Mezinárodní hosté na svatbě, jak jste řešily organizaci?

Nevesty co si berete nebo jste si vzaly cizince a mely jste na svatbe zahranicni hosty, jak jste resily organizaci svatby? Predevsim mam na mysli ubytovani,dopravu, presun na svatbu apod. Mel Vase hosty nekdo na starost? Nechci v den svatby nic organizovat, ale nechci je nechat nekde napospas. :-| Ubytovani budeme hostum platit v miste svatby, ktere bude nejspis za Prahou, ale predpoklam, ze do Prahy prijedou na vice dni. Tim padem bych jim chtela pomoc zabukovat ubytovani i v Praze. Proste mi jde o tu logistiku, dostat je z letiste na misto ubytovani a z mista na svatbu a zpet a treba jim jeste zajistit nejaky program v Praze. Budu moc vdecna pokud jste ochotni sdilet Vase zkusenosti :-)
Odpovědět
1
2
Ahoj, My to budeme mit podobne.. mame zhruba polovinu hostu ze zahranici a budeme mit obrad i hostinu v Praze. Delame to tak, ze prave kvuli tomu, ze kazdy prijede na jiny pocet dni, neplatime nikomu ubytovani, protoze bysme se nedoplatili, a bali jsme se, ze by se lide nechteli na jednu noc premistit nekam do jineho hotelu, kdyz uz budou mit nejaky svuj. Ale vsem jsem poslala seznam hotelu, ktere se nachazi v blizkem okoli hostiny, serazenych podle cen a napsala tam, ve kterem hotelu budeme travit svatebni noc my, aby se tam pripadne mohli ubytovat na celou dobu jejich pobytu. Ale pokud to mate za Prahou, tak dava asi smysl mit zarizene to ubytovani mimo Prahu na jednu noc :). Dale vsem poslu informace o doprave - co jede z letiste za dopravu, nejake overene taxi firmy s telefonnimi cisly, jak funguje doprava v Praze ve smyslu toho, co si maji koupit za listky. Potom jeste poslu, co jede k mistu obradu a hostiny za tramvaje a metra, kdyby se jim nechtelo taxikem, a do zaveru emailu to, ze pokud chteji s cimkoli dalsim pomoct nebo doporucit turisticka mista v Praze, at se ozvou. Vzala jsem si dovolenou na dva tydny v dobu svatby, abych se zahranicnimi hosty mohla zajit aspon na kafe nebo se s nimi podivat na orloj a tak (mezi pripravami).. a snad to tak klapne :). Pak zalezi kde budete mit obrad a hostinu no, pokud je to nekde mimo verejnou dopravu a nekde, kde by se taxikem nedpolatili, tak byste treba mohli zaridit nejakej autobus, kterej by je tam na obrad odvezl z Prahy. Jo a nikdo je primo 'na starosti' mit nebude, ale zaukolovala jsem svoje bratry, aby taky kdyztak poradili s navigaci po Praze a tak, nebo i v den svatby kdyby nekdo nevedel kam ma jit. Vetsinou prijedou v mensich skupinkach, tak myslim, ze v Praze je dost moznosti a informaci pro turisty, abych tohle nemusela resit ja no.. Drzim palce.. (vlastne i nam, protoze svatbu mame v srpnu :) ).
Odpovědět
@karlajasmine to celkem hezky shrnula, v podstatě to máme podobně. Jen jsme se domluvili s koordinátorkou, že v den svatby bude na telefonu jako kontakt pro hosty (abychom nemuseli řešit, kdyby třeba zabloudili v Praze...:-) )
Odpovědět
@karlajasmine Moc dekuju, to zni jako dobrej plan! Nejlepsi by asi bylo mit svatbu v Praze, tim bychom se vyhnuli komplikacim s dopravou apod. Nejak se ale porad nemuzu vzdat toho, ze chci vse a vsechny na jednom miste. Kdepak mate v Praze svatbu? Kazdopadne preju hodne stesti a radost z priprav :-)
Odpovědět
@la_lilloise O koordinatorce jsem premyslela, presne z toho duvodu, ze nechi byt vecne na telefonu a resit jeste kde, kdo, kam apod. Hodne stesti a pokud budes spokojena, nevahej ji doporucit :-)
Odpovědět
Kamarádky sestra měla napůl zahraniční svatbu a na Moravě, právě nevěsty sestra dostala za úkol domluvit si potřebné množství přátel a zajistit dopravu z letiště do hotelu (na Moravě v místě svatby), naplánovali možnost výletů v okolí atd.. Taky co vím, tak většina svatebčanů tam měla týdenní dovolenou. Dopravu vyřešili právě přes kamarády, klasicky auty, den před svatbou, podle toho kdo kdy přiletěl, měl vždy zajištěný odvoz, nevěsta se o to nestarala. Lidi stejně prý byli všichni na pár spojích.. ale záleží na počtu hostů a možnosti ochotných kamarádů. Takhle už během cesty z letiště se svetabčené ještě mohli pozeptat "řidičů" na nejasnosti ohledně svatebního dne atd..
Odpovědět
@skalovkaiz Taky bych si prala takovou sestru:-) Na jednom miste o kterem uvazujeme na svatbu nam nabidli dopravu hostu z Prahy a zpet, tak snad to nejak pujde. Z letiste to jeste musim promyslet a stejne tak s ubytovanim. Kazdopadne moc dekuji za zkusenost! Svatbu musim planovat na dalku, protoze zijeme v zahranici, tak se to zda o to slozitejsi :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@bluelily tak my jsme to teda neřešili - jsou to dospělí lidé, takže z letiště se na hotel dostali normálně taxíkem, a z hotelu na místo obřadu taktéž (všechno jsme měli v Praze, takže žádné dlouhé přejezdy) - dali jsme jim adresu, kterou ukázali taxikáři. A nikdo si nestěžoval. Nevodila bych je za ruku - třeba jim řekni, že pokud budou potřebovat s něčím pomoct, tak ať se na tebe klidně obrátí. Kdybych se měla starat před svatbou (všichni přijeli den před) a v den svatby o 50 cizinců, kteří bydleli každý jinde, tak se z toho asi zblázním...
Odpovědět
Profilova fotka
@bluelily jo a v den svatby po příjezdu na místo se o ně starala koordinátorka, kterou jsme měli zaplacenou v rámci balíčku na celý den a celou noc (mluvila cizíma jazykama, jinak by to asi nedala:D)
Odpovědět
@im4fun A vsechno si bukovali sami? Proste dostali pozvanku a hotovo? Mozna, ze to moc resim a vidim to vic komplikovane nez to je :-| Mozna jeste prehodnotim to misto, protoze mit to v Praze, tak si tim ulehcim praci. Ja a moje rodina jsme z Prahy, ale me by se holt libila svatba vic v prirode, tak proto premyslime o miste za Prahou. Koukam, ze koordinatorka bude k nezaplaceni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budem mit taky asi tak pulku hostu ze zahranici. Nevybrali jsme si nejlehci misto, svatba bude na hrade Kosumberk a oslava v Policce na Vysocine. Hoste maji na webovkach odkazy na moznosti ubytovani v Policce. Ty zahranicni jsme poprosili, at se tam ubytuji uz v patek vecer. V sobotu budeme mit autobus(y), ktere hosty zavezou na Kosumberk a zpet. Plus jsme nabidli moznost ubytovani zdarma ve stabu u nas na chate. Jinak bychom se taky nedoplatili... Dovolenou mame tyden pred a po svatbe. Radi bychom, aby se hoste nak rozprostreli do techto dvou tydnu a my na ne meli vic casu, nez kdyz by tu vsichni byli jen v jednom tydnu. Bude to urcite narocne, ale snad to vsechno klapne a bude to super zazitek i pro hosty!
Odpovědět
@sacumi Drzim palce,urcite to dobre dopadne a moc si to uzijete. Je pravda, ze to zni jeste komplikovaneji, takze se nejspis nemam ceho bat :-)
Odpovědět
My to máme jednoduché v tom, že svatební hostinu máme na zámečku a tam jsme i přespolním hostům zaplatili ubytování - den před i v den svatby. Před obřadem máme domluvené kamarády, kteří je autem vyzvednou a zavezou do kostela, poté se všichni odebereme na zámeček.
Odpovědět
Článek se načítá
U nás mají za úkol dopravit se do Jihlavy, kde mají stejně jako čeští přespolní zamluvený hotel... a u hotelu je v ten den pak vyzvedne autobus, který nás bude přepravovat celý den a večer je zase hodí k hotelu :-)
Odpovědět
@merethe máme to skoro stejné :-)
Odpovědět
@jessica3 přijde mi to jako nejpohodlnější řešení pro všechny, s těmi autobusy... než aby tam každý jel svým autem, pak se složitě řešil odvoz aut domů, svoz svatebčanů zpátky, bleh, to bych nechtěla :-)
Odpovědět
@merethe přesně tak, hosté by si měli užít taky ten den bez stresu a ještě zařizování, kde kdy a jak...přece jen, pozvali jsme je my, tak se o ně musíme i postarat :-)
Odpovědět
@jessica3 tak tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bluelily :D presne! nemame to uplne jednoduchy, ale ten kraj je holt srdcovka. drzim palce! urcite to vsechny zvladnem! :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den. Pokud nemáte ještě DJ, pak jsem tu právě pro Vás :-). Jsem mobilní DJ a kromě hudby dělám i nasvícení slavnostní místnosti v barvách, nebo odstínech dle šatů nevěsty. Pro celou věkovou strukturu mám dost pěkných tanečních melodií, takže si užijí jak děti, mládež, tak i staří. A když si budou chtít zazpívat, tak mám dost mikrofonů na pořádnou superstar :-) mrkněte na webky. Moderace, spolupráce na zábavě a pomoc v organizaci je samozřejmostí. Přeji pohodovou svatbu a nekonečné množství štěstí. DJ ZDENEK
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahojte holky, kde jste mely/budete mit svatbu (pokud v Praze ci okoli)? Kvuli zahranicnim hostum bych chtela neco blizko letiste, nejlepe vse na jednom miste (obrad, obed, rout i ubytko). Pokud mate nejake napady, ocenim! Ja Prahu zas tak dobre neznam :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, to jsem rada, ze jsem nasla tuto konverzaci. My taky budeme mit hosty ze zahranici, kteri prileti do Prahy a svatba je samozrejme na druhe strane republiky na Morave. Nastesti nemame tech hostu tolik, takze to vypada, ze proste se pronajmou v Praze 4 auta na vikend a dopravi se na Moravu s tim, ze pak aspon budou mobilni celou dobu a nebude problem s vylety nebo prejizdenim.Mame nastesti vse na jednom miste. Snad to klapne a nebudou mit problem na D1 z toho mam celkem obavy :-)
Odpovědět
Já zatím plánuju pozvat jen kamaráda z Itálie s manželkou. Protože i moje sestra má za přítele Itala, tak je posadím někde poblíž a můžou se všichni 4 skvěle dorozumět. Protože budou ze zahraničí jen dva, tak jim ubytování určitě zkusím zařídit a zaplatit. Aspoň na dvě nebo tři noci no uvidím, máme to až za dlouho. Chtěla pozvat i jiné známé z Maďarska, ale kvůli rozpočtu jsme se chtěli vejít do 50, 60 lidí a nechtěli jsme lidi dělit na oběd a raut :-)
Odpovědět
@bluelily Ahoj, my máme svatbu v hotelu Čertousy v Horn.Počernicích. Vše je na jednom místě (obřad, hostina, ubytování, velká parkovací plocha). Někteří hosté dorazí den před, hradíme pouze den svatby. S ubytováním jsme jim pomohli, v pozvánce jsme jim napsali, ať nám ohledně ubytování napíší do emailu. Pak jsem hotelu zaslala kompletní seznam. Přiletí pouze 3 hosté, ti si sami našli ubytování v centru a v den svatby se přesunou taxíkem na svatbu. Ostatní zahraniční hosté dorazí auty. Personál hotelu prý hovoří německy a anglicky. Tak snad vše klapne. Andys
Odpovědět
Já měla na svatbě pár z Anglií. Skvělá kamarádka s přítelem a zařídila jsem jim vše. Hotel v Praze, dopravu z Prahy do Ústí nad Labem, ubytování v Ústí i cestu zpět na letiště. Rovněž jsem je posadila samozřejmě k lidem, jenž umí Anglicky. A jelikož jsou původem z rumunsku a iránů, tak i k lidem, jenž umí rumunsky. (no mám hold přátele z různých koutů světa :)). Určitě doporučuji myslet na to,ž e většina svatby bude (v jednom jazyce) a je dobré mít u nich někho kdo překládá - co právě děláme, proč to děláme, že mohou soutěžit, bavit se tombolou, nechat nám vzkaz a pod. Ano, věnoval ajsem se jim dost, ale ve svatební den opravdu nejde být jen s nimi :)) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mrs_to_be ahojky, my měli polovinu hostů z různých zemí, a vše na jednom místě jsme měli v hotelu Chateau St. Havel v Krči (Krčský zámek), a všichni byli spokojení se vším.
Odpovědět
@im4fun muzu se zeptat, kolik jste meli hostu a kolik vas to priblizne stalo? Dekuji
Odpovědět
@verunka26 Pokud nemate jeste vybranou autopujcovnu, tak ja uz roky pouzivam ADK autopujcovnu a muzu doporucit. Pristavi ti auto na letiste, kde ho muzes i odevzdat a ceny jsou super, teda aspon ja nenasla lepsi :)
Odpovědět
Profilova fotka
@mrs_to_be napíšu do IP
Odpovědět
Taky mame vse na jednom miste, hoste ze zahranici prijedou o den driv a myslim, ze se i o den zdrzi. Den po svatbe bych je rada vzala na prochazku Prahou. Napadlo me pujcit minibus a jet vsichni spolecne ( svatba je 45 min za Prahou) a pak take na dovoz a odvoz na letiste.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj holky, obnovuji tuto diskuzi - na svatbu přijede snoubencova rodina z USA. Takže řešíme, jak je dovézt na obřad a z obřadu na hostinu. Aut máme dost, problém je, že není dostatek řidičů a po snoubencově rodině nemůžu chtít, aby řídili, v Americe se řídí úplně jinak, tak bych je nerada stresovala. Zpacifikovala jsem svou rodinu a řídí tak taťka, mamka, švagr i sestra. Nicméně poslední dobou se mi to moc nelíbí. Že vlastně celá moje rodina řídí a pořádně si to neužijí. Jedná se hlavně o mou sestru, která bude svědek a určitě by si ráda se mnou ráno nějakou tu skleničku na kuráž dala - ale ona právě odváží snoubencovu rodinu na obřad a z obřadu. Tak přemýšlím o dalších variantách - nechci úplně, aby jeli na obřad žlutým taxíkem, ale určitě je možné se domluvit s taxislužbou, aby poslali nějaké pěkné černé auto bez nápisu TAXI, že by je odvezlo na obřad a pak za cca 2 hodinky pro ně dojelo z obřadu? Nemáte některá zkušenost? Nechci klasicky pronajímat auto s řidičem, je to poměrně drahé (ale o této variantě uvažuji pro ženicha, aby ho nevezla moje mamka svým pidi autíčkem). Cestu v noci z hostiny už si snad každý zařídí sám. Je to všechno v rámci Prahy, takže to nebude žádná velká pálka.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?