Nechci ze svatby party pro sto lidí...

Ahoj holky, zajímalo by mě, jak jste řešily, nebo řešíte neshodu s partnerem na počtu hostů na svatbu. Má velké množství kamarádů, kteří se vzájemně zvou na svatby, ovšem tím stylem "přijďte na obřad a pak až večer". Už kvůli tomu se dost hádáme, protože já o tom dřív vůbec neslyšela, u nich je to naopak běžné a mně je nepříjemné na takové svatby chodit. Zvlášť když některé vůbec neznám. Samozřejmě pro ně to není problém takhle zvát hosty, peníze, co si dávají na svatbu jako dar, ty náklady na raut bohatě vyrovnají. Jenže pro svatba v takovém stylu nepřichází v úvahu...dá se to samozřejmě vyřešit tím, že se udělá rovnou raut, ale nejde ani tak o peníze, jako že tam bude strašně moc lidí. Když jsem navrhla svatbu jen se svědky (obě rodiny by s tím souhlasily), tak to se mu vůbec nelíbilo, svatba jen s rodinou se mu také nelíbí, protože chce oslavit svatbu i se svými kamarády. Kdybych měla pozvat ještě já na svatbu všechny, se kterými se takhle kamarádím plus partnery, tak tam máme 200 lidí. Radši bych si to užila s menším počtem lidí, než dělat nejakou obrovskou párty, nemám to ráda, je mi nepříjemné moc lidí na jednom místě. Už jsem ustoupila ohledně příjmení, nechce se mi všechno podřizovat přání manžela, abych já z toho nic neměla, ale asi to dopadne tak, že se nakonec vůbec nevezmeme :-)
Odpovědět
přítelovi známí takhle měli svatbu jen v kruhu rodinné a asi dva týdny na to udělali velkou zahradní párty pro kamarády (nic slavnostního, jen grilovačka), kde promítali fotky ze svatby. Tak by se vlk nažral a koza zůstala celá...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
to je těžký... taky se mi nahromadila spousta lidí, které téměř neznám + jejich naprosto neznámé polovičky a stále navrhuje další a další lidi (např. v sobotu jsme byli na svatbě jeho spolužákovi z VŠ - a byli tam všichni, které ten kamarád pozval a drahý ne, měl tendenci to "napravit"). Na začátku jsme řekli max 100 lidí (hrozný číslo) a každý půlku, takže si musí těch 50 vč. rodiny uvážit a víc má zákaz :-)
Odpovědět
@izzybickerstaff To mi taky přijde jako rozumné řešení :-) Jenže přece všichni na svatbu zvali, tak přece my nemůžeme být výjimka :-/ @zuzekk Taky dobrý :-D Máš štěstí, že aspoň poslechne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@katzchen Muzete byt vyjimka proc ne. To,ze to delaj ostatni neznamena,ze musite taky. Co svatba neco mezi? Ne jenom se svedky a ne 200 lidi. Pozvat nejblizsi rodinu a par nejblizsich pratel a je to :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pro kamarády může přeci přítel uspořádat rozlučku se svobodou dle svého gusta a svatební den může být už jen váš ;-) Svatba není pitka, je to oslava lásky dvou lidí...
Odpovědět
Profilova fotka
My kdybychom meli oba pozvat vsechny kamarády dostanem se taky na hroznou cifru...a navic by se to zvrhlo v nejakou bitku (fandíme kazdy jinymu fotbalovemu klubu kteri se vzajemne fakt nemusí).....takze jen rodina a par nejbližších pratel: vcetne nas plus minus 40 coz mi prijde akorat :)
Odpovědět
My to máme asi přesně, jak by sis přála ty. I s dcerkou 14 lidí. Původně měli být jen svědci a rodiče, jenže přítelův svědek je jeho ženatý nejlepší kamarád, takže zveme i jeho ženu, moje svědkyně je zase moje nej kamarádka (singl), počítáme i fotografa, protože to je jeho bývalý kolega z práce a z rodin jsme pozvali z mé strany jen tetu a strejdu, co jsou mi nejbližší a se kterými mám stále krásný vztah. Z jeho strany jen strýce (vdovec), protože bydlí tady u nás ve vesnici o 2 ulice dál. A tím to končí. Bude jen obřad, svatební oběd s dortem a dost, žádný další raut nechceme. Naštěstí jsme se na tom shodli oba :-)
Odpovědět
My jsme se s pritelem nastesti ohledne svatby ve vsem shodli a zatim shodujeme.Chceme jen mensi svatbu,shodli jsme se i na tom,ze nebudeme zvat teticky,strejdy,babicky,dedy atd...Z rodinnych prislusniku mame pouze rodice a sourozence.Zbytek tvori nasi spolecni pratele,pratele pritelovi a my pratele.Neresime,ze pritelovych kamaradu tam bude vic,pritel mi rekl,ze si klidne jeste nekoho chci pozvat,ale ja sama nechci.Pred 13ti lety jsem se odstehovala za pritelem,pratele ktery jsem mela mi zustali,spise si piseme vzkazy,emaily a temer se nevidame a tak nemam potrebuje je i zvat na svatbu.Cim min lidi tam bude,tim jen lip :) Vychazi to na 40lidi,z toho 9 deti.A treba se nekdo ani nezucastni :D
Odpovědět
@lucineni Přesně tak bych si to představovala :-) I jak říká @mischalinka, není to žádná pitka, ale oslava vstupu do manželství, tak jsem odmítla i nějaké pečení prasete a narážení beček piva.
Odpovědět
@mimi1004 To je hezký, prostě oslava v restauraci bez nějakého dalšího obrovského rautu...Svědky bych také určitě pozvala i s partnery :-) @certik13 Mně taky úplne stačí sourozenci, rodiče a babi s dědou teda určitě jo, ale z mé strany už je to 13 lidí a to naštěstí má partnerku jen jeden z bratrů :-D Kdybych měla zvát tety a strýce a bratrance a sestřenices dětma a partnerama, tak to stoupne o 30 lidí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@katzchen na začátku to znělo zcela rozumně, i jemu, víc lidí že snad ani neznáme, natož abychom se s nimi kamarádili tak, abychom je zvali na svatbu....a ejhle! :-D (velkou motivací jsou pro mého skrblíka také finance, takže když mu připomenu že "hele dalších 2x600,-" - ustupuje :-D )
Odpovědět
My měli 10 lidí, z každé strany 5 a bylo to moooc pěkné, takové komorní, rodinné, emotivní a naše. Všichni jsme na obřadu plakali..i fotografka byla dojatá...takže to opravdu není o velkém počtu = pořádná svatba. Je fakt, že někteří členové širší rodiny to asi dlouho nerozdýchají, ale rozumní lidé to přeci pochopí, ne? Já si neumím představit, že je tam třeba 50 lidí, je to pak neosobní, rozkouskované a stejně se všichni ani nemůžou poznat.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?