Je lepší pro svatební hosty zajistit ubytování?

ahojte holky, chtela jsem se zeptat, jak to resite s ubytovanim hostu? V pripade, ze je vetsina hostu tak kolem 70 km, tak by asi bylo dobre jim to ubytovani zajistit,ze jo. Nekteri to ale neresi a hoste proste odjedou do svych domovu. Sice to ubytovani neco stoji, ale zase takhle ta hostina brzo skonci....
Odpovědět
My jsme měli rodinu z místa oslavy, a pak 20 kamarádů ze vzdálenosti 120 - 600 km (většina z nich přes 200). Ubytovánií jsme jim zaplatili (160,- na místním internátě), ale myslím, že pokud už by nevyšly peníze, tak kamarádi to ochopí a ubytování si zaplatí. ;-) Rodině bych to platila vždy.
Odpovědět
Bracha mel ted svatbu v miste rodiste nevesty (Cechy), ale vsechno pribuzenstvo a kamaradi pochazi z Moravy a kamaradi si to zaplatili, coz si myslim, ze je to dobre. Rodine se to platilo.
Odpovědět
rozhodně doporučuji místo, kde je zajištěn nocleh pro hosty... aspoň vám ubydou starosti co s unavenýma babičkama, tetičkama.. kterej řidič teda nebude pít, aby všechny rozvozil do domovů... my to měli, že kdo byl prostě unavený, šel spát... dobrou noc, žádný řešení.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak se zkus s nima o tom pobavit... Ono to je podle mě tak na hraně (i ta cesta je nic moc)... Myslím, že tohle vidí každý trochu jinak... Třeba moje babička by o ubytování nechtěla ani slyšet, kamarádi to zase třeba uvítají...Zkus si pozjišťovat zájem a uvidíš. ;-) Jinak rodině bych to platila, kamarádům ne... Co sem byla na kamarádčině svatbě, tak ti se nás ptali, jestli chceme ubytování s tím, že bychom si ho platili sami a nepamatuju si, že by s tím někdo měl nějaký problém... Restaurace s noclehem by pro tebe byla ideální :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Platili jsme ubytování rodině a svědkům. kamarádi si buďto zaplatili chatičky v místě, nebo spali ve spacácích či stanech, to bylo zdarma - no jo, výhody svatby na ranči :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My máme restauraci i s penzionem, ale ubytování si bude každý platit sám. Dokonce s tím i tak nějak počítají. Domů náš jeden řidič odveze fakt jenom ty tetičky, stréčky a babičky (případně rodiny s malými dětmi - pokud budou chtít) a zbytek hostů tam bude přes noc. Většina našich hostů jsou kamoši, takže doufám, že zábava jen tak brzo neodpadne.
Odpovědět
My mame vsechny hosty ze vzdalenosti +-70km a ubytovani zajistujeme a platime... (je nas jen 14, tak to zvladneme)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 letech
Profilova fotka
Dobrý den, vždycky je to o tom, co si můžete dovolit. A to každý musí respektovat. My jsme části hostů ubytování zajistili na hotelu naproti, kamarádům a známým jsme zase na svatebním webu ukázali ubytovny v okolí - seřadili jsme je od nejlevnější po dražší, dali jsme tam kontakty - ať si každý vybere. Myslím, že když se někdo rozhodne jet na svabu, chce si ji taky užít a zařídí se. I hosté musí být vstřícní :-) Krásnou svatbu.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já osobně jsem všem nabízela ubytování přímo na zámku. Někteří s díky odmítlli. Jiní přijali. Nabídla jsem ho i svým vlastním rodičům, kteří odmítli, a pak jsem po svatbě dostala vyčteno, že tam nebyli ubytování. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme meli ubytovani zarizene v miste oslavy - cca pro dvacet lidi. Platili jsme si ho sami, protoze nam dali velkou slevu, kdyz zamluvime celou chatu. Nakonec ale vetsina jela nad ranem domu - meli to kolem 25km a ty vzdalenejsi - 200km a vice zustavali spat. Trochu me to mrzelo - i vzhledem k tomu, ze bychom platili cele ubytko zbytecne. Nakonec nam ale vysli strasne vstric a platili jsme jen obsazena luzka :)
Odpovědět
@daajik My jsme nabídli 2 varianty (jednu placenou z naší strany a druhou co si hosté platí sami). 1. placená z naší strany - že bude na svatbě řidič, který domů všechny rozveze a 2. si platí hosté sami - že se lidé mohou ubytovat na zámku, kde je hostina a obřad. Vybrali si ubytování.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?