Koho pozvat

Profilova fotka
Prosím o radu ... chcete s pritelem dat dohromady seznam hostu, pritel ma moc sestrenic a bratranku. Jedna se mi jedna sestrenice je vdana a maji syna, druha ma syna a ma noveho pritele, a treti bratranec ma rodinu. ale nemuzeme pozvat vsechny. Jak to mame udelat? diky
Odpovědět
Profilova fotka
Podotýkám jsou to sourozenci, takze kdyz nepozvu jednoho tak .... :)
Odpovědět
Pozvat všechny nebo nikoho...bohužel, jinak asi hrozí hádky v rodině :)
Odpovědět
Profilova fotka
@luckiesj a dokonce jsem slysela ze se zvou nezadani,nezenati, nevdane, co je na tom pravdy?
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilaho Mám pět bratranců a všichni mají min. 2 děti a jdou všichni... Nedovedu si představit, že bych jednoho pozvala a jiného ne, to bohužel nejde... Přítel má 6 bratranců a sestřenic (ti jsou naštěstí bez rodin) a jdou taky. Takže tak :-)
Odpovědět
A stýkáte se se všemi pravidelně a ve stejné míře? Jestli jo, tak bych pozvala buď všechny, nebo nikoho, tím spíš, že to jsou sourozenci, to si moc neumím představit, že by šel jen někdo z nich... A aby se zvali jen ti, co momentálně nemají partnera nebo vážný vztah, to je hloupost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@gabrielkaada Tak ja svoji sestrenici ani bratrance nezvu (sestrenice je v anglii, a bratranec me na svoji svatbu taky nepozval), pritel ma bohuzel vetsi rodinu. a zase pozvat vsechny nemuzu, duvodem jsou finance. @zoufala_nevesta tak sobe sestrenice bydli hned vedle nas :) takze denno denne se vidime jen teda ta druha se pred nejakym mesicem odstehovala o par km dal, ale piseme si a kdyz prijede navstivime se. a s tim pritelovym bratrancem se skoro vubec nevidame. spis vubec. nevim to jsem kdesi slysela ze se zvou nezenaci a nevdane :) takze asi nepozveme asi jednoho znich jinak to nevidim.
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilaho V tom případě bych asi opravdu nezvala nikoho... A nerozumím, jak to myslíš s těma neženatýma, nevdanýma?
Odpovědět
@gabrielkaada Taky to nechápu... Já bych pozvala ty, se kterými se stýkáš a máš dobré vztahy. Mě by netrápilo, že někoho vynechám. A u pozvaných bych pozvala všechny s doprovodem, ale já tedy bez dětí.
Odpovědět
Profilova fotka
@gabrielkaada nevim sama presne, me to kdosi rikal ze se zvou spis ti ..... @kacenkakaca tak deti taky musim pozvat s rodici, nevim kde by je nechali :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilaho Aha, tak to jsem ještě neslyšela... ;-)
Odpovědět
@kamilaho To je tvoje věc, já myslím, že možnosti hlídání jsou dnes velké. Sama jsem na svatbě nechtěla děti pod deset, na tom jsme se shodli hned. A rozhodně není nutné je zvát, ale jak píšu, je to na tobě
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca tak deti by bylo asi 7, tak to neni tak hrozne. no nejak to musime vymyslet
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Zvali jsme na svatbu jen ty s kterýma se stýkáme a máme dobre vztahy. Nezvali jsme nikoho jen proto, že by se to mělo. Dětí jsme měli asi 8 a bylo to super. Nejmladší měli okolo 5 let a ani jsme o nich nevěděli a užili si to všichni. Nemuseli jsme nic speciálního vymýšlet.
Odpovědět
no jestli by to u vás byl nepoměr, tak to možná radši vynechejte... kdybychom chtěli zvát my bratrance a sestřenice, tak z mý strany by to byla jedna asi šestiletá holka, s tím, že s tou rodinou se stejně nestýkáme. z přítelovy strany by to bylo celkem 6 malejch dětí z jedný strany (od 3-10 let) a 4 dospělý z druhý strany, některý s partnerama... ty děcka sem viděla párkrát, takže bych se určitě necejtila povinná je tam zvát. možná bych pozvala jen ty dospělý, s kterejma přítel trávíval prázdniny atd. ale i tak bych radši dala přednost kamarádům, který bych pozvala místo nich. hlavně by bylo i hloupý, aby tam z mý strany nebyla ani jedna sestřenka/bratranec a on by jich tam měl 10 :-D prostě se domluvte na vašich představách:) ale stejně pravděpodobně budete pomluvený za to, jak to uděláte...takže je toúplně jedno. dobrý se řídit svým pocitem a na okolí se vykašlat.
Odpovědět
@kamilaho Ohledně těch financí-oni s prázdnou určitě nepřijdou-de-facto se sami zaplatí...sice je to možná trochu neslušné takto uvažovat,ale reálně to tak prostě většinou je..pokud je nechceš tedy zvát hlavně kvůli financím,tak je to zbytečný důvod..
Odpovědět
Profilova fotka
@fijonceee tak ja s z mojí strany zvat moji sestrenici a bratranece nebudu, sestrenice je v anglii a bratranec mel svatbu a nepozval. hodl muj pritel je z vetsi rodiny :) a ma sestrenic a bratrancu hodne :) nejvice se stykame se dvema jeho sestrenice ktere bydli hned vedle nas,takze se vidime porad. ale to jsem psala uz vyse. takze to by bylo dohromady 4 dospely a 2 deti ve veku 3 let. s jejich bratrem se skoro vubec nevidame. @ilonkaseda jj vim ze kazdy kdo prijde tak si to de-facto plati sam .) kdyz nam prispeji na svatbu. Nevim jak to udelat, protoze pritel zase nemusi pritele od jedne sestrenice. takze asi hold nepozveme ani jednu. Jen te starsi sjme byli s pritelem kdysi uz na svatbe,tak nevim jetli je nepozvat
Odpovědět
@kamilaho tak pokud to jsou sestřenky a zároveň je berete jako kamarádky, tak bych je pozvala a ostatní klidně ne. možná se urazej, ale to je jejich problém:)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám větší rodinu oproti přítelovi a bylo těžké se rozhodnout, jak to udělat. Ale protože s jedním bratrancem jsem se neviděla několik let,tak hned vypadl. Jeho sestru jsem viděla naposled když jsem byla zvát její rodiče a bratra na svatbu. Má velké děti a nového přítele (prej žárlivého). Takže tu tam taky nezvu. Nevídáme se a nepíšeme. Jeden bratranec odmítl :-( Jinak ostatní sourozence z máminy strany s dětmi zvu :-) (tj. 5 starších dospělích a 5 vrstevníků) Z tátovi strany zvu všechny (tj. 2 starší dospělí, 7 "vrstevníků" a 5 dětí) z toho 2 puberťačky odmítly přijít. U přítele zveme skoro všechny s dětmi. Jednu rodinku nezveme skrz rodiné problémy. Už jsem slyšela námitky proč nezvu sestřenici a je mi to fuk :-D a to že nezveme jednu rodinku od přítele nikomu možná nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
já mám velikou rodinu proti manželovi, a nechtěla jsem zvát všechny. Ne proto, že bych je ráda neviděla a navíc sem byla sama na hodně rodinných svateb pozvaná (většina sestřenic a bratranců jsou o dost starší) ale nemám ráda moc velký davy a rozhodli sme se tak, že pozveme jen nejbližší rodinu a ne všechny, čímž sme "ušetřili" asi 30 lidí, ale pro mě by ta svatba pak už byla spíš noční můra, i těch 40 lidí co sme měli bylo tak akorát a víc bych fakt nechtěla
Odpovědět
@kamilaho Tak my jsme zvali jen ty příbuzné, s kterými se stýkáme. Takže ze dvou bratranců - sourozenců jsme pozvali jednoho, protože toho druhého vídáme tak jednou za rok na vánoce u babičky... O zvaní pouze nezadaných jsem nikdy neslyšela, naopak spíš se zve i s doprovodem, aby dotyčný nebyl sám. My třeba zvali na svatbu kamarády i s partnery, které jsme předtím neznali (měli jsme tam dva takové).
Odpovědět
no..já jsem si říkala, že je to výborná příležitost se zase pořádně sejít jako rodina (přeci jen těch příležitostí moc není..pak jen pohřby)..stojí to dost...ale tak čím více lidí, tím zase vyšší návratnost, ne :-)?..určité náklady tak i tak tam budou fixní (šaty, prstýnky..)...ale lidi si to svým dárkem zaplatí, ne?
Odpovědět
V něčem má určitě pravdu @hejhulou . My třeba zveme relativně málo lidí přímo z rodiny na to, jak velké "rodiny" oba máme různě po republice. Jenže s většinou se nijak nestýkáme, jen o sobě tak nějak víme a s někým jsme se třeba viděli vždy po x letech. Máme i tak dost dobrých kamarádů a finance musejí jít taky jinam, takže na to bohužel musíme koukat. Zveme z rodiny od přítele kromě sestry a rodičů jen jednoho bratrance s rodinou, se kterým se vídáme často a máme je rádi, ode mně kromě sester a mamky taky jen jednu rodinu od synovce, protože s těmi jsem trávila hromady prázdnin a i teď jsme se docela viděli a máme je rádi. Já třeba zastávám názor, že nebudu zvát někoho z rodiny jen proto, že je to "rodina", ale třeba vztahy tam nejsou nic moc nebo se už 20 let nevídáme ani nevoláme apod. To už radši pozvu i na oběd více blízkých kamarádů, se kterými trávíme hodně času poslední roky. Vyeliminuje se tím i dusno v atmosféře, když tam člověk má opravdu jen ty, které má rád a kteří mají rádi jeho :-)
Odpovědět
@kuliseks Taky jsme na počet hostů pozvali dost kamarádů na místo rodiny. Prostě jsme vybrali lidi, které máme rádi a stýkáme se s nimi. Proč zvát někoho, s kým se moc nestýkám, moc si nerozumíme?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
My jsme to po dlouhých diskuzích v rodině vyřešili tak, že na oběd se pozvali jen sourozenci rodičů (tzn. tety a strejdové), bratranci a sestřenice jsme pozvali až na večerní zábavu (od 18 hodin). Kapacita místa dovolovala pouze celkově do 50 lidí (a my máme opravdu hodně blízkých kamarádů), takže jsme museli poslechnout pravidlo "buď všechny, nebo nikoho". Nakonec se ale vše vyvrbilo tak, že z 12 lidí se dostavili jen 2 a většina bez omluvy, nepřišli se podívat ani na obřad. Na jednu stranu nás to hodně mrzelo, na druhou stranu už víme, kdo se s námi chce stýkat a kdo nechce.
Odpovědět
Mám podobný problém:( přítel má rodiny poskromnu....já bohužel nikoliv. Rodiče jsou z více sourozenců....takže spoustu sestrenic atd. S přítelem si svatbu hradíme z vlastních zásob, takže nemůžeme pozvat všechny. Já mám ale obavu, ze riskujeme v mé rodině hádky. Podle našich nemůžeme pozvat tety/strejdy a jejich děti ne.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?