Neskrývaný nezájem mé matky o naši svatbu

Nevím si rady s přístupem mé matky k mojí svatbě ve 27 letech. Beru si v srpnu M. po 3 letech chození, je mladší o tři roky, má mě rád i mojí dceru, vychází s mými rodiči na jedničku, je chytrý, hodný, žádný hulvát, prostě partie k nezaplacení :-D. Tak moc nerozumim chování mojí mámy, kterou nezajímá co se týče mojí svatby vůbec nic. Ukazuju ji šaty ze zkoušek a jediné co mi k tomu řekne, hmm dobrý ale jsou drahý, půjč si je od té známé. Stejně jako s rautem po svatbě, to by se tak měli koupit nějaké chlebíčky a brambůrky. Když si s ní budu chtít promluvit, budu od ní odcházet akorát tak nasr.... a s brekem :-S tak nevim, měla by být ráda že jsem taky konečně už šťastná. možná je to taková nějaká žárlivost....nevim....má někdo podobné starosti kterými si nechce nechat zkazit celé to těšení????
Odpovědět
Profilova fotka
Rozumím ti! Radila bych zařídit se podle svého...pokud nemá očividně zájem podílet se s tebou na přípravách nebo alespoň na sdílení té radosti, nenutila bych ji do těch hovorů. Možná se s tím zatím nesmířila s tím pocitem, že se vdáš...je to spíš vlastní otcům, tento postoj, ale ne málo častý. Já zase bojuju s tchánem (přítel je jedináček) - kdykoliv přijde na přetřes toto téma, třeba jen okrajově (já to u tchánovců radši moc nevytahuju, ale tchýně se vždyky na něco zeptá ohledně svatby, tak odpovědět musím, že), tak on prostě dělá, že žádná svatba není a nebude, ohledně svateb a manželství vůbec se vyjadřuje nelichotivě, že to dnes vůbec není moderní a že chudáci chlapi, co se dobrovolně ženijou (tím vlastně říká přítelovi, že je chudák!!), že mít velkou svatbu (budeme mít 45-60 lidí kvůli rodině) je zbytečný a na houby a že stačí v pár lidech a někde v kulturáku nebo ani to ne...a na co třeba chci velký bílý šaty? No nejsu blbá?? A teď když jsem říkala tchýni, že si Pepa musí od nich vzít rodnej list, abysme mohli jít vyplnit papíry, tak on na to: "Jaký papíry? Vy jako někam jedete?", tak já na to: "Jo, na Mars!"- prostě absolutně toto ignoruje a mě to začíná nehorázně srát (už ani to nemůžu říct slušně). Vím, že si moc nerozumíme, že on je prostě takovej bručoun a rejpal, ale kdyby alespoň držel hubu než toto....fakt mě to vytáčí...dokonce tak, že jsem se jednou vyjádříla pod vousy (ne přímo nahlas), že na svatbě otec ženicha taky bejt vůbec nemusí, že mi tam chybět nebude....já se bojím, že se jednou neudržím a pěkně ho seřvu, jenže já na to bohužel nejsem povaha...a pokud by to přišlo, tak se asi sesypu.
Odpovědět
Profilova fotka
jinak koukám, že máme svatbu ve stejný den...to je pěkné :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám uplně stejný problém. S přítelem spolu budeme v den svatby 5 let. Tři roky spolu bydlíme. Naši s přítelem vycházeli dost dobře tak jsem myslela že svatby budou mít radost. Tatínek měl. Ale moje mamka mela vzdycky jenom moji sestru ( vubec spolu nevychazime ani se spolu nebavime) a jak jsem poznala pritele vzdy jen vyuzivala kdyz neco potrebovala udelat. Protoze prvni reakce kdyz jsme oznamili svatbu byla: No myslela jsem že Jituška (sestra) se bude vdávat jako první no co. To bylo všechno :( Dost me zklamala. A těď když jsem jí ještě oznámila, že za svědka mi půjde kamarádka a sestra na svatbu není zvaná je to ještě horší. Přitom ví jak to spolu máme. Nemá vůbec zájem mi s něčím pomoct ani zájem co už mám vše zařízené.
Odpovědět
Holky netrapte se tim, my to meli ze stran obou rodicu, hrozne to cloveka depta, ale svatba je vase. My se brali po deseti letech spolu a spolecneho bydleni a s prdolkou. Z jedne strany jsou i 10 let rozdvedeni a delali divadlo ze si vedle sebe ani nesednou apod.. Desne jsem se trapila a pak jsem si rekla, ze jsou ........., ze po...... co se da a ze svatba je moje a nikdo mi ji nebude kazit. Tak jsem uz nikomu nic nerekla, dostlai pozvani a rikala jsem si, ze stejnak na svatbe bude tolik lidi, ze se to ztrati. A taky ztratilo. Porad si rikejte, ze si to chcete uzit sami a mit ji pro sebe krasnou. Ony jsou ty pripravy sice tezsi, ale ja to zvladla sama i s malym ditetem za 3 mesice. Aspon to bylo podle meho. Jen ve svatebni den nechte nekoho to ridit, protoze to nakonec vse lezelo na mne a mohla jsem si ten osudny den lip uzit. To jedine jsem si rikala, ale zase jsem kratila penizky protoze na materske uz to neni takova parada. Ale i tak to byla svatba z pohadky. Rodice nakonec vypadali mimo misu protoze nic nevedeli, a citili se nakonec do poctu. Ale to bylo jejich rozhodnuti. Ono to boli, ale hodte to za hlavu, sami po svatbe nebudete verit, jak ten svatebni den utekl, prislo mi to jak 3 hodiny.
Odpovědět
Hlavně se tím netrap. Jsou i horší situace - moji rodiče taky o mou svatbu žádný zájem nejevili. Prostě si to udělej po svém a nečekej od rodičů nic. Já taky nečekám. Není každý rodič celý bez sebe, aby dítěti vypravil svatbu. Raduj se z toho, že máš konečně toho pravého a užij si to! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Prožívám něco podobného, teda spíše chudák partner to tak má. Já celý život žiju jen s maminkou, a ta má radost, ikdyž ji spíše děsí ty finance za svatbu, ale to jsem ji zakázala řešit. Reakce rodiny od partnera byla, taková, no jako jo hmm berete se, no dobře. A už se věnovali mladšímu bráchovi, který přišel s novou přítelkyni. Jeho matka bere naši svatbu jako rodinnou oslavu, kde bude tak 3 hoďky. Taky dobře, já ji tam nepotřebuji :-D Jak už tady bylo psáno, bude to jen a jen váš den a nenech se otrávit, vše si udělej tak, jak si přeješ ty. Hlavní je to, že máte jeden druhého a tvojí dceru :-) užívej si to štěstí, které máš :-)
Odpovědět
@lusia85 Někteří starší lidi jsou nesmyslně šetřílkovští , tak jestli to nebude problém tvé mamky, že za vším vidí "zbytečně" utracené peníze. @ninive211 Prostě někteří lidé jsou nevychovaní hulváti bez citu ke svému okolí, prostě si nevidí do huby. Asi s tím nic sama nenaděláš, možná jestli by ho nemohl trochu usměrnit tvůj přítel. :-|
Odpovědět
@lusia85 urcite si tim nekaz tyhle nadherne okamziky. Bohuzel nekteri lide se chovaji takhle hnusne a o to vic mrzi, kdyz je to takhle blizka osoba. Mohu opravdu jen doporucit vubec nic s ni neresit. Od pritele matka se me za celou dobu nezeptala jestli chci s necim pomoct nebo jak se nam pripavy dari, ani bych pomoc nechtela, tim ze se svatbami zabyvam - vyznam se, ale slusnost. Jedine co dela, tak zjistuje co kolik stoji. S partnerem jsme se bavili, ze si to nechame pro sebe. Protoze posledni diskuze byla proc za obrad davame tolik. Resila to tak moc, ze jsem ji rekla, ze si vse platime sami a je na nas co si jak udelame. Chtel nechat sve mamce u me usit saty, aby j to sluselo. Rekla, ze tohle neresi, ze to neni jeji svatba a je teda uplne jedno v cem pujde. Takze asi tak. Ale neresim to. Beru si uzasneho muze, ktery je mi oporou a s nim budu zit, ne z jeho matkou. Ta se celkove nezajima o nic. Moje mamca j uzasna. Mam s ni cely zivot uzasny vztah a partnera prijala jako syna. Maji spolu super vztah.
Odpovědět
Profilova fotka
Netrapte se tim, vzdycky je sance ze ve svatebni den neprijemni rodice (nebo tchanovci) roztajou. Ja jsem vuubec nechapala pred svatbou svoji mati - meho ted uz manzela ma velmi rada (obcas mam pocit ze vic nez me :D ) z naseho zasnoubeni mela velkou radost, ale pak - ticho po pesine :( vazne mi to bylo lito, protoze jsem se tesila, jak spolu neco budeme i planovat, ze se treba zapoji do zdobicich priprav (mama je bezne dost akcni, miluje rucni prace), ale nic! kdyz jsem se zminila o satech nebo mistu nebo vubec cemkoli o svatbe, tak okamzite stocila hovor jinam a proste to totalne ignorovala. Kolikrat jsem pak cestu od mamky domu v aute probrecela, vubec jsem nechapala proc se tak chova :( korunu tomu v mych ocich nasadila, kdyz jsme ji pozadali, zda by nam z moravy kam se zrovna chystala mohla privezt na svatbu vino. No to bylo takovych kecu ze jsem litovala ze jsem si vubec dovolila vlastni mamku o neco tak siilene sloziteho pozadat (jezdi tam samozrejme autem, vzdycky priveze alespon 50l, takze mi to vazne unikalo proc je to tentokrat problem :( ) Dodneska nechapu co se ji pred svatbou honilo hlavou, ze se tak chovala, ale v ten hlavni okamzik - na svatbe - to bylo vsechno pryc a chovala se uzasne a vubec tak nejak od svatby uz spolu nemame skoro zadne spory a to to drive mezi nami bylo docela vybusne. Vazne nevim, mozna se jen nekteri rodice potrebuji vyrovnat s tim, ze si jejich dite zaklada vlastni rodinu :) Jsem hlavne strasne rada, ze jsem neudelala nejake radikalni reseni, ktere by vztahy rozpadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja bohužel, jemu to taky není příjemný, ale spíš ho omlouvá, jako že "on už je prostě takovej". Občas když to přežene, tak ho lehce "umravňuje", ale on tady v tom rejpání vyrůstal, je na to zvyklej, tak si někdy neuvědomuje, že otec řekl něco, co mě se může dotknout a tak...blbý je že, že tchán si ani není vědom toho, že by dělal něco špatně...rejpání a brblání je jeho způsob komunikace...nejenom se mnou, ale s většinou lidí...třeba i se sousedama na chatě a tak. Kdo ho zná, tak to od něj bere a nějak mu to oplácí. Naštěstí alespoň trošku se ho snaží umravnit tchýně, zejména když se popíjí, protože to mu "huba jede" a pak ráno neví co všechno říkal a nadává si. No, docela se bojím toho, jestli něco nechtěně neprovede na svatbě. Příteli jsem řekla o své obavě...on se na mě smutně povídal jen odvětil, že je mu líto, že spolu nevycházíme. Tak jsem mu řekla, že to ale není MOJE chyba...já se přizpůsobuju, přehlížím kolikrát jeho narážky nebo se je snažím zlehčovat, prostě se s tchánem snažím vycházet, protože musím...ale on prostě nechápe, že mi jeho způsob komunikace nevyhovuje...ani po víc jak pěti letech jsem si na něj nezvykla a asi nikdy nezvyknu :-(
Odpovědět
@ninive211 Je to špatný, s některýma lidma prostě nic nepohne. Taky jsem si za těch plno let na některé lidi v rodině nezvykla. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Njn, nezbývá než si buď zvyknout nebo si najít způsob (ne)komunikace s takovými osobami...ono to je daný aji tím, že přítel je jedináček, a táta na něm asi dost visí. Dokonce když jsme se stěhovali k sobě do podnájmu, tak on to byl, kterej ten odchod obulel, tchýně to vzala docela v pohodě, tak nějak rozumně...nějak nedokáže skousnout, že jeho synáček vyrostl a má už svůj život, pořád v něm vidí malého kluka. A ze mě má pocit, že mu ho beru nebo co.
Odpovědět
Článek se načítá
Mám úplně opačný problém. Budoucí tchýně se rozhodla, že svatbu zorganizuje podle svého i když jsme ji jasně řekli, že si to uděláme podle sebe. Na nic se nás neptala ani s námi nic nekonzultovala. Nakoupila ubrusy a přehozy přes židle to vše ve starorůžové (nesnáším tu barvu a navíc chci jemnou světle modrou) a že na stole budeme mít umělé růže v malých květináčcích.. No to ani náhodou. Náš stan co máme objednaný se jí nelíbí.. Objednala jiný. To tedy nevím co s ním bude dělat.. A to je jen začátek. Celé dny sedí u PC a hledá co by dál vymyslela. Když jí budoucí švagrová řekla "a co když to chtějí jinak" tak jí vynadala a řekla že to jako ne, že nad tím ztratila spoustu času a peněz. A ještě navíc na svatbu té mé švagrové si vzala dlouhé korzetové plesové šaty v bílé barvě a já mám obavu že to samé plánuje i na naší svatbě.. Co bych dala za to kdyby dělala mrtvého brouka..
Odpovědět
Profilova fotka
já to mám stejně, takže se už na její názor neptám, nikdy jsme spolu neměly dobrý vztahy a já si už zvykla. Svatbu mám v dubnu, to řekla, že budu na blátě, šaty mám z půjčovny za 5000 - moc drahé, korunka zdarma - zbytečnost, kožíškové bolerko - to tě nezahřeje, hostina - moc drahá a prej ne dost bohatá...... Já si říkám, že se na ni můžu vykašlat, je to moje svatba a ne její, ona ať je ráda, že ji vůbec pozvu. Ber to s nadhledem a vše půjde líp ;)
Odpovědět
Já to bohužel taky zažila se svou mamkou a po jedné diskuzi na téma svatba, kdy jsem se dozvěděla jak vše děláme špatně jsem chtěla zorganizovat svatbu jen se svědky, ale nakonec k tomu nedošlo. Jde o to NEŘEŠIT CO VYŘEŠIT NELZE. I když to mrzí, tak je nutné se od těchto lidí ostřihnout, jet si po své lajně a hlavně od nich NIC NEČEKAT a pak možná i překvapí ;). Mamka bohužel neprojevila zájem o přípravy ani nebyla nijak akční v samotný den svatby - prostě to byla paní do počtu... Je to smutný, ale když nic nečekáte, tak to Vás to pak ani nemůže zklamat... Důležitý je, že jste spokojeni vy s partnerem!!! Věřte nebo - bude to nádherný den i bez podpory Vaší matky, hlavně od ní nic nečekejte a zbytečně se tak netrapte! ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Já se obávám, že jsem v ještě o něco horší situaci. Nevím, jak to moje mamka dělá, ale dokáže zároveň do všeho mluvit a zároveň dávat najevo okázalý nezájem. Opravdu se pohybuje v těchto dvou extrémech, přičemž cokoli, co řeknu nebo neřeknu, udělám nebo neudělám a zařídím nebo nezařídím, je všechno špatně. Je mi z toho až do breku. Loni měl svatbu můj bratr a nežila ničím jiným, bylo úplně vidět, jak se vznáší blahem a je pyšná. Pak jsem jednou (někdy v srpnu) pronesla jen malou nevinnou poznámku ohledně nějaké blbosti, že já to na své svatbě udělám jinak, než to měl bratr. Okamžitě se spustil křížový výslech, kdy se tedy budu vdávat a jak si to představuju. A já jsem na vše (tehdy ještě ochotně) odpovídala, přičemž ale všechno, co jsem řekla, bylo samozřejmě špatně. Došlo to div ne tak daleko, že se rok předem, aniž bych vůbec byla požádána o ruku, velmi důrazně řešilo, jestli smím mít na šatech dva kamínky napravo a tři nalevo, nebo to musí být obráceně. Samozřejmě přeháním, ale kdybych chtěla červenou svatbu, byla by jediná správná barva modrá, a kdyby modrou, bylo by mi promlouváno do duše, ať si to ještě rozmyslím a vyberu si zelenou. Všechny moje představy byly okamžitě smeteny ze stolu stylem, že to jsem se snad zbláznila a jsem úplně blbá, protože takhle to být nemůže. Nicméně to ještě nebylo to nejhorší. Pak jsem se dozvěděla, že to, že se budu letos v létě vdávat, už ví celé město - ovšem s jednou malinkou, nbpodstatnou výjimkou mého přítele, který mě dosud nepožádal o ruku. Když jsem se na to snažila upozornit, bylo mi řečeno, že jsem ženská, tak si snad chlapa dokážu omotat okolo prstu (?!) a ať to koukám zařídit. Pak mi v lednu několikrát volala plačící babička, jak jsem strašně sobecká, že jsem jí ještě neřekla termín svatby, a že musím okamžitě začít zařizovat, protože už je nejvyšší čas. Já blbec jsem se ještě snažila vyhovět a napadlo mě, že jediné, co můžu udělat opravdu sama, je výběr svatebních šatů. Ovšem už jsem se předem klepala, že ať si vyberu, jaké si vyberu, matce se zase nebudou líbit a budu pak do nekonečna poslouchat, jak jsou strašné a vůbec mi nesluší. Proto jsem si dovolila matku poprosit, jestli by nechtěla být zkoušení přítomna. Dala sice důrazně najevo, jak ji to obtěžuje, ale přišla. Pak jsem asi dvě hodiny poslouhala kázání, že snad nemám rozum vybírat si šaty takhle brzo, a co si vůbec myslîm, že na mě nemá čas a ať ji s tím neotravuju. Vyvrcholilo to 'promluvou do duše,' ať si rozmyslím, jestli je můj přítel vůbec ten pravý... A obrácením celého mého bytu vzhůru nohama, protože kytku přece nemůžu mít na téhle poličce, ale musí být na tamté, vypadá to u mě jako u bezdomovce a ona se za mě strašně stydí:-(.
Odpovědět
Profilova fotka
mám podobný problém..ale ze strany otce..moje mamka sdílí celou tu radost s námi..navíc se jí teď narodila první vnučka (miminko od bratra), tak je celá taková šťastná...že se nám daří a máme se dobře..ale co se týče táty, tak toho zajímá akorát, jestli mu někdo nepíše do diskusí na netu, jestli prase je už dost nažrané (bude zabíjačka), jestli pes dostal a tak..prostě jediný dotaz, jak jdou organizace, nic...ach jo...
Odpovědět
Profilova fotka
@ninive211 a tvůj chlap se tě nezastane nebo co??? ty jo...mě vytáčí můj vlastní táta doma..bych ho kopla do prdele kolikrát...
Odpovědět
@maseizi jo to je taky extrém. Vidím, že se taky nenudíš. Doufám, že si svatbu uděláte podle svého a hlavně nenechte si ji zkazit. Já taky čekám, jaké bude na svatbě Faux pas. Ale partner ani já to nedovolíme. Bude se muset chovat slušně. @mysicka_lb drž se. Já mám štěstí, že mamču mám suprovou, ale tchýně no comment. Prakticky to co tobě dělá mamka, tyhle pohnutky má moje tchýně. Ale jasně jsem jí dala najevo, že je to naše svatba a my si ji uděláme podle sebe a co kolik nás bude stát je pouze naše věc a ať se do toho přestane plést. Víš jak, vůbec se nezeptala jestli chceme s něčím pomoct nebo ani se nezeptala jak pokračujeme a jen chtěla komandovat. Teď mám od ní klid. Ale přítel tam jde ve čtvrtek od DR. na návštěvu, tak jsem zvědavá s čím příjde. Hlavní je, že stojí za mnou. :-) Vím jak mi vadí tohle a je pro mě nepředstavitelné, že tohle dělá vlastní rodič. Držím palce, ať ti vše dobře dopadne a nenech si svatbu ničím zkazit. Je to jedinečný okamžik v životě, na který máš vzpomínat s radostí. :-)
Odpovědět
naše rodiče i prarodiče reagujou stejně...žádné nadšení, nic, prej jestli musíme (jakože jestli jsem těhotná)....hlavně ať neděláme žádnou hostinu, vezmem se na úřadě a že jsem se prej zbláznila půjčit si šaty za 5tis atd... prej že to všichni pochopí, že je to drahý... přitom od nich nic nechceme ale svatbu chceme - 40lidí, zámek, raut :). Je mi z toho akorát smutno, radost se mnou sdílí jen kamarádi
Odpovědět
@mysicka_lb Vím že je to těžké, ale normálně bych mámu odřízla a uvedla jí do patřičných mezí, vysvětlila jí důrazně, že si do toho nenechám mluvit. Moje mamka je taky svéráz, ale už ví, že si nenechám do ničeho mluvit a udělám si to po svém, jak se to líbí mě :-)
Odpovědět
no tak jsem ráda, že jsem narazila na toto fórum... mám to stejný.. nezájem, nezeptají se ani zda s něčím nechceme pomoci. všechno je problém. jediné co si mátinka rozhodla zařídit jsou výslužky (které jsem nechtěla a nechci) a už jsme se kvůli tomu x krát pohádali.. protože mi tam furt chce dávat něco co nechci...
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, moc vám držím palce, abyste to překously! S dovolením se vetřu do vaší diskuze, ikdyž nemám tak docela stejný problém jako vy. U nás to bylo spíš při oznamování zásnub. Od té doby, co jsem otěhotněla (dceři teď budou tři roky) do nás pořád hustili, abychom se vzali. Když pochopili, že před porodem to nebude, hustili to do nás prakticky hned po jejím narození. A to obě strany... No a když jsme se tedy rozhoupali (léto 2012) a přítel mě požádal o ruku, reakce jeho mámy byla: "No já myslela, že jste se už někde vzali jen ve 4. Mně by to ani nevadilo...". Když šel žádat mojí mámu o mou ruku, ani nenačala víno, který jí přinesl, žádná gratulace nebo tak. Prostě nezájem. Bohužel jeho rodina má takový řeči (asi myšlené jako vtip, nevím) pořád, třeba jeho sestra reagovala, jestli to vůbec máme zapotřebí dělat takovou šaškárnu když už přece máme dítě... No ale naštěstí aspoň moje máti už se trochu zajímá a přislíbila dort a byla se mnou zkoušet šaty a zase mi dopřála trochu zdravého nas*ání z její přítomnosti :-)
Odpovědět
holky, moje máma mi při každé příležitosti vmete do tváře, proč si ho teda vlastně chci vzít? A to stačí jen se zmínit, že vás partner ten den něčím nadzvedl a to jsou takové drobné věci jako všude... ale ptá se a pak mi řekne a vážně si ho chceš vzít?
Odpovědět
Profilova fotka
@lusia85 Já to mám stejně jako ty. Vždy když doma začnu cokoliv o svatbě zase rozebírat osočí se na mě, že zase melu o svatbě, že ji to zhnusím tu svatbu atd. Místo aby byla ráda, že máme se synem někoho jako je přítel. Mrzí mě to, tak jako tebe. Místo toho aby sis o tom popovídala s mámou, tak vše řešíš sama... Mě mamka řekla, ža na svatbu ani nemusí jít... Obrečela jsem to...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jak vidím, nejsem v tom sama..nevím jestli mně to má těšit a nebo ne, přijde mi to spíš strašně smutné. My jsme spolu s přítelem 5 let, z toho 3 roky máme svoji firmu, minulý rok jsme koupili dům a teď bychom se chtěli vzít. Myslím že se to u nás i dalo očekávat. Moje mamka byla vždycky pro přítele oblíbená a měl jí moc rád. Poslední dobou je nějaká divná a vůbec ji nerozumím. Snažila se mně za každou cenu třeba přesvědčit že mně povede k oltáři ona, což jsem nikdy nechtěla, připadá mi to takové divné, chci vedle sebe chlapa. Taky mám ten stejný problém s tím, že mi u všeho říká, že je to moc drahé a nebo úplně zbytečné...nevím co si o tom myslet. nemůžu jí nic ukázat, přitom jsem byla celý život zvyklá že jsme byli jako nejlepší kamarádky a říkali jsme si všechno. Pořád do všeho mluví ale nepomůže s ničím. Pořád mně přesvědčuje abych měla svatební šaty které se mi nelíbí a v kterých jsem nešťastná, které mi vybrala ona. Mimochodem svatbu si do poslední koruny platíme sami. Můj přítel mi vybral jiné a to spustilo lavinu...jsou tomu 2 dny co mi dokonce zavolala celá rozčílená a řekla mi, že na svatbu nepůjde apod. Nadávala na přítele, že je to hajzl apod., dokonce že až budeme mít dítě,nechce o tom vědět...dost silná slova, které mně úplně dostaly. Nezmohla jsem se na nic. Pak jsem se rozbrečela a s migrenou šla spát. Nerozumím z toho co se stalo vůbec ničemu. Každopádně se nad tím musím povznést a brát to jak to je. Je to náš den o kterém jsem snila od malička. Chci na svatbě vnímat jen mého muže. Otázka je kdo bude potrestaný víc, jestli já nebo se potrestá ona sama. Možná si ještě uvědomí, že to přehnala. Je smutné, že se takhle rodiče chovají...myslela jsem že na první místě je pro ně vždy štěstí svých dětí
Odpovědět
Profilova fotka
@dsimca Tak tohle chování tvé mamky je fakt divné, opravdu nevíš o nějakém důvodu, co by tu změnu mohlo způsobit? Mě třeba mamka taky řekla, že na svatbu nepůjde, ale z toho důvodu, že nám na svatbu nemají z čeho přispět, mají málo peněz, protože teď opravují dům, ale my jsme ty peníze ani po nikom nechtěli, od začátku jsme oběma stranám rodičům jasně řekli, že pokud nám peníze chtějí dát, tak můžou, ale že po nich žádné vyloženě nechceme, rozhodli jsme se že se chceme vzít a peníze na to máme, sice se to tak dřív asi dělalo, že svatbu platili rodiče, ale já si to nějak nedokážu představit, že bych si usmyslela svatbu a jen přišla za rodičema a oznámila jim to a "teď se starejte a všechno mi zaplaťte" - to jsme všechno mamce vysvětlovali, ale ona pořád jen opakuje, že se před náma bude cítit trapně a že tam radši nepůjde :/
Odpovědět
Profilova fotka
@brumlinkaa Kvůli peněz to není. Já od nikoho žadné dary nečekám. Navíc jsem jí nabídla práci a nemá o ni zájem. Nevím co jí probíhá v hlavě, nedá se to s ní vyřešit, vytahuje na nás několik měsíců staré věci. Spíš si myslím,že se jedná o nějaký její vnitřní problém. Moc se jí nedaří s přítelem, asi to má svůj vliv. Nebo je v přechodu a nebo nějaká mateřská žárlivost, fakt nevím.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?