Malá svatba - do 25 lidí

Profilova fotka
Ahoj holky, příští rok v červnu máme svatbu. Jelikož šetříme na domeček a ani jeden z nás velké párty nevyhledáváme, rozhodli jsme se pro malou svatbu - rodiče, svědkové, sourozenci s rodinami + 2 páry dobrých rodinných známých :). Celkem je to cca 25 lidí .... Rodina mi vyčítá, že je to málo, že jsem měla pozvat všechny, minimáně babičky (jenže přítel má s babičkami špatný vztah a ani jeden nechceme na svatbě žádné nervy a hádky), kamarády (ale s těmi si hodláme užít rozlučku a není problém se sejít a "zapařit" kdykoliv)... Co si myslíte o malých svatbách? A hlavně, kdo máte zkušenost: co za zábavu? :) Já už tipy mám, ale ráda se inspiruju a rozšířím si seznam :-D ... Mějte se krásně a všem vám držím palce, ať je ten den D tím nejlepším...
Odpovědět
@alenkara Měla jsem malou svatbu, nakonec 17 lidí (včetně nás). Prarodiče z toho vypadli vcelku automaticky, protože jsme svatbu nedělali v místě jejich bydliště a na dlouhé cesty už nejsou. Od všech, i nezúčastněných, jsme měli plnou podporu, přišlo jim nesmyslné vyhazovat peníze za velkou svatbu. Ale dělali jsme pak ještě zahradní párty pro širší rodinu, abychom to dodatečně oslavili i s nezúčastněnými, bez toho by mě to asi i mrzelo. Zábavu jsme na svatební den žádnou zvláštní nevymýšleli, kromě prvního tance manželů jsme neměli ani žádný program, a bylo to super. Vzhledem k tomu, že se sešly pouze dvě generace - tj. rodiče a sourozenci a přátelé - měli k sobě dost blízko, přestože se všichni dopředu ani neznali, povídali si celý večer, všichni tančili a bylo to tak příjemné, že rodiče vydrželi na párty hodně dlouho a úplně mládli před očima :)... Byla jsem nadšená, že si všichni tak vzájemně sedli, lepší výběr hostů si snad ani neumím představit.
Odpovědět
My jsme rovněž měli menší svatbu - 32 lidí a bylo to úplně v pohodě a jsem velmi ráda, že jsem větší nedělala. Byla tam nejbližší rodina a kamarádi a jak bylo lidí méně, tak se všichni bavili spolu - starší i mladší a krásně vše plynulo. I my jsme se mohli pobavit skoro se všemi. Byla jsem na velké svatbě - cca 70 lidí a přišlo mi, že se tam udělaly skupinky, které se spolu nebavily a bylo to takové rozkouskované... zábavu jsme neměli připravenou žádnou - resp. první tanec a svatební noviny byly... svědek v průběhu připravil tu hru ze zvedáním bot a bylo to super zpestření... jinak pak se tančilo, povídalo apod. Je pravda, že jsme měli ty nehorázné tropy, takže sezení a povídání bylo odpoledne jediné, co se dalo, ale myslím, že se to vydařilo a rozhodně bych se malé svatby nebála a stála si za ní. Ona i malá svatba nepřijde na malý peníz... a myslím, že většina lidí to pochopí, že šetříte na baráček a že prostě nebude dělat nic velkého - aspoň ti rozumní to pochopí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky tohle ale není mala svatba přece mala je do 10lido tohle.už se da brát za velkou dobře dejme tomu stredni
Odpovědět
Profilova fotka
Hlavně si svatbu udělejte tak, jak chcete vy. A pozvěte si koho chcete pozvat. Záleží jen na vás. My máme zkušenost většinou takovou, že když je na svatbě moc kamarádů, nejde to dohromady s rodinou (ale taky jak kde). Někdo se chce bavit, někdo to chce komorní. Co se týká programu, záleží na kolektivu a také, jak moc se obě strany znají. Pokud uděláš velkou svatbu (třeba 100 lidí), tak stejně se všemi lidmi "nepokecáš". Naopak u velkých svateb bývá někdy problém že se lidé neznají a je spoustu lidí kamarádů, kolegů z práce, kteří se neznají s rodinou a to může někdy tak trochu zabrzdit zábavu nebo naopak rozjetí kamarádi "utlumí" rodinu. Nemůžeš se věnovat všem lidem a jak tebe, tak tvoje hosty pak může mrzet že s tebou po celou svatbu ani nepromluvi, "nedostala se na ně řada". Jestli to chápu správně, že nejste zrovna "pařmeni" , nechte zábavu plynout . Ono se to nezdá, ale ten svatební den uplyne jak voda a většinou není nutné mít "nacpaný" program. Obřad - oběd - focení - večeře - tanec a je ráno. Jako program můžete do zábavy vložit nějakou projížďku na koňském povozu kolem restaurace nebo třeba jen v půli večera ohňostroj, pak lampionky štěstí atd ... Kdo bude chtět ten se pobaví i bez ohraných soutěží. A jak tu psala klara výše 25 lidí je svatba o počtu lidí "akorát" :-) U nás nejběžnější počty bývají mezi 40-50 a to už je myslím dost lidí.
Odpovědět
My budeme mit malou svatbu,nas bude do 20osob vcetne fotografky a kameramana :-D Chceme to jen v rodinne kruhu,ale i kvuli financni strance.. Jinak mame stejne datum :-)
Odpovědět
Nás bylo 22, dost lidí nemohlo kvůli zdraví přijít... Na raut jich ještě pár došlo, ale za mě ideální počet, neměnila bych. S úplně každým jsem si zvládla popovídat a každému se tenhle komornější počet líbil. Nemám ráda velké svatby a ani bych se necítila moc dobře mezi třeba 80ti hosty. Více lidí mi říkalo, že mají takové menší svatby radši, i proto, že si stihnou s novomanžely popovídat a ne se vidět jen u gratulací. Organizovanou zábavu jsme nechtěli, tomboly, svatební noviny (každý nás dobře zná) jsme zavrhli.. Hrála po celý večer hudba, chodilo se na procházky po okolí, k zoo koutku na zvířátka :-D tančilo se a povídalo a druhá akční skupinka venku neplánovaně uspořádala turnaj ve stolním tenisu :-D Pozvěte si koho sami chcete, pak budete akorát naštvaní, že jste se nechali přemluvit a museli tam snášet třeba bitku babiček :-)
Odpovědět
Nás bylo 27 včetně dvou řidičů a fotografa. A můžu říct, že to bylo akorát, pozvali jsme jen ty nejbližší z rodiny a z přátel - kamarádů jsme měli 10, což je docela dost na takový počet lidí a i prarodiče si to chválili, že to bylo hned veselejší, než když se sejde celý "urnový háj" (dle slov mojí 80-tileté babičky, bez urážky). Jinak svatba byla poměrně klasická, přípravy, obřad, hostina, focení, oslava :-) Líbilo se mi, že jsme měli na všechny čas, že jsem si s každým jediným hostem měla čas popovídat, strávit to i s ním. Také bylo fajn, že se většina hostů znala mezi sebou, důmyslně jsme vymysleli zasedací pořádek, takže zábava fakt plynula bez nějakého organizování. Za sebe můžu menší svatby jen doporučit, sama si nedovedu představit mít na svatbě víc jak 40 hostů. My zvali všechny na všechno,žádné dělení na obědové a večerní hosty a opravdu se ta uzavřená a kompletní společnost vyplatila.
Odpovědět
Nás bude do 30, ale není to až tak kvůli penězům, ale jak píše @alenkara , se snoubencem velké párty nevyhledáváme. Chceme na svatbě opravdu nejbližší, hlavně rodinu a nejlepší přátele. Všem pozvaným budeme zajišťovat přespání v místě obřadu a hostiny, což se prodraží. Do programu zahrneme bowling, který v hotelu nabízí, aspoň budou zajímavé fotky (doufám). Budeme mít DJe. Tombolu neplánuji, ale něco jako svatební noviny možná ano (ale malé rozsahem a opravdu o nás, chci sehnat i svatební fotky našich předků a dát je tam, ať jsou osobnější, žádná výročí svatby a svatební vtipy).
Odpovědět
Byli jsme donuceni udělat hostinu u nás na zahradě a byl to děs. I těch 25 lidí bylo hodně. Byl to trochu chaos (každej se bavil s každým a přeřvávali se), děcky byla jak utržená ze řetězu, pak začalo pršet, takže máme zničenou podlahu v baráku protože se nikdo nemínil zouvat. Ale člobrdíčkové se mezi sebou bavili bez problému po svém, nebylo třeba vymýšlet prgram (my měli spíše styl švédského stolu,takže se lidi různě mísili), ale my máme v rodině a mezi známými ukecaný lidi. A zábavu kdyžtak vymýšleli hosté a bylo to přirozené. Právě když je 80 lidí, tak se nidko nezná a je to divný, když se ti lidé mezi sebou znají, je to pro ně přirozenější. Horší bylo, že jsme to měli na zahradě ve stanu na hlíně a jak začalo pršet, tak to bylo fakt po celém baráku i tam, kde bych to nehledala a přitom mělo být hezky. Takže u nás byl jinej problém. Byla jsem na mega svatbách a to bylo fakt hrozný. Vyloženě nucená zábava. Tombola, tančení, ohňostroje, lampiony a musim říct, že se nikdo nechtěl moc zapojovat. U nás odpadl zasedací systém i lámání si hlavy nad nějakými akcemi a vyšlo to, až na pár detailů, kdy jsme pak finanční dary upotřebili na rekonstrukci. 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
my budem mit tak 15-20max, planovali jsme malou svatbu od zacatku. Mama taky nejdriv,ze pozve i "tetu" z tatovy strany, co si obces vymenime meil a obcas jsme se potkali na navsteve a to je vse, chteli jsme jen rodice,svedky, babicky ale vzdalenejsi pribuznejsi ne, to bych pak musela pozvat kazdyho....no nakonec neprijde ani mama, protoze se ji nejak nechce... Ja jsem osobne pro mensi svatby, kdyz je dobra zabava je to super, kdyz mas velkou svatbu tak si ty lidi stejne neuzijes..
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít 14 lidí, radnice, pak hospoda s obědem(ale žádná naplánovaná hostina, nevědíl, že jsme svatba) a pak půjdeme k nám domů, kde budeme mít sud, nějaké drobné občerstvení atd. , na večer pak gulášek a tatarák. Podotýkám, že bydlíme ve 2 plus 1, takže to bude opravdu malé :D ale k nám domů už nás asi půjde mín, cca 11. Plánujeme mastit activity, chceme poprosit rodiče, at přinesou nějaká videa a fotky z našeho dětství a chvílí strávíme koukáním na to :) pro pobavení. Jinak prostě pohodové rodinné odpoledne se soudkem piva :D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?