Odvoz hostů na místo svatby?

Zdravím. Chci se zeptat, jelikož mi snoubenec teď nasadil brouka do hlavy. Máme vybraných pár míst, všechny +- 20 km od místa našeho bydliště i od bydliště hostů. Hosté nejsou všichni z našeho města, ale všichni jsou blízko. Snoubenec se ptal, jak zorganizujeme dopravu na místo. Obřad i hostina budou na stejném místě. Zarazilo mě to. Chtěla jsem zajistit dopravu jen babičkám, aby se nemusely starat a utrácet malý důchod za taxík. Nicméně si myslím, že pro ostatní hosty by přece neměl být problém si vzít taxíka nebo dojet vlastním vozem a druhý den se pro něj vrátit. Jezdí tam i autobus, kdyby někdo chtěl. Myslela jsem, že doprava se řeší, když se hosté třeba sejdou u nevěsty doma, tak pak na obřad nebo z obřadu na hostinu, ale jak jste to řešili na své svatbě vy? Nevím vůbec jak by se to organizovalo, když ne všichni hosté jsou z našeho města a nebudeme tam ani my, ani svědci, aby na to někdo dohlédl... Moc díky za vaše zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme lidi z teplic, prahy, plzne, české lípy, liberce a sami jsme z Brna... Jako ze bychom pro ne všechny jeli? To jsem v životě neslyšela. Je ale slušné je odvézt na ubytování po akci. Kdo nechtěl ubytovat řešil si odvoz sam
Odpovědět
@te_ssiinka_nelova no právě, taky jsem to od nikoho neslyšela... Samozřejmě odvoz po akci je jasný, ten zařízený mít budeme. Naši hosté ubytovaní nebudou, tím že všichni to mají domu do půl hodiny, je to zbytečné.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzek122 já taky ne, každý prostě přijede po vlastni ose. A jak říkáš rozvozy (kamkoliv) po, jsou podle me samozřejmostí
Odpovědět
Tak přesně proto se zajišťuje hostům ubytování, i když to mají pár kilometrů
Odpovědět
Já to řešila. Měli jsme svatbu na místě, kde lišky dávají dobrou noc. Část hostů tam spala. Ta druhá část si to nakonec zařídila sama a s někým se domluvila, buď je tam někdo přivezl (a náš řidič je pak odvezl) nebo jeli s někým kdo tam jel autem a ten pak nepil. Vlastně se to vyřešilo samo.
Odpovědět
Mozna bych zvazila vymyslet dopravu na misto co nejmensim poctem aut a pro ridice moznost odpoledne odvezt auta domu a ze by je ten nocni rozvozovy ridic stahl hned zpatky (treba behem foceni novomanzelu), aby se tam druhy den nemuseli vsichni kodrcat pro auta..
Odpovědět
@qlarinka no ten náš řidič na svatbě takhle nebude, přijede až večer právě :/ .
Odpovědět
@ad4 ale já nemyslím odvoz z akce, ale dopravu na akci, na to přece ubytování vliv nemá... Kdybych všem zaplatila pokoj na jednom z těch míst na dvě noci, před a po svatbě, tak by to vyšlo dost draho, pokoj tam vychází ten nejlevnější na 3 000 za noc 😄 nejsme milionáři... Když všichni bydlí ve vedlejších městech 🙂 .
Odpovědět
@qlarinka a ještě právě nechci nikomu přikazovat, aby řídil, sama jsem to zažila, že mi nevěsta přikázala, že já prostě musím přijet svým autem a dovézt fotografku, svědka, druhého svědka a nikdo se mě na nic neptal... Tak jsem to chtěla nechat na nich, ať si sami zvolí, jestli přijedou autem a nebo si pro jednou vezmou ten taxík... Jako kdyby s tím měl někdo extra problém, tak bych mu asi řekla že ten taxík zaplatíme 😄 .
Odpovědět
@zuzek122 rozhodnout se samozrejme musite sami, jen jsem chtela zminit dalsi z moznosti
Odpovědět
Profilova fotka
@qlarinka takhle jsme to měli my - na ubytování ženich seskladal lidi co do nejméně aut, ty odjeli na stodolu. Pak přijeli řídíči a postupně je odváželi a pak už jen vozili hosty na ubytko svým multivanem
Odpovědět
Prepac, ale ty ocakavas, ze ti hostia pridu "len" 20km a kedze je to "len" 20 km, tak im nebudes zabezpecovat ani ubytko a ani zvoz a dovoz? Este pochopim, aby ti na tu svadbu dosli autobusom lebo je to "leen" 20 km, ale ten rozvoz alebo ubytko by mali mat zabezpečené. Ucastnila som sa svadby, ktora bola 30km mimo bydliska mojho i svadobcanov. Tam nas odvviezla moja mama, spat nas odviezol sofer, ktoreho najali.
Odpovědět
Článek se načítá
@kitycat ale odvoz z akce samozřejmě zajištěný bude. Jen odvoz tam ne, nikdy jsem neslyšela, že by musel být zajištěn i odvoz tam, ono to logisticky ani moc nevychází, to se lidé z různých měst mají sejít někde na ulici, aby je nabral třeba objednaný autobus a odvezl na místo? Kdyby se scházelo u nevěsty nebo ženicha doma, jak to kdysi běžně bývalo, tak se tam ti hosté přece taky dostanou sami, ne? Teda aspoň nám prostě vždy nevěsta s ženichem oznámili, v kolik a kde máme být a my tam prostě byli 😄 .
Odpovědět
@kitycat kromě tedy případů, kdy mi prostě bylo oznámeno, že řídím, že se mám prostě dostavit svým autem a tečka a ještě po cestě nabrat nějaké cizí lidi, což já takhle dělat nechci, abych někomu přikazovala kdo má jet svým autem a koho má po cestě nabírat. Nemyslím to špatně, že pro ty lidi nechci nic udělat, samozřejmě pokud mi někdo řekne, že má problém s tím se tam sám dostat, tak to spolu vyřešíme, protože tam ty lidi mít chceme. Ani nikdo nikomu nebrání tam zůstat, je tam 43 pokojů, kde mohou hosté zůstat, nicméně nejsme milionáři a prostě si nemůžeme dovolit to všem zaplatit, proto máme řidiče, který bude odvážet domů.
Odpovědět
@kitycat právě tak si to nějak představuju, že tam se buď domluví s někým, kdo je odveze (popřípadě mezi sebou, určitě budou i hosti, kteří nechtějí pít a vesměs se mezi sebou znají, jde o rodinu a jen pár kamarádů) a domů si budou moct říct kdykoliv a řidič je vezme 🙂 . Na to máme i zajištěné auto, aby řidič nemusel používat své, snoubenec má v práci takový benefit, že na svatbu mu půjčí nové krásné auto 🙂 .
Odpovědět
Jo a ještě jsem zjistila, že to není ani 20 km, ale abych byla přesná, tak 9 km od našeho bydliště a druhé potencionální místo 13 😄 prostě 15 minut cesty autem. Není to v žádné díře světa, jedno z míst je normálně v Ostravě, tam se dá dostat úplně normálně...
Odpovědět
@zuzek122 Já chápu, že myslíš odvoz na akci, ale když člověk někam přijede autem, tak se mu to auto pak druhý den nezhmotní doma, že jo, takže je logické, aby s ním jak přijel, tak i odjel 😉 Nechápu tedy to ubytování na dvě noci, však by většina lidí přijela v den obřadu, ne?
Odpovědět
@ad4 takto určitě, jak říkáš. Jen někteří naši hosté tomu umí dát co proto, když je checking-out v 10 hod, určitě by stejně ještě nechtěli jet domů, protože by ještě nadýchali, proto jsem mluvila o dvou dnech 😄 to jsem nezmínila. Bohužel ani levnější alternativa v okolí není, je to malá vesnice, kde je jen toto místo (protože zde jezdí hlavně hosté z nedalekých lázní, ale hledat ubytování někde tam by bylo stejné, jako odvézt hosty rovnou domů) , jinak ubytování asi žádné. Ani mě právě nenapadlo hledat místo s ubytováním, když je to nedaleko. No nic, asi se prostě všech zeptám, jestli by neměli problém se dostat na místo po vlastní ose, podle zpětné vazby to případně nějak vyřeším.
Odpovědět
@ad4 ostatně třeba jim ani nebude vadit si ubytování zaplatit sami, ta možnost tu určitě je a je v ceně i tři hodinový welness, třeba by o to hosté stáli 😄
Odpovědět
Ak mate dohodnuty rozvoz, tak ozaj len zistit ako pridu, nakolko pocitate s rozvozom, ze hostia budu pit. My sme nakoniec hradili ubytko tym, co ostali na noc, mali sme to ale mimo bydlisko vsetkych a celkom sa nam ten guest list preriedil, povodne si to mali niektori platit, nakoniec to bolo vseetko inac.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsme neřešili dopravu na místo, všichni se nechali dovézt, zajištěný byl odvoz. Abychom nemuseli řešit ubytování, podařilo se nám najít místo, které bylo cca 10-30 km na dojezd
Odpovědět
@majkakli my to budeme mít celých 9,4 km (od našeho bydliště), pokud vybereme toho horkého favorita a taky si právě myslím, že to není nic tak komplikovaného, aby si lidé, kteří se na tu svatbu podívat chtějí, si ten dovoz zařídili... Stejně jako když jde člověk na jakoukoliv jinou oslavu, také se přece dostaví na místo sám, že jo 😄 . Jsem ráda, že to někdo bere stejné jako já.
Odpovědět
My měli svatbu cca 30 km od bydliště. Řidiče se 7místným autem jsme měli celý den, ale na odvoz na svatbu sloužil primárně babičkám, tetičkám,... Kdyby někdo z hostů měl problém, tak by pro ně zajel (ale znamenalo by to další hodinu, než by to otočil), ale všichni si to zařídili sami, každý nám řekl, že se o to vůbec nemusíme starat, že se samozřejmě dostanou po své ose (některé holky byly těhotné, kojící - tedy řídící, ostatní dovezl někdo z přátel, v nejhorším by ale zafungoval i taxi (kterému jsem volala a připravila jej, že máme svatbu tam a tam, aby nebloudil). Já osobně také nikdy nebyla dovezena na svatbu někým od novomanželů, ale ze svatby prakticky vždy. Ubytování bylo v rámci pronájmu mlýna pro 10 lidí včetně nás, takže svědci a naši sourozenci s dětma - což bylo příjemné, že je dali spát a mohli pokračovat v zábavě. Rodina, co byla z daleka, se ubytovala ve vedlejší vesnici. Zbytek, včetně rodičů jel domů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?