Ne tak dobří kamarádi...

Zdravím všechny vespolek! Potřebuji Váš upřímný názor. Plánujeme svatbu na podzim a jelikož mám jen otce a dvě opravdové kamarádky, moc hostů z mé strany tam nebude. Můj přítel a snoubenec má ale rodinu velkou a také spoustu kamarádů. S jeho rodinou vycházím v pohodě, ale jeho kamarádi mne rádi nemají. Na svatby zvou jen jeho, beze mne. On se za mne nepostaví a jde tam vždy beze mne. Trochu mne to mrzí, co trochu. Hodně mic mne to mrzí. Já na jejich svatbu nesmím a oni na naši půjdou. Příteli jsem to řekla. Řešili jsme to 2x a vždy to končilo hádkou a už o tom nechce ani slyšet. Tvrdí, že nemůže za to, že jsem takovej asociál a nemám moc přátel. Nevím, jak mu to vysvětlit, že mne to urazilo, když jsme zasnoubeni a oni mne nepozvali. Je to dost ponižující. Nemám moc přátel, protože když jsem byla malá, moje matka onemocněla a stal se z ní invalida. Mám to prostě vytrpět a jenom si jich na naší (tedy i mé) svatbě nevšímat? Díky za odpovědi ☺😳 Tatanc
Odpovědět
1
2
Takže tak nějak nechápu, že partner chodí na svatby svých známých bez Tebe. Mě osobně by se to hodně dotklo a po pravdě, můj partner by to nikdy nepřipustil. Ale budiž. Každopádně na vaší svatbě by měli být pozvaní lidé, na kterých se SPOLEČNĚ domluvíte a ne že Ty na své vlastní svatbě budeš trpět lidi, které nemusíš. Svatba je o vás dvou a ne o tom, jak jste kdo společenští nebo kolik máte přátel. (Čím víc, tím líp ... ??? haha). Nechci soudit, ale přítel moc nebere Tvůj názor. Takže co bude příště? Po porodu pasuje dítě na Armandentra II., nechá ho obřezat, ožení ho v jeho šesti letech s Pimpuldínou 498. ... atd. ??? Možná přeháním, ale něco mi ve vašem vztahu nehraje.
Odpovědět
@tamaraad Oni mi jeho kamarádi nevadí, ale je pravda, že se s nimi moc neznám.. Párkrát na oslavě narozenin, na večeři v hospodě.. Většinou se dohodneme, ale o jeho kamarádech nesmím mluvit křivě. Jsou to jeho moc dobří přátelé.
Odpovědět
Profilova fotka
plně souhlasím s @tamaraad ...já být v té samé situaci tak bych teda přítomnost lidí co nemám ráda a oni mě nevydržela a nešlo by to kort o mé svatbě! Buď na tobě přítelovi záleží a máte společnou svatbu a nebo si prosadí kamarády. Můj snoubenec je toho názoru, že by si mě klidně vzal někde na paloučku a jen se svědky- jelikož to je přeci jen o nás dvou a je to pro nás dva důležitý okamžik.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak na to pozor protoze to opravdu vypada tak, ze kamaradi jsou pro nej dulezitejsi nez ty. To mu nikdy nepripadalo divny jit na svatbu bez tebe a jeste kdyz jste zasnoubeni? Nevim ja bych si tohle nenechala...
Odpovědět
Profilova fotka
No vidis, kdyz jsou to jeho moc dobri pratele, tak je na svatbe chce. Ty mas dve kamosky a kdyby rekl, ze jedna z nich nesmi jit, protoze ho nepozvala na svou svatbu, co bys delala? Nepozvala ji? Prijde mi to teda dost blby, ze on te na jejich svatbu nevzal, ale to je spis na snoubence. At sve kamarady pozve, to ke svatbe patri mit je tam. A vubec bych neresila, zda ty mas 3 a on 50. O tom to prece neni. Navic pises, ze ti jeho kamaradi nevadi, tak co resis. Treba se naopak na svatbe vic poznate, lepe si sednete a situace se zmeni. Ale urcite bych mu nezakazovala zvat na svatbu dobre kamarady, to je skarede
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a super fotky!! Vypadate spolu skvele!
Odpovědět
Děkuju moc za odpovědi a pochvalu fotek. Já mu to samozřejmě nezakazuji, jen jsem mu řekla, že toto mne trápí a že se cítím poníženě. Taky ho to trápí. Je to dost blbá situace...
Odpovědět
Profilova fotka
Ja myslim, ze je nejdulezitejsi pohoda na svatbe. Pozvite si oba koho tam mit chcete a ono se to nejak podda. Hlavne se kvuli tomu nehadejte ;-) Drzim palce!
Odpovědět
souhlasím s @tamaraad .Podle mě ani tak nejde o svatbu,jestli na ní přítelovi kamarádi budou,ale o to ,jak se k Tomu staví Tvůj přítel.Přijde mi to,že jsou pro něj důležitější než ty. Ty.mu řekneš ,že tě jejich chování ponižuje a on na to reaguje,že jsi asociál.Na Tvém místě bych asi trvala na tom,že jeho kamarády chci víc poznat a zároveň že oni poznají víc mě ještě před svatbou.Možná mezi vámi došlo jen k nějakému nedorozumění nebo "komunikačnímu šumu :-) " .A když ty byses snažila k nim najít cestu a oni tě přesto ignorovali,tak pak bych se asi zamyslela jestli si vůbec chci vzít člověka,který se mě nezastane a není mi oporou a jeho kamarádi jsou u něho na prvním místě ,dokonce i na jeho vlastní svatbě :-D .
Odpovědět
Uprimne? Na svatby s pritelem chodime take zvlast, proste holt znami a kamaradi se tak rozhodli (at uz z financnich nebo jinych duvodu). Taky na nasi nezvem uplne vsechny v paru. Nevidim v tom problem a rozhodne to neni duvod citit se jakkoliv ponizene, proboha. Mela bys spis zapracovat na sobe a svem sebevedomi. Ty si na svatbu take zves ty, co mas rada a chces je tam mit, tak priteli nenakazuj, koho si smi nebo nesmi pozvat. Neni spatne mit jen 2 dobre kamaradky, stejne tak ale neni spatne mit tech dobrych kamaradu treba 12.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě úplně fascinuje, jak jsou tu někteří po přečtení jednoho příspěvku úplní psychologové a dokážou vydedukovat, jak máte s partnerem problém a narušený vztah. Každý má nějaké kamarády, který ten druhý třeba úplně neprožívá nebo oni neprožívají jeho. To, že někdo pozval na svatbu jen tvého přítele bych rozhodně nevyčítala tvýmu snoubenci, on za tím člověkem asi nepřišel a neříkal mu: "Hele, pozvi tam jen mě." Chápu, že tě to mrzí, ale povznes se nad to, řekni si, že seš lepší než ti, co tam zvou jen jeho a nekaž si tím svatbu. Raduj se z toho, že tam budeš s mužem, kterýho miluješ a svými nejbližšími a je jedno, jestli jich je 20 nebo 2. ;-)
Odpovědět
Problémem není, že snoubencovi přátelé zvou na svatbu jen jeho, ale to, že snoubenec tam jde, přestože to jeho partnerku to zraňuje. Stejně jako když se mu partnerka svěří se svými pocity, že ji trápí, že ji jeho přátelé neberou a on se za ni nepostaví, otočí to proti ní a nazve ji asociálem. K tomu nepotřebuje být člověk psycholog, aby viděl, že v tomhle vztahu něco nefunguje tak jak má. A mimochodem ne, opravdu není normální zvát na svatbu lidi bez partnera. Je to taková česká ušmudlanost. @tatanc Snoubenci řekni, že pokud mají být jeho přátelé na vaší svatbě, chceš je víc poznat. Ale vzhledem k tomu, že seš i hodně mladá, zkusila bych se svatbou počkat. Základem vztahu je vzájemný respekt a umění v klidu komunikovat i o nepříjemných tématech. Pokud partner "nechce ani slyšet" o něčem, co partnerku velmi trápí, je to podle mě velký problém.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Nenech se ušlapávat. Nemůžeš ty na jejich? Mají s tebu nějaký problém? Nepřejí vám to? Tak takové lidi tam přece mít nechceš a nepotřebuješ! Radši menší svatbu než tam mít lidi, kteří se na mě budou dívat s despektem. Tvůj muž by to měl pochopit a pokud ti jejich přítomnost na svatbě příjemná není, pak by tě neměl do ničeho nutit a přemlouvat, ty jsi jeho milovaná snoubenka, ne kdokoliv jiný. Nenech se! A hodně štěstí, já jsem v tomhle dost stejná, naštěstí i má žena je asociál, takže je to oboustranné. :D Ale chápu tě moc dobře. :(
Odpovědět
Co zkusit navrhnout příteli, že by jste společně s tvými kamarádkami a jejích partnery a jeho kamarády a jejich partnerkami někam vyrazili aby jste se víc poznali? Díky kámoškám se budeš cítit víc uvolněně a třeba zjistíš, že přítelovi kámoši jsou fajn když je víc poznáš :) Jinak souhlasím s tím, že když člověk zve kamaráda na svatbu, tak je vrchol buranství nepozvat i jeho partnerku. Takže tím bych se tu ani nechlubila.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana Problém je to, že jde její snoubenec na svatbu svého kamaráda sám a nezůstane raději doma? Ať se na mě nikdo nezlobí, ale nemyslím si, že ve chvíli, kdy si člověk najde partnera končí svoboda rozhodování a kontakt s přáteli. Pokud někomu něco vadí, mají si o tom ti dva normálně promluvit, ale přece to nemůže být tak, že řekneš, že ti něco vadí a ten druhý od té doby bude dělat všechno jen tak, jak chceš ty. Kdyby má blízká kamarádka měla svatbu a pozvala tam jen mě a partnera ne, taky bych tam šla. A myslím, že vy taky. Rozhodně se tu ale nezastávám jeho kamarádů, kteří pozvali jen jeho, to je prostě blbý no, ale to se nevyřeší tím, že jim to bude vracet. Z toho vznikají akorát problémy a hádky. Spíš bych se snažila zjistit, kde je problém v tom, že ji jeho kamarádi nemají rádi. Jestli je k tomu nějaký důvod nebo co k tomu vedlo.
Odpovědět
Profilova fotka
Třeba se na svatbě víc sblížíte :-) ;-) proč vás nemají rádi?proč váš snoubenec za vámi nestojí a chodí sám?to jsou otázky, který bych řešila já
Odpovědět
Nevím, proč partner jde na svatbu sám... neříkám na rozlučku se svobodou, tam je to pochopitelné, ale osobně by mě urazilo, kdyby jeho kamarádi pozvali jen jeho, ač by věděli, že má vážnou známost. Nejspíš bych za tím viděla to, co autorka - že mě příliš nemusí. A jestli by se chtěli sbližovat, měli příležitost už na jejich svatbě, kde mě mohli pozvat... A nazvat mě přítel asociálem, tak nevím...no. On je teď tak trochu v pasti - sám na svatbě přátel byl, tak teď "musí" vracet. Tak ať pozve pouze pánskou část a jejich protějšky, ať zůstanou doma, když to teda "neva" a ty jsi ta asociálka...
Odpovědět
@lucianka114 Pokud by mě kdokoliv pozval na svatbu a řekl mi, že mám přijít sama, nešla bych tam. Ne proto, že bych kvůli vztahu neměla svobodu rozhodování nebo ztratila kontakt s přáteli, ale proto, že si mě dotyčný hostitel neváží, nerespektuje mého partnera a nestojím mu za to, aby dodržel elementární základy etikety.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana To už je ale osobní rozhodnutí každého z nás. Respektuji, že bys to udělala podle svého, tak si myslím, že je zase slušnost respektovat, že někomu stojí za to tam jít.
Odpovědět
@lucianka114 Snoubenci zakladatelky stojí za to tam jít, přestože ona se tím cítí být ponížená, a odmítá o tom vůbec diskutovat. Osobní rozhodnutí jsou fajn, ale pokud mám s někým vážný vztah, samotné mi záleží na tom, aby má osobní rozhodnutí partnera nezraňovala. A když zjistím, že ano, tak hledám cestu, jak to vyřešit. Snoubenec zakladatelky mohl svým kamarádům například říct, že se jejich svatby chce zúčastnit, ale s partnerkou. Jenže on se prostě sebral a šel, bez ohledu na to, jak se jeho partnerka cítí. A v tom je právě ten problém.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana Nemohla bych více souhlasit.
Odpovědět
@lucianka114 souhlas. Z uvodniho prispevku na me necisi nic jineho nez sebelitost a ublizenost. Zajimalo by me, jak by holky radily, kdyby si chtel zenich pozvat jen dva kamarady a po neveste vyzadoval totez, i kdyz by ona mela blizkych kamaradek treba osm devet. To by tu byl v diskuzi za diktatora a manipulatora a byly by tu rady typu "je to Tvuj den, tak pozvi ty, co mas rada". @stastnevdana proc by podle Tebe s prichodem vazneho vztahu mela koncit - treba i letita - pratelstvi? Kdyz pritel na svatbu pratel ostentativne nepujde, protoze neni pozvana zakladatelka, dela ustupek jen on. Kdyz na svatbu nepozve sve kamarady, protoze zakladatelka je nema rada, ustupuje zas jen on. Kde je nejaka jeji snaha o vytvoreni si nejakeho vztahu k jeho pratelum? Nemusi jim sdelovat sva nejtajnejsi prani, staci si jen vytvorit slusny vztah. Chce aby spalil mosty, pretrhal vazby a co dal? Byl jen s ni? Neni to sobecke? Ona sama napsala "..a jenom si jich na nasi svatbe nevsimat". Takze ona nema absolutne zadny zajem ani kvuli priteli neco s tim delat, poznat je bliz, a rozhodla se je uz dopredu ignorovat. Promin, ale to je chovani maleho nevychovaneho fracka. Jo a mmch.jsou zeme, kde se dle svatebni etikety zvou v paru jen rodina a vyznamni hoste, nejde o zadnou ceskou usmudlanost.
Odpovědět
Myslím že každý má právo na svatbu pozvat lidi které má rád. Kdyby mi přítel řekl, že nemá rád tu a tu kamarádku a ať je nezvu, stála bych si za tím, že je tam chci. Podle mě by bylo lepší poznat ty kamarády trochu blíž, třeba zjistíš, že nejsou tak hrozný a oni na tebe taky změní názor. A to že zvou na svatbu jen přítele je věc druhá, to by se dalo také vyřešit tím, že se lépe poznáte. Zkus udělat první krok ty a pozvat je... jinak je to takovýto oplácení Tys nepozval mě, tak já tebe taky nepozvu... a to už k sobě cestu nikdy nenajdete.
Odpovědět
@lulu_84 Z úvodního příspěvku zakladatelky jsem pochopila, že ona měla snahu se s přáteli partnera blíže seznámit, například tak, že se se svým snoubencem zúčastní jejich svatby. Jenže narazila na jejich odmítání a nezájem. Ale samozřejmě do toho, jak to tam skutečně bylo, nikdo z nás nevidí. Podle mě tady nikdo po nikom nechce, aby ukončoval letitá přátelství. Otázkou ale je, co si kdo pod pojmem přátelství představuje. Pro mě je třeba nepředstavitelné, že bych na svou svatbu pozvala kamarádku a řekla jí, ať nechá snoubence doma. To bych se cítila blbě etiketa neetiketa, už kvůli tomu, že tím dávám najevo, že mi na ní nezáleží a že jejího partnera nerespektuju.
Odpovědět
Profilova fotka
Cituji @morrighan "Nenech se ušlapávat. Nemůžeš ty na jejich? Mají s tebu nějaký problém? Nepřejí vám to? Tak takové lidi tam přece mít nechceš a nepotřebuješ!" A ze je tam manzel chce a potrebuje? Jeho svatba to neni, generale?
Odpovědět
Ať si má na rozlučce koho chce, svatbu v nejužším kruhu a je klid.... my měli to samé a tohle vyřešilo hodně. Opravdoví kamarádi to pochopili, falešní odpadli a bylo to.
Odpovědět
No základem je umět se dohodnout na kompromisu ;) nemusí je tam zvát všechny, ale nějaký určitý počet těch nejlepších..jsou to pořád jeho kamarádi, přeci kvůli tomu, že ty se s nimi moc nemusíš a sama moc přátel nemáš, nebudete mít svatbu o pár lidech, když nejsou jiné překážky - jako třeba finance..zároveň by on měl chápat, že když se jeho kamarádi k tobě moc kladně nestaví, tak není tvoje povinnost je tam chtít - ale je to tvá dobrá vůle ;) Měl by se za tebe umět postavit, neříkám že tě musí všude tahat s sebou, ale minimálně jako zasnoubení už jste měli chodit spolu na takovéto akce..případně to měl on odmítnout, pokud oba ty snoubence znáte a pozvali jen jeho...(pokud bys je vůbec neznala, tak se to dá pochopit) nevím no, osobně bych se prostě víc snažila se s nimi poznat, ale snažit by se měl o to i tvůj nastávající..měli byste s nimi častěji trávit čas ve dvojici a podobně =)
Odpovědět
@stastnevdana Opravdu jsem se s nimi snažila spřátelit. A svému snoubenci nic nezakazuji. Jen snad styk s bývalými partnerkami. Jsem dost stydlivá a k lidem si nacházím důvěru těžko
Odpovědět
já teda bych spíš řešila, že mám chlapa vola, než samotný jeho kamarády...
Odpovědět
Profilova fotka
@lizarde Svatba je snad o obou, ne jen o jednom z páru. Když mají problém s mým partnerem, kterého si tam hodlám vzít, tak je přece nebudu zvát, aby tam dělali, jak nám to hrooozně přejí jen kvůli žrádlu a chlastu zadara, ne? Jako říct mi snoubenka, že na naší svatbě prostě BUDOU její přátelé, kteří mě nezvou na ty své a koukají na mě jako na tu nejhorší, aniž by mě blíž poznali, tak fakt nadšená nejsem, nevím, jak vy. Netuším, proč bych kvůli tomu měla být generál já či kdokoliv jiný.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?