Matka mi nepřijde na svatbu, protože mám jiný názor

Ahoj, jsem z toho úplně nešťastná :-( když mě přítel požádal o ruku byla moje matka nadšená, ze začátku se o všechno zajímala, ale postupem času mi pořád říkala jak by to udělala ona. Neřeknu kdyby mi to řekla jednou, ale bylo to každý den, tak jsem jí řekla že to tak nechci a že mi přijde jako by jí má svatba obtěžovala. Od té doby se semnou nebaví, nepozdraví mě a dokonce mi napsala že jsem pro ni cizí a že na svatbu ani nepřijde. Nevím co mám dělat :-( Nevím ani jak to udělat s hosty co přijedou na svatbu, kde je uvítat, protože rodiče jsou rozvedení a s tatínkem se nevídám a vše mělo probíhat u mamky. :-( :-( Tak jak se člověk těšil na svůj krásný den, tak je jen pořád ve stresu :-(
Odpovědět
1
2
@sarinkaa23 a byla takto urážlivá vždycky?
Odpovědět
Profilova fotka
@sarinkaa23 do svatby daleko. Buď mamince odtrne a začne spolupracovat a nebo hosty vítej jako my - v restauraci, kde pak byla i hostina a večerní raut. (já nemám s rodiči špatné vztahy, jen mají malý byt a vítat tam 30 hostů by byl nesmysl, nevešli by se tam).
Odpovědět
Profilova fotka
já taky myslím, že civet má pravdu. A nenech si to pokazit. držím palce!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, moje máma mi taky řekla, že nám na svatbu nepůjde, ale pak si to rozmyslela. Nakonec mi taky začla vnucovat její názory docela tvrdě, tak jsem jí udělala menší histerii, druhej den jsem jí nezvedala telefon a teď už dala pokoj a poslouchá mě.
Odpovědět
Ona mi i řekla že si mám odhlásit trvalé bydliště co u ní mám, takže si myslím, že ji to nepřejde. :-( A právě že se nikdy tak neurážela, proto mě ta reakce dost zaskočila.
Odpovědět
@sarinkaa23 Pokud se tvá matka chová jako ,,5ti leté rozmazlené dítě" (jinak to napsat nejde) a neumí akceptovat tvůj názor, tak ať na svatbu nechodí, když si tě neumí vážit jako člověka a snaží se tě psychickým nátlakem tlačit do kouta. Předpokládám, že nutit jít na svatbu ji nebudeš. Když nechce jít, ať nejde. Ona svojí svatbu už měla, ať teď nechá tebe, ať si uděláš svojí svatbu podle sebe. Promiň, ale jestli ti řekla i ať si zrušíš trvalé bydliště....... měla by se tvá matka nad sebou hluboce zamyslet, protože tohle fakt není normální chování. Nedivím se, že tě to zaskočilo, tohle by šokovalo asi každého. Co se týká vítání hostů, udělejte to buď v restauraci (takhle to dělá spousta lidí) a nebo se domluv s tchýní (nevím jaké máte vztahy, ale pokud máte pěkné vztahy, myslím si, že pochopí co se stalo a ráda pomůže). Rozhodně si tímto nenech kazit přípravy svatby a samotnou svatbu. Je to okamžik, na který máte s partnerem vzpomínat celý život. Držím palce, ať vše výjde jak si přeješ.
Odpovědět
@jennyexx Děkuji moc za názor, moc si toho vážím. To jak jsi to napsala je pravdivé, nutit ji nebudu. A na jednu stránku si i říkám jestli nebude lepší když tam nedojde, protože by mi ten den beztak zkazila svýma pohledama a názorama. S tchýní máme naštěstí velice dobré vztahy bereme mě jako svou dceru a sama řekla že si moc váží toho že jsem ji požádala o pomoc.
Odpovědět
Naprosto souhlasím s jennyexx, lépe bych to nenapsala. Drž se, je to Tvůj den, ne mámin :-)
Odpovědět
@sarinkaa23 Podle toho co píšeš soudím že ji tvoje svatba neobtěžovala jak si ji řekla, ale naopak ji tak moc prožívala až se ti do toho začala motat.Proto trochu chápu, že ji tvoje nařčení s obtěžováním mohlo urazit, ale že to hrotí až tak moc je od ní přehnané..Přesto bych udělala ještě jeden vstřícný krok.Omluvila bych se jí za to nařčení s obtěžování, ale dala bych ji jasně ale mile a slušně na srozuměnou, že si to chceš zorganizovat podle svého a bud tě podpoří či ne..
Odpovědět
@sarinkaa23 Nemáš zač. :-) Určitě si svatbu užijete a nenech si ji ničím a nikým zkazit. Pokud se nechce chovat normálně a dělá takové problémy, nezaslouží si tvojí pozornost a to, aby ses tím trápila. Máš super tchýni, což je úplně úžasné. Je super, že tě přijala jako vlastní dceru a myslím, že ráda pomůže a podrží tě s budoucím manželem. :-) Svatbu budeš mít super s lidmi, kteří tě milují a záleží jim na tobě. Užij si svatbu a doufám, že pak dáš i fotečky, ať můžeme kouknout jak si byla krásná nevěsta a jak jsi měla krásnou svatbu. Opravdu se tím netrap a přípravy si užívej. Ty jsi nic špatného neudělala. Vím, že to bolí, ale snaž se s tím vyrovnat a netrápit se. :-)
Odpovědět
Já si nemůžu pomoci, ale tady na beremese se hned vše jednoznačně odsuzuje. :-( Při sebemenším problému mezi snoubenci se hned radí rozchod.Při pohádání s mámou se hned radí aby se na ni kašlalo.Ale co když to byla až dosud skvělá máma? Pokud ne, tak je to něco jiného, ale jestli to byla dobrá mamka co tě dosud vždy podržela, tak bych určitě hledala vysvětlení a pochopení.
Odpovědět
Problém je podle mě v tom, že kdyby ti náhodou nešla na svatbu, nebyla bys ten den spokojená. Pořád by ti leželo v hlavě, že tam ta máma není, že kvůli jednomu dni, který je pro tebe důležitý, se s tebou nadobro rozešla. A to je to, co by v takový okamžik asi nemělo překážet. Možná je lepší překonat se (i když chyba v tomhle případě zřejmě není na tvé straně) a říct něco jako: "Mami, promiň mi, jestli jsem řekla něco, co tě mrzelo. To jsem nechtěla. Vím, že pro mě chceš to nejlepší, ale pochop, že jsou věci, které si představuju jinak než ty." Nevím, jak to mezi sebou máte. Třeba ji tam ani nechceš a ta hádka přišla vhod. Na mě ale celá ta věc ale působí tak, že tě to mrzí... A jestli je to tak, určitě budeš mít lepší pocit, až budeš stát před oltářem a až budeš sedět u stolu s nejbližšími, když přitom budeš vědět, že je to s mámou srovnané a že ty si ten den můžeš v klidu užít, i za tu cenu, že ses omluvila ve chvíli, kdy se měla omluvit ona.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
To téma má asi špatný název. Mělo by znít" urazila jsem svou matku a ta mi nechde přijít na svatbu". Nevím jak moc pravdivě je to tu líčené, ale pokud se maminka o svatbu zajímala a bylo jí řečeno že ji svatba obtěžuje, nejspíš ji to ranilo. Reakce sice není adekvátní a mezi nejbližšími by měl být prostor pro toleranci daleko širší, než mezi cizími lidmi, ale na druhou stranu, všechno co vyvádíme svým rodičům se nám vrátí jako bumerang. A zdá se mi, že pokud se nikdy takto neurážela, cosi podstatného z událostí v úvodním příspěvku chybí. Myslím, že to je spíš k sebereflexi, než k tomu probírat svou matku veřejně na netu. Já bych asi koupila obrovský pugét a šla pěkně ke křížku. Omluvit se za ostrá slova - to je základ pro všechny vztahy a to i když máš právo na svatbu podle svých představ.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarinkaa23 já bych se mamince omluvila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě taky mamča do spousty věcí mluvila, nakonec se udělal kompromis a některé věci jako např. rozvážení koláčků ( které bych nedělala vůbec, být po mém) se udělaly. A pravda je že to byl boj když v některých věcech jsem nechtěla ustoupit . :) Jen to, že Ti mamka do všeho mluvila - si myslím, že použitá slova, že si myslíš že ji Tvá svatba obtěžuje .. ji musela ranit.
Odpovědět
Profilova fotka
jinak není nikde v pravidlech dané, že musíš hosty vítat u rodiču .. My měli uvítání až na zámečku, kde byl obřad ;) Určitě by to neměl být ten hlavní důvod proč si maminku udobřit ! ;) Neboj vše se srovná :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nezapomeň, že se hádáte kůli blbé, opravdu blbé svatbě. Na kterou si už za pár dní po obřadu ani pořádně nevzpomeneš. Nechápu jak si některé nevěsty mohou myslet, že tím dnem se asi zboří svět. Ale mámu máš jen jednu, možná trochu aktivnější, no a co, každý jsme jiný. Co by za to některé nevěsty daly. A i když se třeba urazila tochu bezdůvodně, málokdo si v tom svatebním shonu (což tu vídám málokdy) vzpomene, že i ti druzí z naší rodiny mají své problémy, kolikrát daleko závažnější, než jestli bude k bílému ubrusu pasovat fialová nebo červená organza
Odpovědět
Snažila bych se s mámou udobřit, ale ne za tu cenu, že bych svatbu musela udělat podle ní. Absolutně nechápu tuhletu hysterii některých matek, které vyloženě potřebují, aby byl každý detail podle nich. To jim na tom tak strašně záleží? Myslím, že ti bude líto, když tam máma nebude, třeba to s ní ještě zkus, vysvětli jí, že jí tam chceš, ale že si chceš vše udělat podle sebe.
Odpovědět
@iriu Moc děkuji za názor.
Odpovědět
Děkuji Vám všem moc za názor. Zkusím jí ještě promluvit a uvidíme jak to dopadne. |-|
Odpovědět
@sarinkaa23 mam za sebou neco podobneho, ale takhle to nedoslo. rekla bych, ze ji dochazi, ze definitivne odchazis "z domova", od ni. jsi jedinacek? a rodice spolu zijou? mozna ji prave dochazi to, ze ted uz bude sama a takhle kope kolem sebe. Je to hnusne, me mama udelala blede modrou scenu po svatbe, den po svatbe, taky. Vim, ze to mrzi, ale tak se odhlas a vynechej ji z priprav, bud ji dojde, ze jeji chovani je pres miru, a umoudri se, nebo proste bude to bez ni. @mabelyne ono to nemusi byt "jen" kvuli svatbe, to muze byt jen proste spousteci/odkryvaci faktor, viz vyse. Jelikoz mam neco podobneho za sebou, tak chapu, jak strasne mrzi, kdyz te mama nepodporuje, dela dusno. a neni to o precenovani vyznamu svatby, spis jde o zivotni krok, kde cekas podporu rodiny. Ladeni nekoho s ubrouskama, ac je pro mne malichernost, je v tomto pripade opravdu scestny komentar.
Odpovědět
@bolekat jedináček nejsem, mám ještě mladší sestru. Rodiče jsou od mých 15 let rozvedení a mamka žije s přítelem.
Odpovědět
@sarinkaa23 ja myslim, ze to vidi, ze odchazis a ze mas svuj rozum a delas si veci/svatbu po svem, coz ji stve. Bud ji to dojde a umoudri se, protoze tohle chovani je hodne tak maleho ditete a ne dospele zenske, co je mamou, nebo proste bude svatba bez ni. Ja nemam rada dusno, tak jsem se snazila to s mamou probrat, ale nikam to nevedlo, ona doted, i kdyz spolu mluvime, nevidi, ze by neco udelala naprosto mimo-neadekvatne-zlostne, ale me to stale mrzi. drzim palce, at to zvladnes, je to tezke.
Odpovědět
@sarinkaa23 a to s tim trvalym pobytem je velmi smutne.
Odpovědět
Tak jsem včera mamce napsala a omluvila jsem se jestli jsem jí tím co jsem jí řekla ublížila. Že mě to mrzí, ale že jsou věci, které chci podle sebe. A že mi na ní záleží a chci jí na svatbě. A odpověď mě tedy zaskočila. Myslela jsem že, když se omluvím, tak se to zlepší, ale naopak. Napsala mi že si teď aspon život užívá a že jsem jí tím ublížit chtěla. Tak at se mám v životě dobře. :-( :-(
Odpovědět
@sarinkaa23 nevím jestli já na tyto věci nemám moc rázný názor, tak se předem omlouvám ale podle mě, ty jsi udělala první krok tím, že jsi se jí omluvila a měla jsi snahu to dát zase do kupy. Ona odpověděla to co odpověděla, takže teď už bych to ač by mě to hrozně mrzelo přestala řešit, dál bych plánovala svatbu a hold to buď nějak vezme a příjde za tebou nebo ne. Po její odpovědi bych já osobně už neměla co dodat a rozhodně bych se neospravdlňovala a čekala co z toho vzejde časem. Z tvé strany si myslím, že už nic víc, než jsi udělala udělat nemůžeš. Hlavu vzhůru :-)
Odpovědět
@sarinkaa23 Ty si první krok udělala.Víc už udělat nemůžeš.Maximálně ji můžeš ještě napsat něco ve smyslu, že se hodně plete a tvá nabídka smíru platí a ostatní že už je jen na ní.
Odpovědět
Profilova fotka
tý jo :( to je teda horzný. Už to tady zaznělo, ale maminka se opravdu chová jako rozmazkené 5leté díte. Držím pěsti, at to vše dopadne nějka dle Vašich představ.!! :D
Odpovědět
@janulat18 děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@sarinkaa23 já souhlasím s @pajiji nechej mamce dveře otevřené, snad ji to časem přejde a usmíříte se ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?