Kdo platí ubytování svatebním hostům?

Profilova fotka
Prosím o radu kdo platí svatebním hostům ubytování,platí si to hosté sami, nebo to platíme my?
Odpovědět
Ahoj, s přítelem jsme se rozhodli, že ubytování zaplatíme, hosté jedou z daleka a tak budou mít o starost méně. Navíc ve městě kde žijeme někteří nikdy nebyli, tak by bylo pro ně složité zajistit si vyhovující ubytování. Na místě kde bude hostina i ubytování nám nabídli skvělou cenu, tak náš rozpočet to ani příliš nezatíží. Ale není pravidlem, že ženich a nevěsta platí ubytování. Klidně můžete říct hostům, že ubytování zajistíte, ale platí si každý sám a nebo je můžete nechat najít si ubytování. Ale rozhodně byste je měli informovat o vašem rozhodnutí včas, aby se stihli zařídit a nedošlo na trapné situace.
Odpovědět
Profilova fotka
Měli by si ho platit sami (ptala jsem se na to i Špačka). Stejně jako doprava je to jejich výdaj, pokud chtějí přijít. Zaplatila bych ho akorát babičkám a dědečkům. To ale neznamená, že jim nemůžeš pomoci případně to ubytování najít. Navíc když to rezervuješ hromadně, dostaneš pravděpodobně na pokoje nějakou slevu. My naštěstí tohle nemusíme řešit, nakonec nám zbyl jen jeden pár, který je z daleka a nepojede hned domů, takže ty nejspíš ubytujeme v našem bytě, který bude volný. Ale když jsem bylě někde na svatbě, ubytování jsem si hradila sama
Odpovědět
Profilova fotka
My ho platíme pouze nejbližší rodině ze strany drahého, protože jsou z druhé strany republiky. Ostatní jsou zdejší nebo pojedou dom a nebo si ho zaplatí sami.
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy platíme ubytvání všem co přijedou. Jelikolž někteří to mají 200km. někteří 100km a někdo i jen 20km, ale nedeláme rozdíly. tím,že jsme zajistili ubtování pro všech 70 lidí, jsme dostali i celkovou slevu, za naplnění celé kapacity penzionu.
Odpovědět
Profilova fotka
My platíme ubytování jen rodině a svědkům, kamarádi si to platí sami. Kdybychom to měli platit všem,tak se nedoplatíme
Odpovědět
Abychom tomuto předešli, tak jsme pronajali celou chatu, kde bude odpolední oslava(tudíž se ušetří za restauraci). Budeme ji mít na celý víkend a zaplatíme 4500,-. Je tam 16 lůžek.
Odpovědět
Ačkoli mám malou svatbu s malým rozpočtem, tak mi na tomhle od začátku záleželo. Máme příbuzné opravdu z různých dalekých koutů a u kamarádů nechci, aby zvažovali, jestli na to mají (studenti) a jestli jim za to stojíme. Takže jsme zvolili koncept pronajmutí celého objektu (kde bude i oslava a raut, klasický oběd nemáme). Uděláme si pěknou garden párty s grilováním a nikdo nemusí nic řešit, tak nám to vyhovuje nejvíce. Já už jsem holt tak nějak taková, že vrazím radši peníze do hostů, než do sebe. Když už je menší rozpočet, tak chci, aby na to všichni vzpomínali jako na super akci :)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, záleží jak se rozhodnete s partnerem, není nic špatného, když se řekne nebo napíše předem, že si ubytování bude každý hradit sám. My jsme se nakonec rozhodli, že ubytování budeme hradit, měla jsem z toho dobrý pocit a o to v zásadě jde, mít z celé svatby skvělý pocit. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my ubytování nebudem platit žádným z hostů - přítelovi rodiče bydlí kousek od místa oslavy, stejně jako svědci a moji rodiče se sami nabídli, že si ubytování zaplatí (i mým bratrům) ... takže my všem co budou mít zájem, akorát ubytování zajistíme (jako svatebčani budou mít slevu), ale pak si ho každý zaplatí sám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
dle etikety by si měl každý z hostů zaplatit ubytování sám... Ale zaplatili jsme ho my :-) manželova rodina jela k nám přes 300 km, takže jsme objednali penzionek s restaurací a měli jsme ho celý pro sebe... Majitel nám navíc dal svatební apartmán zdarma :-)
Odpovědět
My jsme měli výhodu, že většina byla místních, takže odešli po svých ;-) Ale zbytku (jednalo se asi o 18 lidí) jsme ubytování zaplatili.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?