Nevhodné šaty!!

Ahojte nevěsty, přítele povede k oltáři jeho sestra (je už dospělá, má rodinu, cca 40 let) a když u nas byla naposledy, říkala že si koupila šaty ... bílé!! ( Což bych už ani tak neřešila) ale hlavně prý vypadají sportovně a vypadá v nich prý jako tenistka. Zaboha si nedokážu představit nic jiného než tenisové šaty a ještě ideálně se značkou Nike na hrudi 😂 kdyby byla obyčejný host tak to neresim. Ale že ho povede spalirem před všemi a ještě k tomu v kostele - Vstávaji mi vlasy hruzou. Původně jsem to chtěla řešit nějak pres přítele ale ten mi řekl jen - co si koupila to má... přišlo mi že mu samotnému je to trapné a nechce se semnou o tom bavit. Mi osobně to prijde líto hlavně kvůli němu, aby se pak necítil trapne až ho povede. Zároveň ta sestra bude půjčovat oblek svému synovi takže ten půjde slušně, myslíte si že opravdu koupila takové saty? Nevim jestli to nechat plavat a doufat že přijde v něčem lepším nez je má představa (ale co lepsiho si představit pod pojmem bílé sportovní a tenisové?) A nebo to nějak řešit? Moc díky za pomoc při vyřešení teto prekérní situace. Nevěsta.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Tak já bych s ní rozhodně promluvila =-) Snad pochopí..
Odpovědět
Nejdřív bych nějak zkusila zjistit, jak vypadají a pokud by podle tebe byly opravdu nevhodné, zeptala bych se jí, jestli by si raději nevzala jiné.
Odpovědět
No, právě se obávám že nepochopí. :( Myslím si ze mě bere pořád jako takovou mladou žábu, (věkový rozdíl cca 20let) co ji nemá co do toho kecat. Nevím vubec jak se k tomu postavit. Navíc přítelova strana svatbu nějak extra neřeší, nekdy mám až pocit že zapomněli ze nějaká bude :D tak se i obávám ze by neinvestovala do nových.
Odpovědět
Asi je to nejrozumnější. Napadlo mě právě jít tam na "návštěvu" a při te příležitosti at mi je ukaze. Uvidíme. Ještě do toho musím o něco víc zainteresovat přítele. Moc děkuji holky.
Odpovědět
@pihatka1 upřímně si myslím, že tě spíš chtěla uklidnit, aby sis nepředstavovala nic moc princeznovského, co by tě mohlo zastínit, když už jsou bílé (což je teda na pěst):) sportovnější být můžou, ale ono i pod tím se dá představit lecos..buď bych ji poprosila, aby ti šaty ukázala a mohly jste je spolu případně doladit (třeba pod nějakou záminkou, že jsi přemýšlela, že bys holky nějak sladila..), nebo na férovku říct, že se ti nezdá sportovní varianta jako úplně vhodná do kostela..a zase, jestli by se ti v tom nemohla ukázat, že byste tomu třeba hodily nějaký doplněk na zjemnění..ale snad má rozum a nepřišla by tam v tenisovém ohozu;) i když už její výběr bílých šatů by k tomu možná trošku sváděl..každopádně nešil, mrkni na to s ní
Odpovědět
Právě. Myslela jsem ve stejné návaznosti jako ty - snad by nešla v tenisovém.. ale už to že jsou bílé, tak by možná fakt v tenisovém přijít mohla :D no musím to ještě nějak zaonačit a asi tam vazne zajdu na tu návštěvu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak si z toho udelej srandu a pred ní se zmin o tom jak moc to resis tu svatbu a jak je to pro tebe dulezite a udelej si ze sebe srandu a u toho se ji zeptej jak ty jeji saty budou vypadat. Ze bys chtela aby ladila treba s zenichem az pujdou. A nebo rekni ze veris na nejaky povery a ze ti to bylo trapny to rict pred tim , ale rict ji ze bile saty ma mit jen nevesta ze to nosi smulu...ze se omlouvas ale chtela bys ji poprosit at si vezme jine. Preji hodne sil :)))
Odpovědět
trapné by to mělo být nejvíce jí samotné
Odpovědět
@pihatka1
Odpovědět
@pihatka1 Za prvé se omlouvám za ten první prázdný komentář - překlep :D Za druhé - určitě bych si s ní o tom promluvila, mě se většina kamarádek i ptala jestli si mají vzít nějakou barvu, jestli jsou tyhle šaty ok atd., takže opravdu si s ní promluv a nejlépe narovinu :-) A za další - pro utěšení, má svědkyně dlouhé týdny ne-li měsíce mluvila POUZE o svých šatech jak jsou krásné, úžasné atd. a pak mi ukázala tyhle: (svatbu máme v zámečku) - no prostě děs.. svědkyni jsem nakonec ze spoustu důvodů změnila ale jen pro utěšenou - nejsi sama :-)
Odpovědět
@pihatka1 Já osobně bych to neřešila. Přišlo by mi absolutně nedůstojné řešit s dospělým člověkem, co si má vzít na sebe. Prostě pokud se někdo neumí obléknout adekvátně společenské události, je to jeho trapas, ne můj. (A ano, bylo by mi to jedno i na fotkách, prostě nemám potřebu urputného ladění svého okolí.)
Odpovědět
Profilova fotka
@pihatka1 Tak já mám podobný problém ,Maminka si v své euforii pořídila šaty, samozřejmě bez něčí konzultace, A jsou bílé, pro mně až moc sváteční, klidně by se hodily i jako svatební ke straším dámám. Takže jsem to vyřešila tak, že jsem sdělila že je škoda že nezavolal protože by si žádné kupovat nemusela neboť ji chi šaty pořídit já, přišlo by mi líto jí říct, že nechci aby v nich šla protože jsou bílé, nebo nevhodné takže je to možná taky jedna z možností.
Odpovědět
Článek se načítá
@stakary To je docela taktní řešení. :-) Nicméně, myslíš, že neproběhne diskuze ve stylu, že to je od tebe hezké, ale když už si je koupila, tak je zbytečné kupovat další? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@pihatka1 já bych jí navštívila a při kafi to téma naťukla, ať je ukáže. Taková nevinná poznámka ve stylu "ty jo, jsou pěkné, ale aby poznali, která z nás je vůbec nevěsta" by jí mohlo trochu trknout ...
Odpovědět
Profilova fotka
No mne by hlavne zarazilo to,ze jsou bily. proc to ty lidi delaj??? 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 tak proběhlo to vklidu souhlasí že spolu nějaké vybereme a že prý si ti durhé vezme na ples :-) Sice je možné že asi žádné nakonec kupovat nebudeme neboť naše napadlo že by přišli ve valašský krojích nebož pochízím z valašska tak že nakonec bude řešení ještě jednodušší :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stakary no na ples to je taky vyhra teda :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 mne se hoste ptali co na sebe, rekla jsem jim predstavu, ale ze nemusi mit presne barvy. Deti prisli zhruba v barvach,ale jejich mama prisla v dlouhych bilych satech. Kdybych vedela,ze to nekoho napadne tak mozna nadhodim,ze bila opravdu ne. Na fotkach jsme ji akorat postavili dal ode me a bylo. Ale opravdu me zarazi co obcas lidi nosi..
Odpovědět
nechapu jak si nekdo muze na svatbu (kdyz to neni nevesta) vzit bile :O celobile...to je trochu neucta vuci neveste (pokud teda nejde v jine barve)
Odpovědět
Nechápu, jak si může žena vzít na svatbu bílé šaty, sako apod. Většinou je to specialita maminek. Ty jako by chtěly nevěstu zastínit. Snad to budoucí svagrova pochopi. To jsou základy etikety proboha.
Odpovědět
Mě přišla na svatbu v bílých dlouhých šatech tchyně. Tzn. delší než moje, světlejší než moje. :-D. Na společné fotce si můžete zahrát hru: Najdi nevěstu :-D Nakonec jsem se přes to přenesla a neřeším to. Na světě jsou i horší věci :-)
Odpovědět
Nechápu, jak může klasické nevěstě (tj. v bílých dlouhých načančaných šatech) vadit, že nějaká hostka přijde v obyčejných společenských bílých šatech. Snad je každému jasné, kdo je nevěsta, tak o co jde. :-) Pochopila bych to ještě, pokud má nevěsta něco méně formálního, ale to se vidí málokdy. Já jsem měla šaty krátké a jedna hostka měla krémové šaty podobného střihu, s barevnými doplňky, a bylo mi to úplně jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana samozrejme,ze kazdej pozna nevestu, jen mi to prijde nevhodny. Ja bych si to v zivote nedovolila, pokud bych o to v ramci dresscode nebyla pozadana. Prijde mi to asi jako prijit na pohreb v nejaky kriklavy barve nebo do divadla v dzinach,mini atd...
Odpovědět
Profilova fotka
@maiiia Ráda bych si tu hru zahrála, nechceš hodit společné foto? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni Naštěstí se nikdo u nás takový nenašel, ale plně ti rozumím. I mě by to zarazilo ;-) Ale asi by se na takovou dotyčnou lidi dívali trošku divně, pokud by přišla celá v bílém a ťukali si na čelo.
Odpovědět
@lucineni Mně se také většina hostů ptala, odpovídala jsem jim, že je mi to úplně jedno, akorát jedné hostce, která se ráda fotí nahá, jsem říkala, že budu ráda, když přijde oblečená :-D Ale nějak nevím, proč mi to píšeš, to, že odpovím tomu, kdo se ptá, je přeci něco úplně jiného, než že bych nikdy nešla proaktivně sama od sebe, bez dotazu, vysvětlovat, že jím vybrané oblečení je nevhodné.
Odpovědět
@pihatka1 pokud tě to trápí, tak já bych za ní zašla a nahrála to třeba na zvědavost, že jsi zvědavá, jaké že to šaty si koupila když o nich tak mluvila minule a uvidíš (nebo ať ti pošle fotku). Budeš mít jasno a pochybuju že bys jí tím naštvala. Pokud tě to bude pak i přesto trápit (že to jsou třeba fakt skutečně krátké bílé sportovní šaty pod zadek s nápisem Nike na hrudi), tak se pak rozhodneš jestli to dál řešit chceš nebo ne, ale zatím se trápíš zbytečně a vlastně ani možná nemáš vůbec důvod. Navíc oblečení svatebního hosta je vždy jen a jen jeho/její vizitka a na svatbě budou stejně všichni koukat hlavně na vás dva s ženichem ;-). A pokud někdo bude chtít pomlouvat, věř že bude tak jako tak a je jedno co má kdo na sobě nebo jak se kdo chová. Soustřeď se na to, ať vy jste s přítelem šťastní a spokojení, ať vy si užijete den a uvidíš že to bude super bez ohledu na to, kdo má co na sobě ;-) (to stejně ani nebudeš na té svatbě moc vnímat ;-)).
Odpovědět
@hmajerova254 tak to jsi me taky pobavila s těmi šaty :D
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, bohužel v našem salonu se každý den setkávám s "těmi co to neřeší"..... :-( Co už víc je slavnostnější chvíle než svatba ??? Pokud přijde zákaznice, že je např.maminka nevěsty a shání šaty a v zápětí dodá : "víte abych to pak unosila do práce"......tak mám osypky :-) Snažím se je přesvědčit, že ideálně takový den se svým dítětem zažije jen jednou v životě a je to skutečně sláva ! Takže pokud nechci do šatů investovat, šaty se dají přece půjčit ....... Bohužel svědkyně nejsou mnohdy o nic lepší, byť jsou zpravidla o generaci mladší :-) Držím Vám palce ! A za mě - rozhodně bych to řešila a pokud do toho nebude chtít investovat, sama bych jí zaplatila šaty v půjčovně ! Hanka
Odpovědět
Profilova fotka
Dámy, moje svědkyně - sestra...také to s ní nemám jednoduché, ale spíš naopak. Ona je hrozně krásná a štíhlá a všechno....a řeší, jaké šaty...občas mi ukáže šaty, které teda nejsou vulgární, nebo nevhodné, ale prostě mám strach, že všichni budou koukat jenom na ní....:-) Ale už jsem to přestala řešit, je to můj a přítele den a nic už mě nerozhází....už jsem i jedné z družiček řekla, ať si teda ty černé šaty vezme, než ji pořád poslouchat..... Ale k tvému dotazu - normálně bych se jí jako kamarádka zeptala " A co máš vlastně za šaty? Ukážeš se mi v nich?" :-) Prostě narovinu a pak se uvidí, třeba to nebude tak hrozný ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?