Kolegové na svatbě?

Ahoj holky, zajímalo by me, zda jste na svatbu zvaly kolegy z práce. A pokud ano, tak na kterou část dne? Obřad a hostina nebo i oběd? A zvaly jste i jejich partnery?
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem takhle byla na svatbě jako host u kolegyně z práce, pozvala nas na odpoledne/vecer, ale byli jsme všechny v praci, tak jsme dorazily opravdu až večer...pozvala nás 4, co se tak spolu bavíme, jeli jsme tam autem jako banda holek, ale ta jedna z nás to asi nepochopila a asi za hodinu za ni přijel manžel i se třemi dětmi...no trochu trapas :) kolegyně nás zvala i na obřad, ale to nešlo kvůli praci, tak jen takhle na večer.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja zvu bandu kolegyn bez partneru, ty ani nezname
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkax Já byla dvakrát na svatbě jako doprovod kolegy nevěsty, jednou na celý svatební den a jednou na obřad + odpolední raut (v obou případech byli kolegové výslovně pozvaní i s partnery). Ale řekla bych, že je to spíše výjimečné a kolegové pozvání snad ani neočekávají (pokud nejde vyloženě o dobré kamarády).
Odpovědět
Profilova fotka
ono opravdu záleží, jak jste si s kolegyněmi blízké. Já osobně zvu 4 kolegyně včetně partnerů, protože se z nás staly kamarádky, často jezdíme společně na výlety o víkendech a tak, takže mi to přišlo přirozené.
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat @zuzinka6 @poinsettia děkuji :-) @moni124 U mě se jedná o 4 kolegy. Máme přátelské vztahy, ale na výlety spolu nejezdíme. Chtěla bych je pozvat spíš na odpoledne. A taky přemýšlím jestli zvát partnery, protože dva partnery znám od vidění a dva vůbec. Právě mě zajímá jak na svatbách chodí. Já si říkám že kdybych pozvala jen kolegy, tak se zvládnou zabavit spolu.
Odpovědět
Nezvala, přestože mám v práci několik lidí, co považuji za přátele, bála jsem se, že by to urazilo ty ostatní, nezvané.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, já zvu 4 kolegyňky, které mám opravdu ráda a se kterými se bavíme. A to na obřad, i oběd a hostinu :-)
Odpovědět
já kolegům v práci (když jsme se brali, byla jsem tam 1/2 roku) dala jen oznámení - kdyb na obřad chtěli, tak ať přijedou. Na hostinu ani večerní zábavu jsem je nezvala. Ale na večerní zábavu jsem zvala 2 své kolegy z předchozí práce. Pozvání platilo i pro jejich polovičky - ty jsem znala také už z dřívějška.
Odpovědět
Profilova fotka
I kdybychom dělali velkou svatbu, tak kolegy bych rozhodně nezvala. Pracuju v mužském kolektivu (samí podivíni), v kanceláři jsem sama, takže na nějaké budování vztahů moc není čas. Z bývalé práce mám dvě kamarádky, ale jedna je single a druhá čerstvě zadaná, takže bych nevěděla, jestli pozvat jednu s partnerem a druhou samotonou, nebo tu zadanou bez partnera. Ale jak říkám, tohle naštěstí neřeším :-) Co jsem zatím byla na svatbách, tak občas někdo zval kolegy, většinou na večer. Na svatbách v naší rodině je zvykem zvát pouze rodinu, ale na celý den.
Odpovědět
Ono to hodně záleží logicky na vztazích s kolegy :) My zveme kolegy z obou stran na obřad a večerní party pro přátele, protože logicky je za přátelé považujeme... I s partnery budou kolegové z mé strany, neb je taky známe. Ze snoubencovi strany to bude s partnery jak kdo.... A taky záleží, dke svatba je. Ját řeba pochopila, že sjem nebyla zvaná na kolegyně svatbu, neb to měla na druhém konci republiky a tudíž omezený počet lidí, takže pozvala jen ty nejbližší (včetně jedné kolegyně, se kterou se zná řádově mnohem déle než se mnou). Na druhou stranu my to máme tady v Praze, takže nevidím důvod, proč je nepozvat :) Ale my se dost scházíme i mimo práci a tak.
Odpovědět
Já zvu kolegyně pouze na obřad. Přítel zve pár kolegů na obřad a večerní párty - ale jsou to jeho dobří kámoši :-)
Odpovědět
Já kolegyně z práce nezvu (na obřad se asi podívat přijdou),přítel je zve
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já jsem pracovala 3 roky, v jedné práci, kde jsem měla dobré vztrahy, ale mimo práci jsme se nestýkali, teď půl roku mám novou práci... Do staré práce jsem oznámení dala, když se budou chtít přijít podívat na obřad, tak přijdou, ale do nové práce dávat nebudu, dostanou pak výslužku... Přítel do práce také nedává, rovněž donese výslužku a pozval jen jednoho kolegu s přítelkyní na obřad a večerní raut a ten jeho kolega mě zná od základky :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kolegyně zvala na svou svatbu jen dobré kamarády - myslím, že to je ideální a udělám to taky tak. Já jsem třeba na tu její svatbu pozvaná nebyla a rozhodně jsem se nijak ukřivděně necítila - zas až tak dobré kámošky nejsme. Donesla nám do práce super koláče, dala nám oznámení a pak poslala link na fotky, kdo by se chtěl podívat. Což je super a víc, než bych čekala. Jinak chci pozvat úplně všechny i s +1, protože tak by to podle etikety mělo být, i když samozřejmě chápu, z jakých důvodů se to ne vždycky dělá. Každý má právo nepozvat partnery kolegů, když je ani nezná, ale já bych to nedělala (právě kvůli etiketě a taky kvůli tomu, že svatba je "rodinná" věc, tak mi přijde blbý nepozvat "rodinu").
Odpovědět
Když zvete kolegy bez partnerů, to jim do pozvánky napíšete, že pozvání platí jen pro jednu osobu, nebo jim řeknete osobně, že musejí přijít sami? Vzhledem k tomu, že pozvánka podle etikety automaticky platí i pro doprovod, strašně by mě zajímalo, jak to řešíte.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana nám kolegyně žádnou pozvánku nedávala, pozvala nasna kafe, řekla, holky, tehdy a tehdy se vdávam, moc to nesirte dál, nepotřebuju, aby to každý věděl a budu moc ráda, když přijdete, obřad je tam a tam, oslava tam a tam...chlapa ani jedne z nás neznala, koneckoncu, my jejího moc taky ne(od vidění max.), tak by nás ani nenapadlo si je tam tahat, šli jsme tam prostě jako banda holek :)
Odpovědět
Profilova fotka
@jitulkax no my budeme mít oběd jen s rodinou a kamarady zveme na odpoledne/k večeru, v podstatě na raut a na zábavu...ja bych se tech kolegyn zeptala, jestli by jim nevadilo, ze by dosly samy (pokud byste jejich partnery na svatbe nechteli) a nebo bych tomu jeste nechala cas, ono se to casto samo vyvrbi... je to ale vase svatba, takze bych si rekla, co chci ja :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?