Otec nechce jít na svatbu svého syna, co s tím?

Náš syn se bude ženit. Můj manžel se již asi 10 let nebaví s mými rodiči. Pohádal se s mým otcem a od té doby ukončil veškeré vztyhy s moji rodinou. Syn se bude ženit a on má dědečka rád, chce mít na svatbě všechny i tátu i dědu s babičkou. Jenže manžel to nedokáže skousnout a tvrdí, že příjde jen na obřad a pak půjde domů - to zase nehodlá akceptovat syn. Je z toho smutný a neví jak z toho ven. Diskuze a argumenty, že je to jeho den a neměli by jsme mu to kazit nepomáhají - vedou k hádkam a vyčítkam. Babička s dědou by asi ustoupili a pro klid by na svatbu nešli - to odmítá syn, který tam chce mít všechny. Jaký postup zvolit aby vše dopadlo dle představ syna?
Odpovědět
Nechala bych otce přijít jen na obřad, přece jen by pak hrozilo, že otec bude nervózní, že je proti své vůli i na hostině a mohl by vzniknout konflikt. Dala bych přednost klidné svatbě před vražednými pohledy, které by mohli zkazit radost i nevěstě se ženichem.
Odpovědět
No jedná se celkem o složitou situaci, ale obě strany (manžel a dědeček s babičkou) by si měli uvědomit, že se jedná o den D jejich syna/vnuka. Myslím, že v tuhle chvíli by měly jít všechny rivality stranou...Pak ale samozřejmě záleží na tom, jak by se k sobě na té svatbě (v případě, že by tam byli všichni) chovali. Asi než abych se dívala na otrávené obličeje některých z nich (případně nějaké horší situace), tak nevím nevím...Myslím, že takovou situaci řeší spousta lidí a je škoda, že vztahy v rodině se můžou takhle hrozně pokazit mezi nejbližšími :-( Chápu syna, že je z toho smutný. Záleží pak i na tom, proč se vlastně manžel s vaším otcem pohádal...Asi vám tady nikdo moc nepomůže, protože záleží na spoustě okolnostech, ale určitě bych se snažila o maximální vstřícnost vůči synovi! Mě jako nevěstu by také moc mrzelo, kdyby se někdo, koho mám ráda na svatbu nedostavil...
Odpovědět
Profilova fotka
muž je dospělý a svéprávný, nutit ho nemůžeš. Nechala bych to být, třeba si to rozmyslí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nechala bych otce jit klidne jen na obrad, prijde mi ze v tomhle pripade je on jediny, kdo dela problemy, takze nevidim duvod proc kvuli nemu neco prizpusobovat (nezvat babicku a dedu). Otce bych nijak nepremlouvala, rekla bych mu ze je pozvany a to zda prijde je jen na nem, treba se mu to casem rozlezi a na hostinu aspon na chvili dorazi..
Odpovědět
Když nechce, ať nechodí, bude to jen jeho ostuda a bude to mrzet hlavně ho!
Odpovědět
Věřím, že tohle ženicha zamrzí, ale musí se k tomu postavit tak - když nechceš, nechoď. Moje sestra mi před 3/4 rokem oznámila, že na svatbu nepřijedou, protože děti mají soustředění (které mají každý víkend). Chtěla po mě změnu termínu, ale to by ve finále mohl chtít každý. Obrečela jsem to, bylo mi to taky líto. Ale jakmile jí mamka řekla, ať teda nejezdí, když se jim to nehodí, tak najednou všechno jde. To mě ponaučilo, že se nemám nikoho doprošovat ani prosit. Když někdo nechce přijet na naši svatbu, ať nejezdí.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych to nechala na každém, jednou jsou pozvaní a odmítat je jejich ostuda, syn ani ty s tím nic nenaděláte. Otec se zdá být sobec ale pokud by šel i na ten obřad tak i to je docela výhra, nenutila bych ho setrvávat déle, když nechce a rozhodně bych tomu nepřizpůsobovala situaci dle jeho požadavků. Syn je dospělí a musí přijmout fakt, že to všechno nebude podle jeho představ. Navíc, tohle řeší asi kde kdo. Nejvíc člověka překvapí, lidé od kterých by to nečekal a naopak. Syn to musí hold přijmout, pokud nepomáhají domluvy ani prosby.
Odpovědět
Profilova fotka
Já myslím, že pan otec je chronický potížista. Pokud prarodiče jsou ochotní ustoupit, mají víc rozumu ten tatík ženica a z toho bych vycházela...... řešení je jediné: ten, kdo dělá taková kina a je mu jedno že tím kazí svatební den svému dítěti, ať nechodí. Myslím, že takový člověk je schopen všeho a snad by bylo nejlepší, kdyby nebyl ani na obřadě. S mužem jsme řešili též jeho otce, do poslední chvíle jsme mu blokovali jídlo a místo u stolu, ale protože byl uražen, tak nedošel. Podotýkám, že má pocit jekési pseudokřivdy vůči manželově mamince a tak za to pro jistotu potrestal svoje dítě. Vím, že manžela to mrzí, manželovu maminku to mrzí a já mám jen šílený vztek, že mu to byl schopen takto udělat. Na druhou stranu jsme se obešli i bez něj a dnes už bychom se nedoprošovali. . Podle mého tam potřebuje hlavně Vás a blízké, kteří mu to nebudou kazit.
Odpovědět
Profilova fotka
No asi by tam nemel byt celou dobu, mela jsem podobnou situaci, tatova nova pritelkyne nemuze vystat moji mamu a rikala ze na svatbu nepujde. coz o to, ja jsem ji tam ani nechtela ale tata by mel doma hrozny peklo, protoze je to strasna krava, ktera by byla nastvana, ze on jde na svatbu vlastni dcery a nevenuje se ji. No tak jsme ji premluvili at teda jde, ale delala hrozny peklo. Nechtela vedle mamy sedet, nechtela s ni byt ani v jedne mistnosti, na to ze ji tam nikdo neznal, tak si vsichni vsimli co to je za protivnou zenskou tam. Mela odejit hned po obradu a vsechno by bylo ok, ale pak byla nastvana, ze moje mama, ktera tam zna vic lidi nez ona se skvele bavi a ona tam sedi jak pecka a jen buzerovala mojeho tatu a pomluvila celou moji svatbu (samozrejme si myslela, ze to nevim). Babicka ma uplne stejnou averzi vuci mame ale aslespon se dokazala na me svatbe chovat a proste nic hroznyho tam nedelala, protoze mi to nechtela kazit. Ale pokud nekdo na svatbe nemuze nekoho vystat tak, ze se ani na ten jeden den nedokaze nejak ovladat a pretvarit, at jde radsi jen na ten obrad, protoze pak to nebude delat dobrotu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?