Nesnasenliva tchyne na svatbe

Profilova fotka
Ahoj, nevim co delat. Moje budouci tchyne nekolik let zpet rekla mymu snoubenci,ze me poznat nechce a ze se stejne rozejdeme. Nesnasi me, nikdy me osobne nevidela,hazi na me spinu.Jiz nejakou dobu nevidela myho snoubence protoze se nastvala,ze neskakal jak piska..no dlouha story. Ze snoubence vcera vylezlo, ze jeho bracha si mysli,ze ona nam prijde na svatbu. Nezakazuju priteli at ji vida, at s ni je v kontaktu nic, je to jeho mama, ale nepreju si ji na svatbe a to z jednoho duvodu, ze je schopna nam svatbu zkazit. Uz dokonce jela k mojim rodicum a udelala mame scenu pred manzelem(mamy i jejim) a lidma v praci, takze je schopna udelat scenu i na nasi svatbe. Pritel si mysli,ze nic neudela, ale vim,ze v nem hloda myslenka neduvery stejne jako ve mne, jen tomu nechce verit, protoze jeho mama chce prece byt v jeho nejdulezitejsi den s nim. Co byste delali? Mit na svatbe nekoho kdo vas roky pomlouva snazi se psychicky ublizovat a zatraci vlastniho syna? Asi se jen potrebuju vypsat.. :-(
Odpovědět
1
2
@lucineni Je to těžká situace, já osobně bych si s přítelem sedla a probrala vše horem dolem, vyslechla jeho názor a řekla také svoje stanoviska, pak až vyvodila nějaký závěr. Pokud on tam mamku chce a pozve ji tam, tak mu nebraň, i když je to pro tebe těžké a je pro tebe úplně cizí. Alespoň ukážeš, že ty jsi ta lepší a nad věcí. Věřím, že se nic nestane, přece synovi nepokazí svatbu, byla by to ostuda akorát pro ni.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni Proboha a proč začala tohle dělat, když tě ani nepoznala??? Je asi samozřejmý, že ji snoubenec na svatbě nejspíš chce, je to sice člověk co ublížil a ubližovat asi bude, ale přece jen pořád je to máma. Bohužel :-(. Ale vzhledem k tomu, že je zásadně proti Vašemu vztahu co chápu z příspěvku, tak předpokládám, že je i proti svatbě. Chce tvůj snoubenec na svatbě někoho kdo mu tebe nebo celou svatbu nepřeje? Chce, aby Vám oboum případně pokazila celý svatební den? Počítá se s tím, že Vaše svatba bude jen jednou za život a opravdu chcete riskovat, že Vám to zkazí? Když se snažím maličko vžít do situace tak mě napadá jen to, že bych se to svému snoubenci opravdu snažila hodně rozmluvit, protože bych se netěšila, naopak bych se stresovala.
Odpovědět
Profilova fotka
@hurabudesvatba Samozrejme mu nezakazu ji pozvat atd, ale vim ceho je schopna. Rozhadala se s vlastnim synem protoze nedokaze prekousnout,ze je stastnej. Myslim,ze je schopna mu zkazit i jeho den :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@zandi Beres mi slova z ust. Oficialne jeste o svatbe nevi, jen tchan se zminil,sic prej mu rekla,ze s tim nesouhlasi ale nehazela po nem talire :-D Ja se s nim o tom snazila mluvit ale videla jsem jak se snazi verit tomu ze to bude ok a ze si to nechce pripustit. Nevim jak s nim tohle resit. protoze nechci at to vypada,ze mu zakazuju mit mamu na svatbe, ikdyz k tomu mam opodstatnenej duvod a on to vi
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni Zase svatba je to Vás dvou. Je to prekérka tohle :-/. Za svoji mámu nemůže. Ale co když Vám to pokazí? Copak si uděláte druhou "povedenou" svatbu? Asi bude nejlepší to s ním probrat, zeptat se ho co když to máma pokazí, co pak? Anebo...co teda...kdyby snoubenec trval na svým, pozvat mámu na oběd někam do restaurace a uvidíte jak se bude k Vám oboum chovat. Třeba se ukáže, že se něco změnilo, nebo naopak snoubenec uvidí, že by dělala akorát problémy a sám ji tam chtít nebude.
Odpovědět
No svatba je ještě za dlouho, já bych se do té doby snažila s tchýní sejít. Pozvat ji třeba na oběd nebo kafe, upíct něco dobrýho a trochu se seznámit. Samozřejmě všichni dohromady i se snoubencem, klidně na neutrální půdě v kavárně nebo restauraci. Prostě tak, jak je to většinou na začátku vztahu, když se protějšky seznamují s rodiči. Uvidíte, jak se k tomu postaví a jak se bude chovat. Chápu, že to chování je šílené a mně osobně by hodně vadilo mít na svatbě osobu, která nám naše štěstí nepřeje. Ale přece jenom je to maminka, tak bych jí touto formou dala šanci.
Odpovědět
Souhlasím se @zandi, dejte si nejdřív sraz někde v restauraci (třeba při příležitosti předání oznámení) :)? A uvidíte oba, jak reaguje, jak se chová. Pochybuju, že by se přetvařovala na srazu jen kvůli tomu, že vám chce schválně zkazit svatbu, ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@martulka6188 No za to jaka byla ja prvni krok teda neudelam, na to muze zapomenout. Pritel me predstavit chtel, ona nechtela. Co vic delat? Ja se ji doprosovat nebudu. Ona i tchanovi zakazala me poznat... :-S @zandi Ja mu rikala, co chce delat, kdyz fakt udela scenu. Zda chce udelat dve svatby, jedny kterou muze zkazit a druhou potaji oficialni o ktery vedet nebude. Rekla jsem mu at se nad tim zamysli,zda sio vzne mysli,ze by se zmenila takhle najednou a at se zepta zbytku rodiny jak to vidi oni. Tchan s ni bydli, takze nam nejlip rekne,jak to asi muze dopadnout, protoze vidi jak se chova kazdy den.Taky sam uvidi jeji chovani, az ji to oficialne oznami on sam. Mam z toho smiseny pocity, samozrejme bych rada, kdyby se opravdu zmenila ale neverim tomu,ze by z jejiho chovani najednou byla mila tchyne co synovi preje...jsem optimista, ale tak naivni nejsem. :-D Z osklivyho kacatka taky nebyla labut pres noc.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucik_k no to jsem premyslela, oznamit ji to spolecne, ale nechci byt rovnou na rane takhle primo u oznameni po 4 letech kdy me nesnasi :-D
Odpovědět
@lucineni Stejně její reakci na tebe poznáš jen tváří v tvář :-). A je lepší si zkazit jeden den než svatbu. Kdyby udělala scénu, aspoň by se to vyřešilo se svatbou a když bude v pohodě, tak bude mít přítel radost, že jí může mít na svatbě :). Zkus tomu dát šanci, i když je to těžké ;-). Toť má ráda, ale stejně si to musíš rozhodnout sama :).
Odpovědět
Profilova fotka
@lucik_k Jasne no, ale nevim jak to udelat, kdyz ji rekne pritel,tchan nebo kdokoliv,ze se sejdem vsichni tak to zamitne na 99%. A prijit neohlasene? 8-)
Odpovědět
Pokud nepřijde, tak ať nechodí ani na svatbu. Aspoň by bylo jasno. Upřímně nechápu, jaktože tě za 4 roky nechtěla poznat. Naprosto cizího člověka bez špetky zájmu bych na svatbě taky nechtěla. Ale právě vzhledem k této situaci bych jí asi zkusila dát poslední šanci a pozvala ji (spíš teda partner) na společné setkání. Jinak by mě to během příprav (téměř rok) pořád hryzalo s výsledkem nejistým a myslím, že je lepší do toho říznout teď než to řešit těsně před nebo dokonce na svatbě...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@martulka6188 Nechtela protoze nejdriv si myslela,ze pritel se vratil od ni z domu kvuli me(mel pul roku pauzu se skolou a byl s rodinou), pak ze jsem ho drzela a nepustila zpet. Taky nejsem z bohaty rodiny, nemam 50kg a nehodim se k nemu. Dale,ze ho jen vyuzivam atd. JSem proste hrozna! :-D Nikdo vlastne nevi co ji presne vadi. Mozn ani ona sama. Nejvetsi problem je ten, ze ona nema rada nikoho. Presne tak, je to pro me cizi clovek.. Takze uvidime jak se zachova po oznameni. At radsi rekne na jistotu,ze prijde,nez ze se tam objevi z niceho nic.
Odpovědět
Pokud ji přítel pozve na setkání a ona to odmítne, pak by jí měl následně říct, že si nepřeje, aby se objevila na svatbě. To je opravdu uhozené. Proč valí na svatbu když tě něchce poznat? Pokud by tam přessto dovalila, někdo z přítomných (tchán nebo někdo, komu důvěřujete, ideálně rázná, ale milá osoba - ale ne vy dva, vy budete mít jiné starosti) by ji měl požádat, aby odešla. Snad bude ale natolik inteligentní, že nedorazí. Pokud jí chcete dávat oznámení a řekne, že dovalí na svatbu, i přesto bych se s ní snažila i dříve setkat, abyste si mohly vztah mezi sebou trošku vylepšit (vytvořit), než pak na sebe kysele koukat na veselce. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ariellaida Ha no s tim tchanem,...on se ji boji a jakmile ona se rozjede nejde zastavit, takze me spis napadlo mit vylozene nekoho, kdo vi jak na takovy lidi. Protoze nezastavi ji ani tchan, natoz nekdo jinej, je jako nerizena strela :-D Asi budu mit pro jistotu nejakou "ochranku" . Ja si z toho tak dlouho delala srandu,az se to stane skutecnosti. Ochranka a pod saty neprustrelna vesta... :-D
Odpovědět
Teda to je uhozeny fakt. Nechápu nechápu nechápu a modlím se, pokud jednou budu mít syna, abych nebyla taková milá tchýně, jak to dost často čtu. Jde vidět, že ty věčné vtipy o tchýních budou bohužel založené na pravdě. Akorát že v těch to většinou bývá naopak - manžel má problém s tchýní, tedy maminkou manželky. Dokud jsem nezavítala na tyto stránky, nikdy mě nenapadlo, kolik lidí má takto problematické tchýně a jaké problémy s nimi řeší. A taky mi nedošlo, jaké já mám ohledně tchýně (a vůbec celé rodiny, kterou "vyvdám") štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
@martulka6188 No ja vim,ze v tom nejsem sama uz davno, ale uprimne neznam nikoho s takovou tchyni jako mam ja :-D Mozna bych mohla vydat knizku :-D
Odpovědět
Nebranila bych tak mile tchyni v navsteve svatby jen proto, ze je to matka pritele a na svatbu proste patri at je to jakkoliv...avsak pri problemech a scenach bych ji nejspis slusne vykazala... Preji pevne nervy ;)
Odpovědět
Profilova fotka
:-D to je jak z nějaké telenovely...vždycky když čtu takové příspěvky, mám chuť dát svoji tchýni pusu :-) ale k věci...souhlasím s holkama...opravdu se sejděte, oznámení jí předejte osobně, aspoň hned uvidíte reakci a nikdo vám nebude muset nic líčit. Docela chápu že po jejích scénách nemáš chuť dělat ten vstřícný krok ty, ale zase kdo jiný by ho měl udělat než nevěsta, která se do rodiny přivdá ;-) někdo ten rozum prostě musí mít a když budou obě strany neustále zabejčené, tak se nikam neposunete. A rozhodně je lepší to řešit teď, než si kazit svatbu, takže...zatni zuby, dejte si s ní rande, s přítelem o tom mluvte a my ti tady budem všechny držet palce, aby to dopadlo co nejlíp a vaše svatba byla na jedničku ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nooo mas to pekne :-( my resili problematickou babicku manzela - takovou na venek nenapadnou "gestapačku". To ze se bereme po 12 letech - problem; to ze to bude v praze - problem; ze ji tchyne domluvila kadernici - problem; co na sebe - problem... no proste vsechno problem a co tomu vlastne reknou lidi, protoze to bude jen mala svatba a ona to prece vsem musi rict, vsem dat kolacky. Takze mesic od o oznameni do svatby byl fakt narocny. Tchyne tomu nepridavala partyzanskyma akcema jako kolacky neobjednavej, mam lepsi....za dva dny, tak je objednej, oni za chteji 500kc.... no a pak se pustila do peceni. Takze vypruzela jsem ocekavala, co se stane ve svatebni den. Na milou babicku jsne nasadili dva hlidace a ti ji hlidali, dolejvali a chodili s ni jako jedinym kurakem ven, protoze svete div se, ve sklipku se nesmelo kourit. No i presto prskala jedovate sliny a moji babicce jeste pak dlouho vrtalo v hlave, jak muze existovat, tak zly clovek, kterej se do vseho cpe a vsem diktuje. Tchyne to nervove neustala a po 8 hodine za zacali loucit a v 9 ji vzteklou odvezli domu. Rok po svatbe mi vycitala, ze ji je stale zima, protoze tam prochladla.... vsude se proste nejaky blbec najde :-( Budete si to s ni muset vyjasnit, jinak ocekavejte pruser ve svatebni den.
Odpovědět
Já tomu celkově nerozumím - poznat tě nechce, ale kydá na tebe špínu, myslí si, že se stejně rozejdete, na snahy o nějaké sblížení nereaguje - tak proč by měla chtít chodit na svatbu? =-)
Odpovědět
Taky bych radila udělat stchýní tu předsvatební schůzku. Alespoň se vše vyjasní. Pokud bude hnusná, můžete jí rovnou vysvětlit, že na svatbě budou jen ti lidé, kteří Vás mají rádi a přejí Vám ten svazek. Lépe, než to řešit až na svatbě a kazit si ji tak.
Odpovědět
Profilova fotka
No já bych se s ní taky sešla při předávání oznámení...uvidíte oba dva reakci..jako mě přijde, že pokud celou dobu je taková jaká je, tak má v plánu spíš svatbu zkazit než se veselit..aspon byste si vše vyjasnili..pokud bude mít zase blbé kecy a bude protivná a já nevim co všechno, tak jí rovnou řeknite, že si nepřejete, aby tam byla..ale musíte se na tom nejdřív domluvit s partnerem..
Odpovědět
Profilova fotka
Moje rádoby tchýně i spolu s tchánem jsou taky neuvěřitelný lidský svině. Na svatbu zváni nejsou a pokud budou mít tu drzost se tam objevit, tak je nechám vyhodit bez milosti. Ničili nám s přítelem 2 roky život, zachovali se k němu nejvíc odporně. S přítelem jsme se na tom tak dohodli. Je to náš velký den a nikdo nám ho nebude kazit. Takže asi tak. Myslím, že na svatbu nepatří nikdo, kdo by tam mohl otravovat vzduch.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to je fakt potesenicko, to ti verim, ze mas obavy. Ja mam zas budouciho tchana takovyho nafouklyho arogantniho .... co meho snoubence - vlastniho syna jenom potapel a ke me se choval prezirave a pohrdave jako k cizince, pro nej jsem porad jenom ceska, coz je podle nej asi min nez nemka... Doposud jsem taky nepotkala nikoho tak samolibeho a sebezalibeneho jako jeho. Nastesti muj snoubenec, kdyz videl a poznal jak jeho otac jedna a jak se k nam nejen ke me chova, tak rekl ze jeho na svatbu zvat nebude aby se za neho nemusel stydet a ze ho tam nechce. Ja se na zacatku snazila byt ke vsem mila a se vsemi vychazet i s budoucim tchanem. On si ale moji vstricnosti a snahy o harmonicky vztah nevazil. Jediny co se mu hodilo, kdyz jsem ho necim podarovali nebo mu pomahali se vsim co si vynavymyslel, kdyz jsme neco potrebovali my jako kdyz hrach na stenu hazel. Ze se bereme sice budouci tchan vi, kdy a kde presne bude svatba ne a pozvani dostane jestli tak jen bez mista konani obradu a fertig.
Odpovědět
Profilova fotka
@akirchnerova no prave podle me se veselit nechce, pred dvema lety pritele vyrazila z domu ze ho nechce videt, kdyz jsem se z nim prestehovala. A najednou...akorat mi prijde,ze pritel na vsechno zly zapomel a ma velky oci na to,ze maminka se zmenila :-( Prijde mi, ze tohle bude nas prvni spor, protoze zatim jsem neprisla na to jak to s nim resit. :-( Rekla jsem mu,ze kdyz byla schopna rvat na moje rodice bude schopna udelat scenu i na svatbe a on mi na to rekl,ze prece prijela k nasim pro jeho veci....jasne,bez ohlaseni a rvanim na mamu.On to strasne zlehcuje, protoze si neprizna,ze to muze dopadnout zle.
Odpovědět
@lucineni - neříkám, že nemáš pravdu... ale tvému příteli se nedivím... pořád je to máma, tak možná chce mít růžové brýle... Dost let to pro něj byla nejdůležitější osoba... Chraň Bůh, že bych ji chtěla obhajovat... ale zažívali jsme něco podobného, pořád věřil, promíjel, dával šance, nakonec i já dělala různé vstřícné kroky... Člověk k tomu asi musí dojít pomocí několika pádů na hubu... Jediné, co mě napadá - pokud by tchýně chtěla přijít - připravit na to svoji rodinu, domluvit nějaké chlapy, kteří v případě, že bude vyvádět, jí vyvedou ven...
Odpovědět
Profilova fotka
@elvira ja s tebou souhlasim, ma ruzovy bryle. Doufam,ze na to nedojedem v den svatby ]-( budu se snazit mu to nejak vysvetlit a nejak to vyresit,...snad se nepohadame :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucineni jako vůbec ti tuto situaci nezávidím..:-( chtělo by to fakt vidět tu reakci při předávání oznámení..třeba partner vystřízlivý..no a kdyby ne a přecejenom chtěla tchýně na svatbu jít, tak jak píše @elvira připravit na to hosty a rodinu, že se něco takovýho může stát a at je tam někdo, kdo by ji případně vyvedl..
Odpovědět
Profilova fotka
Na řadě svateb které jsem fotila měli potenciálně problematičtí hosté vyčleněné komando ochotných kamarádů vždy připravených pozdržet veledůležitou otázkou, vyzváním k tanci nebo pozváním na panáka. Ne vždycky to fungovalo, ale s trochou diplomacie se dotyčný může cítit jako neobletovanější a nejatraktivnější host a fakt si to užije ;o). Jen bych se předem zamyslela nad tím, jak mohla tak příšerná ženská vychovat tak skvělého syna, že si ho chci vzít. Snažila bych se mít na paměti, že 50 % jejích genů a výchovy bude se mnou sdílet budoucí život a bude to babička mých dětí (25% genů) mimochodem. Neberete si jenom jeden druhého, berete si ho i s jeho rodinou - i s tou tchyní.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?