Je normální pes na svatbě?

Tchýně si chce vzít na naší svatbu svého menšího pejska, prý je hodný a neštěká, ale chce ho mít u sebe jak v kostele tak na hostině. Nevim,jestli je to normální a taky zda se dovnitř kostela vzít může. Co si o tom myslíte, byli byste proti?
Odpovědět
1
2
Pes v kostele není úplně vhodný, ale jak už tu někdo řešil, pokud je zvyklý být neustále s lidmi a doma by se sám trápil, je to ke zvážení. Zeptala bych s, co ji k tomu vede. Aby se naopak pes netrápil tam - spousta lidí, hudba, horko, jiný režim...občas mi zůstává rozum stát, kam všude jsou schopní lidé brát evidentně unavené/hladové/vystrašené psy.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mne ne. Do kostela absolutne ne a na hostinu zalezi kde to je, kdyby na nejakem zamecku tak asi ne kdyby stodola restaurace se svym kouskem zahradky tak ano..
Odpovědět
Já si třeba na svou svatbu pejska vzít chci. Zbyl mi po mamince, která zemřela před rokem. Ale to je spíš hodně citová záležitost. Jsem víc kočičková, ale kočky mám z útulku a jsou to plašanky, takže na svatbě být nemohou. Jinak bych tam asi měla zvěřinec :-D Zvířátka na svatbě nejsou nic zvláštního, ale do kostela bych je asi taky nebrala. Já budu mít svatbu pohanskou. Asi bych se nejdříve zeptala někoho kompetentního, zda pejsek v kostele nevadí.
Odpovědět
Profilova fotka
Proč ne? Pokud ho má jako člena rodiny a bere ho všude sebou, jistě s ním ráda bude sdílet i svatbu. A pejsek, pokud je zvyklý takto chodit mezi do společnosti, může být taky spokojený. Co my bychom za to dali, kdyby s rodiči přítele přišel na svatbu i jejich pejsek, jak bylo v plánu. Bohužel před pár týdny zemřel. Přejte tchýni, že svého pejska ještě má a nezakazujte jí si ho brát sebou.
Odpovědět
My budeme mít naše dva velké psy s sebou. Jsou součástí rodiny a chceme aby byli na svatbě. Ale svatbu nebudeme mít v kostele. Zůstanou s námi přes obřad, na focení a odpoledne po obědě, až začne být víc rušno je zavezeme domů, aby si odpočinuli.
Odpovědět
Nas pes na obradu i na oslave bude, pekne vse natacet kamerou :-D Nicmene mame to povolene od matriky a slavime pak doma (takze zadna restaurace, ale na zahrade, pes si bude moct zalezt do domu do pelechu, kdyz bude chtit). Budete se muset zeptat nekoho z toho kostela a taky bych zjistila, jestli treba nekdo z pozvanych hostu neni alergicky.
Odpovědět
Z mého pohledu vychovaný pejsek na hostinu v pohodě. Do kostela je to nevhodné, například u katolíků, pokud vím, přímo zakázané (výjimka psi asistenční, vodící). Pokud by tam tchyně přišla se psem bez předchozí domluvy, taky by mohla strávit obřad venku :D Pokud jí chcete vyhovět, zkuste se zeptat p.faráře, za to nic nedáte. Osobně bych ale psa do kostela nebrala, nepřijde mi to vhodné. Tchyně je věřící, že ji tohle napadlo? Pokud bych psa na svatbě nutně chtěla, volila bych obřad např. v zámeckých zahradách.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě jo..je to prostě člen rodiny pro ni..
Odpovědět
Kostel netuším, to bych se asi zeptala, aby pak tchyne nemusela byt se psem venku. A co se týče oslav, hostiny, foceni, mam za sebou dve svatby a na obou byli se mnou moji dva velcí psi. Teda jeden byl na obou a starik, nez umřel na první a ted mladý na druhe. Na večerní akci uz byli vždycky doma, jen obřad a foceni. Patři ke me stejne jako ostatní členové rodiny :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně to přijde v pořádku, ale v tom kostele bych se raději zeptala.
Odpovědět
Profilova fotka
Do kostela nevim, ale mě na tom teda nic špatnýho nepřijde. A to dva psi na fotce ještě chybí.
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě je pes člen rodiny,bez ní si to nedokážu představit...byla šťastná,že je s námi:)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my meli svatbu venku, takze tam bylo psu vic.....ale do kostela bych ho asi nebrala
Odpovědět
Profilova fotka
Do kostela urcite ne. Neni to absolutne vhodne, coz byste meli vytusit sami, kdyz chcete cirkevni obrad. Na oslavu podle mista. Pokud je venku, proc ne, pokud nekde v restauraci bez moznosti vybehu, tak by to podle me pro toho psa bylo docela utrpeni.
Odpovědět
Já bych nebyla proti, my svého na naší svatbě budeme chtít také. :) Je to prostě člen rodiny.. a pokud tchýně chce, nechejte jí ho. Může pro ni mít velkou hodnotu ho mít u sebe, kterou nemusíte chápat..
Odpovědět
Profilova fotka
Dle mého názoru do kostela se moc nehodí brát psa, ale to je jen můj názor. Třeba panu farářovi nebude vadit psí svatebčan. ;-) Co se týče hostiny, to už asi bude v pohodě, ale nejdřív bych se asi zeptala v místě hostiny, jestli mají povolené pejsky v restauraci.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měly svatbu v sobotu. Fenku jsme tam chtěly, ale nakonec zvítězil rozum a nebraly jsme ji. A udělaly jsme dobře. 😊
Odpovědět
Profilova fotka
Mám psy moc ráda, ale mě přijde, že pes hostů na svatbu moc nepatří.
Odpovědět
Ne, není. Z pohledů hostů: mohou mít alergii nebo prostě jen strach. Nebo je jim nepříjemná přítomnost zvířete u svatebního stolu, chlupy na oblečení a pod. Z pohledu psa: hodně lidí, hluk, zmatek, chaos a stres. Neustálé povely, kde mám být a co všechno nesmím dělat. K tomu bouchání šampaňského, prskavky, ohňostroj, hlasitá hudba.
Odpovědět
Abych byla upřímná, toto brání pejsků s sebou kamkoliv mi přijde nešťastné.. a to jsem velký pejskař😀 myslím, že 1den to pejsek bez paničky/ka vydrží, a svatbu neberu jako vhodnou příležitost..tchyňka bere pejska taky všude a v podstatě se točí vše kolem něj, ani ona si nemůže vše užít, nemluvě o ostatních ( viz možná alergie apod.)...ale každá společnost je jiná 😀
Odpovědět
Do kostela bych nebrala. Nevím, jestli ho vůbec do kostela dovolí. Já se budu vdávat v přírodě, pak budeme mít přístřešek na oslavu a budu tam mít svojí fenu, možná v tu dobu už dva. Ať si každej myslí, co chce :) Kdyby si chtěl někdo ještě vzít psa a já věděla, že je fakt vychovaný a nesežere mi třeba svatební dort, tak proč ne :D
Odpovědět
Pes nemá v kostele co dělat, pokud se nejedná o psa vodícího/asistenčního. A v restauraci mi to taky přijde krajně nevhodné. Já osobně bych byla proti.
Odpovědět
Nikdy bych našeho psa na cizí svatbu nevzala, pokud by nás k tomu vyloženě nevyzval ženich s nevěstou...My sami máme psa, na svatbě jsme ho měli, zbytek jsme poprosili, aby pejsky nebrali, už jen proto, že on by pak nebyl v klidu a přeci jen - tady jsme si dovolili být trošku sobci a udělali jsme to tak, abychom byli my a náš pes v klidu. Takže je to na vás...ale být v její kůži, tak bez vyzvání bych ho ze slušnosti nebrala. V kostele se to navíc fakt nehodí a na místě hostiny musíte kdyžtak zjistit, jestli nebudete proti..
Odpovědět
Zvážila bych všechna pro a proti. Nicméně pozor i na tu restauraci, měli jsme pejska dovoleného, ale ve výsledku za ním sestřenice musela neustále běhat a odhánět ho, protože obsluze vadil.
Odpovědět
Taky jsem chtěla vzít Tonyho s sebou, ale... Do kostela nemůže, tak by někde musel zůstat zavřený.. Na hostině by loudil, spousta lidí, které nezná, by na něj bylo moc, do toho hudba a hluk.. Pak starost s venčením a navíc bychom ho museli mít neustále na očích a na vodítku, tak bychom si svatbu ani pořádně neužili.. Tak ho dáme na ten den a noc k jedné paní na hlídání a spolu s ním tam bude i fenka od tchýně, se kterou se výborně snese, tak budeme v klidu, že není nikde sám..
Odpovědět
Pro mě osobně je to nemyslitelný, psy a jiná zvířátka mám moc ráda, ale na svatbu bych si je nevzala. Jeden den to bez sebe tvoje tchýně i pes určitě vydrží. Vadí mi představa, že pes bude loudit jídlo po hostech, ostatní budou od něj chlupatí a může se na svatbě třeba někde vyčůrat nebo hůř...
Odpovědět
Nevím, jestli se tu v odpovědích trochu nevytratila otázka, co chceš Ty. Pokud se na tom Tobě něco nelíbí, mělo by to k odmítnutí stačit, přeci jen i slušně vychovaný pes je starost navíc. Pokud Ti to nevadí, nebo dokonce chceš vyjít vstříc, myslím, že bys přesně měla Ty (a hlavně tchýně) zvážit, jestli je pes dostatečně vychovaný, aby celý den poslouchal, dostatečně zvyklý, aby pro něj svatba nebyla přílišný stres, a pak se případně zeptat v kostele (faráře i oddávajícího kněze, není-li to stejná osoba) i v místě hostiny. Pokud budou všechny odpovědi ano, jen do toho. Co se toho kostela týče, podle mé zkušenosti je to trochu farnost od farnosti, resp. člověk od člověka. Znám katolické kněží, které představa psa v kostele netrápí.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak hlavne to chce se asi na prislusnych mistech zeptat jestli tam psi smi. Prijde mi z rozmaru trosku arogantni a nezdvorile zakazovat lidem brat si na svatbu sve blizke, at uz jsou to partneri, deti nebo psi. Ale jsou-li k tomu objektivni duvody (svedkyne je byvalka noveho pritele sestry a nechceme na svatbe konflikty - ok, neberte noveho pritele. V miste poradani svatby je zakaz vstupu psum a osobam mladsim 18 let. ok, neda se nic delat, deti a psi musi zustat doma), tak dotycni musi pochopit ze to proste nejde.
Odpovědět
Pes do kostela nepatri, do katolickeho ho 99,9% fararu nevpusti. Je to Dum Pane, pes dusi nema (v ocich katolicke cirkve ne) a do kostela vpusten nebude (pokud nejde o psa vodiciho, ktery muze dostat vyjimku). Za mne - neobtezujte farare dotazem a neuvadejte ho do rozpaku tim, ze vam musi neco odmitnout. Plus ze sebe nedelejte hlupaky tim, ze toto nevite - ukazujete pak na to, ze o katolicke cirkvi nevite ani naproste zaklady i pres snatek pod jejich taktovkou. To vse plati vyhradne pro katolickou cirkev a predem avizuji, ze nelze vyloucit, ze nekde svatba se psem povolena byla.
Odpovědět
Skousla bych to jen v případě, že se jedná o psa ženicha nebo nevěsty. Jinak ne.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?