Minidárečky svatebním hostům

Ahoj, chci poprosit o doporučení minidárečků pro svatebčany. Tak aby to bylo opravdu jen symbolické a za málo peněz. Našla jsem zatím jenom ručně dělaná mýdla, zabalená v celofánu v barvě svatby. Kus za 19,-. To se mi líbí. Máte někdo jiný nápad :-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ja nakoupila v Lidlu mini vína (asi 220ml) kus za 25kč sundala jsem etikety natiskla jsem si doma svoje nalepila, ozdobila organzou a stuhou a je to. Když jsem koukala na internetu stoji na zakazku od 50kč 1 ks. A pak jsem dělala svůj domácí pečený čaj. Ovoce mě stálo 250kč a udělala jsem z něj asi 28 lahviček (lahvičky od přesnídávek) . Nazdobila jsem je opět organzou a stuhou a vypada to krásně. Dáreček vlastní výroby od srdce a za pár kaček. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marypka dají se objednat placky nebo magnetky pro hosty taky to nestojí moc, ale ty mýdla jsou levnější ;-)
Odpovědět
@petruska91 Můžu se zeptat,na ty etikety je nějaký speciální papír?
Odpovědět
@petruska91 ten peečený čaj je taky dobrej nápad, díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@radostacka no ty co jsem tiskla ja, tak jsem použila obyčejný papír a na lahvi to drží krásne. Žádný special jsem nekupovala ani nevím jestli se nějaký takový dá koupit
Odpovědět
Profilova fotka
@marypka není zač, mam to ozkoušené, každému chutná tak se po něm jen zapráší
Odpovědět
@petruska91 A jak jste to lepila,normálně oboustrankou? A v čem jste to prosím tvořila ve wordu?
Odpovědět
my jsme koupili v papírnictví lepící papír, vypadá jak obyčejná A4 ale sloupne se a lepí. Hodili jsme to do tiskárny, vytiskli si co chtěli a máme svatební slivovici :-)
Odpovědět
@marypka To je taky možnost,děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@radostacka lepili jsme to tekutym lepidlem Mamut
Odpovědět
Profilova fotka
@radostacka A tvořila jsem ve wordu uplně obyčejnou etiku
Odpovědět
@petruska91 Děkuji.
Odpovědět
Článek se načítá
Už jsem to tu psala, tak se budu opakovat. Na co dárečky pro hosty, u kterých se řeší primárně cena? Není to trochu zbytečná ztráta energie a peněz? Vžijte se do toho, že jako host přijdete na svatbu a z ní si odnášíte mýdélko ve tvaru růžového srdíčka... Proč? Jaký to má smysl a význam? Neřeknu, kdyby to byli novomanželé Mydlinkovi, Mýdlovští atd. tak mi to do toho zapadá, ale jinak? Proč Novákovi rozdávají kamarádům z fitka a kolegům z práce růžová mýdla? Já vám nevím, tyhle rádoby dárečky, které pro mě spadají do sekce reklamních předmětů stejně jako klíčenky s iniciály novomanželů, zrcátka, špunty na lahve plné srdíček atd., jsem nějak nikdy nepochopila, to ty peníze raději dám do jídla. Popravdě si u věcí jako je svatební mýdlo s jahodovou vůní vždycky představím, jak partě přítelových kolegů a dalším z party co jezdí na hory dávám jahůdková mýdla a dost mě to vždycky pobaví :-D. Pokud něco darovat, tak něco smysluplného co do svatby prostě zapadá a není to jen výmysl a móda posledních měsíců/let stránek beremese. Pokud dárečky být musí, jsem jednoznačně pro ty jedlé a tudíž užitečné :-D Mě by třeba přišlo zajímavé a přemýšlím o tom, při odchodu si s odcházejícími hosty udělat společnou fotku z instaxu a hned jim jí věnovat spolu s výslužkou. Takže za mě - dárečky nepřehánět a když už musí být, tak se trochu zamyslet nad účelem. Minivíno za 15-19 kč asi nebude žádný šlágr...
Odpovědět
@marypka Koukala jsem na profil... co dát každému pěknou vymazlenou podkovu? Sama jezdím, tak jsem kolikrát až překvapená, kolik lidí považuje obyč starou podkovu za zajímavý objekt :-). Pokud teda ovšem na svatbě nebudou jen lidi od koní - ty bych podkovou fakt nedostala :D. Tak co třeba vymyslet něco takového? Dát to do nějaké souvislosti a něco s tím vymyslet. Nevím jak u vás, ale u nás se podkovy válí všude a nestojí to (pak) už nic ;-)
Odpovědět
@svatbajanaahonza to je originální, ovšem v naší stáji se nekuje :-( takže do nevýjde :D zkusím popřemýšlet nad něčím jiným
Odpovědět
@svatbajanaahonza mě se to mýdelko líbí i ta cena :-) je to něco vonavého, co doma i tak použijí a je to milé. Líbí se mi to více než perníčky, nebo placky s iniciály. To si myslím je svatebčanům k ničemu.
Odpovědět
Za me mydlo a vino za 25 ne! Je na tom videt, ze jde primarne o cenu. Rozumim, ze chcete udelat radost hostum, ale vino za 25kc bude chutnat jak krabicak. A mydlo je fajn pro zeny. Chlápi to neoceni.
Odpovědět
My budeme davat male sklenene zirafky. Vsichni nam rikaji zirafaci, tak nam to prislo vtipny a originalni.
Odpovědět
Profilova fotka
@saskia4 víno jsme ochutnávali a je cajk v přepočtu by velka lahev stala okolo 100. to uz jde. u nás nekupujeme vína lahev/300kc a jak znam moji rodinu nikoho by to nenapadlo pít. Víno bude mít svoje místečko na barovym slolečku kde bude vystavené ještě za 20 let.
Odpovědět
@petruska91 tak jiste vy znate sve hosty nejlepe. :))) pokud jsou zvykli pit levna vina, tak tim krok vedle neudelate.
Odpovědět
Osobne po svatbe vsechny darky po svatbe vyhazuji, mandlicky, vino z Lidlu (mimochodem priserne!), placky, cokoladky. Nepotrebne kramy, ktere si rozhodne nevystavim a vetsinou nezkonzumuji.
Odpovědět
Ja davam mimo cokoladky a cokoladove mince vonny vosk zenskym a chlapum mini syr. Na miniva jsem se vyflazla.
Odpovědět
@marypka Je to pratelska rada, nikoliv rypani: zamysli se nejdriv, proc (opakuji; PROC) chces hostum davat nejake darky? Pripada ti to originalni? Chces, aby se vase svatba timto odlisovala od ostatnich svateb, na kterych svatebcane byli? Chces jim udelat radost (to by jim ale melo udelat jen samotne pozvani na vasi svatbu, I bez darku). Po zrale uvaze mozna dojdes k zaveru, ze vlastne zadne darky nejsou treba, protoze tebe to bude stat spoustu casu a I nejaky penize (uz jenom tim, ze zakladas diskuzi tomu venujes cas) a vetsina hostu to asi opravdu moc neoceni, protoze ty radoby mily darecky jsou vetsinou kyce bez uzitku, ktery maji zivit ekonomiku svatebniho prumyslu. A pokud tedy zhodnotis darky jako zbytecne, pak mas o starost min (a jeste to budes mit rozumove zduvodneno). Pokud I potom do toho budes chtit jit, tak je myslim jedno, jaky darek hostum das, protoze vesmes je to vsechno na jedno brdo.. A propos - pamatujete, jak pred nekolika lety byly svatebnim hitem 'kapesniky na slzy stesti' :-D 8-( , ktere se rozdavaly svatebcanum na kazde druhe svatbe? Typicky priklad zbytecnosti, ktera jenom zivi svatebni prumysl. Dnes to jsou darky pro svatebcany, druzicky, svedky :-p Obcas si rikam, ze bych mela zmenit obor a vymyslet nejakou superdulezitou vec, kterou je treba mit na kazde svatbe. Jsem si jista, ze I kdyby slo o sebevetsi blbost, uchytilo by se to uz jenom proto, ze je to prece svatebni a tudiz nezbytne na kazde svatbe :-D
Odpovědět
Profilova fotka
popravdě tyhle malá mýdla si dávám do šuplíků s oblečením, protože umýt si s nima ruce je nemožné :-D je to tak mrňavé, pořád padá z rukou, kdyz jsou mokré. Jinak my uděláme mini džemy a minivínka a každý pár dostane jedno vínko a džemík :-D takže 25 kusů od každého. Popravdě bych raději dostala něco neokoukaného ale jinak neurazí vínko, pečený čaj, džem, instat káva s marshmallonky v kornoutku, suchá směs na výrobu sušenek ve sklenici, než placku a reklamní věci na svatbu, jídlo se vždy spotřebuje, mýdlo dáte do skříně a po čase, když se tam budete přehrabovat a znovu ho objevíte, vzpomenete si na svatu od koho je. Jinak ty kapesníčky na slzy mi taky přijdou jako pitomost, další ztráta času při výrobě a rozdáváním svatebčanům :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Vkusne a krasne udelane pernicky na kterych je umistena cedulka se jmenem ozdobi stul a jsou opravdu hezkym darkem
Odpovědět
Profilova fotka
Já nad dárečky přemýšlela, každý host dostane perníčkovou jmenovku a nějakou dobrotu :-) Buď to budou nějaké nakládané sýry, marmeláda, pečený čaj.. Prostě něco osobního ode mě, nemám ráda takové ty dárečky na zakázku jako placky, mýdla...
Odpovědět
Profilova fotka
Na dvou svatbách jsem zažila rozdávání dárečků, jednou nevěstou z moduritu vyrobena srdickova klíčenka, podruhe myslím mandlicky a něco k tomu...80 procent hostů si to neodneslo, leželo to na stole, po tanci stejně každý seděl jinde...zbytečně vynaloženy čas, energie a peníze...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme nakoupili krásné lahvičky o objemu 0,2l za 19,90 kus, k tomu korkové zátky. Nastávající se postaral o výrobu etiket - minimalistické, byl na nich akvarelem květ švestky, k tomu jen naše jména a datum. Natiskli jsme je na průhlednou samolepicí etiketu, takže to bylo opravdu jemné. Můj otec do lahviček rozlil domácí slivovici a bylo hotovo. Měli jsme samé pozitivní ohlasy, už jsem i viděla, že lahvičku používají dál a nalévají si do ní vlastní slivovici :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@behemotova dobrý den kde se daji mini lahve sehnat?
Odpovědět
Profilova fotka
@gadoda My jsme objednavali ze stránek svetlahvi.cz
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?