Měl jste někdo mini svatbu, ne které bylo více miminek?

Ahoj, potřebovala bych poradit. Naše představa je mít svatbu jen se svědky a jejich partnery. V tuhle chvíli, se všem nějak poštěstilo být v požehnaném stavu. Takže to vypadá, že pokud by svatba byla příští rok (letos už to nejde), tak by to bylo celkem 6 dospělých, 3 miminka a jedno batole. Máte někdo zkušenost s něčím podobným? Jak to zorganizovat, aby to bylo co nejlepší pro všechny zúčastněné? PS: Každá rodina bydlí v jiném koutě republiky, takže tu bude nutné několikahodinové cestování na všech stranách. (Rady typu "vyměnte svědky" jsem už slyšela, ale není to to, co bychom chtěli.)
Odpovědět
@lady_giraffe miminka je to nejjednodusi co te muze na svatbe potkat.. hodne spinkaji, staci jim kocarek a jejich vlastni hracky v nem.. ke stesti jim staci prso (flaska s mlikem), dudel, a mamka nablizku, a potom jeden par rukou co obcas pohoupou kocarkem.. spinkaji vetsinou po celou dobu jizdy a budi se jen na krmeni ;-) a i kdyz jsou behem jizdy vzhuru - netrapi je to, protoze beztak jen koukaji.. najdou se i mimiska co neradi cestuji (starsi dcera od miminka nesnasi auto), ale i tak s prestavkama se to da!!! horsi je to s tema batolatama - to je nejhorsi vek na zabavu.. sami si nezahraji a jen se chteji chovat nebo plazit (a nejradeji tam kde to je nejmene vhodne). ale jedno batole se da ustat ;-) takze za me svatbu s mimiskama urcite jo, drive nez se dostanou do prave batolecich mesicu ;-)
Odpovědět
@kaeth01 Díky za názor :-) Takže dle tebe radši když prckům bude cca 6 měsíců, než to o rok odložit, jo?
Odpovědět
Napadá mě akorát najmout na tu dobu profesionální chůvu/chůvy. Jinak si to nedovedu představit, abyste nedopadli, že místo obřadu budete jak v jesličkách.
Odpovědět
@lady_giraffe podle toho jak si svou svatbu predstavujes.. do 6ti mesicu miminek to bude vice o dospelacich.. ty naroky mimisku jsou opravdu ok (pokud tam nebude ditko co nesnasi kocarek a chce se jen nosit ;-) ) potom v jejich 1.roce az 2.let to bude vice o detech a o tom, jak je zabavit (do dvou let je to opravdu behani za nima a neustale vymysleni aktivit) - tohle na sve svatbe asi nechces.. od 3let vyse se uz hodne zabavi sami spolu.. uz si hezky pohraji a jde je sledovat z povzdali :-) a uz si i popovidate - do jejich prvniho boje o autak, nebo o to rozsoudit je kdo drzel to ci ono prvni :-S samo ze je to hodne obecne!! kazde dite je jine.. a tohle jsou opravdu informace hodne v kostce :-)
Odpovědět
mně se to zdá jednodušší v 6 měsících dítěte, než v roce a půl :-D to už bude chtít všude líst, projevovat se atd. ale samozřejmě záleží na konkrétních dětech i dospělejch, i na vaší vizi, jak moc dlouhý třeba to chcete tad.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi jak které děti. Náš malý třeba vždycky hrozně miloval cestování v autě a hlavně to vždy prospal. Cca do roku a půl. :-) Zhruba do půl roku byl i ok v kočárku. Pak to s ním bylo k nevydržení, než začal chodit, protože furt chtěl ven z kočárku.. Po roce to bylo zase ok. zabavil se sám a hlavně už si mohl i někam dojít, takže se nevztekal. Svatbu jsme měli, když bylo synovi 2 roky a celou dobu byl hodňoučký (ač tam nikoho ve svém věku neměl, ani teda v podobném) a ani jsme o něm nevěděli. Ale je fakt, že je to dítě, které se docela dost dobře zabaví samo a nepotřebuje za sebou mít neustále mámu nebo tátu... Ale jestli jsou každý z jiného koutu, tak by to chtělo si s nima o tom promluvit. Jelikož když to zase převedu na naše dítě, tak cca do toho roku mu nedělalo problém usnout kdekoli. Ale pak se něco zlomilo a když má spát jinde než doma, tak je to docela průser. Musíme ho uspat a být s ním a celkově je to náročnější.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my měli 3 miminka (jedno měsíční a dvě asi tříměsíční), jedno batole (asi dvouleté) a dvě starší děti (5 a 7 let). A bylo to vše bez problémů. Nic speciálního jsem neorganizovala, akorát jsem rodiče s dětma dala do oddělené místnosti (a to stejně hlavně proto, že jsem tam někoho dát musela). Aspoň tam byl klid na kojení.
Odpovědět
Profilova fotka
@lady_giraffe Dopredu ti nikdo nezaruci jake mimca budou, jake budou mit naroky. Prave budu mit 5.mesicniho kluka a predstava svatby by mne trochu desila :-) malej je od porodnice nespavec, takze pres den s nim clovek nic neudelal, ted se zabavi tak na 15 minut. V kocarku ho to uz nebavi a vsechno by chtel videt. Byli jsme na svagrove svatbe pred necelym mesicem a to byl v pohode - na obrad jsme ho meli s manzelem na stridacku v naruci, takze videl a byl spokojenej, pred spolecnym focenim jsem ho udrncala v kocare, behem proslovu svedka si knournul, ale pak zbytek hostiny prospal... ale celou dobu jsem byla pripravena s kocarem vybehnout ven. K tomu cestovani, u nas je auto v pohode ale kamaradka nemohli cestovat skoro do roka, protoze vzdycky mel malej hysterak a nikdo nevedel proc. Chytalo ho to v aute i v mhd. Jenom presuny a spanek jinde trosku detem narusuje rezim a pak treba ne uplne dobre v noci spi a muzou byt rozmrzele. A treba probdela noc kvuli zoubkum, se na kazdem podepise. Kdyz se bude kojit, tak to byvaji rozestupy 2-3 hodiny pres den, do toho vek 6. mesicu uz je take o polednim prikrmu. No a do toho prebalovani, kdy vznikaji nehody s pocuranim prebalujici osoby, no zvazila bych to. Pokud to opravdu chcete usporadat takto, tak mej k ruce nekoho dalsiho, kdo behem kritickych chvil bude schopen deti obhospodarit, prece jenom to je 15 min, kdy by asi nebylo dobre odbihat :-) Kamarad se zenil a malemu byl rok a pul, behem obradu se vzteknul, protoze nechtel byt u babicky a chtel take pred oltar. Zamne bych do to sla ted nebo v dobe, kdy detem budou 2 roky :-) ale je to na tobe a vasich znamych, zeptej se jich jestli si umi predstavit to cestovani s mimcem.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?