě možná něco :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jo, my to planujeme, aby trochu zabili cas a hlavne obrad bude v 13,00 focen + zatah ma obed se dostaneme kdovikdy tak aby nam chudaci nehladoveli :-)
Odpovědět
pindru: Hlavně aby neprudili a nechali nás odfotit, že :-D
Odpovědět
Pindruzko - my mame obrad taky v jednu. Budete delat nejaky lehky obed predtim pro rodinu nebo se sejdete az na obrad?
Odpovědět
Profilova fotka
no pribuzní pritele se sejdou u nej, a moji pribuzní se sejjdou u nas a nejaky to obcerstveni bude, obedem bych to nenazvala, asi nejaky jednohubky, chlebicky, mozna treba neco mletyho studenyho, nejaka rolada apod, no a po obrade: asi bych vzala to co zbyde z rana, jeste nevim, ale neco to bude chtiti a pak taky piti
Odpovědět
Me totiz prijde docela vesele, ze ti nasi svatebcane budou v podstate porad jist. Ubytovavame je na hotelu, takze rano snidane, v pul dvanacty lehky obed (v podstate to bude vypadat jako ta snidane + svatebni kolacky), po obradu jednohubky, pak hostina a pak raut... Ale prijde mi, ze nemuzu nic vypustit a navic vsude rikaji jist radsi malo a casteji... tak to mame svatbu temer zamerenou na zdravy zivotni styl.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, kdybych měla řešit ještě pití pro svatebčany a oběd PŘED obřadem (obřad až v 13.30) tak bych se asi zbláznila... jak to chcete všechno ošéfovat??? :-) Plánuju focení po obřadu a "oběd" až na 15.30 a snad budou svatebčani tak chytrý, že se ráno dobře nasnídají a vodu si vezmou s sebou. Přece nemůžu myslet na všechno :-) Plánuju že se svatebčani sejdou u nás, abychom jeli spolu... a ozdobili auta... ale mezi tím vším česáním, malováním a oblíkáním určitě nebudu mít čas se o ně starat...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak my jsme po obřadě během focení měli svatební koláčky v košíčkách - taky půllitrovky s vodou a taky panáčky se slivovicí. I když pocházíme z Moravy a svatba byla v Kladně, tak jsme tuto tradici dodrželi. Dělá se to hlavně pro lidi, co se přijdou jen kouknout na svatbu a nejsou zvaný na hostinu, tak aby si to taky užili.
Odpovědět
Marti, na to, ze si lidi vezmou vodu sebou bych urcite nespolehala... zalezi jak dlouho na Vas budou cekat a taky kde... jestli tam zadny piti nebude k dispozici, ani moznost si napr. zakoupit, tak bych ho zajistila. Na konci cervna uz muze byt pekny vedro.
Odpovědět
Profilova fotka
Přetlumočím to příteli, ale myslím, že mě s tím pošle někam :-) Já nemám sílu na to, abych zajišťovala všechno :-( Budeme mít jenom nejbl. rodinu tak jim to prostě řeknem. Časový rozvrh, aby se podle toho zařídili... já snad kromě šatů a kytice nic tahat nemusím ne? :-) A kdo jiný? Svatbu plánujeme sami. Leda že bysme řekli rodičům aby přivezli občerstvení... :-) Už vidím jak jako nevěsta tahám balíky vod na focení :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
... nějak začínám mít pocit, že svatba nebude zábava, ale samá starost o ostatní... nemá to být náhodou MŮJ den, abych si ho užila? A ne abych lítala s vodou a koláčkama kolem lidí, kteří jsou jenom křoví???
Odpovědět
na to mas svedky, aby se starali...
Odpovědět
Profilova fotka
... teda tím se omlouvám rodině a svědkům... ale bude to naše svatba... a já chci, aby se někdo jiný postaral... a ne já o všechny... stačí, že to všechno plánujeme sami dva... a zařizujeme... Možná by bylo jednodušší mít svatbu jen se svědkama... když tady čtu, co všechno je "nutné" zařídit :-( Někdy mě ty příspěvky spíš rozesmutní než abych se víc a víc těšila na svatbu... což není kritika těch, co je píšou... aspoň vím, co nemám "zpracovaný" :-. Je to jeden den a já mám stresy několik měsíců předtím... do pr... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Nemám... svědci jsou na svědčení ne? :-) Co mám chtít po svědkách?
Odpovědět
Profilova fotka
martinka - mělo by to být jak píšeš, ale ale naposledy jsem byla bńa svatbě mojí nejlepší kamarádky v r.2005, měli pronajatou hospodu, ale bez personálu (byla pro veřejnost již zavřená, tak jen ty prostory, aby ušetřili s tim že vše v podstatě zařizovaly oni, měli tam dost hostů hlavně od nich z rodiny a neustále jen lítali kolem nich, takže já si s ní pomalu ani nepopovídala protože byla furt v jednom kole a když přišla k nám ke stolu tak sme jí museli donutit at´si na chvíli sedne :-) nakonec neměli ani svatební noc, protože byli tak utahaný že padli za vlast, ale rodina si žádá své ;-)
Odpovědět
Vezmi si, kdyz pozves napr. rodinu k Vam domu na oslava Tvych narozeniny. Jsou to Tvoje narozeniny, ale chces to oslavit s nima, takze kolem nich litas a snazis se, aby meli vse. To je prece normalni a svatba je takova vetsi oslava. Svatba se svedky je dobry argument, ale narozeniny taky nechces slavit sama, ne? Zajisti aspon tu vodu, je to nefer k hostum, aby cekaly nekde nez se vyfotite a meli zizen jak tram, to si totiz pak budou dobre pamatovat.
Odpovědět
Profilova fotka
No právě tohle já zažít nechci, brum... Má to být NÁŠ den... ... hostinu jsme zařídili s obsluhou, ale tím končím... Víš jak je např. náročný zorganizovat i jen 14 lidí na svatbu? Polovina přijede z jiného kraje... A navíc po oznámení jsme museli řešit rodinná nedorozumění s přítel. rodičema, už je to snad ok, ale ještě jsme jim neřekli, že chceme aby všichni přijeli k nám abysme jeli jako průvod... předpokládám, že jenom oni dva budou chtít přijet až na obřad... No ale uvidíme, třeba příjemně překvapí :-) Zatím jsem měli v plánu udělat setkání obouch rodičů, aby se viděli ještě před svatbou... z jedné strany se to s moc velkým pochopením nepotkalo... no ale ještě je čas... Ale zařekla jsem se, že na své svatbě nikoho nikomu představovat nebudu!!! I kdyby na sebe koukali jak vejři :-)
Odpovědět
Profilova fotka
kamikadze: uvidíme, přetlumočím příteli :-) Já osobně odmítám se na tom angažovat... Stačí že mám "starosti" se šatama, účesem, make-up-em, botama, nehtama, šperkama, a kdovíčím ještě... :-) Plus zdobení aut, kytky i pro maminky a určitě ještě na něco přijdu :-) Spíš to vidím tak, že řeknu všem, aby si tu vodu vzali... vždyť jsou to svědci, rodiče, sourozenci + bratránek a pochopí - snad - že nemůžu ve svůj svatební den lítat kolem nich :-) Spíš požádám je o pomoc... ne? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Narozeniny... to jsi mě zaskočila... ještě jsem nikdy na svoje narozeniny domů nikoho nezvala... kromě toho, že jsme je oslavili s přítelem sami dva :-) Za 3 roky (co bydlíme sami v bytě, takže by bylo KAM pozvat ty lidi na narozky)... jsem jela svoje narozky slavit k našim... protože než 4 lidi tahat přes 100 km, tak radši já - jedna - příp. s přítelem - jsme přijeli my... a oslavili jsme je u rodičů... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
... ale jinak díky zakladatelce vlákna, bez ní bych nevěděla, v čem bude moje svatba ještě nedokonalá... bez ironie... Fakt svatebčany připravím na harmonogram, aby s tím počítali... :-)
Odpovědět
Marti, me teda pripada, ze jste asi meli udelat svatbu jen se svedkama, pripada mi, ze Te tam ti hoste akorat obtezuji... ja jsem asi jina povaha, takze si to udelej podle sebe, hlavne at si to uzijes Ty sama.
Odpovědět
Profilova fotka
kami, to tak neber... já mám jenom pocit, že tohle všechno prostě NEMŮŽU ZVLÁDNOUT... Svatbu jsem vždycky chtěla malou, jenom s úzkou rodinou... což mít budeme... ale předpokládala jsem... že ta rodina mi s organizací POMŮŽE a ne že se nechá obskakovat od nevěsty... Asi je to hodně o komunikaci... se svatebčany... tak se do té komunikace - aspoň s mojí částí příbuzenstva - pustím :-) Aby nebylo všechno na mně :-D Ale to není myšleno, že mě obtěžují, to ne... akorát prostě nemám sílu všechno organizovat sama... Kdysi v minulosti by to asi bylo tak, že by svatbu zařídili rodiče... teď je jiná doba, zařizujem si to sami dva a to ještě rodiny bydlí víc než 100 km od sebe, takže to není úplně jednoduchý...
Odpovědět
My delame svatbu od moji rodiny cca 300 km daleko a do pritelovi rodiny asi 200 km daleko.. prijedou v patek, maji zajistene ubytovani od nedele. Moc mi zalezi na tom, aby si svatbu uzili i hoste nejenom my. Me jsi teda dostala tim, ze nehodlas nikomu nikoho predstavovat - to mi prijde spis jako arogance, promin.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme brali na obřad košíšek s koláčema a nějaký tvrdý alkohol, o oboje byl zájem. Nebylo moc teplo, takže jsme nealko neřešili a navíc nejbližší rodina šla hned na oběd a s ostatními jsme se viděli až na oslavě od 17 hodin. na svatbě kamarádky, kde se novomanželé asi hodinu až hodinu a půl fotili, jsem zažila, že měli nachystané koláče, chlebíčky, nealko a dvě holčiny to občetstvení nabízely. Taky řešení. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kami - my jsme pozvali oboje rodiče měsíc před svatbou aby se seznámili. Naši souhlasí, jeho rodiče zatím váhají a rozmýšlejí se, moc se jim do toho nechce. Chceme je představit. Ale předem!!! Pokud jeho rodiče do toho nepůjdou, tak se prostě na svatbě představí sami... předpokládám :-) A to ještě úvod byl ten, že jeho rodiče na oznámení reagovali - máma: to si přece nezasloužím (myšleno na způsob, jakým oznámení dostala) a táta: nemluvím s Tebou do odvolání. Tuhle "bouřku" jsme zažehnali. Já budu vůbec ráda, když se všichni v klidu na té svatbě sejdem :-) No a jinak, naši pojedou na noc domů. Nemáme tolik peněz, abysme zařizovali ubytování... A oni s tím souhlasí! :-) Hned odpoledne volám našim a poprosím je o pomoc s občerstvením :-) Kami: zajímalo by mě ještě, kolik máš na svatbu... peněz... vzhledem k tomu, že přítel díky organizačním změnám přišel o zaměstnání tak si finančně nemůžeme momentálně moc vyskakovat...
Odpovědět
Profilova fotka
Moje máma s tetou na dobu před obřadem a těsně po obřadu připravily obložené chlebíčky. Všechny se snědly, než byl první ořez ze selátka. Pro nápoje si svatebčané chodili do přilehlé Koliby a Mattonky i skleničky už byly na stolech. Nechat svatebčany v době kdy se novomanželé fotí bez malého občerstvení a hlavně pití, se mi zdá nevhodné. Obzvlášť když je vedro. =-)
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasím, ale musí to zařídit někdo ze svatebčanů... když se budu fotit, nebudu mít čas nalívat minerálku svatebčanům :-) Takže pokud máma s tebou... tak ok :-) U nás teda bez tety, žádná pozvaná není... Jenom nevím, kde si uděláme stolečky a židličky kolem Libeňského zámečku :-D Já už si z toho dělám srandu, ale obřad na Lib. zámečku a hostina v Nuslích... určitě tam chceme jet spolu... takže prostě budou muset počkat až po focení... :-) Katchen, předpokládám že ty chlebíčky jste nejedli na ulici před svatební síní?
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ted´jsem si teprve všimla názvu, to co jsem psala výšče byla již hostina, nikoli občerstvení po obředě, byla jsem na spoustě svateb ale nikdy se nedělalao občerstvení po obředě, když se svatebčané fotili, hosté vždy počkali, prošli se a pak se šlo na hostinu, popř.někteří šli domů a dorazili až na večer
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?