Kamarádka mě při pozvání poslala k šípku

Profilova fotka
Ahoj krásné Nevěstinky netuším co si mám myslet a jak se zachovat. Máme menší RODINNOU svatbu to znamená že na svatbě je včetně nás cca: 20 lidí a vše je jen nejbližší rodina a ti budou na obřad i na hostinu a kamarády jsme řekli že pozveme na raut. ;-) Včera jsem se viděla se svou kámoškou se kterou se znám úplně od 1. třídy a pozvala jsem ji na raut a řekla jsem jí později v meziřeči že mi asi vypadnou i 4 členové rodiny a že bych byla ráda kdyby přišla tedy i na obřad i hostinu a kamarádka na mě spustila ledovou sprchu: "Na raut se ti vtírat nebudu s tím jdi doprdele a za nikoho ti dělat náhradu na svatbě nebudu na to se ti můžu vysrat,když mě tam nechceš tak to řekni narovinu já se tě o nějakou svatbu neprosím natož abych chodila na raut a dojídala zbytky po hostině jako nějakej bezďák!" Zůstala jsem koukat a nevím co si mám o tom myslet nebo jí na to odpovědět??? (raut není dojídání zbytků ale večeře formou švédských stolů)
Odpovědět
1
2
@vitulovas ????? A to se pos*ala? Jako pardon, ale to je teda chování!! I kdybych si to myslela, tak to neřeknu na plnou hubu...ale z toho co píšeš, tak nechápu o co jí jde...Měla by být potěšena, že ji na ten raut zveš, nebo ne? Naprosto rozumím tomu, že máte obřad a oběd jen v rodinném kruhu a to by měl každý respektovat a být rád, že má tu možnost s vámi zapařit na rautu...
Odpovědět
Profilova fotka
@vitulovas úplně chápu, jak se musíš cítit. Před cca týdnem jse zažila něco podobné. Pozvala jsem dvě " kamarádky " na naší svatbu , jedna nás s přítelem seznámila a s obouma jsem bydlela, jezdily spolu na dovolou... Poprosila jsem je i před půlrokem aby mi dělali družičky a když jsme odeslali pozvánky, tak mi od nich přišlo, že nepříjdou... Když jsem jim psala jakto , že nepříjdou, když mám pro ně jako družičky vše objednané a prosila jí o proslov jelikož nás seznámila , že takto si kamarádky moc nepředstavuji, tak na mě vyjely, jak jsem strašná krá... , že o žádnou svatbu nestojí a o nic se mě neprosily. Navíc jsem si vyslechla, jak se mnou bude budoucí manžel neštastný a že je jim ho líto ! Čím jsem si to zasloužila opravdu nechápu, ale poslala jsem je do háje a nemám nejmenší chut, je ještě někdy vidět. Pokud ti toto řekne člověk, kterého považuješ za přítele, tak to zřejmě pravý přítel nebude ...
Odpovědět
Profilova fotka
samozřejmě pozvání proběhlo jak se sluší a patří - s pozvánkou v ruce a úsměvem na rtech.
Odpovědět
Profilova fotka
@xori to je taky docela síla
Odpovědět
Profilova fotka
@vitulovas Lidé jsou různí a chování některých opravdu nechápu ! Ale hoď to za hlavu , nezvala jsi jí na druhý den aby přišla dojíst co zbyde po svatbě, takže její argumenty jsou úplně zcestné ... Raději budu mít na svatbě méně lidí, ale takové, kteří o to stojí :) .
Odpovědět
@xori wtf??? Já fakt některé lidi nechápu a je mi úzko z toho, co píšete...
Odpovědět
@vitulovas mě takto někdo pozvat tak také asi nejdu. Možná kdyby jsi ji nezvala jako náhradníka za vypadlé lidi na oběd tak v klidu přijde na raut, ale takto ?
Odpovědět
@vitulovas přesně jak píše @majanax, také bych takové pozvání odmítla, ale její chování to neomlouvá, určitě se dá odmítnout slušně a bez nadávek, nicméně my nevíme, co všechno jste si řekly, takže toto hodnotit je bezpředmětné.
Odpovědět
Profilova fotka
@majanax na raut měla dojít tak či tak auž to se tvářila jako kdybych ji nablila do kabelky, a myslím že pozvání na obřad jsem jí to nepodala špatně, myslela jsem si že bude mít radost né že mě pošle do prdele a tak či tak říct takové věci kamarádce / nevěstě ???
Odpovědět
Profilova fotka
Když jsem jí žadala hned po zásnubách jestli by mi šla za družičku také mi řekla že takový šaškárny fakt nemá zapotřebí že se nebude ztrapnovat a sedět u stolu jen s mou rodinou zatímco já si budu trajdat a fotit se. Z toho jsem pochopila že na obřad nechce jít - znám ji spoustu let a nikdy se nechovala tak jak se chová ted posledních pár měsíců tak nevím esi dělám něco blbě já nebo coo se děje.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to už bych ji tam ani nechtěla tohle mi říct! Je vdaná?není to závist???
Odpovědět
@vitulovas Tak ji tam posli taky a o nic se ji nepros. Nikomu se nezavdecis a ji by melo byt cti, ze je vubec pozvana na svatbu. Vase svatba neni start raketoplanu, nemusi ho videt vsichni. O to vic si to uzijete s jinymi, co si vaseho pozvani bzdou vazti. ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@vitulovas Mně by tedy neurazilo, i kdybych věděla narovinu, že jsem náhradník za vypadlého člena rodiny. Něco jiného by bylo, kdybych měla nahrazovat vypadlého kamaráda/ku. Každopádně byla její reakce úplně mimo, ty za to nemůžeš. Jestli si myslela, že tam bude hned za tebou ta hlavní osoba, tak je fakt nahlavu.
Odpovědět
@vitulovas Pokud se tak chova az posledni dobou, dost pravdepodobne na vas zarli, jinak si to neumim vysvetlit :-/
Odpovědět
Profilova fotka
Za takový výstup bych se na ni vysrala!!
Odpovědět
Mně to připadá jako vytržené z kontextu - spíš jako když to mezi Vámi doutnalo už hodně dlouho a konečně bouchly saze...to jste měly až dosud hezký bezproblémový vztah??
Odpovědět
Je to pipina, co jineho na to rict? Ja taky zvala kamarada s manzelkou jako nahradu a to 3 dny pred svatbou! Byli nadseni a moc jsme si to uzili! Nikdy bych necekala od pratel, ze me poslou do prdele... Vsichni chapou, ze jsme nemohli pozvat vsechny a za pozvani byli vdecni! Ti co nakonec nechteli prijit nam nechybeli ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vitulovas Trochu pubertalni chovani. Asi chudera jeste nedospela a ted zarli, ze se vdavas. Nechce jit, tak at nejde. Musim rict i sama za sebe, ze vlastni svatba nejlepe ukaze, jaky ma kdo k tobe vztah.
Odpovědět
Profilova fotka
:D asi by som potom na nu pustila nieco ja :D to je teda spravanie... ani by som jej nic nepisala a asi by som ju uz nikdy nekontaktovala...
Odpovědět
Profilova fotka
Presne tak, kazdy kdo je pozvany-at jen na raut nebo i na obed,je vetsinou rad,ze byl pozvan a ze s nim novomanzele pocitaji a chteji s nimi oslavit ten krasny den.ja sem kazdemu narovinu rekla,ze mame velke rodiny a kamarady mame navecer a pokud to nekdo z pozvanych nechce tolerovat,no tak to je jeho problem a nemusi chodit,nestojim na svoji svatbe o nacpulene puchyre...vetsina u nas pozvanych melo radost a asi jen u jednoho cloveka sem zaslechla blbou poznamku:-)na kamaradku se vyprdni,kdyz se chova takto-zavidi ti a evidentne ti moc nepreje,coz je smutne.
Odpovědět
To je teda "kamarádka".. Jejími slovy "bych se na ni vys*ala"! :-D
Odpovědět
Myslim si, ze pekelne zarli, ze se vdavas...Proto by ti zkritizovala cokoliv...V tom pripade to ale zadna kamaradka neni, kamaradka by ti to z celeho srdce prala...
Odpovědět
Tak jen, abys věděla, že v tom nejsi sama: když jsem já svou kamarádku zvala na svatbu, tak ani nepoděkovala, nic (a to jsem jí zvali na všechno - nejen obřad, ale i hostinu), jen mi řekla, že neví, jestli půjde, že si to ještě rozmyslí... Ale řekla to takovým tónem, jako že neví, zda jí bude naše svatba dobrá (ne z důvodu, že by třeba nemohla). Byla tedy o dost mírnější než ta tvoje, ale v podstatě mě taky poslala do háje. Nečekala jsem, až se milostivá rozmyslí a po několika dnech jsem jí řekla, že pokud se musí rozmýšlet, tak ať nechodí vůbec. Neznám důvody tvé kamarádky, ale udělala bych to stejně. Nechce přijít? Tak ať nechodí! Svatba bez té mé nafrněné "kamarádky" pak byla naprosto boží a dodnes jsem ráda, že jsem nedala na to, co se má a nemusela se tam dívat na její kyselé ksichty. A to doporučuju i tobě. Někteří lidé prostě štěstí druhých neskousnou. :-|
Odpovědět
@mofa81 Naprosto souhlasím! Na svatbě se většinou ukáže, jak jsou na tom vztahy mezi lidmi. Taky jsem během té své jednu kamarádku ztratila a jinou zase získala. ;-)
Odpovědět
Holky, člověk do toho nevidí... Mě bývalá kamarádka tak trochu "vyučila", že není nic černobílé... Byla mi za svědka, když jsem nemohla otěhotnět a po několika letech o dítě přišli, tak se zachovala dost hrozně, viděla jen sebe... Pak mě zvala na svatbu, první že jí půjdu za svědka, pak mi oznámila, že požádala svojí sestru a nakonec řekla znovu mě... připadala jsem si jak blbec a váhala s přijetím... Na svatbě bylo taky pár situací, na které zrovna ráda nevzpomínám... A opravdu - pokud už to předem neklape a pak mi kamarádka říct, že jí někdo vypadl a můžu teda přijít, a to všechno s úsměvem na rtech, tak ji třeba v duchu, ale pošlu do zadele... Takže vidím už nějaký déle "hnijící" problém, který teď bouchnul - a nemusí to být zrovna závist té kamarádky.
Odpovědět
je to těžké, ale hodit za hlavu. Jen bych ji asi napsala...úplně v klidu promyslela a sesmolila třeba email a napsala ji proč jsi ji tam chtěla, jak to vidíš Ty a jak Tě její chování zranilo. Naposledy ji nabídnout srdce na dlani. Bez zlobení a výčitek. Ne aby se to změnilo, ale aby jsi Ty odešla s čistým štítem a svědomím, s hlavou vztyčenou. Vulgárnost je vždy špatná a tady "kamarádka" přestřelila. Kdyby mi toto někdo řekl, už bych ho kamarádem nenazvala. Bolelo by to, to ano. Ale ukázal by mi jaký je a takového člověka bych já ve své blízkosti mít nechtěla, natož na svatbě. Radila bych se nezatvrdit, nezlobit, "otrávila" bys tak jedině sebe. Email bych napsala pro svůj klid a proto, abych vyčistila pro sebe vzduch. Možná jedou, někdy přijde se sklopenou hlavou a omluvou a vysvětlením. Teď bych to napsala a nechala být. :-)
Odpovědět
To, jak se vyjádřila je spíš k smíchu, naprosto se shodila, ale upřímně by mě zajímalo, jestli to na tebe takhle vychrlila jen tak nebo už mezi vámi bylo něco v nepořádku. Ale na druhou stranu se jí moc nedivím, že na svatbu nechce jít. Sama bych opravdu hodně zvažovala, zda bych šla na svatbu, kde by bylo pozvání jen na raut, ale dělat náhradníka za odpadle hosty, to bych nešla určitě. Ano, vím, že dostat pozvání na svatbu je čest, ale myslím, že i nevěsty by se měly k hostům chovat uctivě. To už mluvím obecne, ne o kamarádce, co neumí mluvit slušně.
Odpovědět
Nez jsme zacali planovat svatbu, tak jsme si jasne rekli, ze pozveme vsechny od zacatku nebo vubec.. Vim, ze nekdo to bere jako urazku, kdyz je pozvan az na vecerni raut a mejdan.. Nevim, ale pokud tam chci mit urcite lidi, tak je prece chci mit od zacatku a ne az vecer nebo nahradniky za nekoho, kdo vypadl.. Tim se nechci zastavat tve kamaradky, ale chapu, ze to bere takhle, i kdyz nechapu jeji vulgarni chovani.. Mozna prave proto vybouchla, ze se znate od mala, cekala, ze bude pozvana jako host od rana a ne jako nahradnik.. Vim, ze me ted asi vsechny vypiskate, ale svatba je o tom, ze od rana chci byt se vsema, ktere chci i u svatebniho stolu.. Nevidim smysl v tom, ze prijde skupinka kamosu az vecer..
Odpovědět
Profilova fotka
Buď ráda že to proběhlo ještě před svatbou a nemusela si něco podobného řešit v průběhu tvého dne. Takhle si dostala odpověď na otázku jak dobrá kamoska to je
Odpovědět
Upřímně. Mně by se také nelíbilo jít jako "náhradník". Na druhé straně zjevně nejste žádné kamarádky. Protože kdyby mi toto navrhla moje dobrá kamarádka, tak bych to přijala a nijak bych o tom extra nedumala. Kdyby to byla taková nějaká známá, tak bych se opravdu cítila jako náhradnice. Co ji neomlouvá je její slovník a vůbec způsob, jakým ti své dojmy z pozvání sdělila. Otázkou ovšem je, zda se takto nevyjadřuje normálně. Pokud ne,tak musel být mezi vámi nějaký problém, jak už tu holky psaly,nebo těžko říct. Každopádně závěr z toho co píšeš - Požádala bych ji, ať na svatbu nechodí.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?