Lidé z daleka a potvrzení ubytování

Profilova fotka
Zdravím! Prosím o radu, mám hosty vzdálené cca 120 km i více. Všem budeme zajišťovat ubytování. Je hloupé chtít po nich aby dali vědět předem, jestli všichni přijedou? Mám totiž takový pocit že tak půlka to vzdá a nepřijede vůbec a my pak budem zbytečně doplácet za prázdné pokoje a nesnězený oběd.... :( Poraďte prosím, jak to vyřešit???
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj my máme celkově svatbu 190km od domova a všem sme museli zařídit ubytováni. Přijedou dokonce i rodiny ze slovenska ale všichni to pochopili. Asi 14dní po odeslání oznámení sme všechny kontaktovali a zeptali se jich. Na rovinu sme jim řekli že kvůli ubytování a jídlu. My jsme si rovnou zamluvili autobus aby měl každy jak se na svatbu dostat a hlavně aby nemusili druhý den ráno řídit. Nakonec přijedou i Slováci sem k nám a pojedou s námi autobusem. Vyhlídka toho že ušetří za benzín a můžou se pořádně opít je asi lákavá pro všechny D: autem jede jen nakonec rodinka s malým miminkem
Odpovědět
Urcite to neni hloupe,chtit,aby potvrdili ucast. Prece i bezne se to delava,i kdyz treba hoste neprespavaji. Ale prave,aby bylo jasne,jaky bude realny pocet hostu;)
Odpovědět
Profilova fotka
JJ super, díky za rady holky :) Mě totiž znejistila tchýně, že se to takhle nedělá a že je to trapné a pod. Takže jsem ráda, že nejsem jediná, která to takhle organizuje :)
Odpovědět
Vyřiď tchýni, že moje první reakce byla: no to je snad normální, že každý host pozvaný na svatbu potvrdí účast? :-) Je to potřeba jak kvůli jídlu a zasedacímu pořádku, tak kvůli ubytování. Samozřejmě se pak objeví lidi, kteří z nějakého důvodu nemohou přijet, my jsme nahlašovali poslední změny tak týden před svatbou. Ale potvrdit účast je slušnost.
Odpovědět
Profilova fotka
No ... jak to říct ... každá tchýně je jiná :D :D :D
Odpovědět
Ahojky, my neměli nikoho na ubytování a i přes to jsme žádali, aby svatebčané dali vědět.. Rodina zda dorazí a u přátel, zda chtějí jen na obřad či zda i na zábavu (měli jsme kolem 120 pozvaných lidí, tak aby bylo dostatek jídla, nechtěli jsme aby ho bylo moc či aby lidé měli hlad). A rozhodně mi to nepřišlo hloupé či trapné a ani nikomu ze svatebčanů, všichni to chápali.. :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?