Koho pozvat na svatbu

Potřebovala bych znát vaše názory.... Řešíme koho pozvat na svatbu, chceme jen malou svatbu. Chtěla jsem pozvat ze své strany (rodiče, bratra, babičku, dědu, tetu, strejdu, bratrance a sestřenici + svědkyni s přítelem)...Ale nastal ten problém, že bychom nepozvali druhou tetu, strejdu a jejich 4 děti (se kterými nemám až tak dobrý vztah)....Jenže jsem teď o víkendu zjistila, že by byli naštvaní ne jen oni....Ale i můj, táta, který mi na to řekl, že kdyby tam oni nebyli tak neví jestli by tam chtěl být i on...Což mě hodně vzalo. Tak jsme s přítelem začali přemýšlet jak bychom to udělali jinak....Takže náš další návrh je: MY 2...Oboje rodiče, 2 svědci s partnery, plus jeden kamarád, kamarádka a můj bratr...Že by to byla taková pěkná malá bílo-růžová svatba v přírodě, chlapy sladěné košile, holky šaty...já nějaké antické šaty (protože jsem těhotná), že by to všechno spolu tak pěkně hrálo... :) A teď můj dotaz Bylo by hloupé pozvat i 1 moji tetu (ke které mám opravdu blízko, a mám ji moc ráda, je jako moje kamarádka)? Ale bez partnera a dětí? (kterým si myslím, že by to až tak moc nevadilo) Moc děkuji za vaše názory
Odpovědět
Mně to teda přijde hloupé pozvat tetu bez partnera a dětí. A ten druhý návrh se mi taky zdá divný - pozvete kamarády, ale babičku a dědu ne??
Odpovědět
Profilova fotka
Mně by přišlo hloupé zvát kohokoliv bez rodin. Sice pak ty počty strašně bobtnají a taky mě to děsí, ale pokud bych já byla zvaná na nějakou svatbu bez partnera, tak s výjimkou případu, že by to bylo v době kdy on stejně nemá čas, bych tam asi nejela. A zvláště pokud mají děti, to už vůbec přece nemůže děti někomu hodit na hlavu a jet se bavit. Tak nějak to beru tak, že pokud má někdo partnera/dít/psa/... beru ho se vším všudy.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak to má být podle etikety (že se například automaticky počítá u každého i s doprovodem) asi slyšet nechceš, takže opět platí okřídlené "udělejte si to jak chcete" :-) . Sami musíte vztahy v rodině znát nejlépe a podle toho se zařídit (nebo se tím neřídit). Nepřijde mi hloupé jednu tetu pozvat a druhou tetu/strejdu ne, můj osobní názor je, že na svatbu si člověk má zvát osoby, ke kterým má blízký vztah a chce je tam, což se týká i rodiny, takže příbuzné, které člověk vidí jednou za pár let a nemá k nim vztah, zvát jen proto, že jsou příbuzní, mi přijde zbytečné (my také nezveme všechny tety, strýce, bratrance a sestřenice s partnery a dětmi, protože by to bylo asi 60 lidí :-) ). Co se týče tety, která by šla sama, dala bych jí pozvání i pro partnera (nevím jak má staré děti) a domluvila se s ní, jak to bude. Ovšem to asi vůbec neřeší názor tvého táty, kterého se stejně asi dotkne, že jeho sestru nezveš (pokud chápu dobře, která teta je která) a jinou ano :-)
Odpovědět
Ja si myslim, ze se nikdy vsem 100 % nezavdecis a vzdycky se najde nekdo, kdo bude brblat. Udelejte malou svatbu, jen vy dva a ti, ktere mate radi. Vy dva, rodice, sourozenci (a jejich partneri), prarodice, par kamaradu (do kterych muzes zapocitat i tu jednu tetu - tam bych partnery nezvala, spousta diskutujicic tu se ohradi, ze oni by nikam bez partnera nesli, ale ja k nemu nejsem prikovana a umim se bavit i bez nej, a kdyz mi kdysi jedna nevesta rekla, ze proste financne to nedavaji, aby pozvali vsechny pratnery, ale me by tam moc chtela, tak jsem poctena a ne urazena). A proc bys mela ze svatby treba "vyhodit" blizkou kamaradku jen aby se vesla teta, se kterou dobry vztah nemas, to nechapu.
Odpovědět
@monny3 Teta, kterou bych tam chtěla má dceru (16) a syna (7). No nezvali bychom bratra mého táty s jeho ženou a 4 dětmi, protože mi nejsou až tak blízcí. No to říkal i můj přítel, že si myslí, že můj táta bude naštvaný v obou případech.....Ale v tom případě opravdu nevím jak to udělat.... Myslela jsem si jak to bude všechno strašně bezva...plánovaní a ostatní věci kolem toho...Ale místo toho, jsem jen "na nervy" a poslouchám co všechno je špatně na tom co bych JÁ chtěla...
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme taky nemeli cast rodiny od muze (strejda, teta) se kteryma se nevida..
Odpovědět
@laka_lacenda No třeba z přítelovy strany tam budou opravdu jen rodiče, nikdo jiný a pak jen ti přátelé....A tam to nikdo neřeší... Ale u mě ano, protože je vídám na rodinných oslavách, tak jsem jakoby "povinna" je zvát, i když s ostatními mám bližší vztah...
Odpovědět
@lulu_84 No my chtěli menší svatbu kolem těch max. 20ti lidí, ale nebyl by tam ten bratr od táty + jeho žena a 4 děti...A v tom začal ten problém...Kdy mi na to táta řekl to co mi řekl, čímž mě dost ranil...
Odpovědět
Profilova fotka
@sarahtaylor no jo, tak to tady můžeš zaregistrovat často, že místo veselých příprav jsou nevěsty stresované příbuznými a jejich požadavky a názory... Já jsem to rodičům řekla hned na začátku, že rozhodně nebudeme zvát příbuzné, se kterými se nevídáme a vyjmenovala jsem naopak ty, které pozveme protože je máme rádi a rodiče to odkývali s tím, že je to rozumné. Pokud se rozhodnete pro malou svatbu, jak navrhuješ v 2.případě, tak by táta mohl být o něco méně naštvaný, prostě mu na rovinu řekni, že si se strejdou a jeho rodinou nejste blízcí a zvete jen bližší příbuzné. O pozvané tetě bych mu ani neříkala pokud se nezeptá, nebo bych řekla, že se ještě uvidí a v den svatby už to táta řešit nebude, že tam teta je a strýc z jeho strany ne ;-) Pak už se jen domluvit s tetou, jestli tam chce jít sama nebo s rodinou (ale nedovolila bych si jí diktovat, že musí přijít sama).
Odpovědět
@sarahtaylor to se Ti nedivim, tohle mi rict nekdo opravdu blizky, tak me to taky rani. No a uprimne, chcete malou svatbu a najednou by melo pribylo 6 (!!) lidi, se kterymi ani nemas dobry vztah? To je masakr.
Odpovědět
Profilova fotka
@sarahtaylor pak si vyberte tu druhou variantu a je klid...ale je to hrozny, jak se rodiny strašně "serou" do vybirani hostu snoubencu.....a co je nejhorsi tak chovani "kdyz nepujde on, nepujdu ani ja"..jak urazeny petilety decko
Odpovědět
@monny3 @lulu_84 @laka_lacenda Asi máte pravdu, je to naše svatba a my si ji můžeme naplánovat jak my budeme chtít. Uděláme svatbu jen o nás 2, kde budeme mít rodiče, svědky a pár kamarádů, bratra a ta teta, je sice teta, ale beru ji jako kamarádku a nikdo mi nebude říkat, že se to nehodí :) Díky za vaše názory! :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@sarahtaylor vybrala bych tu druhou, menší variantu, tetu asi s partnerem(aby tam nešla jen sama).
Odpovědět
@weruberu Asi to tak udělám :) No myslím, že zrovna má teta by se tam neztratila, je taková společenská, takže si hned s každým povídá. A můj brácha tam bude taky sám, taky by byli všichni v páru, tak by mohli být spolu :)
Odpovědět
Ja bych tetu s rodinou nezvala, pokud nechcete. Taky jsme jednoho stryce s rodinou zvali a druheho ne. S jednim mame vztahy skvele, s druhym mizerne. Taky na nas zase prarodice zkouseli, ze kdyz oni nepujdou tak nepujde ten a naopak, ale nedali jsme se. Ale nezvala bych nikoho bez partneru.
Odpovědět
Pokud tetu, tak strejdu také.... děti už zvát ale nemusíte. Ale na naši svatbu také zveme jednu tetu se strejdou a druhou tetu se strejdou nezveme. Můj táta se nejdřív cukal, že je to blbý, ale já si to vydupala a nenechala rozmluvit. Nemám je ráda, a jsem si jistá,že by nám tak akorát zkazili odpolední zábavu.
Odpovědět
Ja jsem take nezvala otcova bratra a nikdo v rodine nic nekomentoval, i kdyz jsme se schazivali u prarodicu na oslavy. Matcinyho bratra jsem zvala, ale ten nakonec neprisel. Škoda, že tvůj táta ti dává takové to dilema. Jestli ti nějak výrazně přispěl na svatbu, tak bych toho strejdu pozvala. Pokud cítíš, že se tvoji rodiče vybodli na to, že se dcera vdává, tak bych se vybodla i na zvaní toho strejdy.
Odpovědět
Profilova fotka
Naprosto ti rozumím, my dělali opravdu malou svatbu, moji rodice, sestra(ale ta zaspala a nedorazila),.oje nejlepsi kamaradka jako svedek, bez pritele, chodi spolu kratce, ja ho videla jednou, manzel nikdy, sama rekla, ze ho s sebou nevezme, aby mi mohla byt k ruce, od manzela maminka s partnerem, tatinek s partnerkou, dva sourozenci(teenageri) a nej kamrad jako svedek( bez pritelkyne, hodne je strida a nechtel ji s sebou brat)...bylo to male u nas doma(v panelaku), jediny člověk navíc by uz nebyl kam posadit...tchyne delala strasne halo, ze nezveme babičky a dedy...ale my mame dohromady 5 babicek a 3 dedy, moje babicky bydli 200 km dalekoa cesta tam i zpet by je dost vycerpala...vyresili jsme to s manzelem tak, ze jsme babicky objeli, oznamili, ze se budeme brat, ze se bereme narychlo kvuli stavbe, ze to bude jen mala akce a tak je nezveme, ze jim pak privezeme fotky..vsichni nas chvalili, ze mame rozum, ze utracet za svatbu, kdyz budeme stavet, a ze se bereme a necheme zit"moderne na psi knizku"...takze problem to byl jen podle tchyne, babicky byly naprosto v klidu, moje by ani prijet nechtely, je to na ne daleko, dve manzelovy babicky by taky nechtely, ta jedna jo, ale pochopila...a byl klid...kamaradum jsme vytvorili takovou vtipnou zpapravu, ze se bereme bla bla bla, ale ze je nezveme a ze prilezitostne zajdeme na panak..tem nejblizzsim...takze my to vyresili takhle, narovinu jsme rekli, bereme se, ale nikoho nezveme a bylo vsecko ok, my bbyli klidni, ze jsme nikoho neurazili
Odpovědět
Profilova fotka
Tvuj otec ti rekl,ze nevi zda ti prijde na svatbu,kdyz tam nebude teta? To jako vazne? Za druhy, nevim proc zvat jedn tetu se vsema a druhou tetu bez deti, tak bud obe samotny nebo obe s rodinou. Ja treba chapu nezvani partneru pratel,pokud je neznas,ale s rodinou to je docela divny. Za treti na tak malou svatb bych to neprehanela s ladenim do barev, my meli malou svatbu a jen svedkyne byla sladena,ani jsem nechtela vic druzicek, prislo mi ze to vypada divne,kdyz jsou vsichni v jedny barve, na velky svatbe se to vyrovna a vypada to dobre, ale nedovedu si predstavit vsechny v ruzovym/bilym 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@laka_lacenda jeste horsi snad je,kdyz pujde on nepujdu ja :-D
Odpovědět
@lucineni Ano to mi řekl, ale včera mi psal a omlouval se za to, že to byla prostě jeho jakási rychlá reakce, která ho mrzí. To s těmi tetami....Buď bychom pozvali jednu tetu i s přítelem a 2mi dětmi a tu druhou s manželem a 4mi dětmi ne...Ale to jsme zavrhli, protože bychom kvůli tomu poslouchali řeči a bůh ví jestli by se všichni ještě nerozhádali. Takže to bude tak, že tam budeme jen my 2, oboje rodiče, můj bratr, svědci s pertnery plus asi 4 kamarádi....A možná ta 1 teta (to je ještě v řešení).... Co se týče těch šatů atd, byl to takový prvotní nápad...který by se asi dost špatně realizoval a hlavně abychom platili oblečení všem lidem na svatbě, to by byl dost ranec :D Takže bych to třeba sladila jen třeba chlapy stejné motylky/kravaty/kapesníčky (prostě jen nějaká část) a u holek mě napadli takové ty květinové "náramky" na zápěstí, nebo ozdoba do vlasů, prostě jen takový nějaký bodík :)
Odpovědět
@sarahtaylor vždyt je to tvoje přirozené právo mít na své svatbě lidi, co máš ráda. proč by jsi měla být nucena zvát někoho, s kým si nerozumíš, ještě by tam dělali kyselé ksichty. Tu tetu, co máš ráda určitě pozvi. S těma druhým příbuznýma už stejně máš vztahy na bodu ledu, tak co řešit. Tady radim co?
Odpovědět
Profilova fotka
A to je ta samá rodina, co ji nechce tvůj snoubenec?
Odpovědět
@sarahtaylor já bych problém v jedné tetě neviděla, ale určitě bych ji pozvala s partnerem ;-)
Odpovědět
@pirek Ano přesně ta @maruska2017 Mám v plánu se za ní stavit a o všem se s ní pobavit abych taky slyšela názor z další strany :) Tak snad to co nejdřív nějak vymyslíme :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?