Kamarádky na obřad a pozdní zábavu

Profilova fotka
Ahoj holky, na svatbu zvu své nejlepší 3 kamarádky, se kterýma se často stýkám a známe se již dlouho - tyto kamarádky zvu na "celou" svatbu, tedy snídani,obřad a poté hostinu. Avšak mám další kamarádky (3), které bych ráda měla na obřadu, avšak nejsme si natolik blízké abych je měla na svatební hostině, druhá věc je také kapacita - v našem případě - čím méně, tím lépe. Avšak přemýšlela jsem, že bych je pozvala alespoň na pozdní zábavu (večerní raut), kdy hodně starších lidí odjede domů a budou se už bavit více méně jen mladí. :-) Holkám jsem se o něčem takovém už zmínila, z jejich strany to vypadá, že počítají s tím že na svatbě budou, ale na návrh, že by byly na obřadu a pak na pozdní zábavě, se moc netvářily - jako kde budou těch x hodin mezi obřadem a večerní zábavou? to budou jezdit tam a zpátky? :-S Tak ted' zvažuji, jestli tyto kamarádky nepozvat jen na obřad. Stýkáme se tak jednou, maximálně dvakrát do roka, téměř vůbec si nenapíšem, ani na narozeniny.. Co myslíte? :-)
Odpovědět
Vůbec se jejich "nadšení" nedivím. Zkus si to představit sama - jsi pozvaná na obřad, po kterém se tlupa štěbetajících svatebčanů naloží do aut a vyrazí do restaurace na oběd (nebo se přesunují ke stolu, když je to na místě). Ty a dvě další tam zůstanete stát samy jako trubky a asi si taky zajdeš někam na oběd, ale pak se poflakuješ po městě, nebo sedíš někde v parku a čtyři pět hodin točíš palcema a čekáš na čas, v němž se budeš smět dostavit na pokračování svatby... :-S Kdyby bydlely kousek, tak by to ještě šlo, ale pokud se kvůli mně budou trmácet do jiného města, tak je slušnost pozvat je na celou svatbu.
Odpovědět
Ač je to v dnešní době bohužel čím dál častější, myslím si, že na svatbu se mají zvát lidé, se kterými chceš ten den stravit. My jsme raději pečlivěji vybírali hosty a nezvali všechny známé, ale opravdu naše blízké kamarády, zato všechny s partnerem a všechny na celý den. Jiná kategorie jsou napr.kolegove, kteří se přijedou podívat na obřad a pak jedou domu, ale host na svatbě pro mě byl ten, se kterým jsem chtěla strávit celý náš svatební den. Styděla bych se, kdybych půlku poslala pryč a nechala je někde x hodin čekat. Zažila jsem to jednou, šlo to zvládnout, ale byla to svatba 4 hodiny cesty od domova, takže to fakt bylo o tom jít si někam koupit oběd a pak bloumat několik hodin po okoli, takže zrovna pohodlně to nebylo.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky nejsou z daleka, jsou ze stejného města. Ale máte pravdu, je hloupost je zvát na obřad a poté až na večer.. Pozvu je pouze na obřad. Bohužel, nemohu vyhovět všem a nechci tam mít lidi, se kterýma se vidím jednou za rok a to když to iniciuji pouze já. :-) Děkuji za vaše reakce.
Odpovědět
Profilova fotka
Osobně jsme měli všechny lidi na celý den, ale zažila jsem většinu svateb, kde jsme my kamarádi byli na obřad a pak až na zábavu a nevadilo nám to, i když věřím, že někomu to vadit může. Hodně záleží, kde svatba je (rozdíl svatby někde v lese a ve městě, místě bydliště většiny), jestli je obřad jinde, než hostina a zábava (pak nikdo nestojí jak trubka), atd. Na svatbách, kde jsme nebyli na hostinu pozvaní jsme se vždy domluvili s partou kámošů a šli společně na oběd někam do restaurace (na svíčkovou :-D) a trávili to odpoledne, než začala zábava, společně. Zatím to bylo vždy fajn a vůbec nám to nevadilo.
Odpovědět
My tak byli loni na svatbě a nějak mi to nevadilo, spolu s kamarádama dalšíma jsme si zajeli na obídek, pak domu dát spršku a jelo se zpátky navečer :-) Nějak mi to nevadilo, ale vím o lidech, kterým to vadilo :-) Takže ..nezavděčíš se vždycky všem :-) Zase pokud jsou to kamarádky, se kterýma si ani moc nepíšeš, jsou to vážně kámošky? Je nutný je tam vubec mít? :-) I jak to píšeš ty se v tom trochu ztrácím, jakože na jednu stranu je tam mít chceš, na druhou ne..:-)
Odpovědět
Na obřad a pak na večer jsem byla jednou. Nevadilo mi to. Z práce jsem odběhla na obřad (cesta asi 5 minut taxikem) a večer jsme šli celá rodina na párty. Naší svatbu jsme udělali jinak. Obřadní síň i salonek v restauraci na oběd měli kapacitu cca. 30 lidí. Takže obřad a oběd byla jedna skupina a pak na odpoledne na raut kdy se využíval už celý prostor objektu přislo dalších cca. 30 lidí.(pravda 4 lidi z odpolední skupiny se přišli podívat i na obřad).
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem tohle taky zažila z pozice hosta - pozvánku na obřad a pak až večerní párty. Ne že by mi to vyloženě vadilo, ale není to úplně příjemné. Poflakovala jsem se s ostatními "horšími" svatebčany po městě, navíc jsem tam moc ostatních lidí neznala, prostě- nic moc. Následná párty byla super, vím, že se to takhle dělá, takže mě to neurazilo, ale na svojí svatbě to prostě takhle nechci. Buď někoho zvu anebo ne. Tady tohleto "ty můžeš na obřad, ty můžeš na párty, ty na všechno" mi prostě vadí. Nic proti lidem, kteří to tak mají, chápu a respektuju, ale osobně bych tohle prostě nevolila...
Odpovědět
Profilova fotka
My máme rozdělené svatebčany na obědové a rautové. Bohužel máme "moc" lidí, se kterými chceme náš den strávit, a pokud by šli všichni na oběd i raut, prakticky celý prostor by zabral obědový stůl. Asi by se to dalo vyřešit, ale už takhle je toho dost, co se může pokazit, tak k tomu nechci přidávat ještě nějaké případné stěhování věcí v restauraci mezi obědem a rautem :) Máme poměrně dost velké rodiny, takže oběd bude prakticky jen pro ně. Každopádně, mezi neobědovými hosty máme své dobré kamarády, kteří dostanou tipy kam na oběd, případně kam se jít ve městě podívat aby se nenudili (pokud nejsou místní). U 3 lidí je to asi "blbé", my jich máme cca 30 obědových ku 30 rautových a plus mínus se tak nějak znají. Ještě uvažuji, že bych jim na tuhle část udělala "program", něco jako "orientační běh". Ale bez lesa a běhu. Prostě aby se zabavili a na odpoledne přišli v příjemné náladě a ne jak papuče protože museli čekat - byť při předávání oznámení nic neříkali :)
Odpovědět
Zažila jsem spoustu svateb, kde šla po obřadu na oběd rodina, a kamarádi měli odpoledne "volno" a vrátili se večer na party. Vůbec mi to nepřišlo divné, a to i když jsem jela na svatbu přes celou republiku a nikoho tam neznala - měla jsem čas si prohlédnout město, přidala jsem se k jedné skupince kamarádů novomanželů na oběd a měla pak i večer společnost... Někteří kamarádi ten odpolední čas pro sebe využili ke spaní, aby si pak pořádně užili party... Každý to organizuje jinak - někdo se nestará vůbec, někdo připraví aktivity (prohlídka zámku apod.), za mě je fajn dát aspoň tipy, kam si můžou kamarádi zajít na oběd nebo nějaké tipy co v okolí podniknout... Možná jsem i byla radši, že jsem odpoledne měla trochu pro sebe, nepřeplácáš se k obědu několika chody, nesedíš sešněrovaná v šatech u slavnostního oběda se všemi babičkami a tetičkami, které neznáš... po obědě se navíc chodí novomanželé fotit a je tam takový hluchý čas pro všechny... Asi vnímám ten oběd jako takovou formální část oslavy s rodinou a večer už méně formální s kamarády... Ale každý to máme jinak a záleží na spoustě věcí (rozpočet, místo, vzájemné vztahy, očekávání všech zúčastněných, zvyklosti...) - důležité je ty ostatní informovat, jak to bude, předat včas instrukce, kdo kde má být (nebo kde zase být nemá)... nejhorší je, když se někdo zamotá k obědu, když s ním počítáte až na večeři, ale i to se dá vyřešit...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud si nepíšete ani na narozeniny, tak to nejsou dle mého kamarádky, když se ani nijak moc nescházíte. Takže bych je pozvala tak maximálně na ten obřad :-)
Odpovědět
Nam se to stalo jednou, byli jsme pozvani na obrad a pak od 5 na zabavu, byla to velka svatba o 150 lidech tak jsem si rekla ze nas bude tak 60 nekde v hospode cekat, a pokecame, jake prekvapeni bylo, ze nas neslo na obed jen 6!!! No tak jsme si zasli do hospody a pak se autobusem za sve penize premistili.. na zastavce na nas mel nekdo cekat ale nikdo nikde.. tak jsme sli asi 1,5km pesky podle navigace. Bylo nam receno, ze pockaji na nas s krajenim dortu a tancem, ale zabava uz byla rozjeta. Starsi lide na nas divne koukali kdyz jsme si sli pro jidlo, no asi v 8 jsme se rozloucili a odjeli... nevesta ani zenich nas neprisli ani pozdravit a pri louceni, jen je vy uz jedete, tak diky ze jste prijeli. No bylo nam dost trapne.. takze za mne selektovat hosty nee.. bud udelam svatbu pro vsechny ze vsim a nebo osekam seznam, ale ono sest lidi navic se ztrati, radeji bych usetrila na nas nez na histech
Odpovědět
Profilova fotka
@niky555 obřad a hostinu máme na jiných místech, takže by to nebylo takové trapné kdyby vše bylo na jednom místě.. a taky jsem si říkala, že by holky mohly v mezičase sednout někde na obídek, poklábosit, dát si drink a později přijeli na zábavu.. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@leniiis popravdě, já sama jsem z toho zmatená.. Chvíli je tam chci, pak zase ne. Budu se muset pořádně rozhosnout. :-| Ale už jen to, že nad tím pořád tak váhám mluví za vše.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?