Nepozvat dlouholetou kamarádku

Ahoj, ráda bych se Vás zeptala na Váš názor. Mám jednu kamarádku už od základky a prošly jsme si pubertou. Když se asi před sedmi lety měla vdávat, chtěla mě za družičku, ale ze svatby nakonec sešlo. Teď se vdávám já a s dotyčnou jsme se už asi rok neviděly a už se tolik nestýkáme. Protože se podle mě teď chová celkem nerozumně a má problémy se svou malou dcerou, nechci ji pozvat. Mám dělat mrtvého brouka, nebo jí to na rovinu říct? Už mi psala, jak to, že se to dozvěděla od někoho jiného, že se vdávám...
Odpovědět
@pap13 Za prvé se zamýšlím, co je to za kamarádství, když se kamarádka raději distancuje, než aby řekla pravdu, nebo zkrátka nějakým způsobem stála při té druhé v dobrém i ve zlém, pomohla jí- třeba se s ní i pohádala a vynadala jí za její chování, za cenu toho, že si to pak ta druhá po vychladnutí emocí uvědomí a něco změní a zlepší:) Za druhé bych nedělala mrtvého brouka, byla bych fér a řekla bych jí to na rovinu...buď jak buď se asi urazí, takhle aspoň bude vědět na čem je..a třeba ji to i přivede trošku k rozumu..Pokud ne, tebe to mrzet nemusí, zachovala ses správně, byla jsi fér a upřímná.
Odpovědět
Tak to asi musíš vědět ty, jestli jí tam chceš mít, nebo ne... to, že má problémy s dcerou není asi důvod jí na svatbu nepozvat - naopak by třeba trošku vypnula a zrelaxovala :-). Já bych jí asi pozvala, za svědka jí nechceš, za družičku taky ne, tak o nic nejde :-). Chápu, také jsem měla podobné dilema - s kamarádkou jsme si společne prošly prvními vtahy v pubertě a plynule přešly k těm dospělým vztahům a starostem. Jí jsem byla za svědka na svatbě a hodně jsem přemýšlela, jestli jí to neoplatit, ale vidíme se tak jednou za půl roku a už to není to, co to bývalo...takže jsem zvolila někoho jiného. Ale na svatbě jí moc chci. A pokud kamarádku pozvat nechceš, tak bych možná dělala toho mrtvého brouka, protože to, že tě někdo vyloženě nechce pozvat na svatbu a ještě ti to jde do očí říct, by mohlo dost bolet :-(. Je to sice divné, ale nevím co je divnější - jestli někomu narovnu říct, zvlášť, když to je kamarádka, že jí na svatbě nechceš, nebo to, že se neřekne nic... :-(. Nešlo by to třeba náhodou diplomaticky uhrát na málo místa a takové ty řeči okolo?
Odpovědět
@pap13 Hlavně si myslím, že to už není kamarádka. Prostě se vaše cesty rozdělily a už si nejste blízké. Nicméně v tom případě asi budeš muset ustát, že se třeba urazí, naštve nebo to nepochopí. Neřešila jsem podobnou situaci, protože jsem od začátku všem říkala, že budu mít malou svatbu, kamarádky jsem tam měla jen dvě, opravdu ty nejbližší. Být tebou, asi jí dám nějak nenápadně najevo, že nebude zvaná, otázka ale je, jak vaše přátelství vnímá ona. Pozvi ji třeba na rozlučku.
Odpovědět
Profilova fotka
Mela jsme tay dlouhletou kamaradkuze střední ale protože jsme se tak 4 roky zpět prestali vidat a ani me to dlouho nenapadlo ji pozvat, chtela jsemtam lidi ze současnosti. Kazdopadne zpetne me to trochu mrzi. Takze za me bych ji pokud neresite každé místečko, pozvala.
Odpovědět
Pozvi ji na obřad, na hostinu zvu jen lidi, se kterýma se pravidelně vídám.
Odpovědět
Ahoj, v tomhle ti bohužel rozumím, protože jsem měla podobnou zkušenost. Byly jsme dlouholeté kamarádky, ale postupně to začalo skomírat a během příprav na naši svatbu to pak celé šlo do kopru. Měla jsem to podobně - nijak jsme se nehádaly, ale už jsem ji najednou na svatbě nechtěla. Měla jsem pocit, že mi to nepřeje a nechtěla jsem mít na svatbu někoho, kdo to s námi nemyslí dobře. Vyřešila jsem to tak, že jsme se sešly a prostě jsem jí tak nějak diplomaticky řekla, že možná bude lepší, když nepřijede. Jí to bylo líto, ale souhlasila. Není to nic jednoduchého, ale dělat mrtvého brouka mi nepřijde fér.
Odpovědět
Myslím, že není nic na tom jí říct, že se vdáváš, ale že jsi třeba neměla v úmyslu jí zvát, když se nevídáte. Mrtvého brouka bych nedělala, není to fér jednání ani vůči člověku, se kterým už se nestýkáš :-)
Odpovědět
Podle toho, co píšeš, to asi moc dobrá kamarádka není.. Být Tebou, asi bych ji pozvala oznámení, aby o svatbě věděla a mohla přijít na obřad..
Odpovědět
Ja se k většině nepridam. Pokud už v podstatě nejste v kontaktu, nepovažuji to, ze ji nepozves, za mrtvého brouka, ale normální věc. Každý má přece v životě lidi, s kterými se přestane stýkat. Nemyslím, ze by bylo nutné ze slušnosti se těmto lidem proaktivne ozvat, říci jim, ze se budu vdavat a zároveň jim sdělit, ze je nezvu na svatbu a proc. Pokud by se takovi lide ozvali, ze se o svatbe dozvěděli, a ptali se, proč nejsou zvani, pak bych to řekla pravdivě (neutocne). Nicméně mi přijde komická uz jen ta představa, jak mi volá nebo píše někdo, koho jsem očividně nepozvala, aby se me ptal proč . To bych asi byla v pokušení říct něco ve stylu "prostě proto". Ja osobně bych se nikdy neptala.
Odpovědět
@pap13 A povazujez ji jeste za kamaradku, nebo spise "byvalou kamaradku"? Kamaradce, kterou mam rada, ale ted me stve a nemely jsme se cas stykat, bych se ozvala a rekla ji to na rovinu. U byvale kamaradky, kterou uz nemusim, nestykame se, jak pise @zorro4, bych to neresila a za nic divneho to nepovazovala.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Obnovuju diskuzi :) Potrebuju si asi hlavne postezovat. Mam kamaradku, zname se od detstvi, prozily jsme spolu mnohe. Nicmene jeji prvni reakce na moji svatbu byla "a neni to brzo?" (Bude nam 25 a jsme spolu 6 let, neni to brzo). Na zkouseni satu si cas neudelala. Vidame se akorat kdyz se nahodou potkame, a to bydlime ve stejnem meste. Proste to kamaradstvi uz vysumelo. Navic meho pritele nikdy moc nemusela a ja toho jejiho ani neznam (ac jsou spolu uz nejmin rok, jednou jsem ho videla, ale nebyla jsem predstavena). Jsem si temer jista, ze tento par na nasi malickou rodinnou svatbu nepatri, ale nevim jestli teda hrat mrtveho brouka nebo se k tomu postavit celem. Ona samozrejme pocita s tim ze bude zvana. :/
Odpovědět
Já mám kámošku od školky, prošly jsme si opravdu vším a pořád spolu. No a posralo se to tím, že ona se vyhrabala z fetů, já jí pomáhala řešit dluhy a používala můj účet. A prostě se stalo to, že mi řekla, že jsem jí OKRADLA o 300 Kč. Tím to vše skončilo, od tý doby z mé strany konečná. Jsem ochotná jí zavolat, pobavit se o tom, jak se má. Ale vidět jí opravdu nepotřebuju. Ona se sice omluviila, že měla špatné období, ale já na označení zloděj prostě nemůžu zapomenout, to už bylo moc. O svatbě ví, vždycky bych jí hrozně chtěla za svědka. Ale po tomhle extempore prostě ne. Nebude zvaná, pošlu jí oznámení až po svatbě.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mareritt no tak ja momentalne resim neco podobneho. Sme tri nej kamosky.Anicka ze stredni skoly a Evula ze zakladky a este cele detstvi suseda. Vzdycky sme se snazili najit cas a setkat se vsecky tri. Uz i kdyz sem se prestehovala na Moravu tak sem si nasla cas zajet za nima na slovensko.I na whatsapp sme meli skupinu spolecnu. Kdyz si EVa kupila auto tak sem ju zvala k nam na Moravu, Anicka uz u nas byla par krat. Ale ona furt nema cas atd atd. Tak sem ji na to odpovedela, ze kdyz umru snad si cas najde. Pak nekdy koncem rijna opustila skupinu na whatsapp a prestala komunikovat, ale enom se mnu. Nejsu si vedoma niceho krome toho, ze kdyz umru snad si cas najde, ze bych neco vykomunikovala spatneho. Sak Anicka taky cetla vsecko ve skupine a pomimo sem s nu netelefonovala. A vcil nastava otazka, pozvat ju na svadbu? Anicku pozyvam jak na obrad tak na hostinu. Ja su z toho pekne zmatena. Par krat sem se snazila zacat komunikovat ale jeji odpovede byly kratke az jednoslovne. Z jeji strany zadna snaha. Anicka to taky nechape kdyz sa ji ptala co sa deje rekla, ze to nebude resit. Kdyz sa do leta neozve (svatbu mame v zari) su rozhodnuta ju nepozvat. Ale vseci zas rikaju, ze ju pozvat mam a esi dojde alebo ne je jeji vec.
Odpovědět
Profilova fotka
@martinasimvan a jak velkou mate svatbu?
Odpovědět
@mareritt takova kamaradka je k nicemu, nezvala bych ji, chova se hrozne..
Odpovědět
Profilova fotka
@mareritt na obrad budem mit kolem 60 a vecer este +20. No ale nechapu to. Nejspis sa ji na rovinu optam co je preletelo hlavou kdyz zmenila chovani a co teda mini jak to bude dal. A dle toho se zaridim. Byt tebou udelam to same a hotovo. Ale jak ctu tak taky si k tobe cestu nejak nehleda. A presne jak pises, na svatbe chcu mit lidi, ktere mam rada a su mi blizki. A teda nedovedu si predstavit, ze by sme skoro rok nekomunikovali a ona by na svatbe byla..co by sme si rekli jako? byla by to enom pretvarka z jeji strany?
Odpovědět
Ahoj holky, řeším podobnou situaci :-| Mám dvě kolegyně z práce, s kterými jsem se dost bavila. Na podzim jsme se sešly mimo práci a oboum jsem naznačila, že bych je na svatbě chtěla. Avšak od té doby se se mnou ta jedna přestala téměř bavit, děláme na směny a ani v práci jsme se teď nevídaly... S tou druhou si normálně píšeme, zajdeme občas na kávu, ale tahle je stále se svým přítelem, kterého tedy úplně nesnáším :-| , a nejsem jediná! Holky od nás z práce o něm říkají hromadu ošklivých věcí, a s některými tedy musím souhlasit... No a teď nevím, zda-li i tuto kolegyni, která na mě nemá věčně čas, přičemž mám čas se stýkat s jinýma lidma z práce, mám na svatbu zvát ;-( , zvlášť když mi její přítel opravdu vadí.
Odpovědět
Profilova fotka
@karianda těžko soudit...většina lidí ti asi napíše, ať pozveš toho, s kým se bavíš teď, což je logické, a já osobně se podle toho řídím taky. Na druhou stranu asi tak před třemi lety se vdávala moje kamarádka z dětství, se kterou ale naše vztahy později velmi opadly (vídaly jsme se asi tak jednou, dvakrát za rok) a před svatbou jsme se dokonce rok (možná i o něco víc) neviděly. Na svatbu mě pozvala, což mi mimochodem udělalo vážně radost, potkala jsem se tam s druhou mojí dlouholetou kamárádkou, se kterou jsme se neviděly snad pět let a bylo to uplně super. Strašně jsme si to užily a začaly jsme se všechny tři zase pravidelně vídat... A co se týče toho druhého problému...pokud máš tu kolegyni ráda, tak ti nezbývá než respektovat její volbu partnera, můžeš jí maximálně říct svůj názor, pokud ji zajímá, ale tím to asi končí. A pokud ji ráda nemáš, tak tam asi není už vůbec co řešit
Odpovědět
@veruko24 Máš pravdu..., na svatbu mi půjdou takto dvě kamarádky, s kterými se sice nevídám moc často, ale je mezi námi určité ,,pouto”, tudíž je chci u svého velkého dne :-) Volbu partnera této kolegyně z práce respektuji, avšak jsem stále citově zainteresovaná ženská :-D , tkz když se na to kouknu se všech možných stran, tak je mi i vlastně trochu jedno jestli tam ta kolegyně vůbec bude nebo ne..., a to je asi špatně :-| Už jen když se kouknu na svůj příspěvěk a mluvím o ní jako o kolegyni :-| Tak teď nvm, jak jí to povědět :-S Oficiálně jsem jí na svatbu nepozvala, jen jsem na podzim naznačila, že by mohla jít...
Odpovědět
Profilova fotka
@karianda tak pokud jsi ji oficialne nepozvala, tak nemusis rikat nic. Otazka je, jestli se vubec bavite a jestli s tou svatbou pocita...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Profilova fotka
Tak ja jsem to teda nezvladla osobne, ale te kamaradce jsem napsala zpravu v tom smyslu, ze svatbu jsme se rozhodli udelat v rodinnem kruhu a vsechny kamarady zveme na svicu, a ze budu rada kdyz za nami prijedou zapatrit. Odpovedela mi, ze nevi jestli jim to vyjde casove, a mame si to uzit se svedky...
Odpovědět
Profilova fotka
Řeknu vám vám pohlded ze strany "nepozvané" kamarádky. Měla jsem kamarádku z vysoké školy, byly jsme si dost blízké. A jak jsem se vdávala pozvala jsem jí na svatbu i narozlučku. Jak se zasnoubila byla jsem první komu to volala. No a pak jako když utne, přestala komunikovat. nechala jsem to být, protože měla určitě spoustu starosti se svoji svatbou, tak jsem nechtěla otravovat a vtěřit. Dala jsem i nějaké své věci ze svatby se slovy, kdyby cokoliv potřebovala, tak ať se ozve, že ji ráda pomůžu. Dopadlo to tak, že mě nepozvala, což bych i chápala, když má někdo omezený rozpočet apod Ale co mě nejvíc mrzelo bylo, že mi neposlala ani pitomé oznámení. Chtěla jsem ji aspoň vidět ve svatebním a pogratulovat jí ke svatbě. Vlastně kdyby nebylo facebooku, tak ani nevím, že se vdala, což mi bylo velmi líto. I když jsme se poslední asi půl rok neviděly, tak pořád jsem nějak doufala. U nás totiž bývá zvykem, když jdeš někomu na svatbu, tak to bereme tak, že ho taky pozvu na svatbu a když ho nemůžu oslat (viz výše), tak se aspoň omluvi.... takže tak můj pohled nepozvané kamarádky. Jsem si potřebovala vypovídat :-)
Odpovědět
Mám pár kamarádek, se kterými se teď už tolik nevídámé, občas si napíšeme. Všem jsem poslala oznámení, pár se jich přišlo podívat na obřad, z čehož jsem měla velkou radost. Nikdo si nebral nijak osobně, že na hostinu zván není, nebo se to ke mě aspoň nedostalo. Proste přišly pogratulovat. U pár kamarádek jsem taky nebyla zvaná na hostinu a přišla jsem prostě jen na kukandu na obřad. Oznámení bych ji určitě poslala, vždyť jste byly kamarádky tolik let,alespoň za ten kus papíru určitě stojí!
Odpovědět
Holky, já jsem se řídila tím, nedělat nic na sílu. Nezvala jsem holky, kterým jsem na svatbě byla jen proto, že je to slušnost. Zvala jsem vyloženě nejbližší rodinu a jednu kamarádku. Ale holkám jsem dala oznámení a řekla, že to máme jen s rodinou. Neomlouvala jsem se, jen jsem to oznámila a hotovo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?