Oblečení maminky

Profilova fotka
Holky měla jste některá "problém" s oblečením maminky? Já se vdávám v Turecku a mamce jsem nechala volnou ruku ve výběru šatů což byla chyba. Jen jsem jí řekla - ne moc velký výstřih, samozřejmě aspoň ke kolenům a to bylo vše. Co maminka udělala? Koupila si tyrkysovo-zelený kostýmek, který mi přijde nevhodný, nelíbí se mi na ní a dělá ji nejenom starší ale i tlustší. Takže jsem se sebrala a po týdnu vybírání a obíhání všeho jsem jí vybrala, dle mého, více se hodící šaty - decentní, elegantní a ladí i k tátovi .... nicméně máti mi je hodila na hlavu, že šedá není pro ni vhodná, že jí nechce, že je smutná a jak pak bude vypadat na fotkách ... Jak byste se s tím popasovaly? Jsem z toho fakt smutná, je to můj den a moc bych si přála aby vypadala elegantně a ne jak od cirkusu .... :( http://www.pietro-filipi.com/d-8995-d... moje volba
Odpovědět
Pouzdrovky jsou vděčný střih, sluší snad každému a je chic, o tom žádná. Do barvy bych ale mamince nemluvila. Jak se v něčem necítí člověk, tak přes to prostě nejede vlak. Poradím, prodiskutuju,ale nevnucuju. Pouzdrový střih šatů má i moje maminka, ale barvu jsem nechala na ní. Vy se vdáváte a věříte v "jednou za život", takže šaty si vybíráte pečlivě a chcete být krásná a cítit se dobře", to samé platí pro maminku - vdává dceru a chce se určitě taky cítit pohodlně a hezky. Nenutila bych ji do šedé, pokud to není její barva. Vy byste taky nechtěla např. brčálově zelené svatební šaty, jen proto, že podle ostatních by Vám třeba slušely víc než bílá barva.
Odpovědět
Mne se ty saty sice velmi libi, ale v te sede barve jsou opravdu spis tak do kancelare nez na svatbu a pokud se v nich maminka neciti, tak bych ji nenutila. Proc nezajdete na nakupy spolu a nevyberete neco, se se libi vam obema a hlavne v cem se maminka citi dobre?
Odpovědět
já bych jí nic nenutila ani jí nic neříkala, je to její styl a vkus, pokud mě nijak neomezuje, je to její právo se obléct jak chce
Odpovědět
Mně se ty šedočerné šaty moc nelíbí, nevím, jaký je maminka typ, ale na svatbu bych si představila nějaké pastelové barvy, prostě něco veselejšího. Třeba šaty ve stylu 50. let, širší sukně, ta skryje i případné nedokonalosti postavy.
Odpovědět
Me taky ty saty pripadaji jako do kancelare a taky hlavne nechapu, proc jsi kupovala mame za 4000Kc saty bez toho, aby ses ji zeptala, jestli je chce :-) Ja nevim, ale nechavam na rodicih, at si oblecou co chteji a v cem se budou citit dobre.. akorat jsem jim rekla, ze Bilou NE, a jinak je mi to jedno.. moje mama nema ten samej styl jako ja, a barvu ani strih satu neresim.. jako kdyby tam chtela jit v riflich tak to je neco jinyho, ale vubec bych to byt tebou neresila.
Odpovědět
Profilova fotka
mě přijdou ty šaty na svatbu jako oblečení maminky nevěsty docela nevhodné. Vdávat dceru je snad radost a ne pohřeb. Nechala bych jí jít v čem chce, pokud to splňuje požadavky na "ne moc velký výstřih" a "ke kolenům". Jsou to přeco jen šaty, a kvůli tomu se nerozhádáte ne? Jsi dospělá ženská tak snad dokážeš překousnout, že není vždy jen po tvém a že si ostatní lidi chtějí zachovat určitou míru svojí vlastní svobody
Odpovědět
Profilova fotka
Je to opravdu tak strasne? Je jasne, ze kazda z nas ma jiny vkus a ani ja s mamou se uz par let neshodneme na tom, co je hezke a to jak v materialu, tak barve. Je to jedinecna udalost a mamka se chce citit dobre a asi si vybrala to, co se ji libi a je prijemne. V turecku bude teplo a vidina pouzdrovych satu mimo klimatizovany hotel je jak nocni mura pro mne :-)bude tam teplo, tak by saty mely byt hlavne prijemne. Moje mama mela na vyber satu mesic a celou svatbu remcala, ze chtela jine, ale za ten mesic se ji nic lepsiho nepodarilo sehnat a ze ji to stve a pritom saty byly super a barevne ladila se svatbou.
Odpovědět
šaty jsou krásný, ale na svatbu bych je asi taky nechtěla.....máš fotku, toho kostýmku? Jinak moje máti má vybrané šaty na mou svatbu ještě dýl, než jsem věděla do jaké barvy bude a jí se zase nebude hodit k jejím šatům barva kytic, které chci nechat uvázat :D
Odpovědět
@azavina @jitka99 @paja04 @losy @wmarliesw přesně jak píšete, jako do kanceláře ne na letní svatbu, by mě zajímalo v čem ta máma šla :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Díky všem za názory a komentáře. S maminkou jsem si v klidu sedla a znovu to probrala. Navrhla jsem jí, že můžeme se projít spolu po obchodech, případně, že může jít i ve svém kostýmku snad jen že bych ho nechala trochu zabrat aby na ní tolik nevisel. Nakonec překvapivě maminka po konzultaci se svými asi 10ti kamarádkami odsouhlasila šaty. Takže šla v nich :) Jak některé píšete - pro nás je to spíše do kanceláře a smutné. Souhlas. Na druhou stranu - turecká svatba je naprostý rozdíl a jiná kultura. U nich se nosí výhradně černá nebo černá s bílou případně odstíny tmavých barev na tuto příležitost. Černá symbolizuje vážnost situace a také věk a uctivost. Pastelové barvy tam na svatbu nosí pouze mládež. Maminka byla nakonec ráda že nezvolila kostým :) A jak píšete vlastně na tom nezáleželo, člověk měl tolik jiných věcí v hlavě, že jsem byla hlavně ráda, že tam rodiče jsou a jestli zelená, černá, bílá nebo červená už bylo jedno ;-)
Odpovědět
já si myslim, že je především věc tvojí mámy, jak se oblíkne.... je to dospělá ženská, tak proč jí do toho kecáš? a že je to tvůj den? fajn, ale ty se máš zaobírat sebou, a ne tím, co si vezmou ostatní... teda fakt tohle řešit...jen žasnu. (i když pochopim nevhodnost určitejch oděvů v turecku, ale to je věc jiná)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?